分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2022届高考统考英语外研版一轮复习课时提能练5 必修1 MODULE 5 A LESSON IN A LAB WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:412305
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:124KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022届高考统考英语外研版一轮复习课时提能练5 必修1MODULE 5A LESSON IN LAB WORD版含解析 2022 高考
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家课时提能练(五)必修1Module 5A Lesson in a LabA:知识层面. 语境语法填空()用所给词的适当形式填空My chemistry teachers first class was an 1astonishment (astonish) to us. In the lab full of 2.equipment (equip), he filled a cup with three liquids. While we were wondering what 3.reaction (react) would occur, he dipped a

    2、 finger into the 4.mixture (mix). He took it out soon and sucked one, smiling with satisfaction. Then we were asked to do as he had done. Each made a face because of the terrible taste. The truth was that the finger he sucked was not the one he had dipped into the cup! From this lesson we came to a

    3、5.conclusion (conclude) that observing carefully is the key to learning chemistry well.()填入一个单词Gorge works in a laboratory. I am proud 1of him every time I think 2.of him devoting great efforts to his work. After each experiment, the first thing that he goes ahead 3.with is to open the windows to le

    4、t 4.out the smelly gas which is released when chemicals react 5.with one another. Then he adds chemicals or powders 6to the bottles that dont contain enough of them for the next experiment. After that, he puts everything 7in order and cleans the whole lab. Finally, he makes sure all the windows and

    5、doors are closed before he leaves.语境短文改错(共有5处错误)It may be astonished that I used to dislike English. However, since I attended a lecture, I have changed my attitude after balance the advantages and disadvantages of learning English. In addition, I have been formed a good habit. The more I learn Engl

    6、ish, the more interested I am in it.Now with an aim of becoming a successful interpreter, Im sparing no effort. To concluding, leaning English has added happiness to my life.答案It may be that I used to dislike English. However, since I attended a lecture, I have changed my attitude after the advantag

    7、es and disadvantages of learning English. In addition, I have formed a good habit. The more I learn English, the more interested I am in it.Now with aim of becoming a successful interpreter, Im sparing no effort. To ,leaning English has added happiness to my life.根据提示补全句子1这个国家欢迎以物质和现金形式的外国援助。(form)T

    8、he country welcomes foreign aid in the form of material and cash.2我相信这次旅行会大大加深我们的知识。(add)The trip, I believe, will add greatly to our knowledge3问题越难,他回答出来的可能性就越小。(the比较级 .,the比较级 .)The more difficult the questions are, the less likely he is able to answer them.4你通晓中国文化是必要的。(it beadj.to do .)Its nece

    9、ssary for you to have a good knowledge of Chinese culture.5这是你今天早上要的文件。(here引起的完全倒装句)Here is the document you asked for this morning.B:能力层面.阅读理解(2020北京市高考适应性测试)Growing up,Deka Ismail says she let labels define what she could be.“I was a black girl,from a refugee (难民) family,” Deka said.“It was as if

    10、 I was only allowed to explore in this predetermined box.”After a high school chemistry class inspired her to think about a career in science and gave her confidence in the field,Deka learned to live outside labels and began making big plans for her future.Now she is about to begin her freshman year

    11、 at the University of California,planning to become a professor.Born and raised in San Diegos City Heights neighbourhood,Deka is the daughter of a Somali refugee couple.While some might say Dekas success happened in spite of her background,she would say differently,that her experiences shaped her an

    12、d inspired her to be the driven,young scientist that she is today.When Deka was eight years old,her mother got a job by studying hard back in school in order to support the whole family.That made Deka realize that education could make a difference to ones life.She spent a lot of time in the library

    13、reading books,and didnt do many of the things her peers did,like partying or having romantic relationships.“I always felt like I had to be the perfect girl for my family,” Deka said.“You have to not even do your best but two times better than everyone else.I felt like the whole world was waiting for

    14、 me to mess up.”Dekas efforts paid off.The summer before her senior year of high school,she was accepted to the American Chemical Society Project SEED Programme.“She brought both enthusiasm and focus,” Botham,a researcher at this research institute,recalled.“She arrived every day ready to work,ready

    15、 to learn and ready to tackle new challenges regardless of whether or not she had done anything similar.”When asked what advice she would give to others like her,Deka warned them not to underestimate themselves.“Dont tell yourself that the scholarship is too big or this programme is too competitive

