2020-2021学年外研版英语必修3模块评价 MODULE 2 DEVELOPING AND DEVELOPED COUNTRIES WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年外研版英语必修3模块评价 MODULE 2DEVELOPING AND DEVELOPED COUNTRIES WORD版含解析 2020
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。模块素养评价(二)(Module 2) (120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Would you look at this paper? M: What? W: The Perd
2、inks won the baseball game last night. M: Wow. I wish I had seen it instead of the boring movie filled up with advertisements. 1. What is the woman probably doing? A. Watching a movie. B. Reading a newspaper. C. Making an advertisement. 答案: BText 2M: Lets meet at 20 to 5. W: Well. Could we make it 2
3、0 past 5? W: Thats a bit late for me. I could manage 10 past. M: OK. See you then. 2. At what time will the two speakers meet? A. 5: 20. B. 5: 10. C. 5: 40. 答案: BText 3M: What time are we leaving for the outing? W: Ill phone you tomorrow. I should have everything sorted out by then. 3. What will the
4、 man do? A. Change the plan. B. Wait for a phone call. C. Sort things out. 答案: CText 4W: The most urgent thing for me at the moment is planning this wedding. M: Im such a bad friend. Congratulations! I had no idea you were engaged. W: Well, we havent got around to telling a lot of people. 4. What is
5、 going on with the woman? A. She is going to get married. B. She has a bad friend. C. She forgets to tell people things. 答案: AText 5W: This car looks a bit old, can you still drive it? M: Well, my little babe may look not young, but its still as vigorous as it was 15 years ago! 5. What is the car li
6、ke? A. Its powerful. B. It looks new. C. It cant be driven any more. 答案: A第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Hello, Mary, this is Ted. My flight just landed. I thought
7、you had arranged for someone to meet me here and take me to the hotel. W: I did! Wasnt there someone holding a sign with your name on it? M: No, there wasnt. Ive collected my luggage, and now Im not sure what to do. W: OK, wait for a moment and Ill get someone there as soon as possible. Sorry for th
8、e inconvenience. 6. Where is the man? A. At an airport. B. At a company. C. At a hotel. 答案: A7. What does the woman ask the man to do? A. Collect his luggage right away. B. Hold a sign with his name on it. C. Wait for someone else to pick him up. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: We need to have a serio
9、us talk. M: About what? W: Your attendanceor rather, lack of it. M: OK, so Ive missed a few classes? W: A few classes? Ive been told youve missed six out of eight times in two different classes! Thats really setting yourself up to fail. Youre about to be in big trouble. M: Whats the big deal about m
10、issing some classes? W: The big deal is that youre here on a student visa. M: So? W: So if you dont attend classes regularly, you wont be a full-time studentwhich your visa requires. M: What are you going to do? Turn me into the police? W: Ill have to report you if you continue missing your classes.
