2020-2021学年新教材高中英语 Unit 8 Green living模块综合检测(含解析)北师大版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Green living模块综合检测含解析北师大版必修第三册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 living 模块 综合 检测 解析 北师大
- 资源描述:
-
1、Unit 8 Green living模块综合检测(二)(时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AThe Solution for Your Vacation in Costa RicaThis beautiful beach house was built in a natural environment inside a private gated community (住宅小区)named Laguna Vista.It is overlooking the shining waters of the Pacific Ocean.Her
2、e,Costa Ricas rich natural beauty is always on your doorstep.Only 25 minutes drive from the airport.It offers 3 different levels which can be rented separately or in its totality.Each level is designed to offer you comfort,privacy and security.PoolAir conditioningHot waterPrivate balconiesAll furnis
3、hedPlease visit our website and feel free to contact us for more information.Welcome to Our Small Cottage Studio ComplexWe are a small cottage studio (单间公寓)complex,which is very popular due to our location four blocks to the beach,three blocks to State Street and two blocks to the farmers market.And
4、 it is furnished with the basics and is equipped with a full kitchen.Many of the studios get wireless Internet as a rewardIn the summer,you can visit our cottage studios as an affordable alternative to a hotel.If you are interested,call us at 5471931533.Feel Comfortable in Our Apartment HomesMoon Is
5、land is a brand new furnished apartment building,close to the Sue River and Pear Park,2 minutes walk to the city center.Houses for rent here provide perfect facilities (设施)like outdoor swimming pool,gymnasium,children playground,etc.Each house has a 42 inches flat LCD TV,an airconditioner,a refriger
6、ator,kitchen fittings,24hour hot water supply,24hour security guard,etc.The transportation is very convenient.2br:6,500 RMB3br:7,800 RMB【语篇解读】本文是一篇应用文。三则广告介绍了三个海边的住宿处。1According to the text,what is common to the three places is that _Athe city center is within walking distanceBthe price is both reas
7、onable and affordableCthe gymnasium is available for all the guestsDthe basic facilities in them are well providedD细节理解题。第一则说“All furnished”,第二则说“furnished with the basics and is equipped with a full kitchen”,第三则说“brand new furnished”。因此选择D项。2What does the underlined sentence probably mean?AYou shal
8、l get money if you surf the Internet.BYou have to go on the Internet in the workshops.CYou can use the Internet free in many of the rooms.DYou have to pay some money to go on the Internet.C句意理解题。第二则广告中的画线句子表示单间公寓有无线网作为报酬。这里表示的是租了这个单间公寓能给你带来的好处,因此选C项。3According to the text,if youre tired of hotels in
9、 the summer,you can _Achoose a cottage room for a changeBbuild an apartment in Moon IslandCbuy a furnished house in Costa RicaDshare a studio close to the city centerA推理判断题。题干中提到如果在夏季厌倦了旅馆,只有第二则广告中含有这一信息。根据第二则广告中的“In the summer,you can visit our cottage studios as an affordable alternative to a hote
10、l.”可知选A项。BAs most people know,in the past few years,sandstorms have swept across many cities and areas of North China,polluting the air and disturbing daily lives of human beings.People look dirty and suffer many kinds of illnesses,such as breath difficulty.The sandstorm is such a serious problem th
11、at it has not only undermined the industrial and agricultural development of our country but also caused a lot of trouble to the living conditions of the Chinese people.It is expected that effective (有效的)measures should be taken as soon as possible through our joint efforts to limit its occurrence.S
12、o what should we do with the frightening sandstorms? Some experts put forward practical suggestions as follows: For one thing,more funds (基金)ought to be put into tree planting and forest protection so as to keep more water resources within the surface of the earth.For another,governments of all coun
13、tries should make laws on environmental protection.For example,banning the use of throwaway chopsticks and punishing illegal tree cutting.Scientists should also study and find ways to cut down the degree of its destruction and to improve the whole environment.How people look forward to sunny days wi
14、th little breeze (微风)touching their faces now and forever!Nevertheless,I am fully confident that the golden days can come back so long as everyone tries his best to protect natural environment from today on.【语篇解读】本文讲述的是沙尘暴对我们的工农业和生活的影响,分析了我们能够采取的多种措施。4The underlined word “undermined” in Paragraph 1
15、means _AweakenedBencouragedCkept DmadeA词义猜测题。根据画线词所在句可知,沙尘暴不仅仅削弱了工农业的发展,还带来了很多生活方面的困难,故该词是指A项意思。5From the first paragraph,we can infer _A.China has taken no measures to prevent sandstormsB.sandstorms can cause much damage to human beings and their daily livesCthe sandstorm is the most dangerous natu
16、ral disaster to human beingsDmore sandstorms will happen in the near future in North ChinaB推理判断题。根据第一段中“but also caused a lot of trouble to the living conditions of the Chinese people”可知,沙尘暴会给人们的生活带来很多的麻烦,故B项正确。6How many ways do some experts put forward to fight against sandstorm in the article?A5 B
17、4C3 D2C细节理解题。根据文章第二段“For one thing,more funds (基金)ought to.”和“For another,governments of all countries should make laws on environmental protection.”以及“Scientists should also study and find ways to cut down the degree of its destruction and to improve the whole environment.”说明文章中提出了三种方法,故C项正确。7Whats
18、 the authors attitude towards the situation to sandstorms problems? AUnconfident. BOptimistic.CRegretful. DSatisfied.B推理判断题。根据文章最后“I am fully confident that the.environment from today on.”说明作者很有信心。故B项正确。CI always wanted to be a firefighter.It seemed exciting to me.I like to be outside,lift heavy thi
