2019高考英语浙江专用精准提分二轮试题:第三部分 话题拓展阅读与写作 第6节 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019高考英语浙江专用精准提分二轮试题:第三部分 话题拓展阅读与写作 第6节 WORD版含解析 2019 高考 英语 浙江 专用 精准 二轮 试题 第三 部分 话题 拓展 阅读 写作 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、第6节社会(二).阅读理解A(2018广东佛山二模)The Van Gogh Museum in Amsterdam has welcomed home two paintings by the Dutch master,more than 14 years after they were ripped(抢) off the museums wall in a nighttime theft.Museum director Axel Rueger called their return “one of the most special days in the history of the mu
2、seum.”The paintings were discovered last year by Italian police while they were searching suspected Italian criminals farmhouse near Naples for evidence of drug dealing.The two paintings were wrapped in cotton sheets.They were stuffed in a box and hidden behind a wall in a toilet when they were foun
3、d.The paintings were considered among the artworks most searched for in the world.After years in darkness,they can now shine again.They are back on display at the museum before being taken to the conservation studio for repair.Fortunately,they suffered remarkably little damage as thieves who had cli
4、mbed up a ladder and broken a window to get into the museum in 2004 ripped them out of their frames.“It is not only a surprise that the works have been recovered but its even more surprising that they are in relatively unharmed condition,” Rueger said.The museum director was on vacation when the cal
5、l came last year from Italian authorities who believed they had recovered the paintings.He didnt celebrate right away.Hed had calls like this before.“I was hopeful but also a little hesitant.Over these years,we had so many occasions when people phoned us,contacted us,claiming that they knew somethin
6、g about the whereabouts(下落) of the works and each time it was false,the trace went cold,” he said.“So.the way has been full of disappointment.” But museum experts sent to Italy to check the authenticity(真实性) of the works quickly turned Ruegers doubts into delight.Rueger said the paintings are now ba
7、ck permanently at the museum,which is home to dozens of works by Van Gogh.“Im very confident that everything is safe in the museum from now on,” he said.语篇解读本文介绍了梵高的两幅画作在被窃14年之后回到了阿姆斯特丹的梵高博物馆。文章叙述了两幅绘画失而复得的经过。1How were the stolen paintings found?AThe police found them by accident.BThe arrested thiev
8、es gave information.CSome drug dealers offered clues.DThe police knew the hidden place.答案A解析推理判断题。根据第二段可知,警察在搜查一个嫌犯的农场寻找其贩毒的证据时,碰巧发现了被偷的绘画。故选A。2What surprised Rueger most about the lost paintings?AThey were stolen at night.BThey were found at last.CThey suffered little damage.DThe search took 14 yea
9、rs.答案C解析细节理解题。根据第四段中的“It is not only a surprise that the works have been recovered but its even more surprising that they are in relatively unharmed condition”可知,使吕格尔最吃惊的是丢失的绘画几乎没有受到损坏。故选C。3When Rueger got the call from Italian authorities,he .Adidnt believe themBfelt quite relievedCplanned to celeb
10、rateDdoubted the news答案D解析推理判断题。根据第五段最后两句“He didnt celebrate right away.Hed had calls like this before.”及第六段第一句“I was hopeful but also a little hesitant.”可知,当吕格尔接到意大利当局的电话时,他对这个消息感到怀疑。故选D。4What does the underlined part in Paragraph 6 probably mean?AReuger gradually lost interest in the search.BThe n
11、umber of false calls was greatly reduced.CRueger felt cold because of too many false calls.DThe chance to find the paintings became slim.答案D解析词义猜测题。根据第六段中的“Over these years,we had so many occasions when people phoned us,contacted us,claiming that they knew something about the whereabouts(下落) of the
12、works and each time it was false.”可推知划线部分的意思是“找到这些画的机会变得渺茫”。故选D。B(2018浙江名校新高考研究联盟联考)Carri Kessler and her husband Will named their daughter Ottilie after a friend from the UK.,who helped them a lot.However,right after their baby girl was born,the couple noticed a big problem.“No one could remember h
