2022版高考英语大二轮复习第一部分语篇填空和短文改错专题八时态和语态+阅读理解+短文改错+书面表达优选习题.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022 高考 英语 二轮 复习 第一 部分 填空 短文 改错 专题 时态 语态 阅读 理解 书面 表达 优选 习题
- 资源描述:
-
1、专题八时态和语态(+阅读理解+短文改错+书面表达)A级基础过关.单句填空1.(2022山东青岛二模)Yangjiabu New Year woodblock paintings,which Yang has fallen in love with,(appear) in the Ming Dynasty.答案appeared2.(2022河北唐山三模)A live-action remake of the 1998 film (expect) to hit theaters in 2022.答案is expected3.(2022浙江温州适应性测试)Indoor plants add colo
2、r and warmth to the home.Many houseplants (be) easy to grow,but they must be given appropriate care.答案are4.(2022河南新乡二模)Like music,dance and painting,eating is also an art in China and Chinese cuisine (list) as one of the top in the field of world cuisines.答案is listed5.(2022贵州贵阳二模)Hans idea (praise)
3、and many reporters wrote about it.Therefore,Hans products quickly became famous.答案was praised6.Nonaka grew up in a large family and (succeed) his parents running the inn.答案succeeded7.(2022辽宁沈阳二模)The lion (regard) as the king in the animal world so it represents power.答案is regarded8.(2022四川高三联合诊断)Ear
4、ly the next day,however,he (awaken) by the sound of a ship approaching.答案was awakened9.Jane Foster was out shopping when some wedding photos in the window of an antique shop(catch) her eyes.答案caught10.Though the interview (go) well,it was impressed on him again that compared with the other candidate
5、s he didnt have the ability to get the job.答案went.单句改错1.(2022山东威海二模)Ancient China was a backward agricultural country that badly rely on abundant rainfall.答案relyrelied2.(2022山西大同、阳泉5月联考)They are seldom delaying and can guarantee the safety of travelers.答案delayingdelayed3.I forgot to tell you I have
6、been there with my brother before.答案havehad4.He said he will come to our party,but he hasnt turned up.答案willwould5.From the childhood,we knew that the earth moved around the sun.答案movedmoves6.He had worked in a factory for three years,but now he is a teacher.答案去掉had7.When in high school,the library
7、was opened every weekend,and all of us could read whatever we liked there.答案去掉was8.Dont make noisesthe news is broadcasted.答案is后面加being9.I have offered a scholarship at a university in Australia for my further education.答案have后面加been10.There was a time when I caught in the sadness of not passing an
8、important exam.答案caught前面加wasB级能力提升.阅读理解A(2022湖北八校第二次联考)Everyone should be so lucky as to have a friend like Francia Raisa.On Thursday,singer and actress Selena Gomez,25,used Instagram to explain why she was“laying low” this summer.She posted a photo of herself in a hospital bed with her friend Fran
9、cia Raisa holding hands.She said she recently received a kidney transplant from her best friend because of complications(并发症) from lupus(狼疮),an autoimmune disease,which means it is the result of the immune system attacking normal tissue,including the kidneys,brain,heart and lungs.People with lupus m
10、ay first experience tiredness,joint pain or a little bit of rash(皮疹) on their bodies and can go for a long time before their doctors realize it is more serious.Many people see two or four doctors before the real problem is picked up.According to Dr.Kyriakos Kirou,roughly a third to one-half of peopl
11、e with lupus develop kidney disease,and up to one in five of them will eventually need a transplant,sometimes because they werent treated with effective drugs to prevent the immune system from attacking the kidneys.Though Gomez said that she was “very well now,” she warned about the dangers of not t
12、aking medical diagnoses seriously,like she initially did.Her Instagram post also called attention to two major health topics:the need for living organ donators and the fact that Gomez represents three groups more likely to be diagnosed with lupus and lupus-related kidney disease.Nine out of 10 peopl
13、e diagnosed with lupus are women,and most develop the disease between the ages of 15 to 44.And lupus is two to three times more common among women of color,including Hispanic women,according to the Lupus Foundation.Raisa is Latina,and Gomezs father is of Mexican origin.While its not essential that t
14、he organ donator and receiver be of the same ethnicity(种族),people who share a similar background sometimes are better matched,according to data from the United Network for Organ Sharing.【语篇解读】本文是一篇科普类短文阅读。文章主要讲了狼疮是一种在初期很难识别的疾病,并有一部分狼疮患者发展成肾病,严重的需要肾部移植。1.What can we learn about Francia Raisa?A.She is
15、 lucky.B.She is selfless.C.She is optimistic.D.She is encouraging.答案B解析推理判断题。根据文章第一段中的“She said she recently received a kidney transplant from her best friend because of complications(并发症) from lupus(狼疮),an autoimmune disease,which means it is the result of the immune system attacking normal tissue,
16、including the kidneys,brain,heart and lungs.”可知,她的朋友Francia Raisa很无私。故选B项。2.What is lupus like at its early stage?A.It is deadly.B.It is hard to recognize.C.Its symptoms are psychological.D.It reminds you of a kidney disease.答案B解析推理判断题。根据文章第二段第一句“People with lupus may first experience tiredness,join
17、t pain or a little bit of rash(皮疹) on their bodies and can go for a long time before their doctors realize it is more serious.”可知,狼疮在初期很难被识别。故选B项。3.What does the underlined word “them” in Paragraph 2 refer to?A.People with lupus.B.Colored women lupus patients.C.Lupus patients with kidney disease.D.W
18、omen between the ages of 15 to 44.答案C解析词义猜测题。根据文章第二段中的“According to Dr.Kyriakos Kirou,roughly a third to one-half of people with lupus develop kidney disease,and up to one in five of them will eventually need a transplant,sometimes because they werent treated with effective drugs to prevent the immu
19、ne system from attacking the kidneys.”可知,them指代前句中的people with lupus develop kidney disease。故选C项。4.What does the last paragraph mainly tell us?A.Raisa and Gomez have a similar background.B.Gomez has fully recovered thanks to the kidney from Raisa.C.It is vital for the donator and receiver to be of t
20、he same race.D.The organ from the donator of the same race matches the receiver better.答案D解析段落大意题。根据文章最后一段内容可知,本段主要写来自同一种族的供体器官接收者匹配更好。故选D项。B(2022天津部分区质量调查一)Playing a musical instrument throughout your life protects your hearing in old age,a Canadian study suggests.The study,published in Psychology
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-423473.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
