2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修四学案:综合素养提升 UNIT 2 LESSONS IN LIFE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修四学案:综合素养提升 UNIT 2LESSONS IN LIFE WORD版含解析 202
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。综合素养提升二Unit 2Lessons in life. 单句语法填空1. He is cramming(cram) facts and dates for his history examination tomorrow. 2. Translate the following into English using the verbal phrases ( phrase)in brackets. 3. Although he was te
2、n years older than I, and we had different personalities, we got on very well together and cooperated (cooperate)closely. 4. She despairs(despair)of her son because he shows no interest in getting a job. 5. A little child is the sweetest and purest(pure) thing in the world. 6. The tree was leaning(
3、lean) at a low angle from the ground. 7. He stroked (stroke)his beautiful white beard, and smiled faintly. 8. Instinctively(instinctive)he felt that the man was a detective and that he was being watched. . 选词填空lose touch with; be made up of; far from; keep in touch with; be based on; be pleased with
4、; all the time; be dressed in 1. Do write me as often as you can. I dont want to lose touch with you. 2. High tea is an early evening meal which is made up of cold meats, eggs and/or fish, cakes and sandwiches. 3. His explanation was far from satisfactory. 4. I think the best way to keep in touch wi
5、th my friends is through email. 5. This newspaper article is based on supposition, not on fact. 6. The examiner smiled and he must have been pleased with my performance. 7. She is diligent and keeps herself busy all the time . 8. The servants were dressed in white with wings on their backs and were
6、to play angels. . 完形填空(2021郑州高二检测)Every year, the fifth graders at Brookstone Elementary School went on a field trip to Washington, D. C. Terence 1 the exciting trip, and was dying to go the next year. Terence asked his parents 2 if they would pay for half of the trip if he earned the other half of
7、the money himself. His parents agreed. He had almost a year to earn $150. His first 3 was to earn money by babysitting, and he typed a nice letter 4 that “I would babysit during my neighbors absence”. He named a few afternoons available and said he would 5 $1 per hour per child. After five babysitti
8、ng 6, he earned $45. When the 7 weather arrived, Terence knocked on his neighbors doors to ask if they needed help with 8 work. He helped with mowing (修剪)and weeding gardens. After the summer was over, he earned $75. When the fall arrived, he counted his money and 9 that he still needed $30 for his
9、trip. Soon his mom saw a(n)10 for a job for him. He got a job delivering newspapers every Wednesday afternoon, 11 5 cents for every paper, $10 in total each Wednesday. It wasnt long before he had 12 money to go on the trip to Washington, D. C. He was 13 in time. The class trip was on October 15. His
10、 mom and dad gave him a check for the $150 they 14 him. What a great feeling! He helped cover the cost of his trip. This experience 15 Terence in many ways, making his dream a reality with great efforts. 【文章大意】这是一篇记叙文。文章讲述了主人公Terence通过自己的劳动赚取一部分旅行费用的故事, 在劳动过程当中Terence学到了很多道理, 对他影响深远。1. A. prepared f
11、orB. laid outC. referred toD. heard about【解析】选D。prepare for为做准备; lay out按规划建造; refer to指代; hear about听说。根据后文的. . . and was dying to go the next year可知, 主人公还没有去, 且由and连接前后句, 两者的动作关系上呈现出先后, 即听说有此次旅行, 才产生了想去的愿望。故选D。2. A. curiouslyB. casuallyC. anxiouslyD. briefly【解析】选C。curiously好奇地; casually随意地; anxiou
12、sly紧张地; briefly简短地。根据后文if they would pay for half of the trip可知, 此时的他是不确定父母是否愿意支付旅行的另一半费用, 向父母说这件事情的时候他的内心是紧张的。故选C。3. A. ideaB. solutionC. conclusionD. suggestion【解析】选A。idea想法, 主意; solution解决方案; conclusion结论; suggestion 建议。前文在说他想让父母支付一半的费用, 另外一半由他自己赚取, 所以自己赚取费用这件事情是他想出来的具体的主意, 而B项solution通常是指解决重大难题的
13、方案, 不符合上下文。故选A。4. A. declaringB. confirmingC. showingD. saying【解析】选D。句意: 他打印出一行字母, 上面写着: 我愿意在邻居外出时候帮忙照看孩子。 declare 宣称; confirm确认; show展示; say 说, 写着。通常用read/say来表明“上写着”, 属习惯用语。故选D。5. A. payB. spendC. chargeD. donate【解析】选C。pay支付; spend花费; charge 索要; donate捐献。通过后文的After five babysitting_he earned $45.
