分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 38

类型2020-2021学年外研版英语必修3模块评价 MODULE 2 DEVELOPING AND DEVELOPED COUNTRIES WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:413858
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:38
  • 大小:267.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年外研版英语必修3模块评价 MODULE 2DEVELOPING AND DEVELOPED COUNTRIES WORD版含解析 2020
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。模块素养评价(二)(Module 2) (120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Would you look at this paper? M: What? W: The Perd

    2、inks won the baseball game last night. M: Wow. I wish I had seen it instead of the boring movie filled up with advertisements. 1. What is the woman probably doing? A. Watching a movie. B. Reading a newspaper. C. Making an advertisement. 答案: BText 2M: Lets meet at 20 to 5. W: Well. Could we make it 2

    3、0 past 5? W: Thats a bit late for me. I could manage 10 past. M: OK. See you then. 2. At what time will the two speakers meet? A. 5: 20. B. 5: 10. C. 5: 40. 答案: BText 3M: What time are we leaving for the outing? W: Ill phone you tomorrow. I should have everything sorted out by then. 3. What will the

    4、 man do? A. Change the plan. B. Wait for a phone call. C. Sort things out. 答案: CText 4W: The most urgent thing for me at the moment is planning this wedding. M: Im such a bad friend. Congratulations! I had no idea you were engaged. W: Well, we havent got around to telling a lot of people. 4. What is

    5、 going on with the woman? A. She is going to get married. B. She has a bad friend. C. She forgets to tell people things. 答案: AText 5W: This car looks a bit old, can you still drive it? M: Well, my little babe may look not young, but its still as vigorous as it was 15 years ago! 5. What is the car li

    6、ke? A. Its powerful. B. It looks new. C. It cant be driven any more. 答案: A第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Hello, Mary, this is Ted. My flight just landed. I thought

    7、you had arranged for someone to meet me here and take me to the hotel. W: I did! Wasnt there someone holding a sign with your name on it? M: No, there wasnt. Ive collected my luggage, and now Im not sure what to do. W: OK, wait for a moment and Ill get someone there as soon as possible. Sorry for th

    8、e inconvenience. 6. Where is the man? A. At an airport. B. At a company. C. At a hotel. 答案: A7. What does the woman ask the man to do? A. Collect his luggage right away. B. Hold a sign with his name on it. C. Wait for someone else to pick him up. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: We need to have a serio

    9、us talk. M: About what? W: Your attendanceor rather, lack of it. M: OK, so Ive missed a few classes? W: A few classes? Ive been told youve missed six out of eight times in two different classes! Thats really setting yourself up to fail. Youre about to be in big trouble. M: Whats the big deal about m

    10、issing some classes? W: The big deal is that youre here on a student visa. M: So? W: So if you dont attend classes regularly, you wont be a full-time studentwhich your visa requires. M: What are you going to do? Turn me into the police? W: Ill have to report you if you continue missing your classes.

    11、 Then Im afraid youll have to pack your things. 8. Why does the woman talk to the man? A. He lost his student visa. B. He often makes trouble. C. He is often absent from class. 答案: C9. What is the worst result of the mans behaviour? A. Hell be sent back home. B. Hell have to restart his course. C. H

    12、ell stay in the police station. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Bob, Im sure you know about second-hand smoke. M: Of course. I do. W: But have you heard about third-hand smoke? M: Third-hand smoke? Im afraid not. What is that then? W: Well, it is here in todays paper. Parents may think they are prote

    13、cting children from second-hand smoke when they smoke outside their home or only when the children are not there. But now researchers are warning about what they call third-hand smoke. When you smoke, dangerous matter in cigarettes gets into your hair and clothing. As babies are the weakest, when yo

    14、u come to a baby, you pass it to the baby and increase the chances of disease in the baby. M: Is that so? In that case I have to say that I should never get close to a baby. W: Thats right. Actually all smoking parents should do the same or better give it up completely. 10. How did the woman get to

    15、know about third-hand smoke? A. From young smokers. B. From a newspaper article. C. From some smoking parents. 答案: B11. Why does the man say that he would keep away from babies? A. He has just become a father. B. He wears dirty clothes. C. He is a smoker. 答案: C12. What does the woman suggest smoking

    16、 parents should do? A. Stop smoking altogether. B. Smoke only outside their rooms. C. Reduce dangerous matters in cigarettes. 答案: A听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: How do you think the kids were feeling tonight? M: They both seemed beat. W: I agree. I thought Hector was going to fall asleep at the dinner t

    17、able, and you should have seen Teresa dragging herself in from school today. She could barely pick up her head to say hello. M: Well its been a busy couple of months. Hectors AP classes are very demanding, and hes been working really hard at the supermarket. W: And Teresa has been so busy with the s

    18、chool musical. She was excited when she got the lead role, but Im not so sure that she understood what it would involve. M: I suppose the good news is that summer isnt far away. W: Its a good lesson for all of us about overcommitting. I think we should encourage them to focus on just a couple of act

    19、ivities, rather than so many at once. M: I agree. But I dont think we should tell them to quit, either. They need to learn to finish what theyve started, even when it gets tough. W: Maybe we can find a way to encourage them. M: What do you have in mind? W: I was hoping youd have some ideas. 13. What

    20、s the relationship between the two speakers? A. Husband and wife. B. Friends. C. Brother and sister. 答案: A14. Whats wrong with Hector? A. Hes been working too much. B. He often falls asleep in class. C. He doesnt want to work in the grocery store. 答案: A15. What is Teresa busy with? A. She is busy wi

