2020-2021学年人教版英语选修7阶段综合检测 1 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年人教版英语选修7阶段综合检测 WORD版含解析 2020 2021 学年 人教版 英语 选修 阶段 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家阶段综合检测(一)(时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ALEGOLAND CaliforniaLEGOLAND California has over 60 rides and attractions for kids ages 212.LEGOLAND California is closed Tuesdays and Wednesdays during the school year and closes between 5 and 6 pm.on other days.The least crowde
2、d days are during school weekdays.The largest selection of LEGOs in the nation is located at LEGOLAND California.LEGOLAND California has rides that are great for any kids ages 212.For the youngest children: The rides and attractions at LEGOLAND California that have no height requirements for two yea
3、r olds are: The LEGOLAND Express, Playtown, Explore Village, Coast Cruise & The Lake, LEGO Club House & Factory Tours.Rides & activities for the older kids: Fun Town, Treasure Falls, Imagination Zone.For the parents: The LEGOLAND San Diego Coast Cruise is a great way to see the wonderful creations m
4、ade out of LEGOs and is sure to amaze kids and adults alike!If you find yourself loving LEGOLAND California, why not spend another day? The great news is if you stop by Guest Services before leaving the park on your first day, you can buy an upgrade that will give you your second day at a much lower
5、 price! It will be ten dollars more per person to get the LEGOLND California Park Hopper ticket, but it is worth it! Not only do you get all of the fun LEGO rides of LEGOLAND itself, but you and the kids can enjoy the Water Park as well.As LEGOLAND California is for children, it is a nonsmoking park
6、.The rides are pretty small here; teenagers will find it harder to enjoy LEGOLAND California.【语篇解读】这是一篇广告布告类阅读。文章介绍了LEGOLAND California面向不同人群的、各种各样的摩天轮。1What is special about LEGOLAND California?AIt is kidfriendly.BIt is open all year round.CIt usually closes up late at night.DIt has the largest LEG
7、O shop worldwide.A细节理解题。此题需要用排除法来作答。答案定位在第一段LEGOLAND California is closed Tuesdays and Wednesdays during the school year and closes between 5 and 6 pm.on other days.可知LEGOLAND California并不是全年开放的,排除B;原文说在下午五点到六点关闭,所以并不是在深夜才会关闭,排除C;根据The largest selection(可供选择的事物) of LEGOs in the nation is located at
8、LEGOLAND California.可知全国最大的乐高玩具商店在LEGOLAND California,而不是全世界的,排除D,故选A。2Which of the following rides is for adults?AFun Town.BExplore Village.CLEGO Club House & Factory Tours.DThe LEGOLAND San Diego Coast Cruise.D细节理解题。答案定位在For the parents部分The LEGOLAND San Diego Coast Cruise is a great way to see th
9、e wonderful creations made out of LEGOs and is sure to amaze kids and adults alike!可知The LEGOLAND San Diego Coast Cruise是供成年人乘坐的摩天轮,故选D。3What should you notice about LEGOLAND California?AAll tickets include its Water Park.BSome rides sell at a reduced price.CSmoking is not allowed there.DIt doesnt o
10、ffer small rides.C细节理解题。答案定位在For the parents部分As LEGOLAND California is for children, it is a nonsmoking park.可知在LEGOLAND California,不允许吸烟,故选C。BIf you want to be a volunteer, you have to answer the following typical questions.Do you want to work with people, animals or machines? Do you want to work
11、indoors or outdoors, directly serve people in need or serve people behind the scenes? Every year, thousands of people in the west offer volunteer service.Volunteering greatly strengthens the community because it helps the old, the young, the weak, the sick, and the disabled and the injured to solve
12、problems.Volunteers usually help in many different ways.They may give people advice, offer friendship to the young, drive the elderly to church (if up to the driving age), advise kids against drugs, work as assistants in schools or nursing homes, raise funds, plant trees, help out in local libraries
13、 and do many other things.Volunteering can be a few hours a week or a few hours a month.Anybody who wants to serve people in need can become a volunteer.In fact, the art of volunteering is a process of both giving and receiving.Volunteering allows volunteers to meet new people, make new friends and
