分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2019_2020学年新教材高中英语Unit5OntheroadSectionⅢDevelopingideasPresentingideas.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:422192
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:2.32MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019 _2020 学年 新教材 高中英语 Unit5OntheroadSection DevelopingideasPresentingideas
    资源描述:

    1、课时作业15Unit 5Section Developing ideas, Presenting ideas & Reflection.单句语法填空12019北京卷The problem of robocalls has gotten so bad that many people now refuse to pick up calls from numbers they dont know.22016全国卷Some people may think that a garden is no more than plants, flowers, patterns and masses of co

    2、lor.32017浙江11月卷Every time we got to a new place, Mom would cheer up like a child.42016北京卷To make it easier to get in touch with us, youd better keep this card at hand.52019江苏卷The music was worth saving (save)62014福建卷I was about to give up when my father came and encouraged me to keep going.72017天津卷M

    3、y eldest son, whose work takes him all over the world, is in New York at the moment.阅读理解A Have you ever thought of taking a train and having an adventure (奇遇)? Riding the train can be a real adventure. That is how I feel every time I take Amtrak. I often take a fourhour trip to visit my children. Ev

    4、ery time I take this trip I never know what will happen. Last week when I was on the train and over an hour into the train ride, there was a man sitting by himself in the back of the train carrying on a mobile phone conversation in another language. It was loud and disturbed most of the people on th

    5、e train. I think it was annoying. Fortunately I sat next to a wonderful old lady who was taking a twoday trip by train. She said her two daughters were distraught (心急如焚的) at the thought of her driving for three days to reach their home, although she had no trouble driving. The train ride was the onl

    6、y choice for her. She loved to look out of the window and watch the world go by on the train. She was fun to talk to and asked me when my children started being parents. That is a very good question. Both of us are old and have children. She asked that same question from time to time. There are alwa

    7、ys many people on the train from all walks of life, different countries, and many languages. Riding the train is a great way to increase your knowledge and take in all kinds of cultures. If you get hungry, you can buy food in the food car at any time. If you need to use the restroom there is always

    8、one available. It sure beats driving the car, which has to stop for food and restrooms. And it is better than taking the bus.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者坐火车旅行的一次经历以及她对坐火车旅行的看法。1According to the passage, the purpose of the authors train ride was _. Ato do business Bto see her children Cto visit places of i

    9、nterest Dto see her old friends答案与解析:B细节理解题。根据第一段中的“I often take a fourhour trip to visit my children.”可知,作者坐火车是去看望自己的孩子。 2.Which of the following is the closest in meaning to the underlined word “distraught” in Paragraph 3? ADisappointed. BSatisfied. CWorried. DPleased.答案与解析:C词义猜测题。根据画线单词所在句中的“at t

    10、he thought of her driving for three days to reach their home”可推知,老太太的女儿们一想到她要开三天车才能到她们的家就感到非常担心。3Which of the following is TRUE about the old lady sitting next to the author? AShe is too old to drive now. BShe does not like to take trains. CAlthough she is old, she has a good memory. DHer daughters

    11、live far away from her home.答案与解析:D细节理解题。根据第三段中的“was taking a twoday trip by train”和“her driving for three days to reach their home”可知,老太太的两个女儿住得离她家很远。4What is the best title for this passage? ATrain ride a cultural experience BA painful experience on the train CThe history of Amtrak DA wonderful la

    12、dy答案与解析:A标题归纳题。文章讲述了作者坐火车旅行的一次经历以及她对坐火车旅行的看法,作者认为坐火车旅行可以增加知识和了解各种文化,故A项作标题最合适。B As my dad unwrapped (打开) the new bicycle helmet (头盔) that I got him for his birthday, I realised that a number of people ride their bicycles every day without the protection of a helmet. Due to cold winters across the co

    13、untry, riding has become increasingly dangerous as many roads have holes and are tornup (磨损的). Not everyone realises that there are laws requiring the wearing of helmets in many places. Where I live, there has been a law in place since October 1, 1992 stating that cyclists of all ages are required t

    14、o wear helmets. After all, accidents can happen to the best of riders. My dad has been a cyclist for many years, and he often rides around my county and to Rockland Lake State Park. One afternoon, as he was just entering the park, he lost control of his bicycle and flew off and landed on a nearby pa

    15、tch of grass, breaking his helmet into pieces and losing consciousness (知觉). When he was just awakening, a lovely couple found him and brought him back to our house, where he attempted to recall the events leading up to his fall. Later that day, a CT scan showed that he had a concussion (脑震荡) . That

    16、 evening, while my dad was showing me the pieces of his broken helmet, we_both_came_to_a_shocking_realisation. If he had not worn his helmet, he probably would have cracked his skull and perhaps died. Today, when my dad and I go out cycling, the wearing of our helmets is not even a question. Regardl

    17、ess of age, everyone should wear a helmet whenever they get on a bicycle.【语篇解读】作者以爸爸的亲身经历,向我们介绍了骑行时戴头盔的重要性。5In the writers opinion, why should people wear bicycle helmets? ABecause a law requires them to do so. BBecause many people like wearing bicycle helmets. CBecause people have realised the impo

    18、rtance of wearing helmets.DBecause the conditions of roads are very poor and it is dangerous to ride on them.答案与解析:D细节理解题。根据文中第二段“Due become increasingly dangerous as many roads hav holes and are tornup (磨损的). laws requiring the wearing of helmets”可知,在作者看来,人们应该戴头盔的原因,是道路的磨损和法律条文的要求。6What does the un

    19、derlined part “we both came to a shocking realisation” in Paragraph 4 mean? AWe understood how lucky the dad was to have worn a helmet. BWe were shocked to see the broken helmet. CWe realised that young people neednt wear helmets. DOnly old people should wear helmets.答案与解析:A细节理解题。根据最后一段“If he had no

