2020-2021学年英语外研版必修4模块素养评价 MODULE 2 TRAFFIC JAM WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年英语外研版必修4模块素养评价 MODULE TRAFFIC JAM WORD版含答案 2020 2021 学年 英语 外研版 必修 模块 素养 评价 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。模块素养评价(二)(Module 2) (120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Its nearly 7. If you want to catch the 8 oclock train, youd better
2、 go now. M: Dont worry. Ill drive to the station. W: In that case, let me go with you and you drop me off at the city centre. Ill go to the square market. 1. What will the woman probably do? A. Catch a train. B. See the man off. C. Go shopping. 答案: CText 2M: Im thinking about moving out of my place.
3、 W: How come? Is it far from your workplace? M: No. With three kids growing up and reaching school age, my house is too small. 2. Why does the man want to move? A. To be near his office. B. To live in a bigger house. C. To go to a good school. 答案: BText 3M: Its very cold in here. Im going to turn th
4、e heater on to warm this place up a little. W: Why do you think Im drinking hot chocolate? Here, take this blanket. The heater isnt working right now. 3. What will the man probably do to stay warm? A. Use a blanket. B. Turn on the heater. C. Drink some hot chocolate. 答案: AText 4W: English is an easy
5、 language to learn. Dont you think so, Daming? M: Im afraid its difficult for me, Susan. But my brother is good at it. 4. Who has difficulty in learning English? A. Susan. B. Daming. C. Damings brother. 答案: BText 5W: When did the plane arrive? M: At a quarter past eleven. W: Do you think youll recog
6、nize Joe when you see him? M: I dont know. I havent seen him since he was 7. Time flies. Now 9 years have passed. My nephew must have changed a lot. 5. What are the two speakers doing now? A. Waiting for someone at the airport. B. Talking about their plan. C. Booking tickets for their trip. 答案: A第二节
7、(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Wow! Nice place! Ive never been to this part of town before. W: Thanks. This areas called the East End. It isnt very central, but I chos
8、e it because I could afford more space here. M: Yeah, you have a whole extra room! W: I know! I use it for work. M: I thought you worked in an office downtown. W: My company lets me work one day a week from home. M: Lucky! Youve got a great boss and a great apartment. Im so happy for you! Lets celeb
9、rate! Let me take you to dinner. 6. Where does the conversation take place? A. In an office downtown. B. In an apartment downtown. C. In an apartment in the East End. 答案: C7. What does the man want to do now? A. Get to work. B. Go to a restaurant. C. Visit the womans company. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Te
10、xt 7M: Hey, Helen! How about your interview for Cambridge? W: Mm, not bad. They are satisfied with my academic records in Science. M: I know you can conquer the teachers. W: Thank you, Mike. Um, where do you want to study? M: India. W: Why in India? You want to major in Buddhism? M: No. I want to be
11、 a computer programmer. So Ive applied to the Indian Institute of Technology, which is one of the best universities for IT learners. W: Yeah! Thats your best choice. Hope you can make it. M: Thank you. 8. Where does the woman want to study? A. In the University of Cambridge. B. In the University of
12、Oxford. C. In the Indian Institute of Technology. 答案: A9. Which subject does the man want to major in? A. Art. B. Buddhism. C. Programming. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Hello, may I speak to Mr Smith, please? M: Speaking. Whos calling? May I ask? W: This is the Job Center. We have received your E-
13、mail and there is a position which we think fit you well. A lab assistant is wanted in a middle school. M: Can you tell me more about the job? W: Well, a lab assistant is wanted in a college. Its the kind of job you would like to do, as is mentioned in your E-mail. M: Yes, I did put that in my lette
