2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮完形填空专练(二) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高中英语人教版浙江专用一轮完形填空专练二 WORD版含解析 2022 高中英语 人教版 浙江 专用 一轮 填空 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。完形填空专练(二)(限时45分钟)AKevin Durant is one of the best players that have won championships in the National Basketball Association (NBA). He has also won the NBAs Most Valuable Player1 . But it is not just his2 on the court that
2、 make him 3. It is where he came from and what he had to 4that make him so. Durant grew up in Washington, D. C. His father left the family when he was very young so his mom5 him as a single parent. Times were 6 and they had to move from apartment to apartment. Because Kevin was very tall, he was 7fr
3、om everyone else of his age. Sometimes, he was bullied by his classmates. Despite the8, there was always a lot of love and 9 in his family. His mom wrote a(an) 10that hung over Kevins bed: “Always believe that anything is 11 . ” Kevin was very tall at an early age and he liked basketball very much.
4、So when he was about 10 years old, he told his mom that he 12 becoming an NBA player and she did everything she could to help him. He worked very hard at 13 himself. He failed many times but kept 14 . “He practiced basketball 8 hours a day for 6 years 15! This was on top of his homework and playing
5、for his school teams! ” said his coach. From his mom and family, he learned always to be 16 and humble (谦逊的). Now that Kevin has achieved so much 17on the court, he has focused a lot of his time on18. His foundation helps to 19 homelessness, build basketball courts in low-income areas and help 20chi
6、ldren go to college. 【文章大意】这是一篇说明文。文章讲述了凯文杜兰特不仅在篮球场上成绩优异, 他的出身和经历更让他不寻常。1. A. reward B. prizeC. awardD. victory【解析】选C。 reward奖励, 回报; prize奖励, 奖品, 奖金; award指正式地或官方地颁发, 授予, 给予; victory胜利。根据常识, 我们可知, the NBAs Most Valuable Player是正式颁发的, 故选C。2. A. suggestionsB. factsC. plansD. comments【解析】选B。 根据下文可知, 让他
7、不同寻常的不仅仅是他在球场上的“实际表现(fact)”。故选B。3. A. attractiveB. availableC. practicalD. special【解析】选D。本文是想写凯文杜兰特的与众不同之处。故此处表示让他“不同寻常(special)的”不仅仅是他在球场上的实际表现。故选D。4. A. overcomeB. overlookC. involveD. confirm【解析】选A。由下段中的Sometimes, he was bullied by his classmates(有时, 他被同学欺凌)可知, 他小时候有很多困境需要“克服(overcome)”。故选A。5. A.
8、 taughtB. coachedC. raisedD. guided【解析】选C。当他还很小的时候他的父亲离开了家, 因此他的妈妈作为单亲妈妈将他养(raise)大。故选C。6. A. limitedB. criticalC. convenientD. tough【解析】选D。日子过得很“艰难(tough)”, 他们不得不一次又一次搬家。故选D。7. A. freeB. differentC. farD. safe【解析】选B。因为凯文非常高, 所以他与其他同龄人“不同(different)”。有时, 他被同学欺凌。故选B。8. A. memoriesB. feelingsC. challe
9、ngesD. envies【解析】选C。由上段中的他们不得不一次又一次搬家以及他被同学欺凌可知, 他小时候的生活充满“挑战(challenge)”。故选C。9. A. supportB. appreciationC. praiseD. admiration【解析】选A。由这一段最后一句. . . she did everything she could to help him. (她做她能做的一切事情去帮助他)可知, 他的家里充满了“支持(support)”。故选A。10. A. signB. noteC. announcementD. letter【解析】选B。句意: 他的妈妈写了一张“便条
10、(note)”挂在凯文的床头, 上边写着“相信什么事情都是可能的”。故选B。11. A. disappointingB. boringC. difficultD. possible【解析】选D。根据句意, 他的妈妈写便条鼓励他, 所以应该写的是: 相信什么事情都是“可能的(possible)”, 故选D。12. A. learned ofB. thought aboutC. dreamed ofD. set about【解析】选C。因此当他大约十岁的时候, 他告诉他的妈妈他“梦想成为(dream of)”一名NBA的运动员, 他的妈妈尽可能做一切事情去帮助他。故选C。13. A. believ
11、ingB. improvingC. adjustingD. satisfying【解析】选B。由下句He failed many times but kept _. (他失败了很多次但是还继续)可知, 他努力练习“提高(improve)”自己。故选B。14. A. getting upB. sitting upC. coming upD. looking up【解析】选A。练习篮球时, 他一次次失败但还是一次次又“站起来(get up)”。故选A。15. A. perfectlyB. particularlyC. furtherD. straight【解析】选D。A. perfectly完全地
12、, 非常; B. particularly特别, 尤其; C. further(过去或未来)较远地; D. straight笔直地, 不断地, 径直。他每天练习篮球8小时, “一直(straight)”练习了6年。故选D。16. A. proudB. carefulC. kindD. cheerful【解析】选C。与下文中build basketball courts in low-income areas“在低收入地区建篮球场”呼应, 由此可知他很善良、友好。从他的妈妈身上和家庭中, 他学会了要一直“友善(kind)”和谦逊。故选C。17. A. desireB. successC. aff
13、ectionD. duty【解析】选B。凯文在篮球场上取得了如此多的“成就(success)”。故选B。18. A. giving backB. settling downC. taking overD. showing off【解析】选A。根据下文中的helps to _homelessness, build basketball courts in low-income areas and help _children go to college. (帮助无家可归的人、帮助在低收入地区建球场、帮助贫穷的学生上大学)可知, 他在做很多事情“回报(give back)”社会。故选A。19. A
14、. fightB. banC. ignoreD. check【解析】选A。他的基金帮助“对抗(fight)”无家可归(的人)故选A。20. A. ordinaryB. popularC. ambitiousD. poor【解析】选D。他帮助在低收入地区建球场以及帮助“贫穷的(poor)”学生上大学。故选D。BOn a December morning in 1951, Malone left his home in downtown St. Johns in Newfoundland, to buy some butter for his mother. When he 1the corner
15、 to Central Street, he saw 2coming from one of his three-storey houses. A woman at its window 3, “Save the children! Save the children! ” Malone 4 toward the burning house, through the front door and up a flight of 5, where he found a five-year-old girl. “I grabbed (抓住) the child, ” he says, “but sh
16、e6, No, no, my sister! Youve got to get my sister! ” Malone 7 felt compelled (必须) to cross the hall and check the other bedroom. He reached under the bed and found the girls 8, silent three-year-old 9. As the 10 intensified (增强), Malone carried the children safely out to the street and the waiting p
17、eople. Then he 11 pushed off he was late for 12 the butter for his mom! Over the years, Malone thought about the fire and the children he had13 and wondered what had happened to the girls. Malone and his wife, Liz, spent four14 in Ontario until last October, when they 15 to Newfoundland. The couple
18、settled in Conception Bay South, 30 kilometers from St. Johns, in a house 16 the water. Shortly after they moved in, two of their new neighbors17 with a housewarming 18 frozen cod and salt fish. Malone and Liz invited Fowler and her husband in for a19, which is how Malone and Fowler, who are both in
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-422425.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
