2022届高考统考英语译林版一轮复习课时提能练 必修3 UNIT 3 BACK TO THE PAST WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考统考英语译林版一轮复习课时提能练 必修3UNIT 3BACK TO THE PAST WORD版含解析 2022 高考 统
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家课时提能练(十七)必修3Unit 3Back to the past (A)A:知识层面.单句语法填空1Germany declared(declare)war on France on 1 August 1914.2Huge areas of rainforest are_being_destroyed(destroy)every year by human beings seeking quick profits.3Early to bed and early to rise makes one healthy,wealthy(wealth) and wis
2、e.4Having finished the work ahead of time,they were given a long holiday.5Years of hard work,experience and love have_been _poured (pour) into the development of these products.单句改错1I think there is one problem remains to be solved.remainsremaining2Judged from his expression,we know that he is pleas
3、ed with it.JudgedJudging3During these years,I have had the chance explore many different places throughout the world.explore前加to4After the earthquake I saw the whole town in ruin,but now everything has changed.ruinruins5Unfortunate,it rained heavily on Saturday,and I had to stay at home.UnfortunateU
4、nfortunately.语境语法填空Lost civilizationsI felt 1.lucky (luck) to have won a place to go on a cultural tour to sites of lost civilizations.We visited Pompeii in Italy and Loulan in China.Pompeii 2.was_founded (found) in the 8th century BC,then taken over by the Romans in 89 BC.Later,Pompeii was destroye
5、d by a volcano.It erupted and covered Pompeii with ash.3.Unfortunately (fortunately),many people were buried alive.The city was forgotten for many years 4.until the 18th century when a stone 5.with writing on it was discovered by a farmer.People dug in the area and 6.caused (cause) much damage.Thus,
6、in 1860,the area was protected by the 7.government (govern) so it could be preserved and studied.Differently,Loulan disappeared under the sand.There were just a few ruins left.There was 8.an ancient water system that ran through the middle of the city.The desert was once a green land with huge trees
7、,but they were cut down,9.which resulted in the city 10.being_buried (bury) by sand.They both were important commercial cities about 2,000 years ago.It was so pitiful that they disappeared for ever.完成句子1用户的数据是如何被利用的仍然是未知的。It_remains_unknown how users data will be taken advantage of.2如果你要对此投诉,你应该去找经理
8、。If you wish to_make_a_complaint_about_that,you should see the manager.3据我所知,他两年前移民到加拿大了。As_far_as_I_am_aware,he moved to Canada two years ago.4他是否能赢得一等奖还有些疑问。There_is_some_doubt_whether he can win the first prize.5理了发,他显得年轻多了。With_his_hair_cut,he looked much younger.B:能力层面.阅读理解(2020兰州市高三诊断考试)More t
9、han 11,000 scientists are warning that the Earth,in their words,“clearly and unequivocally (明确地) faces a climate emergency”The scientists represent several fields of study and come from 150 countries around the world.They approved a report that appeared in the publication BioScience earlier this mon
10、th.It warns that the world would face “untold human suffering” if it does not make deep and lasting shifts in human activities that influence climate change.Three leaders of the study are from the United States.They worked on the study with scientists from universities in South Africa and Australia.
