全国统考2022届高考英语一轮复习练习必修4Unit3Tomorrow’sworld课时作业含解析20210325180.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 全国 统考 2022 高考 英语 一轮 复习 练习 必修 Unit3Tomorrow sworld 课时 作业 解析 20210325180
- 资源描述:
-
1、十二必修4 Unit 3Tomorrows world. 阅读理解A(2021聊城模拟)Nowadays, more and more employers and employees work online either full-time or part-time, and that number is continuing growing. Its believed that flying around the world for face-to-face company meetings is a waste of time and money. An effective choice
2、to get rid of it is to use Web meetings. A large of group presentations, training classes and meetings are done online without losing the face-to-face experience. Web meetings are online meetings where an organizer invites attendees to listen to or watch an online presentation by presenters. Besides
3、, Web meetings can be recorded for later us. Presenters can take real-time surveys to study how to hold a successful meeting. Some Web meeting software programs can monitor the users desktop behavior to see if they become distracted from the presentation and begin working on other documents. If so t
4、he program can tell presenters when the listeners lose their attention, and how long the distraction lasts. In this way, the presenters will know which parts of their meetings need improving. Web meetings can work well because theyre hosted on a server (服务器). Images from the presenters desktop are t
5、aken, uploaded to a server and then downloaded by people who have access to the server. Web meetings require a powerful server to deal with several images a second and “serve” them back to thousands of users at the same time. Companies have two choices when it comes to these servers. They can either
6、 buy a special Web meeting server to host their meetings on-site, or they can pay for a Web meeting service every time and let the off-site provider worry about hosting the meetings. The choice depends on how frequently the company holds Web meetings, the average number of people attending the meeti
7、ngs, and the quality of engineering and information technology. Web meetings are an excellent example of how technology is changing the way we do business. With all the technologies today, the traditional office might soon be a thing of the past. 【文章大意】本文是说明文, 介绍了网络会议在商务办公方面取代了传统的办公模式, 被广泛应用。1. In w
8、hat way do some Web meeting software programs help improve the meetings?A. By tracking the users state. B. By giving useful suggestions. C. By sharing detailed technical data. D. By providing other presenters videos. 【解析】选A。推理判断题。根据第三段中“Some Web meeting software programs can monitor the users deskto
9、p behavior to see if they become distracted from the presentation and begin working on other documents. ”可以推断, 软件程序是通过跟踪听会者的状态来知道网络会议的哪一部分需要改进的。故选A。2. Its better for a company to buy a Web meeting server if it . A. relies little on the quality of ITB. holds Web meetings twice a weekC. doesnt have so
10、 many employeesD. has branches in the same city or province【解析】选B。推理判断题。根据第五段中“The choice depends on how frequently the company holds Web meetings, the average number of people attending the meetings, and the quality of engineering and information technology. ”, 公司可以选择购买一个特殊的网络会议服务器, 也可以选择每次支付网络会议服务
11、的费用。由此判断出如果公司每星期举行两次网络会议, 使用网络会议频率比较高, 那么购买一个网络会议服务器会比较划算。故选B。3. What can we infer about Web meetings?A. Web meetings help presenters stay focused. B. Web meetings work without the help of a server. C. Web meetings determine the quality of engineering. D. Web meetings are likely to be widely used. 【
12、解析】选D。推理判断题。根据文章第一段最后一句“An effective choice to get rid of it is to use Web meetings. ”和最后一段中“With all the technologies today, the traditional office might soon be a thing of the past. ”可知, 网络会议可以代替传统办公模式, 随着当今所有技术的发展, 传统的办公室可能很快就会成为过去。因此可以推断网络会议会越来越广泛地应用。故选D。4. The purpose of this passage is . A. to
13、 advertise servers used in Web meetingsB. to persuade companies to hold Web meetingsC. to introduce the benefits of using Web meetingsD. to discuss the advantages and disadvantages of Web meetings【解析】选C。推理判断题。根据文章第一段“ Its believed that flying around the world for face-to-face company meetings is a w