    20、t worn his helmet, he probably would have crached his skull and perhaps died”可知,爸爸是很幸运,用头盔保护了他。所以答案是A。7What can we infer from the accident that happened to the writers dad? AThe cyclists should follow the law. BHis dad was not worried about this accident. CIt is necessary for cyclists to wear helmet

    21、s. DEveryone should care about life.答案与解析:C推理判断题。根据最后一段中“Today, when my dad and I go out cycling the wearing of our helmets is not even a question.”可知,从作者父亲事故中,我们可以推断骑自行车的人需要戴头盔。故选C。.完形填空My 4yearold son now enjoys posting letters. He has formed the _1_ of drawing pictures, writing his name on them,

    22、and then _2_ the artwork in an envelope. He then insists on _3_ his handwork to the neighbors, and a mail box he _4_ belongs to the elderly couple who live next door. To be _5_, I didnt think much of it, but I had _6_ to warn my neighbors of the drawings _7_ appearing in their letterboxes I just did

    23、nt have the _8_ to do so, because I was a little busy recently. On Tuesday of last week, I was walking down to school to collect my son when I _9_ Mary, my elderly neighbor, _10_ at her mail box. She said, “Jodie, is it your little son that has been posting items in my letterbox to me?” I was at onc

    24、e _11_, “Oh yes, Mary, it is. Im sorry, I meant to tell you.” She cut me off, “Jodie, I just love his mail. Ive _12_ every item he has sent. You dont know how much _13_ the letters has made my day. I just love them.” While I was walking down to school after our _14_, many thoughts came to me. Mary d

    25、oesnt have a lot to fill her days, _15_ she was a mother to a number of children herself who receives fairly regular visitors. The small _16_ of getting some mail pictures drawn by the hand of a young child has brought _17_ to her days, just as my visit to my grandparents does. I have decided that m

    26、y son should _18_ this practice. He should also start sending some items to his grandparents in Perth as well. It will most _19_ make their day. Its doing the little, simple things that can often make a big _20_ in someones life.【语篇解读】主题:人与社会(社会服务与人际沟通);话题:寄给邻居的画。本文是一篇记叙文。文章讲述了作者的儿子把自己画的画寄给邻居,给邻居带去了

    27、快乐。通过这件事,作者认识到,简单的小事也能对一个人的生活产生很大影响。 1.A.habit Battitude Cstyle Dform答案与解析:Aform the habit of doing sth.“养成做某事的习惯”。 2.A.hiding BwritingCdrawing Dputting答案与解析:D他画完后,写上自己的名字,然后把画放进信封。put. in.“把放进里”。3A.handing Bholding Cposting Dwriting答案与解析:C根据上文的“enjoys posting letters”以及下文的“posting items in my lette

    28、rbox to me”可知,他坚持把自己的作品寄给邻居。4A.opened Bset Cchose Dsaw答案与解析:C他选择的信箱是隔壁那对老年夫妇的。 5.A.kind Bsurprised Ccareful Dhonest答案与解析:D此处意为“老实说,我没想太多”。6A.meant Basked Chated Drefused答案与解析:A根据下一段中的“I meant to tell you.”可知,此处表示作者本打算提醒邻居关于突然出现在他们信箱中的画。had meant to do sth.意为“本打算做某事(事实上未做)”。7A.actually B. suddenly Ch

    29、ardly Dpartly答案与解析:B根据上文可知,此处表示“突然出现在信箱中的画”。8A.intelligence Bstrength Cmoney Dtime答案与解析:D根据下文的a little busy可知,此处表示作者没有时间。9A.met Bvisited Cdated Dcalled答案与解析:A作者去接儿子的时候遇到了老邻居玛丽。10A.crying Blying Claughing Dstanding答案与解析:D此时玛丽正站在信箱前。11A.humorous Bembarrassed Cconfused Damused答案与解析:B根据下文作者的答语可知,作者感到很尴尬

    30、。12A.copied Bbought Ckept Dexamined答案与解析:C根据上文的“I just love his mail.”可知,玛丽把作者儿子寄的每件物品都保存了下来。13A.receiving Bwriting Cpainting Dexchanging答案与解析:A玛丽收到这些信感到很开心。 14.A.report Bexpression Ctalk Ddiscussion答案与解析:C此处指作者结束了与玛丽的谈话,要去学校接儿子。15A.unless Bbut Cso Dalthough答案与解析:D前后语意是转折关系,故用although引导让步状语从句。尽管她是很多

    31、孩子的母亲,孩子们也经常来看望她,但是她的生活不充实。16A.charge Boffer Cact Dhelp答案与解析:C此处表示收到小孩子画的画这一小的举动。17A.worth Bhappiness Cvalue Dfuture答案与解析:B根据上文的“I just love them.”以及下文的“. just as my visit to my grandparents does.”可知,作者儿子的举动给玛丽带来了快乐。18A.add Bstop Ccontinue Dform答案与解析:C根据下文的“He should also start sending some items to

    32、 his grandparents in Perth as well.”可知,作者决定让儿子继续这样做下去。19A.certainly Bunfortunately Caccidentally Dconfidently答案与解析:A作者相信这肯定能给儿子的祖父母带来快乐。certainly确定地;unfortunately不幸地;accidentally意外地;confidently自信地。20A.point Bdifference Cbehaviour Dliving答案与解析:B“make a difference”有影响,起作用。此处意为“一件简单的小事往往会对一个人的生活产生很大影响”。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019_2020学年新教材高中英语Unit5OntheroadSectionⅢDevelopingideasPresentingideas.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-422192.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1