    21、th a musical. B. She is busy with her AP classes. C. She is busy with her part-time job. 答案: A16. How will the speakers help their children? A. Ask them to quit. B. Encourage them to keep going. C. Take them on a summer vacation. 答案: B听第10段材料, 回答第1720题。Text 10Good afternoon, dear customers! This is

    22、a special request from the security department here at Wanda Plaza. We hope you are finding everything you are looking for, but right now, we need your help. We are looking for a 6-year-old boy named Laurence Lynch. Laurence, if you can hear this, please go to the security desk located at the front

    23、of the plaza near the Pizza Hut. Your mom is looking for you. All other guests, please take a moment to help us find Laurence. His mother Clare was last with him in the food section about 30 minutes ago, and she thinks he is still somewhere in the plaza, possibly in the toy section or the sporting s

    24、ection. Laurence is wearing a red shirt, blue jeans, white shoes, and a black baseball cap. He is about 5 feet 2 inches tall with dark hair and blue eyes. If you see Laurence, please help him to get to the security desk located at the front of the plaza. You can also approach any of our staff member

    25、s if you see Laurence or have any other information about where he might be. Thank you very much for your help, and enjoy the rest of your day here at Wanda Plaza. 17. Where was the missing boy last seen? A. In the food section. B. In the sporting section. C. In the toy section. 答案: A18. When was th

    26、e boy probably lost? A. At around 9 a. m. B. At about 3 p. m. C. At about 10 p. m. 答案: B19. What is the boy wearing? A. A white shirt and a red baseball cap. B. Blue jeans and a black baseball cap. C. A dark shirt and blue jeans. 答案: B20. What should guests do if they see the boy? A. Call the securi

    27、ty department. B. Take him to the Pizza Hut. C. Help him to reach the security desk. 答案: C第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)AAsia can boast(吹嘘) that it has some of the best beaches in the world. Sihanoukville, Cambodia is a seaside town located 200km or a four-hour bus ride away from the c

    28、ountrys capital, Phnom Penh. With several beaches and small offshore islands, it is certainly not a place to miss out if you are planning to visit Angkor Wat, as the beaches there are surprising and still unspoiled (未经开发的)by mass tourism. Serendipity BeachSerendipity Beach is the most popular beach

    29、for the tourists, since it is the most accessible beach, being the nearest one from the main town area. There are plenty of bars around the beach, so be prepared for the crazy parties every night. Ochheuteal BeachOchheuteal Beach is located south of Serendipity Beach, and its a bit of an improvement

    30、 from Serendipity Beach itself in terms of the people that go there. Over here, there are bars and pubs, but at night, dont expect wild parties like at the Serendipity Beach area. Otres BeachAll the way down south, near Moat Peam, lies a hidden gem called Otres Beach. This is where you can get your

    31、yoga suit on and practice meditation(冥想). This is the quietest beach in Sihanoukville and it is the least crowded, with very few parties. If your idea of a beach holiday is just yourself and the sun, sea and sand, this place is for you. Koh RongKoh Rong is an island off Sihanoukville that is covered

    32、 with beautiful sandy beaches. True relaxation lies at Long Beach, which is located on the other side of the island. Clear water surrounds the beach, and once you get there, youll be greeted with fine white sand. Koh Rong doesnt have any roads, so there are no cars or motorbike rentalseverything is

    33、mostly on foot. 【文章大意】本文介绍了柬埔寨的值得旅游的海滨。21. Why does the writer suggest visiting the beaches in Cambodia? A. They are natural and amazing. B. They are not easily accessible. C. They are within walking distance to its capital. D. They offer tasty seafood. 【解析】选A。细节理解题。根据第一段最后一句话可知, 作者建议去柬埔寨的海滨的原因是这些海滨

    34、是未开发的, 天然的。22. Why is Serendipity Beach the most popular with tourists? A. There are a lot of wild parties. B. It is the nearest beach from the main town area. C. The food and drink are different. D. It has plenty of cheap bars and pubs. 【解析】选B。细节理解题。根据Serendipity Beach部分中的第一句话可知, Serendipity Beach最

    35、受游客欢迎, 是因为它距离主要市区最近。23. Which place may be the best choice for a quiet sun bath? A. Serendipity Beach. B. Ochheuteal Beach. C. Otres Beach. D. Long Beach. 【解析】选C。细节理解题。根据Otres Beach部分中的This is the quietest beach in Sihanoukville and it is the least crowded可知。B(2020平顶山高一检测)In a faraway area in northe

    36、rn Mexico, there lives a native Indian group called the Tarahumaras (塔拉乌马拉族). Besides owning some cooking tools and farming equipment, the Tarahumaras exist much as they did before the Spanish arrived in the 1600s. They live in caves or in small houses made of stone and wood, and they eat what littl

    37、e they can grow on the dry land. Ten years ago, linguist (语言学家) James Copeland entered the world of the Tarahumaras to study their language and culture. Since then, he has been visiting the Tarahumaras three or four times a year. Tarahumara is not a written language, so part of Copelands project was

    38、 to learn to speak Tarahumara so that he could deal directly with the people. “There are no language police, ” Copeland says. “Children are seldom corrected by their parents. They learn by observation of speech in conversations and by imitation. ”Copeland learned the language through his frequent ex

    39、posure to it and by analyzing the grammar. His linguistic skills and mastery of German, Spanish, French, and Russian, plus a partial knowledge of some twenty other languages, also helped. Drawing on his research, Copeland plans to produce a Tarahumara grammar book in English and perhaps one in Spani

    40、sh. The idea to study the Tarahumaras came to Copeland in 1984 when he discovered that very little research had been done on their language. He got in touch with a Tarahumara Indian called Lornezo Gonzalez through a social worker who worked with the Tarahumaras in the border town of Juarez, Mexico.