14、可知, 他给别人看护孩子来赚取旅行费用, 所以该空表达的是收取看护孩子的薪资。故选C。6. A. talkB. sessionsC. attemptsD. interviews【解析】选B。talk谈话; session (某项)活动/持续(一段)时间; attempt尝试; interview 面试/采访。因为看孩子这项工作是在某一段时间内发生的多次活动, 即这一段时间内一共帮别人看了五次孩子, 共赚取了45美元。故选B。7. A. warmB. fineC. unusualD. changeable【解析】选A。warm温暖的; fine优秀的; unusual不寻常的; changeab
15、le变化莫测的。根据后文的After the summer was over. . . 及When the fall arrived. . . 用季节来表明时间更替流转, 可知该空指代的时间是刚刚进入夏天, 其天气特征是暖和。故选A。8. A. yardB. paperC. schoolD. volunteer【解析】选A。通过后文的He helped with mowing and weeding gardens. 以及he earned. . . 可知他后来通过帮助别人修剪花园来赚取旅行费用, gardens和yard属于同义词。故选A。9. A. admittedB. determine
16、dC. complainedD. insisted【解析】选B。admit承认; determine决定; complain抱怨; insist坚持。根据后文的he still needed $30 for his trip可知, 他并未凑够旅行所需的费用, 仍要继续赚取, 这是主人公内心的一项决定。故选B。10. A. directoryB. permitC. advertisementD. e-mail【解析】选C。directory电话簿; permit通行证; advertisement广告; e-mail邮件。此处指他妈妈看到了招聘广告。故选C。11. A. borrowingB.
17、savingC. sellingD. making【解析】选B。句意: 每投递一份报纸, 他就可以攒下5分, 算下来周三一共可以攒下10美元。 在文章一开头, 作者就交代了主人公通过自己打工来积攒一部分旅行的费用。故选B。12. A. extraB. muchC. enoughD. easy【解析】选C。根据It wasnt long before并结合后文的money to go on the trip to Washington, D. C. 可知, 主人公通过前后几次的打工, 终于赚取了足够的资金。故选C。13. A. justB. evenC. everD. still【解析】选A。句
18、意: 他刚刚攒够了钱。 just仅仅, 刚刚(语气强调); even 甚至(语气加重); ever曾经; still仍然。由前文得知他在秋天终于攒够了旅行资金, 以及后文的in time可知, 就在刚刚筹集好资金时, 也是他旅行快要开始的时候, 这两个时间节点不谋而合, 所以要用just来强调。故选A。14. A. owedB. lentC. promisedD. ordered【解析】选C。句意: 他的父母兑现承诺, 给了他150美元的支票。 在文章的第二段, His parents agreed可以看出, 他们之间是已经事先商定好的, 所以这里应该是兑现承诺(父母帮主人公支付另一半费用)。
19、故选C。15. A. astonishedB. shapedC. excitedD. impressed【解析】选B。astonish使惊讶; shape对造成影响; excite使激动; impress给留下深刻印象。通过后面的状语making his dream a reality with great efforts可以判断出, 作者强调的是这份经历带给主人公巨大的精神财富和深远影响。故选B。. 阅读理解A(2021芜湖高二检测)We always convince ourselves that life will be better after we get married, have
20、 a baby, then another. Then we are frustrated that the kids arent old enough and well be more content when they are. After that were frustrated that we have teenagers to deal with. We will certainly be happy when they are out of that stage. We always tell ourselves that our life will be complete whe
21、n our spouse(配偶)gets his or her act together. When we get a nice car, and are able to go on a nice vacation when we retire. The truth is, theres no better time than right now. If not now, when? Our life will always be filled with challenges. Its best to admit this to ourselves and decide to be happy
22、 anyway. One of my favorite quotes comes from Alfred Souza. He said, “for a long time it had seemed to me that life was about to begin a real life. But there was always some obstacle in the way, something to be gotten through first, some unfinished business, time still to be served, a debt to be pai
23、d. Then life would begin. At last it dawned on me that these obstacles were my life. ”This perspective has helped me to see that there is no way to happiness. Happiness is the way. So treasure every moment that you have. And remember that time waits for no one. So stop waiting until you finish schoo
24、l, until you go back to school; until you get married, until you get divorced; until you have kids; until you retire; until you get a new car or home; until spring; until you are born again to decide that there is no better time than right now to be happy. Happiness is a journey, not a destination.
25、So, work like you dont need money, love like youve never been hurt, and dance like no ones watching. 【文章大意】这是一篇议论文。我们总是相信未来的生活会更好, 事实上, 没有任何时刻比现在更宝贵。因此, 珍惜每一刻, 停止等待。享受幸福不需要等到将来, 要把握现在。幸福是一次旅程, 不是终点。1. In the third paragraph, the author uses Alfred Souzas quote in order to_. A. support his viewpointB
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-418455.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
