2019-2020学年高中英语 Unit 22 Environmental Protection Section Ⅱ Lesson 1—Language Points知能演练轻松闯关 北师大版选修8.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年高中英语 Unit 22 Environmental Protection Section Lesson 1Language Points知能演练轻松
- 资源描述:
-
1、Section Lesson 1Language Points 品句填词1Tom sees robots making a positive (贡献) to society.答案:contribution2The racial problem will greatly (威胁) the peace in the Middle East.答案:threaten3The hunter set a (圈套) for the rabbits in the forest.答案:trap4The experts (提倡) higher salaries for teachers.答案:advocated5
2、One misunderstanding I addressed was about social (牺牲)答案:sacrifice6Its OK to (代替) vegetable oil for butter.答案:substitute7The workers deed was (超出) the call of duty.答案:beyond8Their lack of qualifications (使陷于不幸的境地) them to do a lifetime of boring work.答案:condemned9Consider whether you have all of the
3、 (有关的) information.答案:relevant10It was a mere (巧合) that they saw eye to eye on that point.答案:coincidence 单句改错1What did you do when the old man was trapping in the fire? 答案:trappingtrapped2Id like to reserve a table to three people for eight oclock. 答案:第二个to改为for3The soldier saved the child for the s
4、acrifice of his life. 答案:forat4What led the girl to taking up acting as a career? 答案:takingtake5The accident condemned him for a life in an armchair. 答案:forto 完成句子1这个年轻人喜欢在夏天开着窗户睡觉。The young man likes falling asleep in summer.答案:with the windows open2如果得到他的支持, 我想我们会赢得这次选举。 ,I think well win the elec
5、tion.答案:Given his support3没有你的帮助, 我们不会按时完成任务的。Without your help, we the task on time.答案:wouldnt have completed4你不用时, 不要让发动机开着。You shouldnt when you dont use it.答案:leave the engine running5只要情况允许, 我们下周将举行会议。 circumstances permit, we shall hold the meeting next week.答案:Provided that 课文语法填空Can we take
6、the heat? In the last few decades, scientists 1. (report) that human beings are causing changes in the Earths climate, which was considered 2. our control. They claim that in the last 50 years, gases pumped into the Earths atmosphere 3. (speed) up the process of global warming and affecting our clim
7、ate. Global warming, 4. is seen as one of the 5. (big) environmental problems facing the 21st century, is a danger to our lives. The temperature of the Earth 6. (control) by greenhouse gases. When the 7. (present) of these gases in the atmosphere increases, the Earths temperature rises. Over the las
8、t 100 years, human activities 8. (cause) global warming. If it continues to rise, human beings 9. (suffer) severe consequences. How can we stop these disasters from happening? Governments all over the world have a responsibility to reduce greenhouse gases. Some governments express reservations about
9、 10. global warming is really caused by human activities. Even every average person can play their part. They can make small changes, which can be added up to save our future. After all, theres no substitute for our Earth.答案:1.have reported2.beyond3.have been speeding4.which5.biggest6.is controlled7
10、.presence8.have caused9.will suffer10.whetherA卷 单句语法填空1 (give) that we were robbed, we could dial 110.答案:Given2But for the rain, they (have) a pleasant journey.答案:should have had3The beauty of the waterfall is beyond (describe)答案:description4We condemned him his bad conduct.答案:for5Laziness contribut
11、ed his failure in the exam.答案:to6The receptionist will lead you the meeting room.答案:to7Im busy.Could you substitute me at the meeting? 答案:for8Mens traditional role in the family would (threat)答案:be threatened9A number of satellites (be) now circling the earth.答案:are10English is referred to a univers
12、al language.答案:as 阅读理解After graduating from high school, I still didnt have much work experience. Without hesitation, I applied for a volunteer position with Canada World Youth. They arranged a team of young women from across Canada to help and learn in Central America. We lived in a small town in t
13、he mountains of the Esteli region. We were split into seven pairs and placed with seven different host families. We went through a week of pretraining in Toronto. Though we had received some training, things didnt go as well as we had expected.The biggest barrier was language. Many of us were told t
14、hat our host families would speak English. As such, it was quite a shock to be dropped off at our host familys home to find they spoke absolutely no English at all. My roommate was from Quebec and she spoke fluent French. No wonder her transition(过渡) to learning Spanish was much easier.The culture s
15、hock was much more evident in Nicaragua, as everything was very different from my home in Canada. My biggest struggle overall was handling illness. My stomach couldnt handle the changes in food and water, and this,combined with the heat left me feeling very sick for about a week. This was made even