14、mix with people from all walks of life.Volunteering is an excellent way to experiment and try out new techniques and skills, discover your individual talents and explore career choice.Being a volunteer will take you on a wonderful journey and help you learn more than what you can get from books.【语篇解
15、读】本文为说明文。每年有成千上万的人在西部提供志愿者服务。志愿服务帮助许多有困难的人解决问题。志愿活动方式多种多样,志愿服务帮助你学到更多的东西和结交新朋友等。4As a volunteer, only when you grow old enough can you Aplant trees on hillsBgive advice to othersCdrive the elderly to churchDhelp out in local librariesC细节理解题。第二段前两句Volunteers usually help in many different ways.They m
16、ay give people advice, offer friendship to the young, drive the elderly to church (if up to the driving age)根据文章的内容可知志愿者通常以许多不同的方式来帮助。如果你达到了开车的年龄的话,可以开车送老年人去教堂。根据常识可知只有成年才可以有开车的资格,分析选项可知C项符合题意。5How is the second paragraph mainly developed?ABy discussing.BBy comparing.CBy giving explanations.DBy list
17、ing examples.D篇章结构题。通读第二段可知,本段中以举例的方式展开的。6It can be inferred from the passage that to be a volunteer, Ayou can do experimentsByou can get something valuableCyou need to work very longDyou must be very strongB推理判断题。根据最后一段的内容可知:志愿服务是一个给予和接受的过程。志愿服务使志愿者能够结识新朋友,与各行各业的人融洽相处。志愿服务是实验和尝试新技术和技能、发现个人天赋和探索职业选择
18、的绝佳方式。作为一名志愿者将带领你踏上一条精彩的旅程,帮助你学到更多的东西。由此可推断出成为一名志愿者,你可以得到许多有价值的东西。7Whats the best title of the passage?AVolunteer Service in the WestBHow to Hunt for JobsCHow to Make FriendsDHow to Work with AnimalsA主旨大意题。本文的第一段中提出每年有成千上万的人在西部提供志愿者服务。志愿服务极大地巩固了社区,帮助许多有困难的人解决问题。第二段讲述了志愿活动不同的方式。第三段讲述了志愿服务的好处。Voluntee
19、r Service在文中反复出现。综上所述可知本文主要讲述了西部的志愿者服务。【解题策略】选择标题在英语阅读理解中属于主旨大意题,是一种深层理解题。要求考生在通读全文的基础上,认真分析文章大意及作者的写作意图。通常情况下,标题要有根据性,针对性和醒目性的特点。所谓概括性,就是指标题应最大程度上覆盖全文,囊括文章的主要内容,体现文章的主题。针对性就是对标题外延的一种界定,标题要直接指向文章的主要特点。而醒目性是为了吸引读者的注意,唤起读者对文章阅读的兴趣。确定最佳标题的方法。在阅读文章时,要注意文章中反复出现的或强调的信息,寻找与文章大多数内容相关的信息。找出覆盖全文的核心词汇,看选项内容是否切
20、中文章的中心论题。也就是要看选项内容与作者的写作目的是否一致。如第7题,文章反复出现的单词是serve,这与选项A中的Volunteer Service相照应。寻找文章的主题句。文章主要论题的关键是找到文章的主题句。主题句通常在文章的首段,也可能在文章的末段,在文章的某一段落,或分散在文章的各个段落中。如果每个段落都有主题句,那么把各段落的主题句的中心集中起来,即为全文的主题句。本文的中心句在首段的末句“Every year, thousands of people in the west offer volunteer service.Volunteering greatly strengt
21、hens the community because it helps the old, the young, the weak, the sick, and the disabled and the injured to solve problems.”这就是对标题“Volunteer Service in the West”的回答。CEven if trees cannot walk, they are still on the move.In parts of the Arctic, entire forests are moving northward.Across the Arcti
22、c, temperatures are rising faster than anywhere else in the world.As that happens, the tree line that marks where forests stop and the treeless tundra (冻原) starts has been shifting northward.Trees growing along the tree line must protect themselves from the cold wind.To do this,plants tend to grow h
23、orizontal branches low to the ground.The energy it takes for trees to grow this way means they dont have enough energy to make seeds.But as Earths climate has been warming, trees no longer have to just grow horizontally.Many can instead grow up toward the sky.This takes less energy.And with all that
24、 leftover energy, these trees have started producing more seeds.This happens especially in places where white spruce (白云杉) grows.White spruce, which is a North American tree, is quite able to produce a lot of seeds, which can move long distances in the wind.When windblown seeds end up on the tundra
25、beyond the tree line, they eventually can sprout(发芽) new trees.This explains how a forest can move.Of course, the process would work only if the tundra were warm enough.But in recent years, the whole planet has been warming.New trees will provide shelters for some snow.Keeping the suns rays from mak
26、ing the white surface disappear.Instead, the trees absorb the suns heat.This warms the surrounding air.The extra warmth encourages even more trees to produce seeds.That further boosts a forests ability to expand.In addition, more trees will trap more snow, preventing much of it from being blown away
