2020-2021学年人教版英语选修7训练:UNIT 1 LIVING WELL WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年人教版英语选修7训练:UNIT 1LIVING WELL WORD版含解析 2020 2021 学年 人教版 英语 选修 训练 UNIT LIVING WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家Unit 1Living well第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ADiscovering the beauty of the science and math that shape our everyday lives,an experience in Wonder Lab will youre your imagination and inspire you to see the world around you in new and exc
2、iting ways.Come and enjoy yourself!What to seeSpread across seven different zones,therere loads of opportunities to get hands on with real scientific phenomena.Observe live experiments at our Chemistry Bar,see lightning strike before your eyes,play with force son giant slides or travel through space
3、 under a canopy(苍穹)of stars.You can also take part in explosive science demonstrations led by our talented team of explainers.With 50 mindblowing wonders of science to enjoy,Wonder Lab is an experience unlike any other.Besides,a selection of shows will be performed daily in Wonder Labs beautiful new
4、 show space.They are free of charge and last 20 minutes.TicketsDay pass:6 per personThis ticket gives you daylong access to Wonder Lab,which is perfect whether youre planning a special trip to the Museum or simply passing through London and want to feed your curiosity.Annual pass:10 per personFor le
5、ss than the price of two visits,give yourself a year packed full of wonder,curiosity and breath taking experiences.Opening timesOpen seven days a week, 10:0018:00 (last entry 17:15).Wonder Lab will be closed on December 24, 25 and 26 and will be open as usual from December 27.During school holidays
6、our opening hours are 10:0019:00 (last entry 18:15).Please note that in peak periods (from midday onwards)we are experiencing long queues due to the gallerys popularity.()1.How much should two visitors pay if they visit Wonder Lab and enjoy the shows for one day?A.12. B.20. C.32. D.40.()2.When can y
7、ou enter Wonder Lab?A.9:30 on December 23.B.18:30 on school holidays.C.11:00 on Christmas.D.10:30 on December 28.()3.What is the purpose of the text?A.To introduce Wonder Lab.B.To attract people to Wonder Lab.C.To explain how Wonder Lab works.D.To analyze why Wonder Lab is attractive.本文介绍了Wonder Lab
8、的活动、票价及时间安排等信息,吸引大家前去参观游玩。1.A细节计算题。从题干可知两位游客适合买第一种票,依据“Day pass:6 per person”可知,两位游客游览一天需要的门票费用总共为12英镑。故选A项。2.D推理判断题。依据Opening times小标题下的“Open seven days a week,10:0018:00 (last entry 17:15).Wonder Lab will be closed on December 24,25 and 26 and will be open as usual from December 27.”以及“During scho
9、ol holidays our opening hours are 10:0019:00 (last entry 18:15).”可知,平时的开放时间是10点到18点,圣诞节期间闭馆,在学校假期的开放时间是10点到19点,最后准许进入的时间是18:15,只有D项符合。3.B写作意图题。文章介绍了Wonder Lab的活动、票价及时间安排等信息,再根据第一段末尾“Come and enjoy yourself!”可知,本文的写作意图是吸引人们参观Wonder Lab。故选B项。BAs a Malaysian, I was lucky to get the chance to run Beijin
10、g Marathon this year, one of the topclass marathon races in China.I enjoyed it in my own way, but it may be a little different compared with my fellow Chinese runners.This race was my 87th marathon, if I take into account some ultra marathon events.I have been to a few places to experience other mar
11、athons besides my home country, Malaysia, like Chicago, Tokyo, Gold Coast, Bali, Hong Kong, Singapore, Bangkok, Borneo, Kuching, Songkhla, Phuket, etc.So, I can compare Beijing marathon with my various experiences.Since this years Beijing Marathon was the starting station for China Major Marathon Le
12、ague and also Asia Major Marathon League, the organizer invested a lot of effort, which I recorded with my own eyes and my camera, so that I could share the nice experience with the runners in my home country and to show how maximum effort should be made to make the races successful.From my view, th
13、e wonderful experience starts from the marathon expo.The expo not only manages the crowd, but also limits the entry tickets to only runners with valid passes.Whats more,there are many services inside expo, like free photo taking and printing with makeup, and free race Tshirts printed with different
