2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮题型综合练(七) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高中英语人教版浙江专用一轮题型综合练七 WORD版含解析 2022 高中英语 人教版 浙江 专用 一轮 题型 综合 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。题型综合练(七)(限时65分钟). 阅读理解AThere have been some claims made by scientists that whether a child might commit the crime in the future or not can be predicted through analyzing his behavior. I totally disagree with this idea and
2、I believe that measures can be taken to avoid children growing to be offenders. On the one hand, since human nature changes through the time along with the development of people awareness, wrong doings are not caused by ones personality. For example, a naughty child could show unacceptable behavior
3、in his childhood but with guidance and education from family and school, he can become a paragon of virtue and a law-obeying citizen. Consequently, it is impossible for scientists to make accurate assumption. What is more, living conditions and environmental factors play a major role in deciding one
4、s characters and how children may grow up. There is a correlation between crime and poverty. A child from poor family with constant exposure to violence is likely to conduct illegal acts. On the other hand, it is possible to stop this problem. This can firstly be done by encouraging parents to spend
5、 more time with their children, and pay more attention to take care of their children properly. For example, parents can teach their children to distinguish between good and evil. Secondly, schools should make crime education compulsive. Crime prevention should be added to regular lessons. Therefore
6、, children will be aware of the bad consequences of misdoings and avoid them at all cost. Another solution is posing stricter punishments. As a result, children would give up any intention of illegal acts when being conscious of severe punishments. To conclude, I believe that crime is not by nature
7、so scientists cannot jump to any conclusion when studying childrens behavior and action can be taken to prevent children from growing into a criminal. 【文章大意】本文是一篇议论文, 有科学家说通过观察儿童的行为就可以预测将来他会不会犯罪, 作者不同意这种说法, 并列举了自己的观点。1. What is the probable meaning of the underlined word “paragon” in Paragraph 2? A.
8、 Model. B. Student. C. Destroyer. D. Victim. 【解析】选A。 词义猜测题。一个小时候顽皮的孩子, 经过学校以及家庭的教育和引导可以成为一个道德的模范和行为端正的公民。比较选项可知, 此处应为褒义, 不是道德的破坏者(destroyer), 受害者(victim), 也不是道德的学生(student), 故选A。2. Why is a child from a poor family more likely to commit a crime? A. Because he is short of money. B. Because he is born
9、 with an evil nature. C. Because he may be misled by bad environment. D. Because he has no ability to resist temptation. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段中最后一句“A child from poor family with constant exposure to violence is likely to conduct illegal acts”可知, 穷人家的孩子经常接触到暴力, 他们很可能做出违法行为。故选C。3. What should parents do
10、to educate their children? A. Use necessary punishments. B. Do as the school does. C. Accompany their children at school. D. Teach them to tell right from wrong. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段中“parents can teach their children to distinguish between good and evil. ”可知, 家长要教会孩子辨别是非。故选D。BAccording to a new study,
11、 the Mediterranean diet could prevent 20, 000 deaths resulting from heart attack and stroke in the UK population. Mediterranean diet is rich in fresh fruits and vegetables, whole grains, herbs, nuts, some fish, dairy and proper red wine. The Cambridge University researchers gathered data of about 24
12、, 000 people from Norfolk, UK for a period over 20 years. The team tracked the effect of the diet on the groups heart health. They found that 12. 5% of the deaths caused by cardiovascular(心血管的) issues could be avoided by following the Mediterranean diet. With heart attack and stroke responsible for
13、around 160, 000 death in the UK every year, eating healthy foods could be helpful in preventing some 20, 000 deaths, the study suggests. Dr Nita Forouhi, the lead study author from the University of Cambridge, stressed that following the Mediterranean style of eating is one important part of the ove
14、rall approach. Not smoking and being able to keep your weight, cholesterol(胆固醇)levels and blood pressure within a healthy range are other important factors that help reduce the risk factors for cardiovascular disease. This work highlights the importance of a well-balanced diet, which means including
15、 something from a wide range of healthy foods available to us and not just super foods often claimed for their all-inclusive health benefits. Restricting the intake of sugar, salt and fats also keep your heart fit and healthy. The UK National Institute for Health and Care Excellence (NICE) already r
16、ecommends a Mediterranean way of eating for people who have had cardiovascular events in the past. This study shows that this diet may be beneficial for all, in terms of lowering their risk factors for heart attack and stroke. 【文章大意】本文是一篇说明文, 研究表明, 地中海式的饮食含有大量蔬菜, 水果等, 对减少心血管疾病有很大好处。4. How is the stu
17、dy conducted? A. By doing comparative experiments. B. By evaluating survey information. C. By analyzing previous data. D. By tracking participants for a long time. 【解析】选D。推理判断题。根据第二段“剑桥大学的研究人员从英国诺福克收集了大约2. 4万人的数据, 历时20多年。”由此可知, 这个研究是通过20多年的跟踪研究才得出结论的。故选D。5. What do we know about Mediterranean diet?