14、aste of time and money. An effective choice to get rid of it is to use Web meetings. ”和最后一段中“Web meetings are an excellent example of how technology is changing the way we do business. ”可知, 文章介绍了网络会议正在改变我们做生意的方式, 能避免浪费时间和金钱。由此判断本文的目的是介绍使用网络会议的好处。故选C。BNext time you go on holiday, its going to feel pr
15、etty different. For one thing, you may have to wear a face mask. And that means getting your point across in an unfamiliar language-all while keeping your mouth coveredcould become a bit of a problem. Thats where the C-mask, by Japanese company Donut Robotics, comes in. Its a smart, Internet-connect
16、ed mouth covering that can make calls, raise the wearers voice, and most helpfully for travellers, translate conversations into eight different languages. If need be, you simply place it over a standard face mask and connect it via Bluetooth to a smartphone. A special app will then allow you to reco
17、rd live conversations, turn them into text and translate them into English, Chinese, French, Korean, Thai, Indonesian, Spanish or Vietnamese (currently only from Japanese)-making it easy to understand what people are saying. It wont actually speak the translated phrases for you, but it does have a b
18、uilt-in amplifier(扩音器) to help you make yourself heard. “We worked hard for years to develop a robot and we have used what weve researched to create a product that responds to how COVID-19 has reshaped society. ” Donuts CEO recently told reporters. The firm has already raised more than 28 million ye
19、n via crowdfunding to develop the product, which will go on sale for 3, 980 yen in Japan. There are all manner of fashionable, eco-friendly masks you can now get your hands oncheck out these in London, Singapore and Barcelona. But in creating an affordable, high-tech mask, Donut could well be on to
20、something. 【文章大意】Donut Robotics公司新发明了一款智能口罩, 该口罩通过蓝牙连接手机, 可以打电话, 提高佩戴者的声音, 也可以将谈话翻译成八种语言。5. What benefit can the C-mask bring to travellers?A. Better health. B. More effective communication. C. Lower expense. D. More freedom from cellphones. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段中的“getting your point across in an unfam
21、iliar language-all while keeping your mouth coveredcould become a bit of a problem. ”可知, 在旅行时, 用一种不熟悉的语言传达你的观点, 同时又要遮住嘴, 可能会有点问题。再结合第二段中的“Thats where the C-mask, by Japanese company Donut Robotics, comes in. . . most helpfully for travellers, translate conversations into eight different languages. ”
22、可知, 为了解决这一问题, 日本公司Donut Robotics发明了C-mask, 而对旅行者来说最有帮助的是, 这一口罩可以把对话翻译成八种不同的语言, 即可以帮助旅行者更有效地进行交流。6. What does the third paragraph mainly talk about?A. How the C-mask works. B. Advantages of the C-mask. C. The process of wearing the C-mask. D. What languages the C-mask translates. 【解析】选A。段落大意题。根据第三段的内
23、容, 尤其是“you simply place it over a standard face mask and connect it via Bluetooth to a smartphone. . . Spanish or Vietnamese(currently only from Japanese). ”可知, 本段主要介绍了C-mask是如何工作的。7. What do we know about the C-mask from Paragraph 4?A. It has been on the market. B. It is too expensive to afford. C.
24、 It gains the public support. D. It brings huge profit to producers. 【解析】选C。细节理解题。根据第四段中的“The firm has already raised more than 28 million yen via crowdfunding to develop the product”可知, Donut Robotics公司通过众筹获得了资金来开发C-mask, 由此可知, C-mask获得了公众的支持。8. In which section of a website do we probably read thi
25、s text?A. Fashion. B. Tourism. C. Health. D. Technology. 【解析】选D。文章来源题。通读全文可知, 本文主要介绍了Donut Robotics公司新发明的一种智能口罩。因此可推知, 本文最可能出现在网站的科技专栏。【知识拓展】佳词积累get across 被传达, 被理解, 把讲清楚a bit of a sth. (指某种情形)有点儿come in在中起作用, 参与if need be如果需要的话all manner of sth. 形形色色的事物. 阅读填句The World Health Organization(WHO)has th
26、e following advice to protect yourself from being infected with COVID-19 or other flu-like diseases. 1 Clean your hands often and carefully with an alcohol-based hand cleaner or wash them with soap and water. Washing your hands kills viruses that may be on your hands. Keep social distancing. 2 When
27、someone coughs or sneezes, he releases small drops of liquid from his mouth or nose which may contain the viruses. If you are too close, you can breathe in the liquid, including the COVID-19 virus if the person coughing has the disease. Avoid touching eyes, nose and mouth. Your hands touch many surf
