2019高考英语浙江专用精准提分二轮试题:第三部分 话题拓展阅读与写作 第5节 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019高考英语浙江专用精准提分二轮试题:第三部分 话题拓展阅读与写作 第5节 WORD版含解析 2019 高考 英语 浙江 专用 精准 二轮 试题 第三 部分 话题 拓展 阅读 写作 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、第5节社会(一).阅读理解A(2018浙江“七彩阳光”联盟期初联考)Brooke,a mother of three young children,suffers from a rare disease that often puts her in so much pain that she cant get out of bed.When this happens,her husband Jeremy has to take a day off work to care for the family.Understandably,finances are strained(紧张的) and
2、every day is unpredictable.To make matters worse,when Brooke needs to go to the Emergency Room,getting her from her house to her car is “like climbing Mount Everest”,according to her friend Jamie.The family didnt have a “proper path from their house to their car as well as a driveway”,Jamie said.Tha
3、t is,until Random Acts,a television show I cohost on BYUtv,stepped in(援之以手)The show features acts of kindness done for good,deserving people who could use a friendly helping hand.In our firstever episode of the show,Dream Driveway,we put Brooke and Jeremy up in a hotel and took them out to lunch and
4、 a movie to help them celebrate their anniversary while Shawn Hastings and his company Good Concrete went to work.At the movie,we premiered a short commercial we made showing Shawn and his team building Brooke and Jeremy the new driveway of their dreams.The new driveway changed their lives.“Its very
5、 humbling that people.think of us,” Shawn said when he witnessed the transformation.He was crying.We were crying.All their friends were crying.It was an amazing moment.This kind of thing is what Random Acts is all about.There is too much suffering in the world,and we see it as our jobas the job of e
6、veryoneto help alleviate(减轻) it when we can in whatever ways.语篇解读本文是一篇记叙文。布鲁克一家生活艰难,Random Acts节目的帮助改变了他们的生活。该节目旨在帮助需要帮助并值得帮助的人。1What is the first paragraph mainly about?ABrooke and her three children.BThe love between Brooke and Jeremy.CThe rare disease Brooke suffers from.DThe hard life the family
7、 lives.答案D解析段落大意题。根据第一段第一句“Brooke,a mother of three young children.often puts her in so much pain that she cant get out of bed.”并结合该段其他内容可知,该段主要介绍了布鲁克一家过着艰难的生活。2Getting Brooke from her house to her car is .Afunny BdifficultCdangerous Dimpossible答案B解析细节理解题。根据第二段第一句中的“To make matters worse,when Brooke
8、 needs to go the the Emergency Room,getting her from her house to her car is like climbing Mount Everest.”可知,把布鲁克从家里接上车就如同登珠穆朗玛峰那样困难。故B项正确。3What is Random Acts?AA nonprofit organization.BA commercial company.CA group of kind people.DA television programme.答案D解析细节理解题。根据第三段第一句“That is,until Random Act
9、s,a television show I cohost on BYUtv.”可知,Ramdom Acts是一档电视节目。故D项正确。B(2018山西高三一模)Stained glass(彩色玻璃) artists create different designs by making cuts on the glass to “score” it and then breaking off the pattern that they want to use in the finished product.The most difficult cut in stained glass is ca
10、lled an inside cut.Basically,its a curved(弯曲的) line where you throw away the part inside of the curve.The problem with inside cuts is that the edges of the curve tend to break off when the pieces of scored glass are broken apart.As the artist talked about inside cuts,he said,“The glass will break in
11、to pieces if you try to cut too much off at once.The best way to do an inside cut is to slice off smaller curves piecebypiece.In fact,its not just the best way to do it,but its the only way to do it.”How many times do you try to make a big change and cut the entire piece at once? We convince ourselv
12、es that we can do this all the time.Well commit to transforming our diet overnight or we get inspired to launch a business in a weekend or we finally get motivated to work out and push ourselves to the edge of burning out.Why not approach your goals and dreams like a stained glass artist? Starting b
13、y slicing a shallow curve and breaking a small piece off,you cut a slightly deeper curve and break that off until you have your full inside cut.By slowly cutting deeper and deeper curves,you prevent the glass from breaking as it changes shape.Of course,change isnt easyno matter how you do it.Slow ga