13、er name and no one could pronounce it.Were going to keep having to introduce her!” Kessler told T.The situation then grew worse as Kesslers grandmother admitted to sticking Postit notes around the house to help remind her of Ottilies name which can be pronounced either Ottillee or Ohteelya.Three mon
14、ths after Ottilie was born,the Kesslers decided to legally change their daughters name.The couple came up with two possible names.They then settled on Margot after talking to a name expert.The Kesslers situation is not uncommon as an increasing number of parents experience the same as the Kesslers.A
15、ccording to BabyCenter Canada,11% of its users wish they could change their childs name due to being overpopular,mispronounced or simply unfitting.Parents care a lot more and think a lot more about names now than their parents.To deal with this,a number of name experts now offer services to help par
16、ents choose the right name.Couples have also sought help from the Internet to choose their babys name.However,parents can change their childs name in the event that they regret their choice.In Canada,the rules vary in each province.For instance,in Ontario,the child must have lived in the province fo
17、r the past 12 months,or since birth if under the age of one.Each of the childs legal guardians(监护人) must also give permission.语篇解读本文主要介绍了父母为孩子改名字的社会现象。文章以凯斯勒夫妇为孩子改名为例子,说明了父母为什么要给孩子改名字,以及改名字的一些注意事项。5Whats the function of the example of the Kesslers?ATo ask for advice on their situation.BTo introduce
18、the topic of the passage.CTo show the background of the passage.DTo stress the importance of a suitable name.答案B解析推理判断题。文章借助凯斯勒夫妇为孩子改名字的例子,引出父母为孩子改名字这一社会现象,进而说明了父母为什么要给孩子改名字,以及改名字的一些注意事项。由此可知,举凯斯勒一家的事例是为了引出文章的主题。故选B。6What can we learn from the third paragraph?AThe Kesslers experience is no exception
19、.BUnfitness is the main reason for changing the name.C11% of Canadians are unsatisfied with their babys name.DParents always pay more attention to their childs name.答案A解析细节理解题。根据第三段第一句“The Kesslers situation is not uncommon as an increasing number of parents experience the same as the Kesslers.”可知,凯
20、斯勒夫妇的情况很常见,很多家长都有类似的经历,即凯斯勒夫妇的经历并非例外。故选A。7What would be the best title for the text?ARules for Name ChangeBWays to Name BabiesCBaby Name RegretDA Couples Anxiety答案C解析标题归纳题。全文以凯斯勒夫妇为孩子取名字,有所后悔,之后又改名字的例子说明父母给孩子改名的情况越来越多,并谈到了出现这种情况的原因和改名字的一些规定。因此选C项。.七选五(2018辽宁大连一模)Do your socks create joy? How about y
21、our old textbooks? How many spare rolls of toilet paper truly make you happy? These are the kinds of questions Ive been wondering about since I first read the bestseller The LifeChanging Magic of Tidying Up by Japanese organization expert Marie Kondo.As people who have followed her program on tidyin
22、g know,Kondo suggests we ask ourselves the simple question,“ 8 ” Its these four words that lead to a series of reflections on everyday things and a global movement. 9 This could be your clothes,old CDs,photographs or anything else you think you should “let go of”You lift one object from the pile and
23、 hold it in your hands and ask yourself whether it creates joy. 10 Is that scarf your greataunt knitted(织) you too ugly to wear? Our minds can persuade us to hold on to everything,but our hearts are more courageous. 11 Over the course of several months,as I dropped more into the donation bag,my ches
24、t swelled with joy.Giving away twothirds of my stuff(东西) to various charitiesKondo says that gifting friends and family with our unwanted stuff is unfair and actually prevents us from moving onmeant more to me than just a tidier home. 12 If one day all my clothes,books,and other things disappeared,I
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-419373.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