14、r. W: Yes. They also need someone who knows how to maintain the equipment. So we think you are just the right person for the job. M: What about the pay and work hours? W: I am coming to that. The pay they have offered is satisfactory, but the work hours are a bit changeable. Sometimes early in the m
15、orning, sometimes late in the afternoon. M: Well, I am interested in that. May I have some more details so that I can talk it over with my wife? W: Why dont you come over here at 10 a. m. tomorrow? M: OK, see you tomorrow then. Bye! 10. Why did the woman call Mr Smith? A. To recommend a job. B. To m
16、aintain the equipment. C. To work as a lab assistant. 答案: A11. How did the Job Center get to know Smith? A. Smith called the center. B. Smith e-mailed the center. C. Smith went to the center before. 答案: B12. When will the man go to the center for details about the job? A. Tomorrow morning. B. This m
17、orning. C. Tomorrow afternoon. 答案: A听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: Hello, Jane. This is Peter speaking. W: Hi, how are you? M: Fine. And Ive got some great news for you. W: Really? Whats it about? M: I remember you are interested in watching golf games. The Houston Open will be running from May 26 to May
18、 30. Im sure you will be glad to watch the game. W: Oh, thats great. But just a moment, let me check. Ah. . . It is a pity that I cant make it. I will be on business in China from May 25 to June 2. M: Well, Im sorry you have to be away on business then. Let me see. Another game, the US Open will be
19、running from July 15 to July 18. How about that? W: Thats great. I will be on my holiday then. It would be wonderful if we could watch the game together. 13. Where does the conversation take place? A. On the phone. B. At Peters home. C. In a gym. 答案: A14. Why will the woman miss the Houston Open? A.
20、 She will be having her holiday. B. She will stay at home. C. She will be on business abroad. 答案: C15. When is the US Open running? A. From May 26 to May 30. B. From May 25 to June 2. C. From July 15 to July 18. 答案: C16. What would be wonderful for the speakers? A. Being on a vacation. B. Watching t
21、he game together. C. Going to the US. 答案: B听第10段材料, 回答第1720题。Text 10One Sunday morning, I was dreaming of being asked to the office by the boss when I was woken up by a phone call. It was from a taxi driver. He told me he had my friends cellphone. My friend, Mike, had left it in the taxi the night b
22、efore. The driver called me according to the call records. It was a raining morning. For taxi drivers in this big city it was a big time. I told him there was a taxi centre not far away from my home. He could take it there. Then I quickly jumped out of bed and got dressed. When I walked there in hal
23、f an hour, the driver had gone away. He didnt leave anything except for the cellphone. I was very happy for my friend. He moved to this city a few days ago, so I didnt get time to visit him and therefore didnt know where he was living. I e-mailed my friend telling him I had his phone. My friend was
24、very excited to get back his cellphone. He said he would write it on his blog to search for the warm-hearted driver. 17. Who called Mikes friend on a Sunday morning? A. Mike. B. A taxi driver. C. His boss. 答案: B18. How did the taxi driver deliver the cellphone? A. He mailed it to Mike. B. He handed
25、it to Mikes friend. C. He left it in the taxi centre. 答案: C19. How did Mikes friend get to the taxi centre? A. He got there on foot. B. He took a taxi. C. He drove there. 答案: A20. What would Mike do after getting the cellphone back? A. Search for the driver in the taxi centre. B. Contribute to a new
26、spaper in search of the driver. C. Search for the driver by posting a blog. 答案: C第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项。A(2020哈尔滨高一检测)Feeling down? Why not visit one of these four websites? Collegehumor. comThis site was created in 1999 and gets about seven
27、million visitors per month. Two of its videos have been chosen as winners for the Webby Awards: Pixar Intro Parody and Web Site Story. Other funny videos to look out for include a debate on the advantages and disadvantages of going to college. Funnyordie. comThis site has lots of really funny videos
