2020-2021学年新教材英语外研版必修第三册单元综合检测1 UNIT 1 KNOWING ME KNOWING YOU WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材英语外研版必修第三册单元综合检测1 UNIT KNOWING ME YOU WORD版含解析 2020 2021 学年
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家单元综合检测(一).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AWhen the telephone rings late at night,most women guess it must be one of only four or five people calling.A sister? Maybe.An emergency? Possibly.A mother? Probably not at that time of night.Much more probably it is a close female friend calling
2、to tell you that she is heartbroken because she has split up with her boyfriend again or perhaps simply that a good movie has just started on TV.At a time when families are spread far and wide and marriages often end in divorce,friendships are becoming more and more important.Erika,a 32yearold lawye
3、r,is strengthened by her tenyear friendship with her married friend Jane.“I was very sick one night,so I called Jane at about 3:00 am.to talk about it,” she says.“She was very supportive and even came over to take me to the doctors.” As American TV shows like Friends have become more popular,many of
4、 us are beginning to see the value of such friendships.TV shows like this tell us that our romantic relationships may not last,but we need to keep in touch with our close friends if we want to survive.With Erikas family 200 miles away,it is Jane who keeps a spare set of keys to Erikas apartment and
5、waters her plants whenever she is away.“Having Jane around gives me a certain amount of freedom.It is not the kind of thing that you could ask anyone to do,but she knows I would do the same for her.” Jane,who may move to a different city soon,is worried about leaving such a support system of friends
6、.“My friends have more to do with my life than my parents and,therefore,I dont have to spend a lot of time explaining things to them.Friends are more up to date with what is happening.” 【语篇解读】本文是一篇议论文。以Erika与Jane的友谊和美剧Friends为例,讲述并论证友情十分重要的观点。1A latenight phone call for most women is probably from _
7、Aa relativeBa friendCa doctorDa strangerB细节理解题。根据第一段最后一句可知,深夜给女性打电话的可能是一个朋友,故B项正确。2What does the underlined phrase “split up” in Paragraph 1 mean?AShown up.BPicked up.CBroken up.DTaken up.C词义猜测题。根据第一段最后一句中的“Much more probably it is a close female friend calling to tell you that she is heartbroken be
8、cause she has split up with her boyfriend again”可知,更有可能的是,一位亲密的女性朋友打电话告诉你,她很伤心,因为她又和男友分手了,split up与break up意思相近,表示 “分手”,故C项正确。3According to the passage,we can learn that Erika _Ais Janes male friend Btreasures Janes friendshipChas been married for 10 yearsDlives far away form JaneB推理判断题。根据最后一段的“My f
9、riends have more to do with my life than my parents and,therefore,I dont have to spend a lot of time explaining things to them.”可知,Erika认为她的朋友比父母更多地参与她的生活,因此,她不需要花很多时间来向她们解释事情;据此可以判断,Erika很珍惜与Jane的友谊,故B项正确。4Which of the following can be the best title for the text?AFriendship CountsBFriendship Deman
10、ds FreedomCFriendship Needs UnderstandingDFriendship Strengthens RomanceA标题归纳题。通读全文可知,本文以Erika与Jane的友谊和美剧Friends为例,讲述并论证友情十分重要的观点;故A项最能体现主题,适合作文章的标题。BIn todays society,language plays a key role in defining gender(性别) by vocabulary,and also the nonverbal (非语言的) vocabulary.Each one of these different
11、types of ways of communicating is obviously different between men and women.Many different studies show that men tend to talk much more than women.It has also been proven that women tend to speak faster than men;this is due to the fact that women tend to be interrupted more often than men are,and al
12、so have the ability to speak more clearly,precisely,and more quickly than men.In one study it was found that women spoke for an average of three minutes describing a painting,as opposed to the thirteenminute average it took men to describe it.Men and women also tend to have a very different nonverba
13、l way of communicating,which can also make it very hard for one another to understand what the opposite sex is trying to say.Mens body language is much more reserved when they are talking to women.Men tend not to make as much eye contact and they generally stay farther away from women when talking t
14、o them.Men avoid other peoples body space while talking,and they also tend to sit back when talking.All of these have given off the impression of disinterest or boredom.Women are by far better listeners and much more enjoyable to talk with and they tend to raise more topics for conversation.Women al
15、so make it clearer whether or not the conversation is going somewhere or just stuck in neutral.After learning about our styles of communicating with each other,I have decided that although men have not quite mastered communicating,what fun would it be if we all spoke the same “language”? The little
16、games men and women play with each other while conversing would be lost.The question everyone asks himself or herself after talking with someone of the opposite sex,“I wonder if theres something there?” would no longer exist.【语篇解读】本文主要介绍了男性和女性因性别差异而导致在沟通方式上也有所不同的现象。5What does the underlined word “th
17、is” in Paragraph 2 refer to?AThe differences between mens and womens languages.BThe different speed of mens and womens speech.CThe ability of mens and womens spoken language.DThe nonverbal vocabulary of men and women.B代词指代题。由this承接第二段中的“It has also been proven that women tend to speak faster than me
18、n”可推知,此处的this指代女性比男性说话快的现象,故选B。6In what way do men and women differ according to the third paragraph?ASpeed of understanding.BUnderstanding of speech roles.CPoliteness of communication.DApplication of body language.D推理判断题。根据第三段的整体内容,尤其是该段第二句“Mens body language is much more reserved when they are tal