14、motivational words.The organizer was so nice to put out all the previous Beijing marathon souvenirs and magazines on display so that we could read the history and background of Beijing Marathon.On the race day,though the event started at 7:30 a.m., the chilly weather was still acceptable as I was we
15、aring a longsleeved Tshirt with the race Tshirt outside,which was good as it blocked the cold wind in the early morning and the sun in the afternoon.When I returned to Malaysia and shared about 1,200 of Beijing marathon pictures and the experience, many of Malaysian runners showed their interest, bu
16、t I told them, they needed to pray for luck during ballot selection.Still, thanks to the organizer and all volunteers who made their effort for runners to enjoy the 42.195 km marathon race, I would rate this year the best compared to previous Beijing Marathons.()4.From the passage,we know the author
17、 .A.has been to many foreign cities besides BeijingB.has little experience of running a marathon beforeC.has never come to China before this race in BeijingD.has the same opinion on this race with Chinese runners()5.The author would share the experience with the runners in his home country mainly be
18、cause .A.the race was the starting station for major leaguesB.he took lots of photos with his cameraC.the organizer invested a lot of moneyD.he wanted to emphasize the efforts behind the race()6.The following were the wonderful aspects of the marathon expo EXCEPT.A.the entry tickets were only for ru
19、nners with valid passesB.there were some services inside the marathon expoC.runners could get the souvenirs and magazines for freeD.free race Tshirt sprinted with words were provided()7.What was the reaction of the Malaysian runners towards Beijing Marathon?A.They ignored it.B.They suspected it.C.Th
20、ey expected it. D.They assessed it.本文讲述了作者作为一个马来西亚人参加北京马拉松比赛的见闻和感想。4.A细节理解题。从第二段第二句“I have been to a few places to experience other marathons besides my home country,Malaysia,like Chicago,Tokyo,Gold Coast,Bali,Hong Kong,Singapore,Bangkok,Borneo,Kuching,Songkhla,Phuket,etc.”可知,作者去过很多外国城市,所以A项正确。5.D细节
21、理解题。根据第三段最后一句中的“to show how maximum effort should be made to make the races successful”可知D项正确。6.C细节理解题。根据第四段内容可知,A、B、D三项均为该马拉松展览会吸引人的地方,而文章中并未明确说明纪念品是免费的。故选C。7.C推理判断题。根据倒数第二段中的“many of Malaysian runners showed their interest”可知,他们对于北京马拉松是很期待的。故选C。CWhen young, I loved going on trail(小路) runs. It was
22、my favorite way to escape stress. So, when I was back in my hometown after a tough first year of my Ph.D. program, I thought a trail run was just what I needed. But instead of helping me relax, the run did just the opposite.After I moved to the city for college, where my runs were on flat concrete p
23、aths instead of winding dirt trails, I used a GPS watch. When I went on trail runs again in the country, it constantly reminded me of the fact that I wasnt keeping up with my usual pace. I turned my watch off, thinking that would allow me to enjoy my surroundings and find the peace I expected, but I
24、 worried I was underperforming. “Why can t I let go and just enjoy myself?” I wondered. But after some introspection(反省), I realized why I was strugglingboth on trail runs and in graduate school.Going into my Ph.D. , I had thought that my solid undergraduate track record would set me up for instant
25、success. To my surprise, I was wrong. I lacked confidence in my research abilities which I thought stopped me performing well and I constantly felt my progress was too slow. Other students selfconfidence and their excellent results made me feel insecure. Finally, one day I broke down in tears in my
26、adviser s office.Then came my visit home: I was having trouble because I hadn t properly adjusted my expectations to the differences between an urban run and a trail run.A Ph.D. is like a trail run: Sometimes you can run fast. Sometimes you might find yourself climbing up a steep, winding trail at a
27、 snail s pace. And that s OK. Barriers are unavoidable, and success looks and feels different on a challenging trail than it does on a smooth, flat path. Sometimes it s best to take a deep breath and do your best to meet the challenge.()8.How did the author feel when he was on trail runs again?A.Rel