19、ngs and sleep on the ground!In college,I got a job with the forest service.My first week on the job,they asked if I wanted to get my red card(training for forest fires),I said yes!The training was a week long.I learned about the different types of fire crews(工作人员)and I remember the instructor saying
20、 hotshots were the top dogs.He said they had the most difficult and dangerous job and that you had to really prove yourself in order to be a hotshot.I was sold.I didnt want to do anything else!However,hotshot crews dont hire(雇佣)people without fire experience.I returned home from training to Logan wh
21、ere the Logan Hotshots are based.I walked in and told the boss I wanted to be a hotshot and they should keep me in mind if they needed anyone.The very next day I got a note saying the Hotshots were looking for me!A woman on their crew got injured and they needed a replacement.they were headed to a f
22、ire that day.They thought of me because I had just been there the day before.We arrived at the fire near Provo,Utah at about 10 pm. that night.We ended up working 40 hours,digging fire lines.I think I fell asleep standing up against my tool at one point.My feet were covered in blisters(水泡)and the he
23、licopter that was supposed to pick us up at the top of the mountain broke down and we had to walk miles!To my delight,the crew liked me and hired me after that.I also met my husband that night!How cool is that!【语篇解读】本文是记叙文。作者介绍了自己成为一名hotshot消防员的经历。8What kind of person is the author?AEasygoing. BRisk
24、loving.CWellorganized. DSimpleminded.B推理判断题。由第一段中的“I like to be outside.sleep on the ground”和第三段中的“He said they had the most difficult and dangerous job”可知,作者喜欢到户外,喜欢冒险。9When did the author decide to become a hotshot?AWhen she started college.BAfter she returned to Logan.CWhen she did her red card t
25、raining.DAfter she finished the forest service.C细节理解题。由第三段中的“I was sold.I didnt want to do anything else!”并结合第一段可知,作者在接受“红卡”培训时了解到hotshot这一类消防员工作,于是下定决心从事这份工作。10Why did the Logan Hotshots send a note to the author?ABecause they were short of persons.BBecause they wanted to test her skills.CBecause t
26、hey were satisfied with her ability.DBecause they thought she was rich in fire experience.A细节理解题。由第五段中的“A woman on their crew got injured and they needed a replacement”可知,因为一名女消防员受伤了,所以他们通知作者加入他们去灭火。11How did the author find the firefighting that night?ADangerous. BExciting.CHard. DUnsuccessful.C推理判
27、断题。由倒数第二、三段可知,工作时间长、累得站着都能睡着、脚上起了水泡还得继续走路,这些都说明这次灭火任务比较艰巨。DThe term“liberal bubble”(自由泡沫)suggests that people usually surround themselves with those who hold similar opinions to them.Think about your own social media platforms(社交媒体平台)who your Facebook friends are,and who you follow on Instagram and
28、Twitter.You probably share a lot of opinions with most,if not all,of them.However,if youre used to everyone agreeing with you all the time,it becomes difficult to have a good conversation with someone who disagrees.The world is full of experiences,realities,and history.It would be naive(幼稚的)to belie
29、ve that only your views are correct.We should always make space for the possibility that someone who looks different might have something valuable to offer the world.Carefully listening and being curious about different perspectives,in most cases,can help build bridges instead of walls.We all benefi
30、t when we listen carefullyeven if we finally conclude that we disagree.The world we live in is increasingly divided,especially on social media,which means that for most,the only opinions we hear are ones that agree with our own thoughts.So how can we have productive discussions with people who think
31、 differently than us?First,follow people who dont look like you on social media.Follow people with different skills.Follow people of many different nationalities.Just reading their daytoday thoughts,in addition to seeing their bigger moments,will help you learn about worlds you didnt even know.Itll
32、help you understand where people are coming from when they do or say something you might push back on at the beginning.As far as having productive discussions,dont try to win others over to your side.Just listen to each other.Respect your differences.Another way is to join a club or organization whe
33、re many people have different views and are willing to debate with love.【语篇解读】语篇类型是议论文,主题语境是社会文化。人们习惯与跟自己观点一致的人为伍,这种倾向会让人们陷入思维和见识的局限性。如何与意见不同的人交流?本文给出了一些建议。12What are people very likely to do when communicating on the Internet?AIgnore views that disagree with theirs.BFall into the trap of poor confl
34、icting opinions.CFollow various friends on different platforms.DShare their opinions with people who disagree.A推理判断题。根据第一段的“You probably share a lot of opinions with most,if not all,of them.”可知,人们往往在社交媒体平台上关注的都是与自己观点相同的人,即他们习惯于忽视与自己的观点不一致的观点。13What is mainly discussed in Paragraph 2?AHow to make sur
35、e your views are correct.BThe reasons why people have different views.CThe importance of being exposed to different views.DHow to communicate with people who disagree.C推理判断题。阅读第二段可知,本段主要讨论了倾听不同观点的益处,强调了接触不同观点的重要性。14What does a productive discussion mean according to the text?AThe two sides always re
36、ach an agreement.BThe other finally agrees with your thoughts.CYou discuss with people who are wiser than you.DYou get valuable information during the discussion.D推理判断题。根据最后一段可知,所谓的具有创造性的讨论指的就是在讨论的过程中仔细倾听对方不同的观点,尊重不同,不在乎讨论的结果。也就是说,要在讨论中得到有价值的新的信息。15What does the text suggest people do about having p
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-419512.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