27、.Snow can trap heat in the soil below, which encourages trees to grow.The recent rise of temperatures has helped more trees grow past the tree line.People worry about impacts on the animals that depend on frozen conditions for food and shelter.【语篇解读】树木不会走路,可在北冰洋的某个地区,整个森林都在向北移动。这是为什么呢?8What is the m
28、ain cause of the trees in the Arctic moving northward?AThe shrinking of northern tundra.BThe rising temperature.CThe fierce and cold wind.DThe abundant resources in the north.B细节理解题。根据第二段的第二句“Across the Arctic, temperatures are rising faster than anywhere else in the world.”以及本段的整体内容可知,不断上升的气温是北极圈树木
29、北移的主要原因,即B项正确。9What does the underlined word “this” in Paragraph 2 mean?ATo produce more seeds.BTo move northward.CTo respond to the climate change.DTo protect themselves from the cold wind.D代词指代题。根据画线词前的“Trees growing along the tree line must protect themselves from the cold wind.”可知,画线词this 指代的是本句
30、中的“protect themselves from the cold wind”,故D项正确。10What can be inferred from the last paragraph?ANew trees can trap the snow, which may make the soil colder.BThe trapped snow prevents new trees from producing more seeds.CNew trees can make the surrounding air warmer.DNew trees can bring more food and
31、 shelter to local animals.C推理判断题。根据最后一段中的“New trees will provide shelters for some snow. This warms the surrounding air.”可推知,新树会让周围的空气更加温暖,故C项正确。11The passage is most probably taken from .Aa science reportBa health reportCa fashion magazineDa childrens magazineA文章出处题。根据文章的整体内容可推知,本文主要研究的是气候变暖对北极圈植物的
32、影响,故该文应选自科研报告,故A项正确。DWe all have our own idea of what the perfect smile should look like, whether we show a mouthful of whites or keep our lips closed and turned up at the corners.When we think of the perfect smile, we often picture someone grinning, with all of our teeth showing. But based on new f
33、indings, less is actually more.Nathaniel Helwig and his colleagues at the University of Minnesota discovered that a successful, genuine smile actually rests less on showing teeth and more on facial balance and symmetry(对称)For the study, researchers looked at 3D computeranimated facial models of more
34、 than 800 participants.The computeranimated facial models went through a series of facial transformations, with researchers changing the mouth angle, amount of teeth shown, and the degree of the smile.Participants were then asked to rate the models smiles based on effectiveness, genuineness and plea
35、santness.The results of the study found that the most successful smile had a perfect balance of teeth, an ideal mouth angle, and a smile length that extended to what was called the “sweet spot”Smiles that showed a quick sync(同步)of the left and right side of the face during smiling were also more hig
36、hly related.Smiling makes up a good part of our nonverbal communication, making it easier to draw people to you and also seem sincere.Its also worth noting that a perfect smile could help improve your health too.【语篇解读】本文是一篇科学报告。文章谈论的是关于“微笑”。最新的研究表明面部平衡能让你拥有完美的笑容。一个完美的微笑对你的健康有积极的影响。12What is the poss
37、ible meaning of the underlined word “grinning” in the first paragraph?ATalking softly.BSmiling widely.CChatting cheerfully.DEating healthily.B词义猜测题。根据第一段中When we think of the perfect smile, we often picture someone grinning, with all of our teeth showing.当我们想到完美的微笑时,我们经常会想到某人咧嘴大笑,我们所有的牙齿都露在外面。由此推知划线
38、词的意思是“满脸笑容”,故选B。13Which aspect should be considered when rating the smiles in the study?AHow pleasant it makes people feel.BWhether it improves health.CHow successful smiling people are.DWhether it lasts long enough.A细节理解题。根据第二段中Participants were then asked to rate the models smiles based on effecti
39、veness, genuineness and pleasantness.可知,在评价研究中的微笑时应该考虑“它让人感觉多么愉快。”14What makes the perfect smile based on the new study?AWhite teeth.BSmile length.CFacial balance.DLip corners.C细节理解题。根据第三段中第一句The results of the study found that the most successful smile had a perfect balance of teeth, an ideal mouth
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
