2020-2021学年新教材英语外研版必修第二册单元综合检测2 UNIT 2 LET’S CELEBRATE! WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材英语外研版必修第二册单元综合检测2 UNIT LETS CELEBRATE! WORD版含解析 2020 2021
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家单元综合检测(二).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ALooking for something entertaining to do?Check out some awesome festivals around the world.KoninginnedagThe NetherlandsKoninginnedag or Queens Day is a national holiday in the Kingdom of the Netherlands.Although the birthday of the current Queen,
2、Beatrix,is actually during the winter,she has celebrated it on April 30th,the countrys official “Queens Day” since 1949.Orange is the national color,and the streets become a sea of feather boas(围巾) and body paint as crowds gather in the plazas and on boats in the rivers.Amsterdam is the center of th
3、is outdoor party,with many live music events,but nearly every town is alive with orange on this day.Thai Elephant DayThailandThai Elephant Day is a national holiday in Thailand.Thai Elephant Day has been celebrated on March 13th of every year since 1998.Because the elephant is the national animal of
4、 Thailand,they are highly respected and treasured.During the festivals elephants are honored during a ceremony in which they are fed bananas,other fruit,and sugarcane.The Fire FestivalShetlandOn the last Tuesday in January the entire town of Lerwick,Shetland goes up in flames.At the festival,youll f
5、ind yourself sitting,dancing,or stumbling around the largest bonfire youve ever seen in your life.The festival lasts only one day but takes the entire year to plan.Be prepared for an evening of singing,dancing,and fastpaced activity,and dont worry about making it to work the next dayits a national h
6、oliday!HoliIndiaHoli,the Festival of Colors,is a Hindu celebration full of joy and one of Indias most important holidays.On the day of the last full moon of the lunar month,usually late February or early March,the air is full of brightcolored powder.The festival is celebrated differently throughout
7、the country,with bonfires and music,but the cheerful spirit is common throughout Hindu communities around the world.【语篇解读】作者向我们介绍了世界上一些非常有趣的节日。1What do we know about Koninginnedag?AIt is celebrated on the day of the current Queens birthday.BIt is not celebrated outside the city of Amsterdam.CEveryon
8、e must wear orange clothes to celebrate it.DIt has a history of more than sixty years.D细节理解题。根据第二段的“Although the birthdaysince 1949.”可知这个节日已经有60多年历史了。2The festival celebrated on March 13th in Thailand is held to Ashow peoples respect for their QueenBshow Thai peoples respect for elephantsCask people
9、 to protect endangered animalsDhelp people relax by singing and dancingB推理判断题。根据第三段的“Thai Elephant Day has been celebrated on March 13th of every year since 1998.”可知这是泰国的大象日,又根据“they are highly respected and treasured”可推断这个节日是为了表示对大象的敬重。3Why dont people have to worry about working the day after the
10、Fire Festival?ABecause people are allowed to sleep at work the next day.BBecause the activities are too simple to get people tired.CBecause people dont have to go to work the next day.DBecause the festival ends very early at night.C细节理解题。根据第四段的“dont worry about making it to work the next dayits a na
11、tional holiday”可知第二天是全国性的假日,不用上班。BIts impossible to achieve complete balance in life,however,a permanent level of happiness can be found through simple things.Here is a fivepoint guide of ways you can find happiness.1Give to OthersMany people spend their lives absorbed in their own problems without
12、truly knowing the feeling of giving to others.Giving to others is really satisfying.In the 21st century people are busy but if you can give a little time,you may feel happy you never thought possible.2Pursue an ActivityEveryday life can be extremely stressful,between kids,work and home life,taking p
13、art in something as an individual is hard.However you should always make time to pursue at least one hobby,whether it is a sport,night class or even just going for a run can help you feel happy.3Find Time for YourselfNot only does your body need to relax,but your mind and this wont happen with the f
14、amily around!4Dont Dwell on the NegativesA negative attitude is often the reflection of someone who is overall not happy with their lives.Adopting a negative approach is not good for anyone.Instead try to find the positive in most situations.Obviously negativity is a part of human nature,but dont dw
15、ell on negativity instead join in a course of positive thinking for a happier life.5Be Grateful for What You HaveBeing happy should never be materialistic(物质主义的);a man without a penny to his name can be just as happy as a man who has plenty of money.People who are ungrateful of their surroundings us
16、ually have little or no selfesteem,instead of thinking about what you dont have,look at what you do have and in turn you will not only be a happier person,but you will be filled with confidence.True happiness is hard to achieve but put into practice these ideas and see what the outcome is.【语篇解读】本文介绍
17、了找到真正快乐的五种方法。4Whats the main idea of this passage?Afive ways to find true happiness.BHow to purse an activity.CAdvice on keeping good attitudes.DThe ways to balance our life.A主旨大意题。根据文章第二段的“Here is a fivepoint guide of ways you can find happiness.”以及下文的内容可知, A项是正确的。5From the passage,we can infer tha
18、t a positive attitude is Athe explanation of someone who is curious about the unknownBthe reflection of someone who is always happy with their livesCthe recognition of a person that is faced with difficultyDthe intelligence of a person that is eager for knowledgeB推理判断题。根据文章第4个方法“A negative attitude