19、king to women.”可推知,本段主要讲的是男性和女性在非语言表达方式上的不同,即肢体语言使用上的差异,故选D。7What is the authors attitude to the differences between mens and womens communication?ACautious.BFavorable.CAmbiguous.DSkeptical.B观点态度题。根据最后一段第二句和第三句“After learning about our styles of communicating with each other,I have decided that alth
20、ough men have not quite mastered communicating,what fun would it be if we all spoke the same language?The little games men and women play with each other while conversing would be lost.”可推知,作者对男性和女性在沟通的差异性上持赞成态度,故选B。cautious“谨慎的”;favorable“赞成的”;ambiguous“模棱两可的”;skeptical“怀疑的”。8What is the best title
21、 for the text?AWomen,born excellent talkersBMens and womens social rolesCVocabulary and communicationDOpposite gender,different languageD标题判断题。根据第一段的话题导入,并结合全文的整体内容可推知,本文主要讲的是男性和女性因性别差异而导致在沟通方式上也有所不同,故选D。CScientists may have evidence that our personality plays into our eating habits.People who are o
22、pen and extroverted (外向的) eat more fruits and vegetables than others,according to new research.The new report,published in the journal Frontiers in Psychology,analyzed the eating habits of more than 1,000 young adults ages 17 to 25.Researchers gave participants a test to measure for the “Big Five” p
23、ersonalities: openness to experience,conscientiousness (尽责性),extroversion,agreeableness,and neuroticism (神经质)Then they asked some participants to keep a food diary for 21 days and others for 13 days,in hopes of encouraging more people to complete the task.Participants who scored higher than average
24、for openness ate about 4.5 more servings of combined fruits and vegetables per week than those less open ones.They also consumed (消耗) less unhealthy food,such as potato chips or fries.Extroversion also had a positive effect on fruits and vegetable consumption,though not as strongly as openness did,w
25、hile conscientiousness was a weak predictor of produce consumption.Of course,the study only found an association between the characteristic and eating habits,rather than a direct causation.Its likely that people who are open to new experiences take those same attitudes toward food,study author Tamli
26、n Conner,a professor at the University of Otago,told The Huffington Post.Their personality may make them more eager to try new fruits and vegetables.But its also possible that eating healthy foods can cause anyone to feel more like an extrovert: Another of Conners studies found that in the short ter
27、m,eating more fruits and vegetables resulted in more feelings of motivation,which she says are key characteristics of extroversion.So,you want to eat better? Start eating like an open,extroverted person.“Try to take an attitude of openness,especially toward unusual healthy foods,” Conner said.“Go to
28、 the store,and pick something new.Practice behaving like an open person.”【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了一项新的研究发现:人格会影响饮食习惯,饮食习惯反过来也对人格会产生一定的影响。9What do we know about the experiment?AIt asked participants to share their food diaries.BIt was carried out among old people.CIt involved five personalities.DIt lasted
29、 for a month.C细节理解题。根据第二段中的“Researchers gave participants a test to measure for the Big Fivepersonalities”可知,研究者为了研究人格和饮食习惯之间的关系,测试了参与者在五大人格中分属的人格种类。10Which of the following would lead you to eat more fruits and vegetables?AOpenness to experience.BExtroversion.CConscientiousness.DAgreeableness.A细节理解
30、题。根据第三段中的“Extroversion.not as strongly as openness did,while conscientiousness was a weak predictor of produce consumption”可知,创新型的人吃的水果蔬菜量居首位。11What does Conner suggest?AConsulting an extrovert about foods.BMaking friends with open people.CGoing on a balanced diet.DTrying new healthy foods.D推理判断题。根据
31、末段中的“Try to take an attitude of openness,especially toward unusual healthy foods”和“Go to the store,and pick something new”可知,Conner建议人们尝试自己未曾吃过的健康食物。DDo you know what to do if you see a bird with a broken wing in your backyard,or a hurt raccoon(浣熊) by the side of the road? Use your phone!Its never a
32、 good idea to touch a wild animal or to try to help one without professional guidance.The animal might be dangerous to you,and you could cause further injury without meaning to.Thats why the wildliferescue organization Animal Watch has created a new mobile app.The app helps users find the right solu
33、tions for animals that need urgent(紧急的) care.Animal Help Now uses your phones GPS to find where the animal is located.Then the app asks questions about the animal: Is it wild or raised by humans? Is it a pet or a farm animal? Could the animal put humans in danger? Based on the location,the time of d
34、ay,the type of animal,and the injury,Animal Help Now will suggest a care provider thats right for your situation.For wild animals,the app might suggest a nearby rescue facility that specializes in wounded wildlife.Or it might point you to registered care takers who nurse animals that have been hurt
35、in the wild back to health.For pets or farm animals,the app lists the nearest veterinarians(兽医) who care for the type of animal that has been injured.“The app is designed to work even when you dont have cell or Internet access,”Animal Watch director Dave Crawford tells National Public Radio.“So whet
36、her youre driving through a remote area on the eastern Colorado plains,hiking a trail in Rocky Mountain National Park,or simply passing through a dead zone on your way to work,youll still be able to immediately find the help you need.” For now,Animal Help Now works only in Colorado,where Animal Watc
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-418342.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