    16、or Ill never get into this school,” she said.“I was not sure whether I could make it until I started seeing the acceptance letters rolling in.”【语篇解读】Deka是一个出生在难民家庭里的黑人女孩,8岁时受母亲的影响意识到了知识的重要性,从此树立了梦想。高中化学课激起了她对科学的兴趣,增强了她的自信心。通过努力她最终取得了成就。1From the passage,we can learn thatADeka was adopted by a refuge

    17、e familyBDeka spent a lot of time going to partiesCDeka became a professor after graduationDDekas experiences drove her to work hardD细节理解题。根据第三段中的“.she would say differently,that her experiences shaped her and inspired her to be the driven,young scientist that she is today.”可知,她的经历激励着她成为今天这样一个有干劲的年轻

    18、科学家,故D项正确。2Deka realized the importance of educationAfrom her mothers experienceBafter her chemistry classCby reading books in the libraryDthrough working at the instituteA细节理解题。根据第四段前两句可知,在Deka 8岁时,她的母亲为养活全家,通过重返校园学习获得了一份工作,这让Deka意识到教育能对一个人的生活有影响,故A项正确。3According to the last paragraph,Deka advised

    19、that students beApatientBconfidentCambitiousDgenerousB推理判断题。根据最后一段中Deka的告诫语(不要低估自己,不要告诉自己奖学金目标太高远,或这个计划太有竞争力,也不要告诉自己永远进不了这个学校)可推知,她建议学生要有自信,故B项正确。4What does the story intend to tell us?ALife is not all roses.BPractice makes perfect.CWell begun is half done.DHard work leads to success.D写作意图题。本文主要讲述了黑

    20、人女孩努力奋斗最终成功的故事,由此可知,本文旨在告诉我们努力可以带来成功,故D项正确。.完形填空(2020天津市和平区评估检测)It was a cold evening and my daughter and I were walking up Broadway.I didnt notice a guy sitting inside a cardboard box.But Nora did.She wasnt even four,but she 1 at my coat and said,“That man is cold.Daddy, 2 we take him home?”I dont

    21、remember my reply.But I do remember a sudden 3 feeling inside me.I had always been delighted at how much my daughter noticed in her 4 whether it was 5 in flight or children playing.But now she was noticing 6 and beggary.A few days later,I saw an article in the newspaper about volunteers who picked u

    22、p a food package from a nearby school on a Sunday morning and 7 it to an elderly person.It was quick and easy.I 8 us up.Nora was 9 about it.She could understand the importance of food,so she could easily see how 10 our job was.When Sunday came,she was ready,but I had to 11 myself to leave the house

    23、to fetch the food package.On my way to the school,I fought an urge to 12 The Sunday paper and coffee were waiting for me at home.Why do this? 13 ,we phoned the elderly person wed been assigned.She 14 us right over.The building was in a bad state.Facing us was a silverhaired woman in an old dress.She

    24、 took the package and asked us to come in.Nora ran inside.I unwillingly followed. 15 inside,I saw that the department belonged to someone poor.Our hostess showed us some photos.Nora played and when it came time to say goodbye,we three hugged.I walked home in tears.Professionals call such a(n) 16 “a

    25、volunteer opportunity”They are opportunities,Ive come to see.Where else but as volunteers do you have the opportunity to do something 17 thats good for others as well as for yourself?Nora and I regularly serve meals to needy people and 18 clothes for the homeless.Yet,as Ive 19 her grow over these pa

    26、st four years,I still wonderwhich of us has 20 more?【语篇解读】作者的女儿不到四岁,但十分有爱心。一次作者给自己和女儿报名担任志愿者,给老人送食物。开始时,作者有点不理解此行的意义,但后来他发现自己和女儿在这个过程中都收获了很多。1ApulledBglancedCwavedDaimedA根据前文内容可知,作者并未注意到那个人,但是女儿注意到了。结合常识可知,此处应指女儿想引起作者的注意,于是拉了拉作者的衣服。pull at意为“抓住并不断拉扯”,符合语境。2AwouldBcan CneedDmustB根据前文的“That man is col

    27、d.”可知,此处应是那个无家可归的人引起了女儿的同情心,她询问作者是否能够把这个人带回家。can符合语境。3AgeneralBfunnyCheavyDcuriousC根据后文的描述可知,此处指作者对于平时女儿能够在她的世界里注意到许多东西而感到高兴。但是,作者并未想到她现在小小年纪居然能够注意到苦难;再根据后文作者并不情愿去给需要帮助的人提供服务可知,此处指作者心里突然有一种沉重的情感。heavy符合语境。4AareaBpart CeyesightDworldD根据后文的“whether it was.or children playing”可知,此处指作者女儿眼中的世界。world符合语境。

