分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2022版新高考英语一轮总复习提能练(二十八) 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:421869
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:78KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022版新高考英语一轮总复习提能练二十八选修6UNIT 3A HEALTHY LIFE WORD版含解析 2022 新高 英语 一轮 复习 提能练 十八 选修 UNIT WORD 解析
    资源描述:

    1、高考提能练(二十八)选修6Unit 3A healthy life.阅读理解(2020重庆市名校联盟二模)On a bright early summer morning,many young swimmers gather at a local swimming pool in the state of Maryland. They are members of a competitive summer swim team,and thats a regular part of their daily life. As they train and cut seconds off their

    2、 times,which makes them closer to the championship in the following largescale(大规模的) competitions,they are getting lots of physical exercise and vitamin D from the sun. However,the benefits of belonging to a sports team are not just honor or health related. You can learn useful life skills.Paul Waas

    3、,coach of the swim team,explains,“The discipline(自制力 ) comes into play when youre talking about concentrating on the details that your coaches are saying as it makes you faster rather than just going up and down the pool the same way you have every time. When you focus on what youre doing right and

    4、what you can do better,then youll see the improvement. ”Besides,there is also responsibility,goals and workings within a group. Again,here is Coach Waas. “Its really great!Its so fun to watch from year to year. Ive had kids who as 7yearolds on the team could barely pay attention in practice and were

    5、 only interested in who was going first. Now theyve come back as 8yearolds,having set some goals and having things that they want to achieve. These skills can help them a lot.”But playing the sports is not without harm. Some can be hard on the body. Young athletes suffer serious injuries that follow

    6、 them into adulthood. Coach Waas says that in fact,swimming is different from most others. First,it poses a lower risk of injury. The second one relates to how swim teams are structured. Actually,children are not the only ones who can benefit. Adults can also benefit from team sports.语篇解读参加团队体育运动不仅让

    7、你身体更健康,还会教会你许多有用的生活技能,无论是小孩还是大人都能从中受益。1Why do the swimmers gather at a swimming pool in the early morning?ATo obtain vitamin D from the sun.BTo build practical skills for future.CTo join in a largescale competition.DTo carry out their routine practice.D考查细节理解。根据第一段中的“On a bright early summer morning

    8、,many young.members of a competitive summer swim team,and thats a regular part of their daily life”可知,这些孩子一大早聚集在游泳池目的是练习游泳,这已是他们的惯例。2What do Paul Waas words imply in paragraph 2?ASwimmers should concentrate on details.BMembers get disciplined and focused in the team.CCoaches play a key role in playe

    9、rs improvement.DMost swimmers enjoy swimming in the same way.B考查推理判断。根据第二段中的“The discipline(自制力)comes into play when youre talking about concentrating on the details” “When you focus on what youre doing right and what you can do better”可知,教练的话暗示在团队里练习时,队员会变得自律和专注,故B项符合题意。3What happens to the kids af

    10、ter a years training?AThey care more about who goes first.BThey pay less attention to training.CThey devote more time to practice.DThey are more aware of what to do.D考查细节理解。根据第三段中的“Now theyve come back as 8yearolds,having set some goals and having things that they want to achieve”可知,教练Paul Waas讲述他的队

    11、员经过一年训练后,学会制定目标,即知道他们应该做什么,想要得到什么,故选D项。4What does the author want to convey in the text?AExercise benefits everyone.BSwimming is better than other sports.CTeam sports teach life lessons.DPhysical exercise should be a habit.C考查主旨大意。综合全文内容可知,本文主要讲了团队体育运动会教授许多对生活有用的技能和经验,比如自律、专注等。文中的 “However,the benef

    12、its of belonging to a sports team are not just honor or health related.You can learn useful life skills”“These skills can help them a lot”均是暗示。.七选五(2020绵阳市第一次诊断考试)The negative thoughts inside your head can hold you back from making new friends,connecting with colleagues or sharing your brilliant ide

    13、as in meetings. For some people,these negative thoughts become too powerful and require professional attention. _1_ The following are some tips to quiet your inner critic.Label the voice.The voice does not define you.Just identify it as an independent entity(实体)and give it a name. Call it your unrel

    14、iable speaker,your negative Nelly or your passive Bob. _2_ _3_Negative thinking can do a lot on your central nervous system,causing you to react physically. _4_Whatever your response isshaky hands,trembling voice,or a sweaty browa slow breathing in and a slower breathing out will help comfort the ce

    15、ntral nervous system.Trust that the thought will pass.Its just a thought,and its just not that importantits irrational(不合逻辑的)after all! _5_ You dont realize youre empowering those thoughts,getting into a tug of war with them. You can choose to accept its presence in the moment and trust that it will