28、. And as the name suggests, users vote on videos, choosing the options “funny” or “die”. If the video receives too many “die” votes, its sent to the sites “crypt”. But if it gets enough “funny” votes, it goes into the Hall of Fame. The site was created in 2006 by comedians Will Ferrell and Adam McKa
29、y. The sites first video, The Landlord, has had over 70 million views Videos to watch out for include Just a Tip: Taxi, with some valuable advice on how to catch a taxi, and Over Analyzing Texts, with some tips on how to respond to text messages. Reddit. comFounded in 2005, Reddit. com is a social n
30、ews and entertainment website. Registered users put funny content in the form of the video link or texts on the website. Other users then vote these things “up” or “down”. The most recent and well-liked content appears at the top on the front page of the site. Theonion. comFirst appearing as a satir
31、ical newspaper in 1988, Theonion. com has hundreds of videos and articles on news and current affairs, and receives an average of 7. 5 million visitors a month. Its famous for its amusing items, such as Michelle Obama Seen Outside Walking Family Rhinoceros or Dad Cant Believe Lawn. 【文章大意】本文是一篇应用文。文章
32、主要讲了当你心情低落的时候, 可以访问文中推荐的四个网站。21. If you want to watch videos ever winning the Webby Awards, you can visit. A. Reddit. ComB. Collegehumor. comC. Theonion. comD. Funnyordie. com【解析】选B。细节理解题。根据Collegehumor. com中Two of its videos have been chosen as winners for the Webby Awards: Pixar Intro Parody and W
33、eb Site Story. 可知, 如果你想观看获得“威比奖”的视频, 你可以访问Collegehumor. com。22. Videos on the website Funnyordie. com are . A. watched over 70 million timesB. voted by their usersC. based on newspaper storiesD. created by users【解析】选B。细节理解题。根据Funnyordie. com中This site has lots of really funny videos. And as the name
34、 suggests, users vote on videos, choosing the options “funny” or “die”. 可知, 在Funnyordie. com网站上的视频是由用户投票选出的。23. What do Reddit. com and Theonion. com have in common? A. They include funny videos. B. They include valuable advice. C. They include debates on education. D. They provide satirical news. 【
35、解析】选A。推理判断题。根据Reddit. com中Founded in 2005, Reddit. com is a social news and entertainment website. Registered users put funny content in the form of the video link or texts on the website. 和Theonion. com中Its famous for its amusing items可知, Reddit. com和Theonion. com的共同之处是它们都包括有趣的视频。BIm sitting in my
36、kitchen in London, trying to figure out a text message from my brother. He lives in our home country of Germany. We speak German to each other, a language thats rich in strange words, but Ive never heard this one before: fremdschamen. The experience gets me to consider: can we lose our mother langua
37、ge? Most immigrants (移民)know what its like to be not as good at their mother language as before. The process seems obvious: the longer you are away, the more your language suffers. But its not quite so straightforward. It turns out that how long youve been away doesnt always matter. Socializing with
38、 other native speakers abroad can worsen your own native skills. And emotional factors like trauma(精神创伤) can be the biggest factor of all. In children, the phenomenon of language attrition (语言削弱)is somewhat easier to explain since their brains are generally more flexible and adaptable. Until the age
39、 of about 12, a persons language skills are relatively easy to change. Studies on international adopters have found that even nine-year-olds can almost completely forget their first language when they are removed from their country of birth. But in adults, the first language is unlikely to disappear
40、 entirely except in extreme circumstances. For example, Monika Schmid analyzed the German of elderly German-Jewish wartime refugees(难民) in the UK and the US. The main factor that influenced their language skills wasnt how long they had been abroad or how old they were when they left. It was how much
