2019-2020学年高中英语 Unit 12 Culture Shock Section Ⅱ Lesson 1—Language Points知能演练轻松闯关 北师大版必修4.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年高中英语 Unit 12 Culture Shock Section Lesson 1Language Points知能演练轻松闯关 北师大
- 资源描述:
-
1、Section Lesson 1Language Points学生用书P58 品句填词1The shop keeper rejected my request to _(更换) the shirt for a larger one.答案:exchange2We should _(吸收) whatever experience is useful to us.答案:absorb3The _(美味的) food on the table made our mouths water.答案:tasty4I _(欠) you a drink for helping me move.答案:owe5Itll
2、 only be a _(短暂的) visit because we really havent much time.答案:brief6The audience can _(预订) the tickets for the concert a week ahead.答案:book7A large _(大多数) of people approve of the death sentence.答案:majority8If their demands are _(合情合理的),we should meet them.答案:reasonable9Im afraid I was impolite to y
3、ou yesterday;I think I owe you an _(道歉)答案:apology10The boys usually _(闲逛) in the park at weekends to kill time.答案:wander 单句改错1Absorbing in his game, he forgot to have lunch._答案:AbsorbingAbsorbed2The chairman asked me to give a briefly introduction._答案:brieflybrief3The majority of the students likes
4、the popular songs._答案:likeslike4The old man has got used to stay with the young people._答案:staystaying5The young man was fired as a result this big mistake._答案:result后加of 完成句子1即使天气不好,我们也要去远足。Well make a trip _答案:even though the weather is bad2即使你不同意,我们也要执行这项计划。We will carry out the plan _答案:even tho
5、ugh you dont agree3我希望能成为一位著名的飞行员。I wish _答案:I could be a famous pilot4我希望上周没有去那个地方。I wish _答案:I hadnt been to that place last week5我希望明天能与那位明星交流想法。I wish _答案:I could exchange ideas with the star 课文语法填空Dear Aunt Mei,How time flies! It has been 6 months 1._ I came here. I owe you an apology for not 2
6、._(write) to you more often.Ive been busy studying and trying to absorb all the new things around me 3._ Im still experiencing culture shock. Im glad youll visit me soon and I 4._(tell) you something about London.London is an international city 5._ there are many international restaurants and there
7、is at least one Chinese restaurant in every town.You have to get 6._(use) to the tipping system here.I suggest 7._(leave) 10% of the bill for the waiter or waitress.You can get some travellers cheques as its easy to exchange them at banks or hotels.I think we should consider 8._(stay) in the English
8、 countryside for a few nights so as to enjoy hiking and taste some mushrooms.Dont forget 9._(bring) a warm coat for it can get pretty cold and foggy here.One last thing,dont worry about how to get along with the people here because the majority of them 10._(be) quite friendly.I am looking forward to
9、 your visit!Love,Xiaojin答案:1.since2.writing3.for4.will tell5.where6.used7.leaving8.staying9.to bring10.areA卷学生用书P129(单独成册) 单句语法填空1He is now,_ (owe) to ill health, not so active in social work.答案:owing2Against all _(expect), the play was greatly welcomed.答案:expectation3He made an _(apologize) to the
10、guests for the oversight.答案:apology4He was too _(absorb) in the newspaper to hear the bell.答案:absorbed5The _(major) of people seem to prefer TV to radio.答案:majority6We are busy in _(make) arrangement for Christmas.答案:making7They soon got used to _(drive) on the left.答案:driving8Some animals get _(con
11、fuse) when seeing their reflection in a mirror.答案:confused9_ brief, I have made up my mind to quit job.答案:In10I gave him my camera in exchange _ his watch.答案:for 阅读理解It feels like every time my mother and I start to have a conversation, it turns into an argument. We talk about something as simple as
12、 dinner plans and suddenly, my mother will push the conversation into World War . Shell talk about my lack of a bright future because I dont plan to be a doctor. And much to her disappointment, I dont want to do any job related to science, either. In fact, when I was pushed to say that I planned to
13、major(主修) in English and communications, she nearly had a heart attack.“Why cant you be like my coworkers son?” she bemoans all the time. Her coworkers son received a fouryear scholarship and is now earning 70,000 dollars a year as an engineer. I dont know what to answer except that I simply cant be
14、 like Mr. Perfect as Ive called the unnamed coworkers son. I cant be like him. Im the type of person who loves to help out in the community, write until the sun goes down, and most of all, wants to achieve a career because I love it, not because of fame(名声) or salary.I understand why my mother is wo
15、rried about my future major. Ive seen my mother struggle to raise me on her small salary and work long hours. She leaves the house around 6:30 am. and usually comes home around 5 pm. or even 6 pm. However, I want her to know that by becoming a doctor, it doesnt mean Ill be successful. Id rather foll