11、 Then Im afraid youll have to pack your things. 8. Why does the woman talk to the man? A. He lost his student visa. B. He often makes trouble. C. He is often absent from class. 答案: C9. What is the worst result of the mans behaviour? A. Hell be sent back home. B. Hell have to restart his course. C. H
12、ell stay in the police station. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Bob, Im sure you know about second-hand smoke. M: Of course. I do. W: But have you heard about third-hand smoke? M: Third-hand smoke? Im afraid not. What is that then? W: Well, it is here in todays paper. Parents may think they are prote
13、cting children from second-hand smoke when they smoke outside their home or only when the children are not there. But now researchers are warning about what they call third-hand smoke. When you smoke, dangerous matter in cigarettes gets into your hair and clothing. As babies are the weakest, when yo
14、u come to a baby, you pass it to the baby and increase the chances of disease in the baby. M: Is that so? In that case I have to say that I should never get close to a baby. W: Thats right. Actually all smoking parents should do the same or better give it up completely. 10. How did the woman get to
15、know about third-hand smoke? A. From young smokers. B. From a newspaper article. C. From some smoking parents. 答案: B11. Why does the man say that he would keep away from babies? A. He has just become a father. B. He wears dirty clothes. C. He is a smoker. 答案: C12. What does the woman suggest smoking
16、 parents should do? A. Stop smoking altogether. B. Smoke only outside their rooms. C. Reduce dangerous matters in cigarettes. 答案: A听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: How do you think the kids were feeling tonight? M: They both seemed beat. W: I agree. I thought Hector was going to fall asleep at the dinner t
17、able, and you should have seen Teresa dragging herself in from school today. She could barely pick up her head to say hello. M: Well its been a busy couple of months. Hectors AP classes are very demanding, and hes been working really hard at the supermarket. W: And Teresa has been so busy with the s
18、chool musical. She was excited when she got the lead role, but Im not so sure that she understood what it would involve. M: I suppose the good news is that summer isnt far away. W: Its a good lesson for all of us about overcommitting. I think we should encourage them to focus on just a couple of act
19、ivities, rather than so many at once. M: I agree. But I dont think we should tell them to quit, either. They need to learn to finish what theyve started, even when it gets tough. W: Maybe we can find a way to encourage them. M: What do you have in mind? W: I was hoping youd have some ideas. 13. What
20、s the relationship between the two speakers? A. Husband and wife. B. Friends. C. Brother and sister. 答案: A14. Whats wrong with Hector? A. Hes been working too much. B. He often falls asleep in class. C. He doesnt want to work in the grocery store. 答案: A15. What is Teresa busy with? A. She is busy wi
21、th a musical. B. She is busy with her AP classes. C. She is busy with her part-time job. 答案: A16. How will the speakers help their children? A. Ask them to quit. B. Encourage them to keep going. C. Take them on a summer vacation. 答案: B听第10段材料, 回答第1720题。Text 10Good afternoon, dear customers! This is
22、a special request from the security department here at Wanda Plaza. We hope you are finding everything you are looking for, but right now, we need your help. We are looking for a 6-year-old boy named Laurence Lynch. Laurence, if you can hear this, please go to the security desk located at the front
23、of the plaza near the Pizza Hut. Your mom is looking for you. All other guests, please take a moment to help us find Laurence. His mother Clare was last with him in the food section about 30 minutes ago, and she thinks he is still somewhere in the plaza, possibly in the toy section or the sporting s
24、ection. Laurence is wearing a red shirt, blue jeans, white shoes, and a black baseball cap. He is about 5 feet 2 inches tall with dark hair and blue eyes. If you see Laurence, please help him to get to the security desk located at the front of the plaza. You can also approach any of our staff member
25、s if you see Laurence or have any other information about where he might be. Thank you very much for your help, and enjoy the rest of your day here at Wanda Plaza. 17. Where was the missing boy last seen? A. In the food section. B. In the sporting section. C. In the toy section. 答案: A18. When was th
