2022版英语人教版必修1练习:UNIT 5 NELSON MANDELA-A MODERN HERO WARMING UP & READING WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版英语人教版必修1练习:UNIT NELSON MANDELA-A MODERN HERO WARMING UP READING WORD版含解析 2022 英语 人教版 必修 练习 UNIT
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。十三Unit 5Warming Up & Reading. 语段填词1. The mean(吝啬的) rich man always devotes(致力于) himself to making much money. 2. Everyone is equal(平等的), and all have the right to vote(投票). 3. As a matter of fact/In fact/Actually(事实上), he has been out of
2、work(失业) for nearly one year. 4. He was attacked (侵袭)with a serious disease, and he is in trouble (在困境中)now. 5. His bike is of high quality(质量), but now its tires need blowing up(充气). 6. Youth(青年时期) is not just a stage(阶段) of life; it is a state of mind. 7. Shortly after the end of the Second World
3、War, the Chinese revolution triumphed, and the Peoples Republic(共和国) was founded(建立). 8. Tom is not a born lawyer(律师); he was trained and brought up by legal(法律的) education. . 单句语法填空1. He studied hard at law and became a good lawyer (law) after graduation. 2. Nowadays many school children devote too
4、 much time to playing (play) computer games. 3. Our hometown has seen (see) a lot of changes in recent years. 4. Were just trying to reach a point where both sides will sit down together and talk. 5. It is unfair (fair) to the others if some athletes use drugs. 6. Im only too willing (will) to help
5、you with your experiment this afternoon. 7. We shouldnt use violence (violent) to deal with someone even if we are very angry. 8. With the teachers good guidance (guide), our work goes on rather smoothly. 9. Though he has run deep into trouble, he remains quite peaceful (peace) in his heart. 10. We
6、all like her very much because she is very wise, kind-hearted and selfless (self). . 完成句子1. As a matter of fact/In fact/Actually, I was the one who broke the window. 事实上, 我是打破窗子的那一个。2. Last year, he was once attacked with an illness, which made him have a long holiday. 去年他曾得了病, 这让他休了个长假。3. Whenever
7、Bob is in trouble, he will turn to me for help. 无论何时鲍勃有困难, 他都会向我求助。4. He is equal to his colleague in dealing with such a bad situation. 他和他的同事同样有能力处理这样糟糕的处境。5. Only in this way can we conquer the disease and return to health. 只有这样我们才能战胜疾病, 重返健康。6. This was a time when you had to keep calm. 这段时间你必须保
8、持镇定。7. The old man went through a stage during his whole life where he went through all kinds of difficulties of his lifetime. 这位老人经历了他人生中的一个阶段, 在这个阶段里他经历了他人生中的各种各样的困难。8. She devotes part of her spare time to playing the violin every day. 她每天都花部分业余时间练习小提琴。. 阅读理解AGertrude Chandler listened. Another t
9、rain was passing her house in Putnam, Connecticut. She loved living across the street from the railway station. Sometimes, Gertrude was ill and had to stay home from school. When she was not feeling well, books were her friends. One day in 1899, while she was reading a book, Gertrude, at the age of
10、9, glanced (瞥) out the window at a train. She could see inside its last car. She saw a small stove (炉子), cups, and a coffee pot. How comfortable it looked! It was like a little home. Wouldnt it be wonderful to live in a boxcar? After high school, Gertrude decided to find a job. She had always loved
11、to write. Soon she was writing for a newspaper in her town. Later, at age twenty-six, she wrote her first real book. With her sister Frances, Gertrude wrote more books. Most of these were for grown-up readers. In 1924, Gertrude wondered again about living in a train car. She decided to write a story
12、 called The Boxcar Children. The characters in the book were called the Alden children. They were named Henry, Jessie, Violet, and Benny. Afraid of living with a grandfather they had never met, the Alden children made a home for themselves in an old red boxcar they discovered in the woods. The oldes
13、t boy Henry worked in a nearby town to buy food and other things they needed. The brave children made a happy life for themselves and had many adventures (奇遇) together. When Gertrude became a teacher, she read the boxcar book to her pupils. During the next thirty years, Gertrude wrote eighteen more
