2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练34 选修7 UNIT 4 SHARING WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练34 选修7UNIT 4SHARING WORD版含解析 2022 新高 英语 人教版
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家课时提能练(三十四)选修7Unit 4SharingA:知识层面.语境语法填空A(考查派生词)Landslides have occurred in a mountain village. Hundreds of soldiers and other 1.participants (participate) are making their way there for a rescue 2.operation (operate). However, they have been held up by a heavy rainfall, which makes t
2、he roads to the village 3.muddy (mud) and even blocked. The rescue team leaders have made some 4.adjustments (adjustment) to the rescue plan to make sure potential landslides do not threaten the 5.security (secure) of the villagers and the rescue workers. Many people are doing 6.voluntary (volunteer
3、) work, calling for public financial 7.donations (donate) for the stricken area in support of its healing and recovery.B(考查动词)A remote town was struck by floods Monday morning. The rescue work 8.operated (operate) very well. Soldiers arrived quickly to carry out the rescue operation with volunteers
4、actively 9.participating (participate) in it. Many people never hesitated 10.to donate (donate) money to the floodstricken town. Others 11.purchased (purchase) daily necessities for those in need. Food, fresh water and clothing 12.were distributed (distribute) to the survivors. Even the President 13
5、.adjusted (adjust) his work schedule and came to express sympathy and comfort. Here you are requested to donate by 14.clicking (click) the website at .C(考查句型)Li Hua sits at a large table by the window of his office, from 15.where he can see a tower not far away. The tower was rebuilt five years ago,
6、 since 16.when it has attracted millions of visitors nationwide. In fact, it is not the tower itself 17.but its history and mystery that are fascinating to the visitors. Li Hua often sighs with emotion. The economy is growing so rapidly that 18.before he knows it the city has become modern and livab
7、le. With time 19.going (go) on, the tower will surely witness greater changes of the city.根据提示补全句子 1我姐姐非常喜欢表演。她渴望登上舞台。My sister likes acting very much.She is dying to go on the stage.2我正考虑着这件事,这时突然听到有人叫我的名字。I was thinking about the matter when I heard my name called.3他睡前确实关上了门。He did shut the door b
8、efore he went to bed.4他失败不是因为他不聪明,而是因为他不努力。He failed not because he wasnt clever but because he didnt work hard.5说实话,尽管这份工作薪水不够吸引人,但它很有趣。To be honest,though the pay isnt attractive enough,the job itself is quite interesting.B:能力层面.阅读理解AIts easy to think of your grandparents retirement years as being
9、 all about them.After all,theyve likely spent the last several decades devoting their time and energy to others their boss,coworkers,clients,or kids.Now,they think,its time to finally focus on themselves,and thats true to an extent.But their postwork life still needs structure and purposes.Without t
10、hese two key pillars(支柱),life can get boring and lonely very quickly.One very good way to fill the blank is to give time and energy to others through volunteering.Sure,they wont walk away with a paycheck,but the simple act of volunteering their time to a cause comes with numerous other very importan
11、t benefits.For retirees Ross and Carol Chenot,volunteering has made their golden years incredibly fulfilling.Ross volunteers with Glean SLO ,an organization affiliated(隶属于)with the local food bank.“Because we live in a rich agricultural area,Glean SLO,volunteers go into the fields or orchards to pic
12、k the leftover produce and donate to the food bank,” Ross explains.“Literally tons and tons of food get donated that way.”Carol put together a series of neighborhood “learning sessions” called Neighborly U through which people can learn a new skill or develop a new hobby.The sessions range in topics
13、,including computers,crafts,cooking,volunteerism,travel,entertainment,and selfimprovement.So far,Carol says shes conducted 75 classes and has had more than 650 people register.“It reinforces a value of generosity that we want to pass down,” she says.【语篇解读】老年人退休后,生活很快就会变得无聊和孤独,志愿者工作是填补这一空白的一个非常好的方法。而
14、且,志愿者工作给退休人员带来了许多其他非常重要的好处。1What does your postwork life need according to Paragraph 1?AYourself and your kids.BStructure and purposes.CTime and energy.DYour boss and coworkers.B细节理解题。根据第一段中的“But their postwork life still needs structure and purposes.Without these two key pillars (支柱),life can get b
15、oring and lonely very quickly”可知,退休后的生活需要精心组织和目标,故选B。2How do the retired fill their free time?ATo volunteer.BTo attend to kids.CTo have a walk.DTo work hard.A细节理解题。根据第二段的第一句“One very good way to fill the blank is to give time and energy to others through volunteering”可知,退休人员可通过志愿者工作来打发空闲时间,故选A。3Why
16、does the passage mention Ross and Carol?ABecause they are both generous.BBecause their efforts have paid off.CBecause they have spare time and energy to develop new skills.DBecause volunteering has made their retirement years satisfying.D推理判断题。根据第三段的第一句“For retirees Ross and Carol Chenot,volunteerin
17、g has made their golden years incredibly fulfilling”和第三段中对Ross所做的志愿者工作的描述及最后一段对Carol所做的志愿者工作的描述可推知,志愿者工作使Ross和Carol对她们退休后的生活感到满意,故选D。4What does the passage mainly tell us?AThe joy of volunteering in retirement years.BLife can get boring and lonely very quickly.CWhere to spend the golden retirement y
18、ears.DA value of generosity passed down to the next generations.A主旨大意题。根据全文内容可知,老年人退休后,生活很快就会变得无聊和孤独;志愿者工作不但可以给他人带来帮助,而且能使退休后的生活变得充实有意义,故选A。B(2020武汉市高中毕业生学习质量检测)Teenage life is quite dramatic but that doesnt mean you cannot enjoy your life in these years.Even with your daily troubles,your life is no
19、t very hard if you know how to deal with them.I know exactly how you feel.Teenage life can be hard.You are not a kid anymore,because you are smart enough to observe and analyze your surroundings.However,you are still not an adult because there are still lots of experiences that you need to have and
20、lessons that you need to learn from these experiences.To top it all,the hormonal (荷尔蒙的) imbalance in your body can really mess you up.I have been there.I was in it for six years exploring what life is about!As a teenager,I had a major problem completing my chores on time.And at that time,all that I
21、needed to do was to finish my assignments,study for the upcoming tests and clean my room.Now,I have much more things to do: cooking,cleaning and working while striking a balance between all my relationships related to work,family and friends.That really is a lot of work.So,I will just give you one g
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-421921.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
