2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2TheUnitedKingdom含解析新人教版必修5.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022 高考 英语 一轮 巩固 达标 Unit2TheUnitedKingdom 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、The United Kingdom李仕才一、阅读理解。According to a team of researchers, an animals ability to perceive(感知) time is linked to their pace of life.“Our results lend support to the importance of time perception in animals where the ability to perceive time in a very short time may be the difference between life
2、 and death for fast moving creatures,” commented the lead author Kevin Healy from Trinity College Dublin.The study was done with a variety of animals using a phenomenon based on the maximum speed of flashes of light an individual can see before the light source is seen as constant. Dogs, for example
3、, have eyes with a refresh rate higher than humans.One example of this phenomenon at work, the authors say, is the housefly and its ability to avoid being hit. The research shows flies observe motion in a shorter time than our own eyes can achieve, which allows them to avoid being hit.Professor Grae
4、me Ruxton of the University of St Andrews in Scotland, who worked jointly on the research project, said in a statement, “Having eyes that send updates to the brain at much higher frequencies than our eyes do is of no value if the brain cannot process that information equally quickly. Thus, this work
5、 highlights the impressive abilities of even the smallest animal brains. Flies might not be deep thinkers, but they can make good decisions very quickly.”In comparison, the tiger beetle(虎甲虫) runs faster than its eyes can keep up, basically becoming blind, which requires it to stop periodically to re
6、evaluate its preys(猎物) position.Our results suggest that time perception offers an as yet unstudied dimension in which animals can specialize and there is a considerable range to study this system in more detail.【解题导语】本文是一篇科普说明文。研究发现,动物感知时间的能力和它们的生活节奏有关,对于快速移动的动物来说,在短时间内感知时间的能力决定着它们的生死。文章列举了家蝇、狗和虎甲虫
7、等动物,证明了动物感知时间的能力的重要性。1What is the research mentioned in the passage mainly about?APace of life of animals.BTime perception of animals.CLifetime of small animals.DImpressive abilities of animals.B解析:主旨大意题。通读全文可知,“According to a team of researchers, an animals ability to perceive(感知) time is linked to
8、 their pace of life.”为本文的主题句;结合下文内容可知,本文主要介绍了一项研究发现:动物感知时间的能力和它们的生活节奏有关,故B项正确。2What does Kevin Healys comment mean in Para. 2?AThe ability of animals to perceive time depends on their high moving speed.BThe survival of fast moving animals relies on their ability to perceive time.CAnimals with quicke
9、r pace of life have better perception of time.DAnimals with poor ability of time perception have a shorter life.B解析:细节理解题。根据第二段Kevin Healy所说的话可知,Kevin Healy认为,对于快速移动的动物来说在短时间内感知时间的能力决定着它们的生死;据此可知,该句是说快速移动的动物的生存依赖于它们对时间的感知能力,故B项正确。3Why can houseflies avoid being hit?AThey can think very deeply before
10、 they act.BThey can fly much faster than their eyes can keep up.CThey can process information as quickly as they receive it.DThey can send information to the brain more quickly than to their eyes.C解析:细节理解题。根据第四段的“The research shows flies observe motion in a shorter time than our own eyes can achieve
11、, which allows them to avoid being hit.”可知,家蝇能比我们在更短的时间内感知到物体的运动,这是它们得以避免被拍死的原因,故C项正确。4What will a tiger beetle have to do to catch a moving prey?ATry to run as fast as it can.BPrevent itself from becoming blind.CSlow down to gain its time perception.DStop occasionally to spot the prey again.D解析:细节理
12、解题。根据第六段可知,虎甲虫虽然奔跑的速度快,但是视力跟不上奔跑的速度,需要偶尔停下来重新确定猎物的位置,故D项正确。二、语法填空。In Britain someone who helps children cross the street _1_ (call)“lollipop person”, because their sign looks like a lollipop (棒棒糖)The job of a lollipop person is to walk to the middle of the road at a(n) _2_ (suit) time, holding up th
13、e sign. It is a legal _3_ (require) for traffic to stop at this command. The lollipop person will signal that it is all right to cross the road _4_ (safe). Traffic may only move once the sign has been lowered.Generally speaking, school crossings are manned for approximately 3 hours a day or less. As
14、 a result, the work has always appealed more _5_ people seeking to supplement their income such as _6_ retired.Lollipop people were introduced to enable policemen, _7_ had previously run crossing patrols (巡逻), to perform other duties. The earliest lollipops were red and black rectangles _8_ (say)“St
15、op, children crossing.”In 2022 in Europe patrollers were given extra powers allowing them _9_ (assist) adults with crossing, too. The most recent change in the history of the School Crossing Patrol saw the word “children” _10_ (replace) with a symbol to bring the UK in line with the rest of the EU (
16、欧盟)1_ 2._ 3._ 4._ 5._ 6._ 7._ 8._ 9._ 10._ 篇章导读:本文是一篇说明文,介绍了英国协助交通的交通安全员的情况。1is called考查动词的时态和语态以及主谓一致。此处描述的是客观事实,应用一般现在时;call意为“把叫作”,与主语someone之间是动宾关系,应用被动语态;因主语someone是单数概念,所以谓语动词应用单数形式。故填is called。2suitable考查词性转换。此处表示“一个合适的时间”,应用形容词作定语修饰名词time。故填suitable。3requirement考查词性转换。此处表示“一个合法的要求”。形容词legal用
17、来修饰名词,其前有冠词a,故用require的名词形式requirement。4safely考查词性转换。此处表示“安全地过马路”,应用副词修饰动词短语cross the road,故用safe的副词形式safely。5to考查介词。appeal to意为“吸引”,为固定短语。故填to。6the考查冠词。“the形容词”表示一类人。the retired意为“退休的人”,符合语境。故填the。7who考查定语从句的引导词。空格处引导非限制性定语从句,在从句“_7_ had previously run crossing patrols (巡逻)”中作主语,指人,应用关系代词who引导从句。8s
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-423384.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 1 Teenage Life Section Ⅱ Reading and Thinking课件 新人教版必修第一册.pptx