18、A. Its a well-balanced diet. B. It contains no fat and salt. C. It has all-inclusive health benefits. D. It can cure cardiovascular disease. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段中“This work highlights the importance of a well-balanced diet, which means. . . ”可知, 研究人员强调均衡饮食对健康有益, 结合上文, 可知此处所说的well-balanced diet就是指的Medi
19、terranean diet. 故选A。6. In which section of the website can you find this article? A. Sport. B. Health. C. Education. D. Culture. 【解析】选B。文章出处题。本文主要讲述了健康饮食可以减少心血管病的死亡率, 属于健康范畴。故选B。【知识拓展】“地中海式饮食”是指有利于健康的, 简单、清淡以及富含营养的饮食。这种特殊的饮食结构强调多吃蔬菜、水果、鱼、海鲜、豆类、坚果类食物, 其次才是谷类, 并且烹饪时要用植物油(含不饱和脂肪酸)来代替动物油(含饱和脂肪酸), 尤其提倡用橄
20、榄油。C In 2000, a tinny goose was left behind by his parents in our driveway. He was too young to fly and join the adults. So, we had to bring him onto our back porch to ensure his safety. A week later, the young goose had clearly decided we were his new family. We called the little guy Peeper. A year
21、 passed and we were accustomed to the life of taking care of him. Peeper slept on our back porch each night. My dad would spray off all the goose droppings daily. Part of this ritual (例行的事)included Dad throwing Peeper up into the air so he could fly a loop around the house, coming back again once th
22、e porch was clean. One evening, my dad threw him up again, but this time, Peeper just flew off and never back again. Twenty years passed, and Peeper became a fond memory for my family. Geese live to be around 25 years old, are very loyal, and never forget their first home. Even so, it came as a tota
23、l shock to me when, in 2019, an aging adult goose made his way back to my family home. At first, I assumed it was just another goose. And yet, something about the lone male seemed oddly familiar to me. After two weeks of the goose coming back repeatedly, it became clear to me that this wasnt a rando
24、m goose. He did all of the same things Peeper used to, like trying to come in through the front door and sleeping in our enclosed pool area. In addition to looking like Peepers old ways, this goose also responded to the name Peeper. Much to my amazement, my old best friend had returned, 20 years lat
25、er. This experience has been as meaningful to me as anything in my life. I hope that my children, someday, have the opportunity to connect with nature and a wild being in this same way. People long for connection with the natural world. Through Peeper, I have learned so much about myself and about t
26、he nature of love. 【文章大意】本文是一篇记叙文, 作者一家养了一只小雁, 一年之后, 它飞走了。20年后, 这只雁又飞了回来。7. How did the authors family treat the little goose? A. They taught him some tricks. B. They restricted his flight. C. They tried to drive him away. D. They took good care of him. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段的描述可知, 作者一家对这只小雁进行了很好的照顾。故选D
27、。8. What do we know about geese from this text? A. They depend on human very much. B. They always remember the first home. C. They know how to repay human beings. D. They are good at flying long distances. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段中“Geese live to be around 25 years old, are very loyal, and never forget the
28、ir first home. ”可知, 大雁非常忠诚, 永远不忘第一个家。故选B。9. What does the author think of the reunion with the goose? A. It is controversial. B. It is quite natural. C. It is of significance. D. It is a coincidence. 【解析】选C。推理判断题。最后一段第一句“This experience has been as meaningful to me as anything in my life. ”中“This ex
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2021-2022学年新教材语文选择性必修下册课件:第2单元 进阶1 第6课 大堰河——我的保姆 .ppt