    41、At first, Gonzalez was very reluctant to cooperate. He told Copeland that no amount of money could buy his language. But after Copeland explained to him what he intended to do with his research and how it would benefit the Tarahumaras, Gonzalez agreed to help and took Copeland to his village. “Over

    42、a period of a year our relationship became closer and warmer, ” says Copeland. “Thanks to him, the Tarahumaras started trusting us and understood what we were doing. ”【文章大意】这是一篇说明文。文章主要讲述了塔拉乌马拉族人的生活习惯, 他们住在与世隔绝的地方, 没有书面文字, 过着艰苦的, 简单的生活。24. What can we learn about the Tarahumaras? A. They have a stri

    43、ct education system. B. They live a very simple and hard life. C. They arrived in Mexico with the Spanish. D. They are good at agriculture and architecture. 【解析】选B。推理判断题。根据文章第一段中的Besides owning some cooking tools and farming equipment, 和They live in caves or in small houses made of stone and wood, a

    44、nd they eat what little they can grow on the dry land. 可知他们生活在山洞里或者石头、木制房子里, 而且生活用品也很少, 吃的也很匮乏, 故推测他们的生活条件艰苦, 物资匮乏。25. According to Copeland, learning Tarahumara _. A. is not an easy taskB. is a waste of timeC. is very interestingD. is useful for learning Spanish【解析】选A。推理判断题。根据文章第二段可知, 塔拉乌马拉语不是文字语言,

    45、 没有语言规范, 完全靠观察和模仿学习。故推测塔拉乌马拉语学起来不容易。26. Before Copeland learned Tarahumara, he had _. A. fully researched this languageB. read a Tarahumara grammar bookC. visited the Tarahumaras three timesD. asked a Tarahumara Indian for help【解析】选D。细节理解题。根据文章第四段可知, 在Copeland学塔拉乌马拉语之前, 他接触了一个塔拉乌马拉印第安人, 并请求他给予帮助。27.

    46、 The underlined word “reluctant” in the last paragraph probably means _. A. readyB. anxiousC. pleasedD. unwilling【解析】选D。词义猜测题。根据画线部分之后的He told Copeland that no amount of money could buy his language. 可知他告诉Copeland多少钱都不能买他的语言, 故推测他不愿意和Copeland合作。CIn many developed countries, people who have high degr

    47、ees begin to work longer than those who dont. About 65% of American men aged 62-74 with a professional degree are in the workforce, compared with 32% of men who only finish high school. This gap is part of a deepening divide between the well-educated wealthy and the unskilled poor. Rapid technologic

    48、al advance has raised the incomes of the highly skilled while squeezing those of the unskilled. The consequences, for individuals and society, are profound. The world is facing an astonishing rise in the number of old people, and they will live longer than ever before. Over the next 20 years the glo

    49、bal population of those aged 65 or more will almost double, from 600 million to 1. 1 billion. The experience of the 20th century, when greater longevity (长寿) translated into more years in retirement rather than more years at work, has persuaded many observers that this change will lead to slower eco

    50、nomic growth, while the rising ranks of pensioners will create government budget problems. Policies are partly responsible. Many European governments have abandoned policies that used to encourage people to retire early. Even the better-off must work longer to have a comfortable retirement. But the

    51、changing nature of work also plays a big role. Pay has risen sharply for the highly educated, and those people continue to get rich rewards into old age because these days the educated elderly are more productive than the former generation. Technological change may well reinforce (强化) that change: t

    52、he skills that complement (补充) computers, from management know-how to creativity, do not necessarily decline with age. 【文章大意】本文主要讲述了在发达国家有专业技能的人的工作年限更长及其原因分析。28. What is the common phenomenon in the workforce in rich countries? A. Younger people are replacing the elderly. B. Well-educated people ten

    53、d to work longer. C. People with no college degree cannot find any job. D. Unemployment rates are decreasing year after year. 【解析】选B。细节理解题。根据文章第一段的第一句“In many developed countries, people who have high degrees begin to work longer than those who dont. ”可知, 在发达国家, 受过良好教育的人的工作年限更长, 故选B。29. In view of t

    54、he experience of the 20th century, many observers predict that _. A. economic growth will slow downB. government budgets will decreaseC. more people will try to receive higher educationD. there will be more competition in the job market【解析】选A。细节理解题。根据第二段的最后一句“The experience of the 20th century, when

    55、 greater longevity translated into more years in retirement rather than more years at work, has persuaded many observers that this change will lead to slower economic growth, while the rising ranks of pensioners will create government budget problems. ”可知, 这种变化会导致经济增长减缓。故选A。30. According to the text

    56、, what is the result of policy changes in European countries? A. Unskilled workers may choose to retire early. B. More and more people have to go abroad to hunt for jobs. C. People may be able to use computers to do more complicated work. D. Even wealthy people must work longer to live comfortably i