16、ow my dreams and create my own future.【解题导语】本文讲述了作者和妈妈谈话时,妈妈总是会将话题转到自己未来的职业上,他妈妈不想让他主修英语,而作者却想做他想做的事。1Which of the following topics do the writer and his mother often talk about?AThe writers studies. BThe writers future job.CDinner plans.DWars around the world.B解析:细节理解题。根据第一段中的Shell talk about my la
17、ck of a bright future可知,他们会谈论他未来的工作。所以本题选B项。2We can infer from Paragraph 1 that the writers mother_Adoesnt want the writer to major in EnglishBdoesnt think the writer should be a doctorCgets along very well with the writerDdoesnt think working in the science field is a good ideaA解析:推理判断题。根据第一段最后一句In
18、 fact, when I was pushed to say that I planned to major(主修) in English and communications, she nearly had a heart attack.事实上,当我说计划主修英语和交际时,她气得心脏病都要发作了。可知,他妈妈不想让他主修英语。所以本题选A项。3The underlined word “bemoans” in Paragraph 2 most probably means “_”AagreesBshoutsCcomplains DsmilesC解析:词义猜测题。根据前后文可知,作者的妈妈对于
19、儿子不能像她同事的儿子一样感到不满。agree“同意”,shout“喊”,complain“抱怨”,smile“微笑”。根据题干,本题应该选C项。4Which of the following statements is probably TRUE about the writer?AHe wants to be like his mothers coworkers son.BHe wants to find a job in his community in the future.CHe doesnt think his mothers coworkers son is perfect.DH
20、e wants to do something he really likes in the future.D解析:推理判断题。根据最后一句Id rather follow my dreams and create my own future.可知,作者想追求自己的梦想去做他真正喜欢的事情。所以本题选D项。 完形填空Two old beggars were sitting on a busy street corner of a big city.They watched _1_ as a lot of people walked by without looking at them.Some
21、times, a kindhearted woman or a small child would _2_ a few coins in the hats in front of them.Today was not a _3_ day for begging.The men were able to _4_ enough for a big meal.As it was getting dark, they started to _5_ their things.Just as they were getting ready to leave, they _6_ a man walking
22、toward them.He was a _7_ manthey could tell that from his fine clothes.The first beggar said to the second with _8_,“Hes coming our way!”The man stopped, _9_ into his pocket and took something out.What looked like a piece of hard _10_, wrapped in white paper, hit each of their waiting hats.The rich
23、man turned and _11_ his way.“He could have easily left us a few _12_ or a bill, but he laughed at us with a piece of rock candy,”said the first beggar.He looked at the offering _13_“Theres no way we can _14_ thiswe have no teeth.”With these words, he picked up the thing and threw it away.Then he col
24、lected his things and _15_The second beggar wanted to do the same, _16_ a second thought made him change his _17_“I havent had anything like this for ages,”he thought.“How _18_ of that man to offer me something so sweet!”With that, he opened the white paper.To his _19_, there was no hard rock candy
25、inside._20_, a shiny white pearl worth thousands of dollars fell into his hand.【解题导语】两个乞丐在街边乞讨。有一个穿着很好的富人扔下了一个硬糖一样的东西,就离开了。其中一个乞丐很生气,离开了,但是另一个乞丐捡起了它,发现是一个价值几千美元的珍珠。1A.helplesslyBhappilyCuselessly DquicklyA解析:根据句中的as a lot of people walked by without looking at them可知,乞丐感到很无望。2A.steal BloseCdrop Dsen
26、dC解析:有时,一个好心的女人或小孩会扔下几枚硬币。drop使落下。3A.cloudy BbadCrainy DcoldB解析:根据下文内容enough for a big meal可知,今天对于乞丐们来讲是不错的一天。4A.collect BpickCbuy DfindA解析:乞丐们能够筹集到足够的钱去大吃一顿。collect收集。5A.carry BhideCplace DpackD解析:开始天黑时,他们开始打包东西了。pack打包。6A.felt BheardCnoticed DbelievedC解析:正当他们准备离开时,他们注意到一个人走向他们。notice注意到。7A.kind Bs
27、trongCtall DrichD解析:他是个有钱人。rich富有的。根据下文的fine clothes可知答案。8A.worry BexcitementCfear DpolitenessB解析:第一个乞丐兴奋地对第二个说excitement兴奋。9A.turned BlookedCwent DreachedD解析:这个人停下了,伸手向口袋里够。reach够。10A.candy BcakeCrock DbreadA解析:看上去有点儿像一个硬糖。11A.forgot BchangedCmissed DcontinuedD解析:这个富人转身离开了。continue继续。12A.books Bcoi
28、nsCsweets DflowersB解析:他本可以轻易给我们几个硬币或者支票。coin硬币。13A.angrily BproudlyCnervously DquietlyA解析:他生气地看着这个施舍。angrily生气地。14A.smell BeatClike DputB解析:我们不能吃,因为我们没有牙。15A.slept BsatCleft DcriedC解析:后来他收拾东西,离开了。leave离开。16A.if BalthoughCafter DbutD解析:第二个乞丐想做同样的事情,但是又想了想,他改变了主意。17A.habit BwayCmind DruleC解析:参考上一题解析。c
29、hange ones mind改变主意。18A.nice BfunnyCclever DstrangeA解析:这个人多么好,给了我们这么甜的东西。19A.interest BsadnessCsurprise DpityC解析:让他吃惊的是,里面没有硬糖。surprise惊讶。20A.Besides BInsteadCHowever DAgainB解析:相反,一颗价值几千美元的闪亮的珍珠掉在他手里。instead相反地。B卷学生用书P131(单独成册) 阅读理解AA few months ago I was at a bus stop in town in the evening. The bu
30、s came on time and I took the window seat. The bus was traveling by the seashore and I was enjoying the soft wind while watching the sea waves. After a few minutes the bus made its next stop. A young boy and a girl got on. They were standing on my left when the bus pulled off. I looked at them in su
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-417549.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