    16、 pass.All in all,dont let that voice in your head tell you what to do.ADont waste energy fighting it.BIgnore your central nervous system.CSlow your breathing to calm your central nervous system.DFor others,these negative thoughts will pass very soon.ENaming the voice almost turns it into someone els

    17、es talking.FHave you ever started getting negative thoughts and suddenly felt physically bad too?GFor the majority,simple ways can stop them discouraging you from connecting with others.语篇解读文章提供了三条克服内心负面想法的建议:给内心的声音贴标签、调整呼吸以平静中枢神经系统、相信这种想法会过去。1G空前一句表述对一些人来说,这些消极的想法变得过于强大,需要专业的关注,空后一句表述以下是一些让你内心平静下来的

    18、建议;由此可知,该空应是表明这些消极的想法是可以应对的。故G项与此处匹配。2E本段的小标题是Label the voice.(给声音贴标签),且根据上文的“give it a name”以及“Call it your unreliable speaker”可知,我们可以通过将内心的负面想法当作另外的人在说话,以此来转移自己的关注点。由此可知,E项与此处匹配。3C本空为该段的小标题;根据本段内容尤其是“a slow breathing in and a slower breathing out will help comfort the central nervous system”(缓慢的吸气

    19、和更缓慢的呼气将有助于放松中枢神经系统)可知,C项“放慢你的呼吸来平静你的中枢神经系统”符合本段的主题,故选C。4F根据空前的“causing you to react physically”(引起你的身体反应),以及下文中的“shaky hands,trembling voice,or a sweaty brow”可知,F处前后表述的是身体对中枢神经系统压力过大作出的反应,故F项与此处匹配。5A根据本段的小标题Trust that the thought will pass.(相信这个想法将会过去),并结合空前的“its irrational(不合逻辑的)after all”(毕竟这是不合逻

    20、辑的)可知,A项“不要浪费精力去对抗它”符合语境。故选A。.完形填空(2020枣庄市高三模拟)When you walk through the doors of Morton Plant Hospital on an early Tuesday afternoon,youll be greeted by the comforting voice of Mary Ellen Owens.Owens,who is now 98,started _1_ at the hospital after her husband died nearly 20 years ago.“My husband wa

    21、s a (n) _2_ here,off and on for about six weeks over four years,” she _3_“Everyone at the hospital had been so good to us when he was sick.” To show her _4_,Owens wanted to give back in a big way.“I dont have several million dollars,but I can give my _5_,” she said.Owens is approaching 7,000 hours i

    22、n volunteer time.“I used to give three days a week,” she said.“Now Im _6_I dont get around as much as I _7_,so I only give one day a week.”To get to her weekly fourhour _8_,Owens receives a ride from a volunteer who she now calls her friend.“Every _9_,Richard picks me up from my home and brings me h

    23、ere,” she said.“I dont believe people of my age should be _10_”In her younger years,Owens used to walk up and down the fashion runways in New York City and Richmond,Virginia.She also had a(n) _11_ to be in the 1939 classic film Gone with the Wind.Because she had other work at the time,however,Owens

    24、_12_ to turn it down.“What I didnt do in my life is more _13_ than what Ive done,” she laughs._14_ shes in her golden years,Owens plans to continue to live her life with _15_ by greeting each patient with a smile.语篇解读本文属于记叙文,讲述了Owens因丈夫生病住院时受人帮助而在丈夫去世后去医院做志愿者以回馈他人的事迹。1A.volunteeringBtrainingCworking

    25、 DnursingA根据第三段首句“Owens is approaching 7,000 hours in volunteer time”可知,Owens在医院里做志愿者工作。2A.doctor BexpertCpatient DassistantC根据下文的“Everyone at the hospital had been so good to us when he was sick”可知,Owens的丈夫曾经是医院的一位病人。3A.commented BpromisedCresponded DexplainedD根据Owens所说的她丈夫生病在这家医院时受人帮助,她也想尽其所能帮助他人可

    26、知,此处Owens是在解释自己做志愿者的原因。comment“评论,发表意见”;promise“保证,答应”;respond“作出反应,回应”;explain“解释,说明”。4A.attitude BappreciationCsympathy DresponseB根据上文的“Everyone at the hospital had been so good to us when he was sick”和下文的“Owens wanted to give back in a big way”可知,Owens想要表达谢意。appreciation“感激,感谢”。5A.hand BloveCsmil