    57、n retirement. 【解析】选D。细节理解题。根据最后一段的第三句“Even the better-off must work longer to have a comfortable retirement. ”可知, 欧洲国家政策的变化导致富有的人也必须工作更长时间才能过上舒服的退休生活, 故选D。31. The underlined word “know-how” in the last paragraph probably refers to “_”. A. a completely different environmentB. practical knowledge and

    58、technical skillsC. a better understanding of policy changesD. the courage to face difficulties and dangers【解析】选B。词义猜测题。根据最后一段的最后一句“Technological change may well reinforce that change: the skills that complement computers, from management know-how to creativity, do not necessarily decline with age. ”

    59、可知, know-how是对skills的限定修饰, 由此可推知, know-how指相应的技能和知识, 故选B。D(2020常州高一检测)The world is witnessing the worst refugee crisis(难民危机) since World War . Tens of thousands of people are fleeing civil war and unrest(动荡) to find new homes in Europe sometimes with sad consequences(后果). On Aug. 27, Austrian offici

    60、als found the dead bodies of 71 Syrian migrants(移民) in a deserted truck near Austrian-Hungarian border, just as European leaders were holding a meeting in Vienna to figure out how to deal with the refugee crisis. On the same day, 200 migrants were feared dead and 200 rescued as two boats packed with

    61、 refugees sank off the coast of Libya, according to media reports. The terms “migrant” and “refugee” are often used interchangeably. But theres a big difference between them, says an article in the Atlantic magazine. Here is how the United Nations defines refugees: “Refugees are persons fleeing arme

    62、d conflict(武装冲突) or ill-treatment. Their situation is often so dangerous and intolerable that they cross national borders to search for safety in nearby countries. These are people for whom denial(拒绝) of protection has possibly deadly consequences. ”Migrants, on the other hand, move mainly to improv

    63、e their lives by finding work, or for education, family reunion or other reasons, said the agency. Countries should offer refugees certain protections under their international treaty obligations(条约义务). This is why some states hesitate to admit those people who are fleeing unrest in their home count

    64、ries. When talking about refugee and immigration problems, many media outlets use “illegal immigrant”(非法移民). Critics say that it gives the impression that its the person that is illegal rather than their actions. The UN and the EU parliament have called for an end to the phrase, the BBC reported. 【文

    65、章大意】本文是一篇说明文, 介绍了全球正面临着自二战以来最严重的难民危机。32. The numbers mentioned in Para. 2 prove _. A. how serious the refugee crisis in Austria isB. that it is the worst refugee crisis in the worldC. what sad consequences some refugees faceD. that the number of refugees is so large【解析】选C。推理判断题。第二段承接上文sometimes with

    66、 sad consequences并列举了数字来阐述: the dead bodies of 71 Syrian migrants in a deserted truck和two boats packed with refugees sank off the coast of Libya由此可知第二段主要来证明难民所面临的悲惨后果。33. The differences between “refugee” and “migrant” are written with the purpose of _. A. defining the two words clearlyB. indicating

    67、 why some states are not willing to admit refugeesC. showing that refugees are more than migrantsD. urging European countries to accept more refugees【解析】选B。推理判断题。根据倒数第二段“Countries should offer refugees certain protections under their international treaty obligations. This is why some states hesitate

    68、 to admit those people who are fleeing unrest in their home countries. ”可知, 根据其国际条约, 各国有义务向难民提供某些保护, 这就是有些国家不愿意接纳那些难民的原因。34. According to the text, “refugee” differs from “migrant” in that _. they both cross national borders but with different purposes refugees are illegal while migrants are legal r

    69、efugees may face deadly consequences while migrants are relatively safe refugees are treated badly while migrants are highly respectedA. B. C. D. 【解析】选B。细节理解题。根据第四、五段对难民和移民的解释可知, 难民和移民虽然都跨越了边境, 但目的不同难民是为了逃离战乱, 而移民则是为了更好的生活、找工作、受教育或与家人团聚, 难民的处境很危险而移民则相对安全, 故选B。35. According to the text, what may be d

    70、iscussed in the next several paragraphs? A. Explanations for “illegal immigrant”B. Examples about the refugee crisis in EuropeC. Measures to offer refugee protectionsD. Causes of the refugee crisis in Europe【解析】选C。推理判断题。上文说全球正面临着自二战以来最严重的难民危机, 再根据最后一段中的“The UN and the EU parliament have called for a

    71、n end to the phrase, the BBC reported. ”可知, 在谈到难民和移民问题时, 联合国呼吁媒体停止使用“非法移民”这一称呼, 由此可知下文可能介绍联合国为解决难民危机而提供的保护难民的相关措施。第二节(共5小题; 每小题2分, 满分10分)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。(2020武汉高一检测)Riding a Mobike on the street, you might hear people speaking Chinese aloud. 36 After walking into a store,

    72、its possible that youll see Huawei smartphones for sale. This isnt referring to China, but Manchester, UK. 37 Indeed, Chinese products have gone global. 38 But to meet local peoples tastes, Chinese restaurants have made some changes to the dishes. “One example is the meat”, said Yin Hang, who is stu

    73、dying at the University of Wollongong in Australia. “We like to eat meat with the bone in, but people here dont. So Chinese restaurants provide big pieces of meat without bones, even for fish. ”39 In many cities in Europe, stores sell TCL televisions, Haier fridges and Lenovo computers, reported Reu

    74、ters. More than half of US-owned drones (无人机) are Chinese models, according to China Daily. Theyre not simply made in China, but designed and developed in the country. In the past, most Western people thought Chinese products were cheap and unreliable. But things have changed greatly. 40 “For exampl

