全国统考2021高考英语一轮复习第1编话题五Book4Unit1Womenofachievement课时作业含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 全国 统考 2021 高考 英语 一轮 复习 话题 Book4Unit1Womenofachievement 课时 作业 解析
- 资源描述:
-
1、Unit 1 Women of achievement课时作业.阅读理解(2020河南省高三阶段性考试(三)Twelveyearold Amanda Clement raced to the ballpark across the street from her house in Hudson, South Dakota. She couldnt wait to join her brother, Hank, and the boys for a game of baseball.Would they let her play? She could throw, run and bat as
2、well as any of them, but they let her play only when they needed her. She would have to umpire again. At least she could be part of the game. Amanda knew all the rules, and the boys could count on her.Over the next few years, local teams began asking her to judge their games,too. One summer day in 2
3、018, Amanda and her mother traveled to Hawarden, Iowa, to watch Hank play in the championship semiprofessional game. Two local teams decided to play a game before the semiprofessional teams. Amanda agreed to be the judge. As Amanda finished the morning game, she saw two men walking toward her. To he
4、r surprise, they were the managers of the semiprofessional teams and were impressed with her judge and wanted her to judge the afternoon championship game. They would even pay her. The 16yearold girl was about to become the first female paid to be a judge of a baseball game. Amanda was calm and conf
5、ident and judged fairly. She was right on the spot, watching closely.Newspaper reporters said that she was absolutely fair. Managers began to ask for her first when they needed a judge. Amanda was popular with the fans, too. In one game, the audience werent happy with the judge and insisted on repla
6、cing him with Amanda.Being a judge was hard work. Amanda judged for the whole game, and she worked in all kinds of weather. She said, “It isnt as easy as it looks, but for all that, there is a good deal of enjoyment in the work. You have got to have confidence in your ability or you wont do well in
7、anything.”篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要叙述了Amanda Clement如何成为一名深受大家喜欢的棒球赛裁判的故事。她告诉人们自信和勤奋是做好任何事情的关键。1What can we learn about twelveyearold Amanda?AShe always competed directly with boys.BShe showed much enthusiasm for baseball.CShe was the best player of a baseball game.DShe played baseball better than her brot
8、her.答案:B细节理解题。根据第一段第二句可知,Amanda迫不及待地想参加棒球赛,由此可见她对棒球有很大的热情,故选B项。2What does the underlined word “umpire” in Paragraph 2 mean?AAct as a judge. BJoin the local team.CWin a game. DPlay baseball.答案:A词义猜测题。根据画线词的后一句“至少她能够成为棒球队的一分子”可知,此处指她常常不得不当裁判。3What was the audiences reaction to Amandas judgement?AThey
9、doubted it. BThey were angry with it.CThey showed no interest in it. DThey were favorably impressed by it.答案:D细节理解题。根据第三段第六句“令Amanda惊讶的是,他们是半职业球队的经理,对她的裁判表现印象深刻,希望她能在下午的锦标赛中担任裁判”和第四段最后一句“在一场比赛中,观众对裁判不满意,坚持要用Amanda代替他”可知,观众对Amanda的印象很好,故选D项。4Which of the following words best describe Amanda?ARude and
10、 unjust. BSilent and thoughtful.CProud and narrowminded.DConfident and hardworking.答案:D推理判断题。根据最后一段可知,尽管裁判工作困难,但她仍然会在各种天气下工作;并且从她的话中可以推断出,她对自己能力的自信,故选D项。(2020河南省八市重点高中联盟高三上期“领军考试”试题)As much as seventy years ago, in the city of Boston, there lived a small girl who had the naughty habit of running awa
11、y.Her parents, Mr and Mrs Alcott, from first to last, had had a good many frights about this flyaway Louisa. Once when she was only two years old they were traveling with her on a steamboat, and she darted_away,_in some moment when no one was noticing her, and crawled into the engineroom to watch th
12、e machinery. Of course her clothes were all grease and dirt, and she might have been caught in the machinery and hurt.Except for this one fault, Louisa was a good child, so she felt much ashamed that she had caused her mother, whom she loved dearly, so much worry. She made up her mind that she would
13、 never frighten her so again. Noshe would cure herself of the runningaway habit!After that, whenever she felt the least desire to slip out of the house without asking permission, she would hurry to her own little room and shut the door tight. To keep her mind from bad plans she would shut her eyes a
14、nd make up storiesthink them all out, hers, you know. Then, when some of them seemed pretty good, she would write them down so that she would not forget them. By and by she found she liked making stories better than anything she had ever done in her life.Her mother sometimes wondered why Louisa grew
15、 so fond of staying in her little chamber at the head of the stairs, all of a sudden, but was pleased that the runaway child had changed into such a quiet, liketostayathome girl.It was a long time before Louisa dared to mention the stories and rhymes she had hidden in her desk but finally she told h
16、er mother about them, and when Mrs Alcott had read them, she advised her to keep on writing. Louisa did so and became one of the best American storytellers. She wrote a number of books, and if you begin with Lulus Library, you will want to read Little Men and Little Women and all the books that dear
17、 Louisa Alcott ever wrote.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作家路易斯奥尔科特小时候喜欢“逃跑”,父母为此饱受惊吓。后来她下定决心改正这个习惯,每当想“逃跑”时,她就把自己关起来,编写故事,这为她后来成为作家打下了基础。5What does the underlined word “darted away” in Paragraph 2 mean?ADisappeared. BLeft quickly. CLost herself. DHid herself.答案:B词义猜测题。根据下文“in some moment”可知路易斯是在某个瞬间就不见了,可以推断行
18、动很迅速,故选B。6Why did Louisa crawl into the engine room?ABecause she wanted to watch the machinery.BBecause she wanted to make her parents frightened.CBecause she liked to make jokes.DBecause otherwise, she might have been hurt.答案:A细节理解题。根据文章第二段倒数第二句中的“crawled into the engineroom to watch the machinery”
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-422931.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