14、ins are boring,but if we keep making small improvements,then pretty soon we will end up with a beautiful masterpiece on our hands instead of a bunch of broken pieces.语篇解读本文是一篇议论文。作者通过讲述玻璃艺术家切割玻璃的方式慢慢的切割不造成玻璃破碎告诉读者生活中我们也应该一点点取得进步,最后达成目标,获得成功。4Why is an inside cut believed to be most difficult?AIt nee
15、ds a oneandonly design.BIt calls for nothing but inspiration.CThe edges of the curve break easily.DThe glass inside the curve is easily broken.答案C解析细节理解题。根据第一段最后一句“The problem with inside cuts is that the edges of the curve tend to break off when the pieces of scored glass are broken apart.”可知,内部切割的
16、问题在于,当刻划过的玻璃裂开的时候,曲线的边缘往往会折断。故选C。5What mistakes are easily made according to Paragraph 3?ABeing too eager to make improvements.BBeing too worried about the final outcome.CTrying to make a complete change all at once.DDeveloping to focus on progress instead of achievements.答案C解析细节理解题。根据第三段前两句“How man
17、y times do you try to make a big change and cut the entire piece at once? We convince ourselves that we can do this all the time.”可知,我们很容易犯的错误是试图一次就做出彻底的改变。故选C。6What does the author suggest by saying “slicing a shallow curve”?AMoving forward with a clear aim.BStarting slow and improving little by li
18、ttle.CDeveloping a new habit with great determination.DHandling something major first and ignore the minor part.答案B解析推理判断题。根据上文“Why not approach your goals and dreams like a stained glass artist?”可推断,作者建议像一个彩色玻璃艺术家一样接近目标和梦想,结合第一、二段的讲述可推断,画线句的意思是:慢慢开始,一点点进步,每次一小块,逐渐稍微大一点直到完全切开整个里面。故选B。7What is the au
19、thors purpose in writing the text?ATo show his love of stained glass.BTo introduce the skill of an inside cut.CTo appreciate designs of stained glass artists.DTo share his opinions on how to make a change.答案D解析写作目的题。纵观全文可知,最后一段点明了作者的观点:改变不容易,如果保持小的进步,很快我们会完成我们的杰作而不是满地碎片。因此推断本文的写作目的是为了分享他关于如何做出改变的观点。
20、故选D。.完形填空(2018天津河东区一模)He was 11 years old and went fishing every chance he got from the dock at his familys cabin on an island in the middle of a New Hampshire lake.On the day before the bass season opened,he and his father were fishing early in the evening, 8 sunfish and perch with worms.Then he ti
21、ed on a small lure and practiced casting.The lure 9 the water and caused colored ripples(涟漪,细浪) in the sunset,then 10 ripples as the moon rose over the lake.When his fishing rod doubled over,he knew something 11 was on the other end.His father watched with 12 as the boy skillfully worked the fish al
22、ongside the dock.Finally,he carefully lifted the 13 fish from the water.It was the largest one he had ever seen,but it was a bass.The boy and his father looked at the handsome fish,gills(鳃) playing back and forth in the 14 .The father lit a match and looked at the watch.It was 10 pm.two hours 15 the
23、 season opened.He looked at the fish,then at the boy.“Youll have to 16 ,son,” he said.“Dad!” cried the boy.“There will be other fish,” said his father.“Not as big as this one,” cried the boy.He looked around the lake.No other fishermen or boats were anywhere around in the moonlight.He looked again a
24、t his father.Even though no one had seen them, 17 could anyone ever know what time he caught the fish,the boy could 18 by the clarity of his fathers voice that the decision was not negotiable(可协商的)He slowly pulled the 19 out of the lip of the huge fish and 20 it into the black water.The creature swi
25、shed its powerful body and disappeared.The boy 21 that he would never again see such a great fish.That was 34 years ago.Today,the boy is a successful architect in New York City.And he was right.He has never again caught such a magnificent fish 22 the one that was set free by him that night long ago.
26、But he does see that same fish 23 every time he 24 against a question of ethics.For,as his father taught him,ethics are simple 25 of right and wrong. 26 is only the practice of ethics that is difficult.Do we do right when no one is looking? We would 27 we were taught to put the fish back when we wer
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-419370.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