    75、e, Huawei, one of Chinas major smartphone makers, overtook Apple in global smartphone sales for the first time in June and July last year, ” noted consulting firm Counterpoint Research. A. Many Chinese brands (品牌) are also becoming more popular. B. Chinese food has been enjoyed in Western countries

    76、for a long time. C. “Made in China” has become cool and more people trust Chinese brands. D. Meanwhile, international brands are still enjoying great success in China. E. Turning to the right, you may see a Sichuan-style restaurant. F. In fact, you might see similar things in many other cities aroun

    77、d the world. G. What is the biggest problem with many Chinese brands? 【文章大意】本文是新闻报道, 主要讲述了越来越多的中国产品走向世界, 受到外国人的青睐。36. 【解析】选E。根据上文Riding a Mobike on the street, you might hear people speaking Chinese aloud. 下文After walking into a store, its possible that youll see Huawei smartphones for sale. 可知, 这里提

    78、到的是中国的元素在世界上的影响, 不仅有语言, 下面是举例说明Turning to the right, you may see a Sichuan-style restaurant. 向右转也许你能看到川味餐馆。故选E。37. 【解析】选F。根据下文Indeed, Chinese products have gone global. 可知, 中国产品走向世界。可推知上句应该是In fact, you might see similar things in many other cities around the world. 事实上, 你或许在其他的国家的城市见过类似的东西。故选F。38.

    79、【解析】选B。根据下文But to meet local peoples tastes, Chinese restaurants have made some changes to the dishes. 可知, 空格处应该填与食物有关的内容。故选B。39. 【解析】选A。根据下文In many cities in Europe, stores sell TCL televisions, Haier fridges and Lenovo computers, reported Reuters. More than half of US-owned drones are Chinese mode

    80、ls, according to China Daily. 本段介绍了众多中国产品的品牌, 所以空处应该是Many Chinese brands are also becoming more popular. 许多中国品牌也变得越来越受欢迎。故选A。40. 【解析】选C。根据上文In the past, most Western people thought Chinese products were cheap and unreliable. But things have changed greatly. 可知, 在过去, 大多数西方人认为中国产品便宜且不可靠。但是事情已经发生了很大的变化

    81、。后面应该叙述中国产品的变化, “Made in China” has become cool and more people trust Chinese brands. “中国制造”变得很酷, 越来越多的人信任中国品牌。故选C。第三部分英语知识运用(共两节, 满分45分)第一节完形填空(共20小题; 每小题1. 5分, 满分30分)Its a sad reality that many of us find ourselves just too busy to contribute to our communities. For a long time, I, too, believed i

    82、t cost too much in time, money and41 to make a real difference. But all that changed when I 42 my good-deed-a-day project. At first, I got the 43from my daughter, Emily. I wanted to show her we could do little things to help others, and be44. The first week, I wasnt sure if I could 45 it. I surfed t

    83、he Internet for ideas. One day, I 46 a blind man in the subway station. He 47 as he thanked me. Another day, I brought 48 from my garden to a local nursing home. I could only hope that others can do something for the49. After just a few days, 50, I found it easier than Id expected. I knew I was maki

    84、ng a 51. Every evening at the dinner table, I52that days good deed(行为) to Emily. Emily began 53what Id started. On a walk home from school, she 54to a neighbours pot ofgeraniums(天竺葵), which had toppled (摇晃)in the wind, and set it right. “That was my good 55for the day! ” she said happily. Another da

    85、y, she helped me collect donations (捐赠) from our neighbours for the food bank. We dropped off the food and, 56we drove away, Emily said 57that she wanted to work there one day. By the last week, I knew Id 58. At first, I had not entirely believed that I could do a good deed 59. Now I felt I had to t

    86、ake action when I saw a need 60looking the other way. I felt as though Id awakened, somehow. 【文章大意】作者在开始日行一善的计划后, 自己发生了变化, 对女儿也有极大的影响。41. A. energy B. space C. knowledgeD. income【解析】选A。逻辑推理题。很长时间我也认为做一些不同的事情花费太多的时间、金钱和精力。energy在此处表示“精力”。42. A. stoppedB. startedC. forgotD. remembered【解析】选B。逻辑推理题。此处指我

    87、开始了日行一善的计划, 一切都变了。43. A. agreementB. expectationC. celebrationD. idea【解析】选D。逻辑推理题。此处指日行一善的想法。44. A. luckyB. cleverC. happyD. healthy【解析】选C。逻辑推理题。帮助他人是快乐的事情, 所以选C。45. A. getB. manageC. putD. appreciate【解析】选B。逻辑推理题。第一周, 我不能确定我是否能设法做成。manage设法做成。46. A. watchedB. waitedC. guidedD. ordered【解析】选C。背景常识题。根据

    88、常识可知, 在地铁站作者给盲人指引方向。guide指导, 指引。47. A. smiledB. shoutedC. wavedD. jumped【解析】选A。逻辑推理题。盲人感谢我时应该是面带微笑。48. A. paperB. soilC. treesD. flowers 【解析】选D。背景常识题。作者去当地的养老院, 带去的是自己花园里的花。49. A. developmentB. environmentC. communityD. condition【解析】选C。词汇复现题。根据第一段的contribute to our communities可知。50. A. howeverB. bes