26、e boy probably lost? A. At around 9 a. m. B. At about 3 p. m. C. At about 10 p. m. 答案: B19. What is the boy wearing? A. A white shirt and a red baseball cap. B. Blue jeans and a black baseball cap. C. A dark shirt and blue jeans. 答案: B20. What should guests do if they see the boy? A. Call the securi
27、ty department. B. Take him to the Pizza Hut. C. Help him to reach the security desk. 答案: C第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)AAsia can boast(吹嘘) that it has some of the best beaches in the world. Sihanoukville, Cambodia is a seaside town located 200km or a four-hour bus ride away from the c
28、ountrys capital, Phnom Penh. With several beaches and small offshore islands, it is certainly not a place to miss out if you are planning to visit Angkor Wat, as the beaches there are surprising and still unspoiled (未经开发的)by mass tourism. Serendipity BeachSerendipity Beach is the most popular beach
29、for the tourists, since it is the most accessible beach, being the nearest one from the main town area. There are plenty of bars around the beach, so be prepared for the crazy parties every night. Ochheuteal BeachOchheuteal Beach is located south of Serendipity Beach, and its a bit of an improvement
30、 from Serendipity Beach itself in terms of the people that go there. Over here, there are bars and pubs, but at night, dont expect wild parties like at the Serendipity Beach area. Otres BeachAll the way down south, near Moat Peam, lies a hidden gem called Otres Beach. This is where you can get your
31、yoga suit on and practice meditation(冥想). This is the quietest beach in Sihanoukville and it is the least crowded, with very few parties. If your idea of a beach holiday is just yourself and the sun, sea and sand, this place is for you. Koh RongKoh Rong is an island off Sihanoukville that is covered
32、 with beautiful sandy beaches. True relaxation lies at Long Beach, which is located on the other side of the island. Clear water surrounds the beach, and once you get there, youll be greeted with fine white sand. Koh Rong doesnt have any roads, so there are no cars or motorbike rentalseverything is
33、mostly on foot. 【文章大意】本文介绍了柬埔寨的值得旅游的海滨。21. Why does the writer suggest visiting the beaches in Cambodia? A. They are natural and amazing. B. They are not easily accessible. C. They are within walking distance to its capital. D. They offer tasty seafood. 【解析】选A。细节理解题。根据第一段最后一句话可知, 作者建议去柬埔寨的海滨的原因是这些海滨
34、是未开发的, 天然的。22. Why is Serendipity Beach the most popular with tourists? A. There are a lot of wild parties. B. It is the nearest beach from the main town area. C. The food and drink are different. D. It has plenty of cheap bars and pubs. 【解析】选B。细节理解题。根据Serendipity Beach部分中的第一句话可知, Serendipity Beach最
35、受游客欢迎, 是因为它距离主要市区最近。23. Which place may be the best choice for a quiet sun bath? A. Serendipity Beach. B. Ochheuteal Beach. C. Otres Beach. D. Long Beach. 【解析】选C。细节理解题。根据Otres Beach部分中的This is the quietest beach in Sihanoukville and it is the least crowded可知。B(2020平顶山高一检测)In a faraway area in northe
36、rn Mexico, there lives a native Indian group called the Tarahumaras (塔拉乌马拉族). Besides owning some cooking tools and farming equipment, the Tarahumaras exist much as they did before the Spanish arrived in the 1600s. They live in caves or in small houses made of stone and wood, and they eat what littl
37、e they can grow on the dry land. Ten years ago, linguist (语言学家) James Copeland entered the world of the Tarahumaras to study their language and culture. Since then, he has been visiting the Tarahumaras three or four times a year. Tarahumara is not a written language, so part of Copelands project was
38、 to learn to speak Tarahumara so that he could deal directly with the people. “There are no language police, ” Copeland says. “Children are seldom corrected by their parents. They learn by observation of speech in conversations and by imitation. ”Copeland learned the language through his frequent ex
39、posure to it and by analyzing the grammar. His linguistic skills and mastery of German, Spanish, French, and Russian, plus a partial knowledge of some twenty other languages, also helped. Drawing on his research, Copeland plans to produce a Tarahumara grammar book in English and perhaps one in Spani
40、sh. The idea to study the Tarahumaras came to Copeland in 1984 when he discovered that very little research had been done on their language. He got in touch with a Tarahumara Indian called Lornezo Gonzalez through a social worker who worked with the Tarahumaras in the border town of Juarez, Mexico.