    27、e DtimeD根据下文的“volunteer time”“give three days a week”“give one day a week”可知,此处表示Owens虽然没有太多钱,但她能给予她的时间。6A.old BstrongCsick DluckyA根据第二段首句的“Owens,who is now 98”可知,现在Owens年纪大了。7A.had to Bhoped toCused to Dought toC根据上文的“I used to give three days a week”和下文的“so I only give one day a week”可知,Owens不能像过去

    28、那样走动了。used to意为“过去常常”。8A.stand BrideCturn DshiftD根据上文对Owens志愿工作的描述可知,她需要在医院轮班工作。此处shift意为“(工作人员在工厂、医院等轮值工作的)当班时间,轮班”。9A.day BMondayCmorning DTuesdayD根据文章首句“When you walk through the doors of Morton Plant Hospital on an early Tuesday afternoon.voice of Mary Ellen Owens”可知,Owens每周二去医院。10A.struggling B

    29、drivingCrunning DchangingB根据上文的“Owens,who is now 98”“Owens receives a ride from a volunteer who she now calls her friend”可知,Owens认为她这个年纪的人不应该再开车了。11A.part BcharacterCperformance DopportunityD根据上文的“Owens used to walk up and down the fashion runways”和下文的“Because she had other work at the time.turn it

    30、down”可知,她曾经有机会出演电影乱世佳人。12A.decided BhopedCagreed DhappenedA根据空前的“Because she had other work at the time”可知,因为Owens当时有其他工作,所以她决定拒绝出演。13A.difficult BinterestingCwellpaid DchallengingB根据语境可知,此处表示Owens觉得自己在生活中没有做的事比做过的更有趣。interesting“有趣的,有吸引力的”;wellpaid“薪金优厚的,高薪的”;challenging“富于挑战性的”。14A.Now that BGuess

    31、ing thatCSupposing that DExcept thatA根据句意可知前后为因果关系,表示由于Owens正处于她的黄金时代(指退休后的日子),她计划继续有目的地生活,微笑着问候每一位病人。now that“既然,由于”;supposing that“假定,如果”;except that“除了”。15A.relief BsuccessCpurpose DspiritC参见上题解析。relief“宽慰,宽心,轻松”;purpose“目的,意图”。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。(2021武汉市部分学校质量检测)Growing up

    32、,I understood one thing about my dad:He knew everything.This was our relationship:I asked him questions and he told me the answers.In my teen years,he taught me things Id need to know to survive in the real world.When I moved out on my own,I called him usually when something broke into my apartment

    33、and I needed to know how to fix the toilet,the air conditioner or the wall.But then,eventually,I needed him less.For everything,I had search engines.I dont know when it happened,but when I called our conversations developed into six words.Me:“Hi,Dad.” Him:“Hi,sweet.Heres Mom.” I love my dad,of cours

    34、e,but I wondered at times if maybe he had already shared everything I needed to know.Then,this past summer,I moved in with my parents for three weeks while my house was being repaired.They own a lake house,and Dad asked me to help him rebuild the bulkhead (隔板) at their dock(船坞).“How do you know how

    35、to build a bulkhead?”“I spent a summer in college building them on the Jersey shore.”“You did?” I thought I knew everything about my dad.I knew about the summer at the manufacturing plant that burned his hands raw,and even the tiny little kitchen,where he learned how to make the best pancake.But I n

    36、ever knew this.“Yes.Now come up here and let me teach you how to use this circular saw (圆锯).”All of a sudden,I realized that maybe its not that theres nothing left to say.Maybe its just that Ive spent my life asking him the wrong questions.注意:1.续写词数应为150左右;2请按如下格式作答。Paragraph 1:We ended our talking

    37、but I was lost in thought._ _Paragraph 2:“Wait,Dad,”I said.“How are you?”_答案:Paragraph 1:We ended our talking but I was lost in thought.For years,I had taken it for granted that Dad could give me answers to any of my questions if I asked,but seldom did I try to understand his life just like the summ

    38、er when he was building the bulkhead and what he wanted from me.Maybe he was also eager to share his story with me,or he wouldnt have asked me to help him rebuild the bulkhead.After all,it was hard,manual labor.A few weeks later,after I moved back into my house,I called my parents.Dad answered.“Hi,s

    39、weet,” he said.“Heres Mom.”Paragraph 2:“Wait,Dad,” I said.“How are you?”We talked a lot that day,from the little quarrel between him and my mom to the job he was working on.Nothing important.To anyone else,it would sound like a normal conversation between a dad and his daughter.But to me,it was novel,as well as to my dad.I sensed his voice with excitement and delight.It was a whole new beginning.I spent the first part of my life needing to talk to my dad.Now I talk to him because I want to.8

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022版新高考英语一轮总复习提能练(二十八) 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-421869.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1