    89、idesC. fortunatelyD. also【解析】选A。逻辑推理题。根据上一段的第一句可知, 第一周做日行一善时, 作者不能确定是否能设法做成, 此处表示然而(however)仅仅几天后我就发现日行一善比我想象得简单。故选A。51. A. discoveryB. differenceC. mistakeD. decision【解析】选B。习语搭配题。我知道我日行一善正在对社区起作用。make a discovery做出发现; make a difference起作用, 有影响, 使不同; make a mistake犯错误; make a decision做决定。52. A. paid

    90、B. pointedC. signedD. described【解析】选D。逻辑推理题。此处指每天晚上吃饭时, 我会向Emily描述(describe)我当天做的好事。53. A. writingB. sharingC. laughingD. praising【解析】选B。逻辑推理题。根据下文描述的Emily也做好事, 这说明Emily分享我开始做的事情。54. A. ran upB. picked upC. thought upD. put up【解析】选A。习语辨析题。此处指在一次放学走回家时, 她跑到邻居的天竺葵花盆那儿, 花在风中摇晃, 然后她把花扶正了。run up跑上去; pick

    91、 up拾起, 收听, 用车接; think up想出; put up举起, 给提供住宿, 提出。55. A. flowersB. vegetablesC. deedD. clothes【解析】选C。词汇复现题。根据上文的that days good deed可知。此处指她说: “这是我今天做的好事”。56. A. beforeB. sinceC. untilD. as【解析】选D。逻辑推理题。当我们开车离开时。as表示“当时候”。57. A. proudlyB. sadlyC. anxiouslyD. comfortably【解析】选A。逻辑推理题。女儿帮助妈妈做好事之后应该感到开心自豪, 所

    92、以孩子自豪地(proudly)说她想有一天在那儿工作(以帮助更多的人)。58. A. disappearedB. changedC. leftD. broke【解析】选B。词汇复现题。根据第一段最后一句中的all that changed可知。59. A. every other dayB. every weekC. every dayD. every two weeks【解析】选C。逻辑推理题。根据my good-deed-a-day project可知, 作者是每天做一件好事。60. A. by means ofB. together withC. as well asD. instead

    93、 of【解析】选D。逻辑推理题。现在当我看到有人需要帮助时我必须采取行动而不是(instead of)故意朝另一边看不去帮助。第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Despite the long 61. _(distant), Frankfurt in Germany and Guangzhou in China have been connected for over 30 years 62. _ the two cities established(建立) friendly relations in 198

    94、8. 63. _ (celebrate) the anniversary(周年) of the city twinning and to further improve partnership between the two cities, 64. _(recent), Peter Feldman, Mayor of Frankfurt, and Stephan Siegler, City Council Speaker of Frankfurt, together with a delegation(代表团) of 28 people paid a visit 65. _the city o

    95、f Guangzhou. 66. _series of events took place in town to welcome the 67. _(guest). Peter Feldman, Mayor of Frankfurt and his delegation from Frankfurt toured around Guangzhou. During their visit, a photo exhibition 68. _(show) 30 years of friendship between Guangzhou and Frankfurt 69. _(hold) at Gua

    96、ngzhou Library. The exhibition was themed “A Tale of Close Cities with Close People”. It contained over 70 photos which recorded the moments of official exchanges between governments, the interactivities among 70. _(culture), educational, sporting and other institutions, as well as some daily moment

    97、s contributed by locals. 【文章大意】本文介绍了法兰克福和广州两个姐妹城市。61. 【解析】distance。考查词性转换。根据空前面的形容词long可知此处需要名词。62. 【解析】since。考查连词。德国的法兰克福与中国的广州, 两座相距甚远的城市, 于1988年结为友好城市, 迄今已携手走过30多个年头。63. 【解析】To celebrate。考查非谓语动词。此处动词不定式表示目的和and后面to further improve partnership并列作目的状语。64. 【解析】recently。考查词性转换。此处需要副词作时间状语。65. 【解析】to。

    98、考查介词。pay a visit to是固定搭配, 表示“参观”。66. 【解析】A。考查冠词。a series of是固定短语, 表示“一系列的”。67. 【解析】guests。考查名词的复数形式。根据前面提到的Peter Feldman, Mayor of Frankfurt, and Stephan Siegler, City Council Speaker of Frankfurt, together with a delegation of 28 people可知, 此处的客人用复数形式。68. 【解析】showing。考查非谓语动词。此处非谓语动词作定语修饰a photo exhi

    99、bition。showing相当于which/that showed。69. 【解析】was held。考查时态和语态。此处讲述的事情发生在过去, 且主语a photo exhibition和hold之间是被动关系, 所以用一般过去时的被动语态。70. 【解析】cultural。考查词性转换。此处cultural和educational, sporting, other作定语修饰institutions。第四部分写作(共两节, 满分35分)第一节短文改错(每小题1分, 满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误, 每句中最多有两处

    100、。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加: 在缺词处加一个漏字符号(), 并在其下面写出该加的词。删除: 把多余的词用斜线( )划掉。修改: 在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。On April 5, to celebrate the Qingming Festival, our class organize a trip to the Memorial of Crossing the-Yangtze-River Campaign, that lies on the nort

    101、h bank of the Chaohu Lake in Hefei. The main building of the Memorial looks like a huge warship. How impressively the sight is! At the first, we together presented flowers to honoring those great people. They fought for the free of our country. But then we toured around the Memorial. We viewed the p