28、aces where viruses can survive up to nine days. Once contaminated(弄脏), hands can carry the viruses to your eyes, nose or mouth. 3. Promote respiratory hygiene(呼吸道卫生). Make sure that you cover your mouth and nose with your elbow or facial tissue when you cough or sneeze. 4If you have a fever, a cough
29、 and difficulty breathing, seek medical care early. Stay home if you feel unwell, even with mild signs of infection such as headache and slight runny nose, until you recover. If you have a fever, a cough and difficulty breathing, seek medical attention, and follow the directions of your local health
30、 official. 5This will also help to prevent possible spread of the coronavirus and other viruses. A. Wash your hands frequently. B. Then throw away the used tissue in a specially provided dustbin immediately. C. If not, you are bound to be in a horrible condition. D. Stay home and never participate i
31、n any social activities. E. From there, the viruses can enter your body and can make you sick. F. Stay at least one meter away from anyone who is coughing or sneezing. G. Calling ahead will permit the health official to quickly direct you to the right health facility. 【文章大意】本文是说明文。介绍了世界卫生组织关于保护自己免受新
32、冠肺炎或其他流感类疾病感染的几点建议。1. 【解析】选A。此处是标题句, 根据下文Clean your hands often and carefully和Washing your hands kills viruses可知本段是介绍洗手的重要性, 建议我们常洗手。A项Wash your hands frequently. 概括了本段内容。故选A。2. 【解析】选F。本段建议保持社交距离, 下文介绍有病毒的人咳嗽或打喷嚏时, 如果距离近会被传染。F项:与咳嗽或打喷嚏的人保持至少一米的距离。符合本段内容, 下文说明了原因。故选F。3. 【解析】选E。本段建议避免接触眼睛、鼻子和嘴巴。上句介绍一旦
33、被污染, 手可以把病毒传给眼睛, 鼻子或嘴。E项:从那里, 病毒可以进入你的身体, 让你生病。选项中的there指的是上文提到的your eyes, nose or mouth。故选E。4. 【解析】选B。本段建议提升呼吸道卫生。上句建议当你咳嗽或打喷嚏时, 一定要用手肘或面巾纸捂住口鼻。B项:然后立即把用过的纸巾扔到专门提供的垃圾箱里。与上句承接, 选项中的tissue与上句facial tissue一致, 故选B。5. 【解析】选G。上句建议如果你发烧、咳嗽、呼吸困难, 请尽早就医, 并遵循当地卫生官员的指示。G项:提前打电话可以让卫生官员迅速引导你去正确的卫生机构。与上文承接, heal
34、th official是关键词, 故选G。【知识拓展】佳词积累infect v. 感染virus n. 病毒release v. 释放liquid n. 液体. 语法填空(2021济南模拟) Starting this September, freshmen at Tsinghua University will have to take swimming courses. They wont receive their degrees until they pass the test 1. (success). Exceptions will be allowed for students
35、with certain physical or mental conditions, if 2. (prove) by medical staff. Actually, viewing the ability 3. (swim) as a must for students is not something new to this university. It was a 4. (require) in the early 20th century. Later it 5. (drop) due to a rising number of students and a lack of fac
36、ilities(设施). As for 6. new rule, opinions vary greatly. Some students welcome it, saying its a necessary skill 7. can save lives, while others argue that its not reasonable to link degrees 8. swimming ability. In response to the negative reviews, Liu Bo, head of the Division of Sports Science, gave
37、the following explanation. 9. a water sport, swimming does less harm to joints(关节)and muscles and is helpful in improving students endurance. 10. (consequence) its beneficial to students in the long run. 【文章大意】本文是学校活动类短文, 今年九月份开始, 清华大学的大一新生必须上游泳课, 除非有医生证明身体有问题, 否则都要参加, 对于这个要求一些学生是欢迎的, 因为游泳是一种必要的生活技能
38、;也有负面的观点, 专家对此作出了回应, 游泳对于关节和肌肉伤害较小, 从长远来看对学生有好处。1. 【解析】successfully。考查副词。success名词, 用副词形式修饰动词pass。故答案为successfully。2. 【解析】proved/proven。考查动词时态及语态。if引导的是省略句, 省略了it (代指certain physical or mental conditions)is, it与prove之间是被动关系, 所以用过去分词。故答案为proved/proven。3. 【解析】to swim。考查动词不定式。the ability to do sth. 表示“
39、做某事的能力”。故答案为to swim。4. 【解析】requirement。考查名词。有不定冠词a修饰, 所以用名词requirement作表语。故答案为requirement。5. 【解析】was dropped。考查动词时态和语态。it与drop之间是被动关系, 事情发生在过去, 所以用一般过去时的被动语态。故答案为was dropped。6. 【解析】the。考查冠词。句意:关于新规定, 意见分歧很大。这里指上文提到的新规, 特指new rule用定冠词the。故答案为the。7. 【解析】that/which。考查定语从句。代指先行词 a necessary skill并在定语从句中
40、作主语用that/which。故答案为that/which。8. 【解析】with/to。考查介词。句意:一些学生对此表示欢迎, 称这是一项能够拯救生命的必要技能, 而其他人则认为将学位与游泳能力联系起来是不合理的。短语link. . . to/with意为“与有关;与相连接”。故答案为with/ to。9. 【解析】As。考查介词。句意:作为一项水上运动, 游泳对关节和肌肉的伤害较小, 有助于提高学生的耐力。修饰名词a water sport表示“作为”用as。故答案为As。10. 【解析】Consequently。考查副词。its beneficial to students in the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-422953.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