14、books about the boxcar children. She died in 1979, but her well-loved books live on. The adventures of Henry, Jessie, Violet, and Benny still bring smiles to the faces of young readers. 【文章大意】本文是记叙文。格特鲁德钱德勒住在铁路边, 路过的火车使她幻想生活在火车车厢中的情景。随后, 她创作了棚车少年系列作品, 让书中的人物替自己实现了儿时的梦想。1. What is Paragraph 2 mainly
15、about? A. Why Gertrudes family lived near a train station. B. How Gertrude got the idea of living in a boxcar. C. Why Gertrudes friends were mostly books. D. How Gertrude spent her days off school. 【解析】选B。段落大意题。由第二段可知, 格特鲁德生病在家看书时, 瞥见窗外路过的火车的最后一节车厢, 里面的陈设很温馨, 给人一种小家的感觉, 于是她便幻想住在火车车厢中会不会很棒。因此, 本段主要介绍
16、格特鲁德是如何产生住在火车车厢中这个想法的。2. What happened to the Alden children? A. They had to support themselves. B. They lived in a boxcar on a train. C. They had no families to live with. D. They had many adventures on a train. 【解析】选A。推理判断题。由第四段中的“the Alden children made a home . . . in the woods”和“The oldest boy
17、Henry worked . . . things they needed”可知, 这几个孩子独自住在森林里的一节废弃车厢里, 年长的哥哥通过打工来维持兄妹几个的生活。3. What can we learn about Gertrude Chandler? A. She wrote most of her books with Frances help. B. She dropped out of school at a very young age. C. She is known for her books for children. D. She liked traveling by
18、train. 【解析】选C。细节理解题。由最后一段中的“Gertrude wrote eighteen more books about the boxcar children”和“her well-loved books live on”可知, 格特鲁德所著的棚车少年等儿童读物在她去世后依然流传于世, 且倍受喜爱。B Ray Tokuda, a 54-year-old Japanese American, is proud of the title his school has given him. He is a Shifu, a Chinese word literally meanin
19、g a master, mentor or senior practitioner of martial arts. Tokuda has reason to be proud. He has been involved with Chinese martial arts for almost four decades. After learning them at the martial arts school in New Mexico State, today he is among the most experienced kung fu teachers of the school.
20、 Practicing martial arts two to three hours and helping students improve their skills have become Tokudas daily routine. He expects to practice and teach martial arts for the rest of his life. “Im still learning. Its worth more than a lifetime to learn Chinese martial arts, ” he said. “Once I starte
21、d, I just couldnt stop. I think its also the magic of Chinese culture. ”Tokuda was sent to the martial arts school when he was 10. He still remembers how unwilling he was when starting out. “My father had always wanted to learn Chinese martial arts but never got the chance, so he put his kid in, ” h
22、e said. “I was so afraid at that time because I thought kung fu was all about fighting. ”But things changed after he learned that martial arts were more than punching and kicking. “One of the things martial arts teach me is overcoming adversity, ” Tokuda said. “As a little kid, my first lesson was l
23、ike, oh, look, this is a thing that I can get through by diligence, perseverance(毅力) and dedication, and that was priceless for my life. ”Learning Chinese martial arts opened a gateway for him to better understand Chinese culture because he could hear a lot of ancient Chinese kung fu-related stories
24、. “It is like in America, where we hear stories about knights in shining armor and King Arthur and noble deeds done, ” he said. “I feel martial arts preserve something of ancient China that cant be found in books. They are sort of an oral history. ”Tokuda has also been invited to various events in h
25、is home state to showcase traditional Chinese culture, including the dragon dance and lion dance, which he also learnt at the martial arts school. Because of this, he is now considered a cultural envoy (使者) in the eyes of the public. 【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要讲述中国功夫让一位日裔美国人成为中国文化使者, 帮助传播中国传统文化武术。4. Tokuda
26、didnt want to learn kung fu because he had thought it was _. A. practicalB. magicalC. violentD. difficult【解析】选C。细节理解题。根据文章第四段I was so afraid at that time because I thought kung fu was all about fighting. 可知, 那时, Tokuda以为功夫就是打斗, 是暴力的。故选C。5. From the passage, what can we learn about Tokuda? A. He lear
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-422034.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