11、This is the first time a large group of scientists have jointly (共同地) used the word “emergency” when talking about climate change.“Despite 40 years of global climate negotiations.we have generally conducted business as usual and have largely failed to address this worrying situation,” the study said
12、.“Climate change has arrived and is accelerating faster than many scientists expected.”The report identified five areas that the world needs to deal with immediately.The scientists appealed to nations to use energy more efficiently and cut their use of fossil fuels.They suggested that lawmakers appr
13、ove taxes on the burning of carbonbased fuels,such as coal,oil and natural gas.The report urges people to move toward more of a plantbased diet.Other areas of concern include preventing the destruction of forests and permanent loss of some plant and animal species.The report noted that it will most
14、likely take strong action by the public to move politicians to approve lasting policy changes.The scientists added,“We believe that the prospects(前景)will be greatest if decisionmakers and all of humanity quickly respond to this warning and declaration of a climate emergency,and act to support life o
15、n planet Earth,our only home.”【语篇解读】文章讲述了针对当前气候变化的一份报告,科学家们认为当前地球气候已经明显处于一个紧急状态,人们需要马上行动起来,以保护地球并减少对人类的负面影响。1What will happen to people if they dont stop the activities that influence the climate change?AThey will have no places to live in.BThey will be fined and lose their jobs.CThey will become bo
16、red with their life.DThey will go through a lot of sufferings.D细节理解题。根据第一段第四句“It warns that the world would faceuntold human suffering if it does not make deep and lasting shifts in human activities that influence climate change”可知,如果人们不停止引起气候变化的活动,那么人们将遭受更多的痛苦或灾难,故选D项。2What have people done when fa
17、cing the climate change in the past 40 years?AThey have ignored the scientists warning.BThey have solved the problem successfully.CThey have talked too much but done too little.DThey have realized the problem isnt that serious.C细节理解题。 根据第二段中的“Despite 40 years of global climate negotiations.we have g
18、enerally conducted business as usual and have largely failed to address this worrying situation”可知,在过去的40年里,人们围绕气候变化展开了许多对话,但最终一切照常,人们并没有解决令人担忧的气候变化问题,故选C项。3In which paragraph can we find the advice from the scientists about ways to control the climate change?AParagraph 1.BParagraph 2.CParagraph 3.D
19、Paragraph 4.C段落大意题。通读第三段内容可知,第三段介绍了科学家们提出的有关控制气候变化的方法,故选C项。4What is the best title for the text?AScientists Hard Work of Saving the EarthBThe Important Reasons for Climate ChangeCThe Impact of Human Activities on ClimateDScientists Warning of a Climate EmergencyD标题归纳题。本文介绍了科学家的一份报告,科学家警告人们,地球的气候变化已经
20、形成危机,人们需要立刻行动起来,应对气候变化。由此可知,D项的表述符合本文主题,故选D项。.完形填空(2020南昌市摸底测试)After getting “ paying it forward” several times,I always wish I could buy a coffee for a stranger too.That particular morning,I _1_in my rearview mirror(后视镜) when I got to the drivethrough window to pay.A _2_woman was driving a sports c
21、ar behind.I could see her gold jewelry shining in the sunshine.“ No way does she need me to buy her coffee!” I was quite _3_,but then that _4_shouted in my heart,“Pay for her coffee.”Are you kidding me? I was_5_on cash myself,and I was already feeling guilty for_6_ cash on my own coffee._7_,I told t
22、he cashier,“ Please put the sports cars _8_ on my bill.” As soon as I said it,I felt_9_.I knew I had followed my heart.I paid the cashier and drove to the parking lot. _10_,the sports car followed.The lady _11_ and said,“ I dont know why I am telling you this but I need you to know how much I _12_ t
23、hat coffee.” She started to _13_,“Our business partner_14_us and left us in the cold.This could not have come at a worse time _15_we lost our son to cancer last month.I thought nobody_16_about us,and then you appeared.Thank you ever so much.”Then I was the one who was_17_ tears.We chatted and she _1
24、8_ me that I gave her much more than a cup of coffee that morning.Next time I am in the drivethrough and feel the _19_to pay it forward,there will be no_20_.【语篇解读】在经历了很多次爱心传递之后,作者也希望能给一个陌生人买一杯咖啡。在那个特殊的早晨,作者为一位开跑车的穿着讲究的女士买了一杯咖啡,作者一开始觉得那位女士不需要别人帮她买咖啡,事后了解到那位女士的境况;那位女士很感激作者买的咖啡,而且感受到了作者的关怀;作者感触颇深,决定下次要