    28、5AinsectsBanimals CplantsDbirdsD根据后文的in flight可知,此处是指在飞行中的某事物;再结合常识可知,此处应指鸟儿。bird符合语境。6AcoldnessBillness CsufferingDignoranceC根据本段内容并结合选项可知,曾经作者的女儿眼中是儿童通常专注于发现的景象。但是现在,她正在注意到其他人的痛苦遭遇和贫困。suffering意为“痛苦,苦难”,符合语境。7AdeliveredBreturned CdevotedDpostedA根据空前的“picked up a food package”和常识可知,此处指作者在报纸上看见一篇文章,

    29、是关于从附近一所学校取食物包裹,然后再送给有需求的老年人的信息。deliver意为“递送”,符合语境。8AheldBhurried CsignedDlinedC根据后文的“to fetch the food package”可知,作者和女儿也去给一位老人送饭,故此处应指他在看到报纸信息后,给他自己和女儿报了名。sign sb. up意为“使某人签约受雇”,符合语境。9AcasualBsorry CastonishedDexcitedD根据前文的描写可知,作者的女儿很有爱心;故此处应指,当她得知可以参加志愿者项目来帮助老年人的时候,她十分兴奋。excited意为“激动的;兴奋的”,符合语境。10

    30、AcreativeBvaluable CshockingDsimpleB根据空前的“She could understand the importance of food”可知,此处应指她可以理解食物有多重要,因此她很容易就可以看出来这份工作是有价值的。valuable意为“有价值的”,符合语境。11AwarnBstop CallowDpushD前文提到,周末到来时,女儿做好了准备;再根据空前的表转折的连词but可知,此处应与前文形成对比,即因为作者不情愿去做志愿工作,所以他不得不迫使自己离开家。push意为“敦促,逼迫”,符合语境。12Aturn backBget awayCshow upD

    31、come outA根据后文的“Why do this?”可知,此处应表示在去学校的路上,作者极力控制住想回去的冲动。turn back意为“折回,掉转头”,符合语境。13AThereforeBObviouslyCStillDAlsoC根据前文的“Why do this?”和空后的“we phoned the elderly person wed been assigned”可知,此处应指作者虽然不情愿,但依然给指派给他们的老人打了电话。still意为“虽然如此,尽管那样,然而”,符合语境。14AcalledBpromised CinvitedDhelpedC根据后文的描述可知,作者和女儿到达老

    32、人的住处了,由此可知,此处应表示老人立刻邀请他们过去。invite意为“邀请”,符合语境。15AAlthoughBOnceCBecauseDAsB根据前文的“Nora ran inside. I unwillingly followed.”和后文的描述可知,此处应指一进屋,作者就发现这个地方是贫民的住所。once意为“一便”,符合语境。16AstayBvisit CadventureDchallengeB根据前文可知,作者和女儿去给这位老人送饭并陪伴她。结合选项可知,此处应指专业人士称这样的看望为“志愿者机会”。visit意为“看望;拜访”,符合语境。17AfairBfamous Cdiffi

    33、cultDenjoyableD根据前文的“They are opportunities, Ive come to see.”和选项可推知,此处应在提问除了担任志愿者,你还能从什么途径做这种既让自己又让别人快乐的事情。enjoyable意为“使人快乐的”,符合语境。18AcollectBsupport CorderDwearA根据空后的“clothes for the homeless”和常识可知,此处应指作者和女儿经常为有需求的人送食物,为无家可归的人募捐衣服。collect意为“募捐,募集”,符合语境。19AletBmade CwatchedDnoticedC根据空后的“I still wonder”并结合常识和选项可知,此处指在作者看着女儿成长的这过去四年时间里。watch意为“看”,符合语境。20AincreasedBbenefitedCtriedDseizedB综观全文可知,在关于帮助老人以及做志愿者的事上,作者从女儿身上学到很多。结合选项可知,此处应指作者依旧拿不准他和女儿之间到底谁受益更多。benefit意为“获益”,符合语境。- 9 - 版权所有高考资源网

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022届高考统考英语外研版一轮复习课时提能练5 必修1 MODULE 5 A LESSON IN A LAB WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-412305.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1