    102、ictures and valuable object of that time and listened the guides introduction. Only then did we truly began to realize the importance of peace. 答案: 【文章大意】这是一篇记叙文。作者向我们讲述了4月5日清明节, 他们班去参观渡江战役纪念馆的事, 以及这次参观对他们的意义。71. 【解析】第一句中organizeorganized。考查一般过去时。由下文中的“we together presented flowers(我们集体献花)”可知, 这件事发生

    103、在过去, 应用一般过去时, 故将organize改为organized。72. 【解析】第一句中thatwhich。考查非限制性定语从句。这句话第三个逗号后引导的是非限制性定语从句, 先行词为the Memorial of Crossing the-Yangtze-River Campaign, 指物, 且在从句中作主语, 故关系词用which。故将that改为which。 73. 【解析】第三句中impressivelyimpressive。考查形容词。这是感叹句, “让人印象深刻的”在句中作is的表语, 应用形容词形式, 故将impressively改为impressive。74. 【解析

    104、】第四句中去掉the。考查冠词。“首先”应翻译为at first, 故将the去掉。75. 【解析】第四句中honoring honor/honour。考查非谓语动词。我们献花以纪念伟人, 所以这句话中to为不定式符号, 后边应使用动词原形。故将honoring改为honor或honour都可。76. 【解析】第五句中freefreedom。考查名词。作for的宾语, 应用名词形式, 故将free改为freedom。77. 【解析】第六句中ButAnd。考查并列连词。这句话与上句话都是描述行程, 是并列关系, 不是转折关系。故将But改为And。78. 【解析】第七句中objectobject

    105、s。考查名词复数。那个时期的物件肯定不是一个物件, 所以object应用名词的复数形式。故将object改为objects。79. 【解析】第七句中listened后加to。考查介词。“listen(听)”是不及物动词, 后边接宾语时, 应加介词to。故在listened后加to。80. 【解析】第八句中beganbegin。考查倒装句。这是部分倒装的句型, 表达过去时的助动词did被提前, 后边的动词应使用原形。故将began改为begin。第二节书面表达(满分25分)假如你是李华, 你的英国笔友Peter即将完成学业, 不久前来信就是否到中国工作询问你的意见。请根据以下提示回一封电子邮件:

    106、 (1)建议他来中国; (2)阐述你的理由(就业机会多、所学专业受欢迎、不同的文化体验等); (3)承诺可提供帮助。参考词汇: 专业 major注意: (1)词数100个左右; (2)文章开头和结尾已给出, 不计入总词数; (3)可适当增加细节, 以使行文连贯。Dear Peter, Im very glad to have received the letter you sent me last week. _Best wishes. Yours, Li Hua【参考范文】Dear Peter, Im very glad to have received the letter you sen

    107、t me last week. I have been thinking about the question you asked me. From my point of view, you can choose to come to China after finishing your studies. For one reason, Chinas development over the past 30 years offers plenty of job opportunities to the young. Whats more, what you are studying is b

    108、adly needed in China nowadays. In fact, many big companies in our city are hoping to hire people like you. For another reason, China is a country with such different cultures and traditions from the west that many foreigners enjoy living and working here. Why not come and join them? Im sure youll ad

    109、apt to the environment quickly. If you come, I will do what I can to help you. So what are you waiting for? Best wishes. Yours, Li Hua【补偿训练】用所给词的适当形式填空1. The government is taking strict measures (measure) to bring down the high housing prices. 2. It is up to him to clean (clean) our classroom today.

    110、 3. It is unfortunate (fortunate) that 70 people were killed in the big fire. 4. I drink black coffee while he prefers it with cream. 5. This advanced dictionary is of no help to English beginners. 6. The new supermarket was once close to closing (close) down. But since the underground was opened, b

    111、usiness has been picking up. 7. Parents should pay more attention to the mental development (develop) of their children. 8. Many lakes and rivers are not clean since they were polluted (pollute) by a lot of waste. 9. This machine is very easy to operate (operate). Anybody can learn to use it in a few minutes. 10. He didnt catch the early bus. Thats because he got up late. 关闭Word文档返回原板块- 38 - 版权所有高考资源网