41、 trauma they had experienced as victims. Those who left Germany in the early days of Nazi occupation, before the worst violence, tended to speak better Germandespite having been abroad the longest. Those who left later, tended to speak German with difficulty or not at all. “It seemed very clearly a
42、result of this trauma, ” says Schmid. “Even though German was the language of childhood, home and family, it was also the language of painful memories. ”The most traumatized refugees had held them back. As one of them said, “I feel that Germany betrayed me. America is my country, and English is my l
43、anguage. ”【文章大意】这是一篇说明文。作者由一条短信中的生词发出自己的疑问: 我们的母语会消失吗? 然后通过德国犹太大战时难民的例子向大家证明了一个道理: 母语会不会消失不在于你离开故乡多久, 心理因素才是最大的影响因素。24. What does the first paragraph serve as? A. A comment. B. A background. C. An explanation. D. An introduction. 【解析】选D。推理判断题。本文第一段的内容是作者收到弟弟的信息, 却看不懂里边的生词。由第二段第一句“The experience gets
44、 me to consider: can we lose our mother language? ”可知, 这个情景让作者开始考虑, 母语会消失吗? 也就是说第一段的目的是引出本文主题内容。25. What do Paragraphs 4 and 5 mainly talk about? A. How two languages coexist. B. The way to deal with adults trauma. C. The reasons behind adults language attrition. D. Whether trauma leads to adults la
45、nguage attrition. 【解析】选C。段落大意题。第四段第二句以“For example”为例, 也就是说后边的举例是为了说明首句的中心。第四段首句内容为“对于成人, 除非是在极端情况下, 第一语言几乎不可能全部消失。”第四段内容是从整体难民的情况来论证中心, 第五段是通过两个人的论述证明中心。所以第四段和第五段内容都是以第四段首句为中心的, 为了说明成人语言削弱的原因。26. Why does trauma cause a persons mother language to disappear? A. Because he cant remember his mother la
46、nguage. B. Because his ability to communicate is affected. C. Because his country is far from him. D. Because he chooses to escape from bad experiences. 【解析】选D。细节理解题。由最后一段中Schmid的论述可知, 虽然德语是他的母语, 但是也是痛苦记忆的语言。所以身心受创的难民不想提及它们(held them back)。也就是说他选择逃避坏的经历。27. What is the best title for the passage? A.
47、 Where does your native language come from? B. Will you lose your native language? C. How does trauma affect your first language? D. How far are you from your mother tongue? 【解析】选B。主旨大意题。由文章第二段中的“The experience gets me to consider: can we lose our mother language? ”可知, 本文主要探讨的问题就是: 我们会失去我们的母语吗? 故选B。
48、C(2020运城高一检测)When I was 12 years old, I already knew that my teen years were going to be the worst years at my life. I was a total outsider, bullied at school. I felt completely alone in my small town. But by starting to do volunteer work when I was 14, I turned my problem into a passion for helping
49、 others. The opportunity to practice kindness made me feel like my life had a greater purpose. The more positive energy I shared, the more kindness and appreciation I received. I realized that my purpose in life would be to reach out to people, specifically teenagers, and help them feel less alone.
50、Books were my true friends back then. I was so thankful that the authors wrote those books. The kindness they offered me with their books saved my life. One of my biggest dreams was to become an author so I could write books that would help other teenagers the way those books helped me. After surviv
51、ing terrible experiences at school and at home, I made a choice to take the optimistic, positive road in the next steps of my journey. My dream career is what I am doing now. I have been a full-time author of teen novels since 2007 and am grateful for this amazing opportunity to reach out to readers
52、 every single day. Kindness saved me when I needed help the most. Even small acts of kindness can change someones life. You never know what someone else is going through. But by practicing daily kindness, you become an architect of positive change. 【文章大意】这是一篇记叙文。文章主要讲述了主人公在12岁时经常受到校园欺凌, 因此他感到很孤独。但他后
53、来成为志愿者, 用热情和善意来帮助别人的经历让他找到了生命的意义, 选择了乐观又积极的人生道路。作者借此告诉我们: 即使一个小小的善举也能改变一个人的一生。28. What was the authors life like when he was 12? A. Boring. B. Peaceful. C. Unhappy. D. Meaningful. 【解析】选C。推理判断题。根据第一段I was a total outsider, bullied at school. I felt completely alone in my small town. (我完全是个局外人, 在学校受欺负
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-421007.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
