2019高考英语全国通用版精准提分二轮试题:第三部分 话题拓展阅读与写作 第3节 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019高考英语全国通用版精准提分二轮试题:第三部分 话题拓展阅读与写作 第3节 WORD版含解析 2019 高考 英
- 资源描述:
-
1、第3节旅游与交通(一).阅读理解AWhy does most of the world travel on the right side today? Theories differ,but theres no doubt that Napoleon was a major influence.The French have used the right since at least the late 18th century.Some say that before the French Revolution,noblemen drove their carriages on the lef
2、t,forcing the peasants to the right.Regardless of the origin,Napoleon brought righthand traffic to the nations he conquered,including Russia,Switzerland and Germany.Hitler,in turn,ordered righthand traffic in Czechoslovakia and Austria in the 1930s.Nations that escaped righthand control,like Great B
3、ritain,followed their lefthand tradition.The US.has not always been a nation of righthand drivers;earlier in its history,carriage and horse traffic travelled on the left,as it did in England.But by the late 1700s,people driving large wagons pulled by several pairs of horses began promoting a shift(改
4、变) to the right.A driver would sit on the rear(后面的) left horse in order to wave his whip(鞭子) with his right hand;to see opposite traffic clearly,they travelled on the right.One of the final moves to firmly standardize traffic directions in the US.occurred in the 20th century,when Henry Ford decided
5、to massproduce his cars with controls on the left(one reason,stated in 1908: the convenience for passengers exiting directly onto the edge,especially. if there is a lady to be considered)Once these rules were set,many countries eventually adjusted to the righthand standard,including Canada in the 19
6、20s,Sweden in 1967 and Burma in 1970.The UK.and former colonies such as Australia and India are among the Western worlds few remaining holdouts(坚持不变者)Several Asian nations,including Japan,use the left as wellthough many places use both righthanddrive and lefthanddrive cars.1Why did people in Switzer
7、land travel on the right?AThey had used the righthand traffic since the 18th century.BNapoleon introduced the righthand traffic to this country.CRich people enjoyed driving their carriages on the right.DHitler ordered them to go against their lefthand tradition.答案B解析细节理解题。根据第一段中的“Regardless of the o
8、rigin,Napoleon brought righthand traffic to the nations he conquered,including Russia,Switzerland and Germany.”可知,在瑞士人们靠右行驶是因为拿破仑把靠右行驶带到了这个国家。故选B。2Henry Ford produced cars with controls on the left .Aso that passengers could get off convenientlyBin order to change traffic directions in the US.Cbecau
9、se rules at that time werent perfectDthough many countries were strongly against that答案A解析推理判断题。根据第三段中的“one reason,stated in 1908: the convenience for passengers exiting directly onto the edge”可知,福特生产的汽车操纵装置在左边是为了方便乘客下车。故选A。3According to the passage,which of the following is TRUE?ABefore the French
10、Revolution,all the French people used the right.BThe Burmese began to travel on the right in 1970.CPeople in Britain and the US.travel on the same side nowadays.DAll the Asian nations use the left at present.答案B解析推理判断题。根据第三段中的“Once these rules were set,many countries eventually adjusted to the right
11、hand standard,including Canada in the 1920s,Sweden in 1967 and Burma in 1970.”可知,缅甸在1970年开始靠右边行驶。故选B。4What would be the best title for this passage?AWho Made the Greatest Contributions to the Shift of Traffic Directions?BHow Cars Have Become a Popular Means of TransportationCHow Henry Ford Produced
12、His Cars with Controls on the LeftDWhy Dont People All Drive on the Same Side of the Road?答案D解析标题归纳题。文章主要解释了为什么世界上有的国家靠右行驶,有的国家靠左行驶,而不是靠同一侧行驶。故选D。B(2018广东深圳一模)My motivation for starting our family tradition of reading in the car was purely selfish: I could not bear listening to A Sesame Street Chris
13、tmas for another 10 hours.My three children had been addicted to this cassette on our previous summers road trip.As I began to prepare for our next 500mile car trip,I came across a bookJim Treleases The Read Aloud Handbook.This could be the answer to my problem,I thought.So I put Roald dahls James a
14、nd the Giant Peach into my bag.When I began to read aloud the tale of the boy who escapes the bad guys by hiding inside a giant peach,my three kids argued and wrestled in their seats.But after several lines,they were attracted into the rhythm of the words and began to listen.We soon learned that the
15、 simple pleasure of listening to a wellwritten book makes the long miles pass more quickly.Sometimes the books we read became highlights of the trip.I read Wilson Rawlss Summer of the Monkeys as we spent two days driving to the beach.We arrived just behind the power crews restoring(恢复) electricity a
16、fter a tropical storm.The rain continued most of the week,and the beach was covered with oil washed up by the storm.When we returned home,I asked my son what he liked about the trip.He answered without hesitation,“The book you read in the car.”Road trips still offer challenges,even though my childre
17、n now are teenagers.But we continue to read as we roll across the country.And Im beginning to see that reading aloud has done more than help pass the time.For at least a little while,we are not shut in our own electronic worlds.And maybe weve started something that will pass on to the next generatio
18、n.语篇解读本文讲述了作者原本开启家庭传统“在车里阅读”的动机完全是自私的,没想到它竟然使枯燥的旅程变得有趣而使人享受。5Why did the author start reading in the car?AShe wanted to have a better journey.BShe wanted to keep a family tradition.CHer children were addicted to reading.DHer children were tired of the cassette.答案A解析推理判断题。由第一段第一句可知,作者忍受不了在旅途10小时中一直听芝
19、麻街圣诞,所以为了使旅途更愉快,作者开启了阅读的传统。故选A。6How did the children react after the author read a few lines?AThey kept fighting.BThey hid themselves.CThey soon settled down.DThey read together aloud.答案C解析细节理解题。根据第二段最后一句可知,作者在车里给孩子们读书,没读几行孩子们就安静了。故选C。7What can we learn about the author and her familys trip to the b
20、each?AThey were caught in a storm.BThey enjoyed reading on the road.CThey had a good time on the beach.DThey thought it had passed too quickly.答案B解析细节理解题。根据第三段最后一句可知,作者一家在去海边的旅途中很享受在车里读书。故选B。8Which can be the best title for the text?ABetter Traveling than ReadingBBooks that Changed My ChildrenCRoad
21、Trips Full of ChallengesDReading Makes Great Road Trips答案D解析标题归纳题。本文讲述了作者原本开启家庭传统“在车里阅读”的动机完全是自私的,没想到它竟然使枯燥的旅程变得有趣而使人享受。因此最佳标题是“阅读使旅途变得美好”。故选D。.完形填空(2018山东淄博一模)This past summer I went on a journey to Canadas Arctic with Students On Ice.When I left Calgary I 9 what I would find,what I would learn and
22、 who I would meet.On the trip to Ottawa I was wrapped 10 a blanket of uncertainty and 11 .But when I first met the group of students,scientists and leaders,I knew that I didnt have 12 to worry about.The group was amazingly receptive and I was soon part of a big family 13 on an amazing adventurean ad
23、venture of a lifetime!When we reached the 14 I was surprised by its great size and beauty and my senses were repeatedly 15 and amazed.I stood on the Kapitan Khlebnikov and 16 twelve Polar bears.They walked in 17 of seal holes,and 18 waited for a meal.I learned that polar bears are 19 only one out of
24、 every twenty hunting attempts.I saw a vast land that appeared untouched and original. 20 ,I learned that the Arctic and its people are being threatened by pollution and global warming.I learned that pollutants are 21 by ocean and air and have a bad 22 on all Arctic people.I learned that global warm
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-419320.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