41、At first, Gonzalez was very reluctant to cooperate. He told Copeland that no amount of money could buy his language. But after Copeland explained to him what he intended to do with his research and how it would benefit the Tarahumaras, Gonzalez agreed to help and took Copeland to his village. “Over
42、a period of a year our relationship became closer and warmer, ” says Copeland. “Thanks to him, the Tarahumaras started trusting us and understood what we were doing. ”【文章大意】这是一篇说明文。文章主要讲述了塔拉乌马拉族人的生活习惯, 他们住在与世隔绝的地方, 没有书面文字, 过着艰苦的, 简单的生活。24. What can we learn about the Tarahumaras? A. They have a stri
43、ct education system. B. They live a very simple and hard life. C. They arrived in Mexico with the Spanish. D. They are good at agriculture and architecture. 【解析】选B。推理判断题。根据文章第一段中的Besides owning some cooking tools and farming equipment, 和They live in caves or in small houses made of stone and wood, a
44、nd they eat what little they can grow on the dry land. 可知他们生活在山洞里或者石头、木制房子里, 而且生活用品也很少, 吃的也很匮乏, 故推测他们的生活条件艰苦, 物资匮乏。25. According to Copeland, learning Tarahumara _. A. is not an easy taskB. is a waste of timeC. is very interestingD. is useful for learning Spanish【解析】选A。推理判断题。根据文章第二段可知, 塔拉乌马拉语不是文字语言,
45、 没有语言规范, 完全靠观察和模仿学习。故推测塔拉乌马拉语学起来不容易。26. Before Copeland learned Tarahumara, he had _. A. fully researched this languageB. read a Tarahumara grammar bookC. visited the Tarahumaras three timesD. asked a Tarahumara Indian for help【解析】选D。细节理解题。根据文章第四段可知, 在Copeland学塔拉乌马拉语之前, 他接触了一个塔拉乌马拉印第安人, 并请求他给予帮助。27.
46、 The underlined word “reluctant” in the last paragraph probably means _. A. readyB. anxiousC. pleasedD. unwilling【解析】选D。词义猜测题。根据画线部分之后的He told Copeland that no amount of money could buy his language. 可知他告诉Copeland多少钱都不能买他的语言, 故推测他不愿意和Copeland合作。CIn many developed countries, people who have high degr
47、ees begin to work longer than those who dont. About 65% of American men aged 62-74 with a professional degree are in the workforce, compared with 32% of men who only finish high school. This gap is part of a deepening divide between the well-educated wealthy and the unskilled poor. Rapid technologic
48、al advance has raised the incomes of the highly skilled while squeezing those of the unskilled. The consequences, for individuals and society, are profound. The world is facing an astonishing rise in the number of old people, and they will live longer than ever before. Over the next 20 years the glo
49、bal population of those aged 65 or more will almost double, from 600 million to 1. 1 billion. The experience of the 20th century, when greater longevity (长寿) translated into more years in retirement rather than more years at work, has persuaded many observers that this change will lead to slower eco
50、nomic growth, while the rising ranks of pensioners will create government budget problems. Policies are partly responsible. Many European governments have abandoned policies that used to encourage people to retire early. Even the better-off must work longer to have a comfortable retirement. But the
51、changing nature of work also plays a big role. Pay has risen sharply for the highly educated, and those people continue to get rich rewards into old age because these days the educated elderly are more productive than the former generation. Technological change may well reinforce (强化) that change: t
52、he skills that complement (补充) computers, from management know-how to creativity, do not necessarily decline with age. 【文章大意】本文主要讲述了在发达国家有专业技能的人的工作年限更长及其原因分析。28. What is the common phenomenon in the workforce in rich countries? A. Younger people are replacing the elderly. B. Well-educated people ten
53、d to work longer. C. People with no college degree cannot find any job. D. Unemployment rates are decreasing year after year. 【解析】选B。细节理解题。根据文章第一段的第一句“In many developed countries, people who have high degrees begin to work longer than those who dont. ”可知, 在发达国家, 受过良好教育的人的工作年限更长, 故选B。29. In view of t
54、he experience of the 20th century, many observers predict that _. A. economic growth will slow downB. government budgets will decreaseC. more people will try to receive higher educationD. there will be more competition in the job market【解析】选A。细节理解题。根据第二段的最后一句“The experience of the 20th century, when
55、 greater longevity translated into more years in retirement rather than more years at work, has persuaded many observers that this change will lead to slower economic growth, while the rising ranks of pensioners will create government budget problems. ”可知, 这种变化会导致经济增长减缓。故选A。30. According to the text
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-413858.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