28、axed.B.Tired.C.Anxious. D.Happy.()9.What resulted in the author s poor performance in Ph.D.?A.His lack of confidence. B.His lack of hard work.C.His poor research abilities. D.His poor track record.()10.What does the author want to show in the last paragraph?A.His desire for success. B.His confidence
29、 of trail runs.C.His expectations in his study. D.His realization after the trail run.()11.What does the author want to tell us?A.Failure is the mother of success.B.Working out regularly is beneficial.C.It s important to make necessary adjustments.D.It s vital to turn to others for help.本文是一篇记叙文。本文主
30、要讲述了作者在城市水泥路上和在乡村小路上跑步时的不同感受,反省了自己在博士课程方面不如意的原因,告诉读者要学会根据情况来调整自己的预期,去收获成功与满足。8.C推理判断题。根据第二段的“but I worried I was underperforming”可知,跑步没能让作者放松,相反却感到焦虑,故选C。9.A细节理解题。根据第三段中的“I lacked confidence in my research abilities which I thought stopped me performing well and I constantly felt my progress was too
31、 slow.”可知,作者在学业方面差是由于自己对自己的研究能力缺乏自信,故选A。10.D推理判断题。上文中作者对比了在城市水泥路上跑步和在乡村小路上跑步的不同,因此在文章末段作者表达了自己在经历这件事后的领悟,故选D。11.C推理判断题。作者在文章中主要通过自己跑步时不同感受的对比,反省了自己在博士课程方面不如意的原因, 告诉读者要学会根据不同的情况来调整自己的预期,故选C。DResearchers in Australia have discovered an effective new method to capture the atmospheric carbon dioxide tha
32、t is damaging our planet and transform it into something solid, making it much easier to store.Carbon capture isnt new, but previous methods call for the gas to be compressed into liquid and then injected underground. Widespread usage of that technology has been locked by economic and environmental
33、concerns due to possible leaks. Instead, in a study published in Nature Communications, the group details their sustainable and costeffective plan for transforming CO2 into coal.This new process involves a liquid metal catalyst(催化剂)that is efficient in conducting electricity.CO2 gas is dissolved in
34、a container with some liquid. Once electricity charge is introduced, the CO2 begins to turn into solid pieces of carbon, which can be collected and stored.What makes this particularly unique is that the entire process can occur at room temperature. Previous experiments have only shown a gas to solid
35、 conversion at extremely high temperature, which made it impossible on a large scale. Now, the researchers are hoping that their work will be used to create even further when it comes to carbon storage.In an interesting side benefit, the solid carbon also works as an electrode( 焊 条 ), which opens up
36、 a world of possibilities. “A side benefit of the process is that the carbon can hold electrical charge, becoming a super battery, so it could potentially be used as a part in future vehicles,” explains Dr. Dorna Estrafilzadeh, a researcher. “The process also produces fuel as a byproduct, which coul
37、d also have industrial applications.”()12.What can we know about the previous carbon capture methods?A.People have to inject liquid to the gas.B.The previous methods can be done easily.C.The previous methods are not very popular.D.People have widely accepted previous methods.()13.What is the special
38、 part of the new method?A.It needs electricity to make the process efficient.B.It can be done in any kind of container.C.It doesnt need extreme temperature.D.It can produce much solid carbon.()14.What can we infer from the last paragraph?A.The method will make fossil oil disappear.B.The method will
39、influence the future industry.C.The method will make developed countries more powerful.D.The method will be used to make new vehicles.()15.What is the best title for the passage?A.How to change carbon into CO2B.A new carbon capture technologyC.A new technology to get useful carbonD.Australia makes t
40、he world cleaner than before这是一篇说明文。文章主要介绍了一种新的碳捕获技术的原理、优点和对未来工业的影响。12.C细节理解题。根据文章第二段的“Widespread usage of that technology has been locked by economic and environmental concerns due to possible leaks.”可知之前技术的广泛应用受到了经济和环境方面的限制。C项“The previous methods are not very popular(以前的技术没有广泛普及).”符合以上说法,故选C项。13.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-412150.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
五年级上册语文名师课件-第12课 假如没有灰尘 l人教新课标(共28张PPT).pptx