25、毫不犹豫地为他人付款。1A.noticedBwatchedCrecognizedDglancedD根据空后的“in my rearview mirror(后视镜)”可知,作者在得来速窗口付款时,瞥了一眼后视镜。glance意为“瞥一眼,匆匆一看”,故选D。2A.crazyBwelldressed Cpalelooking DcautiousB根据下文中的“a sports car” “gold jewelry”可推知,一位穿着讲究的(welldressed)女士开着一辆跑车在作者后边。3A.positiveBpassiveCuncertainDashamedA根据上文对那位女士的描述可知,作者
26、确信那位女士不需要作者给她买咖啡。positive意为“确信的,肯定的”,故选A。4A.opinionBideaCvoiceDwishC根据空后的“shouted”可知,作者心里面的一个声音在喊“给她买咖啡”,故选C。5A.looseBeasyCsoftDlowD根据空后的“I was already feeling guilty.coffee”可知,作者的钱也不多,花钱给自己买咖啡,作者都觉得内疚,be low on cash表示钱不多的,故选D。6A.wastingBspendingCgivingDlosingB参见上题解析。7A.However BInsteadCBesidesDTher
27、eforeA根据下文的“Please put.on my bill”可知,虽然作者给自己买咖啡都觉得内疚,但还是告诉收银员把开跑车那位女士的订单(order)算在自己的账上。此处表示转折,故选A。8A.priceBdebtCorderDbudgetC参见上题解析。9A.amusedBregretfulCencouragedDrelievedD根据空后一句“I knew I had followed my heart”可知,作者说完松了一口气,故选D。10A.UnfortunatelyBImmediatelyCUnexpectedlyDObviouslyC根据语境可推知,那位女士跟着作者是作者没
28、有想到的,故选C。unexpectedly“想不到地,意外地”。11A.came upBturned upCvisitedDmovedA根据下文那位女士说的话可知,此处表示那位女士走上前对作者说,“我不知道我为什么跟你说这个,但是我需要你知道我是多么地感谢 (appreciate)那杯咖啡”,故选A。come up“走上前来”。12A.appreciateBexpectCmissDdislikeA参见上题解析。13A.argueBsmileCcomplainDcryD根据下文中的“tears”并结合语境可知,那位女士开始哭起来,故选D。14A.helpedBcheatedCtreatedDde
29、featedB根据空后的“left us in the cold”可知,那位女士说他们的生意伙伴欺骗了他们,故选B。15A.onceBbeforeCasDthoughC根据语境可知,此处表示这是他们最糟糕的时候,因为上个月他们的儿子患癌症去世了,故选C。16A.talkedBheardCcaredDworriedC根据上文内容可知,那位女士以为没有人在意他们,然后作者就出现了,故选C。17A.sending backBfighting backCtaking backDgetting backB根据语境可知,听完那位女士的悲惨遭遇,作者强忍住眼泪。fight sth.back意为“忍住,抑制住
30、(尤指情感)”,故选B。18A.advisedBconvincedCastonishedDremindedB根据语境可知,作者和那位女士聊着天,她让作者相信那天早晨作者给她的远远超过一杯咖啡,convince意为“使确信,使相信”,故选B。19A.commandBrequestCdutyDurgeD下一次当作者再出现在“得来速”,感觉到一种强烈的欲望要去把爱心传递出去的时候,作者会毫不犹豫(hesitation),urge意为“强烈的欲望”,故选D。20A.hesitationBdebateCdelayDtrembleA参见上题解析。课时提能练(十八)必修3Unit3Back to the p
31、ast (B)A:知识层面.语境语法填空APeople in ancient times built many famous buildings.Unfortunately,some of them 1.gradually (gradual) fall into ruin while others remain today.In memory of these lost civilizations,some of which have been rebuilt or repaired.Because of natural 2.disasters(disaster) like sandstorm
32、s,the 3.remaining(remain) buildings are greatly destroyed.Therefore,many researchers and scholars are looking for 4.solutions (solution) to protect these cultural remains.We are 5.delighted (delight) that more and more people are aware that the cultural relics are of great 6.significance (significan
33、t) and join to protect them.BI felt lucky to have won a place to go on a cultural tour to sites of lost 1.civilizations (civilization)We visited Pompeii in Italy and Loulan in China.Pompeii was founded in the 8th century BC,then taken 2.over by the Romans in 89 BC.Later,Pompeii 3.was_destroyed(destr
34、oy) by a volcano,which 4.erupted (erupt) and covered Pompeii with ash.Unfortunately,many people were buried alive.The city was forgotten 5.for many years till the 18th century when a stone with 6.writing (write) on it was discovered by a farmer.People dug in the area and caused much damage.Therefore
35、,in 1860,the area was governed by the government so it could be preserved and studied.语境短文改错根据课文内容,对下面材料进行修改。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。Unfortunately for him,Socrates questioned too much.He was always asked challenging questions to everyone he met,upset many people in Athens.Final,som
36、e people have had enough of him,so they took him to court for questioning the existence of the Greek gods and for corrupting the young people of Athens.On his trial,he defended him by asking his judges yet more questions.This just made a bad situation bad.Finally he was put death by being forced to
37、drink poisons.Through his death,Socrates became the hero of all people which search for the truth.答案Unfortunately for him,Socrates questioned too much.He always asked challenging questions to everyone he met, many people in Athens. ,some people had enough of him,so they took him to court for questio
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-412316.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