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年外研版英语必修3模块评价 MODULE 2 DEVELOPING AND DEVELOPED COUNTRIES WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-413858.html
    相关资源 更多
  • 2019-2020年英语高中学业水平测试:第一部分 话题17 语言学习(LANGUAGE LEARNING) WORD版含解析.doc2019-2020年英语高中学业水平测试:第一部分 话题17 语言学习(LANGUAGE LEARNING) WORD版含解析.doc
  • 2019-2020年英语高中学业水平测试:模拟测试卷(三) WORD版含解析.doc2019-2020年英语高中学业水平测试:模拟测试卷(三) WORD版含解析.doc
  • 五年级上册 英语教案 unit2 Mascots 外研剑桥版.doc五年级上册 英语教案 unit2 Mascots 外研剑桥版.doc
  • 2019-2020年英语高中学业水平测试:2018年1月广东省试真题卷 WORD版含解析.doc2019-2020年英语高中学业水平测试:2018年1月广东省试真题卷 WORD版含解析.doc
  • 2019-2020山西省忻州市实验中学九年级第一学期英语期始考试试卷(图片版无答案).docx2019-2020山西省忻州市实验中学九年级第一学期英语期始考试试卷(图片版无答案).docx
  • 2019-2020学年黑龙江省大庆实验中学高三上学期英语:第5周周检测试题 WORD版含答案.docx2019-2020学年黑龙江省大庆实验中学高三上学期英语:第5周周检测试题 WORD版含答案.docx
  • 2019-2020学年黑龙江省大庆实验中学高三上学期英语:第3周周检测试题 WORD版含答案.docx2019-2020学年黑龙江省大庆实验中学高三上学期英语:第3周周检测试题 WORD版含答案.docx
  • 人教版初三英语下册Unit 9 I like music that I can dance to词句精讲精练.doc人教版初三英语下册Unit 9 I like music that I can dance to词句精讲精练.doc
  • 人教版初三英语下册Unit 14I remember meeting all of you in Grade 7词句精讲精练.doc人教版初三英语下册Unit 14I remember meeting all of you in Grade 7词句精讲精练.doc
  • 人教版初三英语下册Unit 13 We are trying to save the earth!词句精讲精练.doc人教版初三英语下册Unit 13 We are trying to save the earth!词句精讲精练.doc
  • 人教版初三英语下册Unit 13 We are trying to save the earth!习题巩固练习.doc人教版初三英语下册Unit 13 We are trying to save the earth!习题巩固练习.doc
  • 人教版初三英语下册Unit 12Life is full of the unexpected词句精讲精练.doc人教版初三英语下册Unit 12Life is full of the unexpected词句精讲精练.doc
  • 人教版初三英语下册Unit 12 Life is full of the unexpected过去完成时(巩固练习含解析).doc人教版初三英语下册Unit 12 Life is full of the unexpected过去完成时(巩固练习含解析).doc
  • 人教版初三英语下册Unit 11 Sad movies make me cry.习题巩固练习含解析.doc人教版初三英语下册Unit 11 Sad movies make me cry.习题巩固练习含解析.doc
  • 人教版初三英语下册Unit 10 You’re supposed to shake hands.词句精讲精练.doc人教版初三英语下册Unit 10 You’re supposed to shake hands.词句精讲精练.doc
  • 人教版初三英语下册Unit 10 You’re supposed to shake hands.习题巩固练习.doc人教版初三英语下册Unit 10 You’re supposed to shake hands.习题巩固练习.doc
  • 2019-2020学年新外研版高中英语教案:必修1 UNIT 1 1-2 USING LANGUAGE 教学设计(2).doc2019-2020学年新外研版高中英语教案:必修1 UNIT 1 1-2 USING LANGUAGE 教学设计(2).doc
  • 2019-2020学年新外研版高中英语学案:必修1 UNIT 1 第二讲 简单句的五种基本句型.doc2019-2020学年新外研版高中英语学案:必修1 UNIT 1 第二讲 简单句的五种基本句型.doc
  • 2019-2020学年新外研版高中英语学案:必修1 UNIT 1 第一讲 句子成分.doc2019-2020学年新外研版高中英语学案:必修1 UNIT 1 第一讲 句子成分.doc
  • 2019-2020学年新外研版高中英语单元语法学案:必修1 UNIT 2 WORD FORMATION.doc2019-2020学年新外研版高中英语单元语法学案:必修1 UNIT 2 WORD FORMATION.doc
  • 2019-2020学年新外研版高中英语单元背诵学案:必修1 UNIT 1 A NEW START(TEACHER).doc2019-2020学年新外研版高中英语单元背诵学案:必修1 UNIT 1 A NEW START(TEACHER).doc
  • 2019-2020学年新外研版高中英语单元导学案:必修2 UNIT 2 2-1 STARTING OUT.doc2019-2020学年新外研版高中英语单元导学案:必修2 UNIT 2 2-1 STARTING OUT.doc
  • 2019-2020学年新外研版高中英语单元导学案:必修1 UNIT 5 UNIT 5 SECTION Ⅰ READING (STARTING OUT.doc2019-2020学年新外研版高中英语单元导学案:必修1 UNIT 5 UNIT 5 SECTION Ⅰ READING (STARTING OUT.doc
  • 2019-2020学年新外研版高中英语单元导学案:必修1 UNIT 5 SECTION Ⅳ DEVELOPING IDEAS.doc2019-2020学年新外研版高中英语单元导学案:必修1 UNIT 5 SECTION Ⅳ DEVELOPING IDEAS.doc
  • 2019-2020学年新外研版高中英语单元导学案:必修1 UNIT 1 A NEW START.doc2019-2020学年新外研版高中英语单元导学案:必修1 UNIT 1 A NEW START.doc
  • 2019-2020学年新外研版高一英语课时辅助学案:必修1 UNIT 6 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.doc2019-2020学年新外研版高一英语课时辅助学案:必修1 UNIT 6 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.doc
  • 2019-2020学年新外研版高一英语课时辅助学案:必修1 UNIT 4 SECTION Ⅳ DEVELOPING IDEAS.doc2019-2020学年新外研版高一英语课时辅助学案:必修1 UNIT 4 SECTION Ⅳ DEVELOPING IDEAS.doc
  • 2019-2020学年新外研版高一英语课时辅助学案:必修1 UNIT 4 SECTION Ⅱ LANGUAGE POINTS(STARTING OUT WORD版含答案.doc2019-2020学年新外研版高一英语课时辅助学案:必修1 UNIT 4 SECTION Ⅱ LANGUAGE POINTS(STARTING OUT WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年新外研版高一英语课时辅助学案:必修1 UNIT 3 SECTION Ⅳ DEVELOPING IDEAS WORD版含答案.doc2019-2020学年新外研版高一英语课时辅助学案:必修1 UNIT 3 SECTION Ⅳ DEVELOPING IDEAS WORD版含答案.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1