19、is often the reflection of someone who is overall not happy with their lives.”可知,积极的态度与消极的态度相反,所以B项正确的。6The underlined word“this”in the passage refers to Ayour mindByour body and healthCyour healthDrelaxing your body and mindD词义猜测题。划线词上文的not onlybut also连接两个并列句,所以this指代上文出现的那句话,即:不仅你的身体需要休息,你的头脑也需要休
20、息,故选D项。7The passage is developed mainly by Aproviding different examplesBfollowing the order of spaceClisting different waysDanalyzing causesC文章结构题。根据文章第二段“Here is a fivepoint guide of ways you can find happiness.”以及下文列出的五个方法可知,C项是正确的。CFriends are very important in our lives.Everyone needs friends.I
21、f you dont have friends,youll feel lonely.However,some people dont try to build the friendships theyd like to have.Why?Some people dont build friendships because they think they have no time for that.Today many people live a very busy life,so its not strange that some people dont think they have tim
22、e for friendships.However,this is wrong.You should know that if you really want to do something,you can spare time for it,no matter how busy you are.My friend Tom used to think he had no time to build friendships.He was working almost all the time.However,one day,he realized that he didnt have any f
23、riends in the city and became scared.He didnt want to be lonely in the future.He decided to make a change.He didnt bring home as much work as before.Instead,he went to a gym and started working out there.He not only became healthier,but also made some friends there.Some people dont try to make frien
24、ds because the idea of making new friends is scary to them.Theyre afraid people will refuse to make friends with them.If someone does reject to make friends with you,it doesnt mean that youre useless or unlovable.Maybe theyre having a bad day.Maybe they dont know you well.Or maybe theyre not a nice
25、person.If youve been turned down by someone before,dont think others will do the same to you.My friend David was afraid of making new friends,too,because he didnt want to be turned down by others.But later he found some people were really nice.Slowly he made some good friends.Now he is no longer afr
26、aid of talking to new people and believes he can make more friends.So all you have to do is to believe youll make more friends and spare time for it.【语篇解读】朋友对于我们每一个人来说都很重要,所以我们要去交一些朋友。8According to Paragraph 2,some people dont make friends because Athey think work is their friendBthey think theyre t
27、oo busy for thatCthey dont think friends are importantDthey dont want to communicate with othersB细节理解题。根据第二段的“Some people dont build friendships because they think they have no time for that.”可知,一些人不交朋友是因为他们认为自己太忙了。9What made Tom feel scared?AThe thought of going to the gym.BThe thought of having mu
28、ch work.CThe fear of having poor health.DThe fear of being lonely in the future.D细节理解题。根据第三段的“However,one day,he realized that he didnt have any friends in the city and became scared.He didnt want to be lonely in the future.”可知,Tom害怕将来会孤独终老。10What does the underlined word “reject” in Paragraph 4 mea
29、n?ARefuse.BOffer.CAfford. DTry.A词义猜测题。根据划线词前面的“Theyre afraid people will refuse to make friends with them.”可知,这里是指如果真的有人“拒绝”跟你做朋友。11Davids story shows that we Ashould be nice to other peopleBshould have some good friendsCshouldnt say“no”to other peopleDshouldnt be afraid of making friendsD推理判断题。根据第五
30、段的内容可知,David一开始害怕去结识新的朋友,后来他意识到很多人都很友好,他也结交了一些朋友。他的故事告诉我们:我们不应该害怕去结识朋友。DIf you want to stay young,sit down and have a good think.This is the research finding of a team of Japanese doctors,who say that most of our brains are not getting enough exercise and,as a result,we are growing old unnecessarily
31、 soon.Professor Taiju Matsuzawa wanted to find out why quite healthy farmers in northern Japan appeared to be losing their ability to think and reason at a rather early age,and how the speed of getting old could be slowed down.With a team of researchers at Tokyo National University,he set about meas
32、uring brain volumes (脑量) of a thousand people of different ages with different jobs.Computer technology helped the researchers to get most exact measurements of the volume of the front and side parts of the brain,which have something to do with intellect and feelings,and decide the human character.A
33、s we all know,the back part of the brain,which controls the tasks like eating and breathing,does not contract (萎缩) with age.Contraction of front and side partsas cells die offwas seen in some people in their thirties,but it was still not found in some sixty and seventyyearolds.Matsuzawa concluded fr
34、om his tests that there is a simple way to prevent the contractionusing the head.The findings show that contraction of the brain begins sooner in people in the country than in the towns.“Those with least possibility,”says Matsuzawa,“are lawyers,followed by university professors and doctors.White col
35、lar workers doing the same work day after day in government offices are,however,as possible to have contracting brains as the farm workers,bus drivers and shop assistants.”【语篇解读】文章介绍了一项研究的发现:不经常用脑的人的大脑比经常用脑的人要萎缩得早。所以要想保持大脑的年轻,就要多使用大脑。12The team of doctors wanted to find out Aat what point people gro
36、w mentally oldBhow to make people live longerCthe size of certain peoples brainsDwhich people are the most cleverA细节理解题。由第二段可知,这项调查是想弄清楚为什么人会在精神上变老,A项符合题意。13Their research findings are based on Aan examination of farmers in northern JapanBtests given on a thousand old peopleCexamining the brain volu
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-418403.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