16、more difficult by the fact that I could not properly communicate to my host family what was wrong, or what I needed. They were very kind, regardless of my inability to communicate, and made sure I was feeling better.Though things were not easy, I learned so much from the people I met. To anyone cons
17、idering traveling abroad: Just do it! It forces you to leave your comfort zone and step out of your shell. These experiences taught me so much about myself while broadening my world view. These experiences are the reason I have fallen in love with travel.【解题导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者在中美洲做志愿者时的生活经历。1The aut
18、hor applied for a volunteer position because she Ahoped to help poor peopleBneeded to practice her language skillsCwished to learn about different culturesDwanted to gain some practical experienceD解析:细节理解题。根据第一段I still didnt have much work experience. Without hesitation, I applied for.可知,作者出于积累实践经验的
19、目的而申请参加了志愿活动。2We can learn from Paragraph 3 that in Nicaragua, the author Adidnt like her host familyBreally enjoyed the local foodCmissed her life back in CanadaDfound it hard to adapt to the new lifeD解析:推理判断题。根据第三段The culture shock was.different from my home in Canada.及后面作者生病且很难与寄宿家庭沟通等信息可推断,作者发现自
20、己很难适应那里的生活。3What does the author think of her stay in Central America?ARelaxing.BDisappointing.CBeneficial. DSpecial.C解析:推理判断题。根据最后一段的I learned so much from the people I met.broadening my world view.可知,作者认为自己在中美洲的生活经历很有益。4What does the author mainly talk about in this passage?AReasons to travel abro
21、ad.BThe volunteer work she did.CHer experience living abroad.DSome customs in Central America.C解析:主旨大意题。根据文章大意可知,作者主要讲述了她在国外生活的经历。 完形填空My daughter had signed an organ donor card, but my husband and I did not know it. We learned about our daughters decision after she was 1 injured in a car crash. Doc
22、tors 2 on her for 20 hours and couldnt save her life. Finally, the doctor 3 told us our daughter was brain dead. Did we want to 4 organ donation?I was already in shock. The 5 of donating my daughters organs was another shock and I was 6 about my 15yearold twin grandsons. They had just lost their mot
23、her and we had lost our daughter. The doctor 7 the organ harvesting procedure, but I did not want to hear it.We 8 to organ donation and signed the legal papers. The twins said their last goodbye to their mother and the images of their sorrow are 9 in my mind until now. Two days later we received a 1
24、0 from the organ donor organization. Our daughters organs had 11 three lives. Thanks to her generosity, two strangers now see.Weeks later, we received a certificate from the organ donor organization in 12 of our daughter. The twins received individual certificates and hardly 13 at them. I fully unde
25、rstood their 14 . They did not want any certificates, they wanted their mother 15 and we wanted our daughter.The sadness associated with organ donation is a 16 thing. First, it makes the ending of death all too clear. Secondly, I find a measure of comfort in the 17 that my daughter was an organ dono
26、r. My daughter cared about others and this caring 18 after her death.Organ donation did not give me a sense of control, 19 it did give me a sense of giving. 20 is more caring than signing an organ donor card. I also know my family will find comfort in my daughters generosity.【解题导语】本文讲述了一位母亲在女儿因车祸去世并
27、捐献身体器官后的经历和感受。1A.partlyBslightlyCseverely DhardlyC解析:根据下句语境可知作者的女儿车祸时受了重伤。2A.insisted BturnedCwaited DoperatedD解析:根据语境,医生为作者的女儿做手术达20小时之久,但未能挽救她的生命。3A.in need Bin chargeCin trouble Din dangerB解析:做完手术后,主治医生告诉作者她的女儿已经脑死亡。4A.go on with Bcompare withCmix with Ddeal withA解析:根据上文语境,既然作者的女儿在器官捐献卡上签过字, 那么下一
28、步就涉及是否继续进行器官捐献。5A.knock BdifficultyCresponse DthoughtD解析:女儿的去世已经让作者悲痛不已,再想到要把女儿的器官捐献出去,这无疑是雪上加霜。6A.certain BpleasedCworried DexcitedC解析: 根据语境作者的女儿有两个未成年的双胞胎孩子,为此作者十分担忧。7A.described BlearnedCpraised DregrettedA解析: 在医生描述器官移植的具体流程时,作者根本没有心思听。8A.stuck BagreedCreferred DobjectedB解析:根据下文语境,作者同意捐献女儿的器官。9A.
29、cloudy BunknownCdark DclearD解析:在向他们的母亲做最后的道别时,作者的两个外孙十分悲伤,至今作者仍对此情此景记忆犹新。10A.call BpassportChandbag DgiftA解析:作者在两天后收到了来自器官移植机构的一个电话。11A.created BlostCsaved DtakenC解析:根据下文语境,由于作者女儿的慷慨,她拯救了三个人的生命,其中两个陌生人重见光明。12A.danger BrecognitionCsearch DcaseB解析:几周之后,作者收到了器官移植机构的一份证书,以表示对作者女儿捐献器官的认可和赞赏。13A.laughed B
30、pointedCwondered DglancedD解析:作者的两个外孙也分别收到了器官移植机构的证书,但由于悲伤他们几乎没有心情去看上一眼。14A.reaction BtrickCdecision DsuggestionA解析:作者对孩子们的这种反应非常理解。15A.away BoffCback DinC解析:此时此刻,对孩子们来说,他们不想要什么证书,他们想要他们的妈妈能够回到自己的身边。16A.clumsy BstrangeCpopular DdifferentB解析:在器官捐赠时的那种悲痛是捉摸不定的。17A.place BreasonCcause DfactD解析:作者从女儿是一位捐
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-417656.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
