2022版高考英语阅读理解一轮提升选练14含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022 高考 英语 阅读 理解 一轮 提升 14 解析
- 资源描述:
-
1、2022版高考英语阅读理解一轮提升选练(14)李仕才ADonald John Trump(born June 14, 1946), is an American businessman and politician who became the President-elect of the United Stateson November 8, 2022. Since 1971 he has chairedThe Trump Organization, the principalholding companyfor his real estate ventures and other busi
2、ness interests. Duringhis business career, Trump has built office towers, hotels, casinos, golf courses, andother branded facilitiesworldwide.Trump was born and raised in New York City and received abachelors degreein economics from theWharton Schoolof the University of Pennsylvaniain 1968. In 1971,
3、 he was given control of his fatherFred Trumps real estate and construction firm. Trump has appeared at theMiss USApageants, which he owned from 1996 to 2022, and has madecameo appearancesin films and television series.Trump and his businesses, as well as his three marriages, have received prominent
4、 media exposure. He hosted a popularNBCreality show, The Apprentice, from 2022 to 2022. As of 2022, he was listed byForbesas the 324th wealthiest person in the world, and 156th in the United States, with a net worth of $3.7 billion in October 2022.Trump first campaigned for the U.S. presidency in200
5、0, winning twoReform Partyprimaries. On June 16, 2022, Trump again announced his candidacy for president, this time as a Republican. Trump became known for his opposition toillegal immigrationandfree trade agreements, as well as his frequently non-interventionistviews on foreign policy, and quickly
6、emerged as the Republican nomination front-runner. As of March 23, 2022, Trump has won 21 contests in the2022 Republican presidential primaries.He was elected as the 45th U.S. presidentin the2022 electionon theRepublicanticket, defeatingDemocraticnomineeHillary Clinton, andis scheduled to take offic
7、eon January 20, 2022. At 70 years old, he will be theoldest person to ever assume the presidency.1. This passage is mostly probably taken from _.A. a story bookB. a biography bookC. a science bookD. an advertisement2. Where is Donald Trumps hometown?A. LondonB. ParisC. New YorkD. Beijing3. From the
8、passage, we can know that Donald Trump was _.A. wealthy and sucessfulB. intelligent but meanC. good-tempered and tolerantD. forgetful and sensitive4. We can learn from the passage that _.A. Donald Trump is only successful in business field. B. Donald Trump was born in a poor family.C. Donald Trump i
9、s in favor of illegal immigration.D. Donald Trump will be the oldest president of the United States.【文章大意】本文为人物传记。文章中主要介绍了美国总统特朗普。1. B【解析】文章出处题。通读全文可知,本文介绍的是美国新当选的总统特朗普。由此可推知,本文极可能来自与一本人物传记。故选B。2. C【解析】细节理解题。根据第二段中的Trump was born and raised in New York City可知,特朗普的家乡是纽约。故选C。4. D【解析】推理判断题。根据最后一段中的At 7
10、0 years old, he will be the oldest person to ever assume the presidency.可推知,特朗普将是历任美国总统中年龄最大的一位。故选D。BMany people rush_into_the_commitment_of_bringing_home_a_fourlegged_family_member,only to find out that they are not ready for a pet.This often results in the dog being turned over to a shelter where
11、it may not find another home.This can be avoided if potential pet owners take the time to figure out if they are truly ready for the responsibilities of pet ownership.Being a responsible pet owner involves a financial commitment that goes beyond buying dog food.There are also parasite(寄生虫)prevention
12、,boarding costs while traveling and the cost to care for the pet should it become ill or injured.That is not to say that one must be rich in order to have a dog,but it is important to be prepared for the expenses that come with being a pet owner.Another consideration is the time commitment.An owner
13、away from home for 14 hours every day is not an ideal situation for a dog.A potential dog owner must also consider the time it takes to care for his or her pet,the time it takes to feed,walk,play with,bathe and clean up.Also,dogs require attention.Be prepared to spend time each day petting and playi
14、ng with it.Dogs are dogs,and will act like dogs.This includes barking,digging,having accidents in the house and,possibly,destroying some of the owners prized possessions,such as furniture,shoes and cell phones.If the above would cause an owner to want to get rid of the dog,then he or she is not yet
15、ready to be a pet owner.Many wonderful pets end up in shelters simply because they acted like dogs!1Who might be qualified to be a dog owner,according to the text?AKari,a teacher who works eight hours a day.BJim,who has a daughter sensitive to dogs smell.CDick,a jobless teenager who can hardly pay h
16、is rent.DSteven,a business man who travels a lot on business.2To be a responsible dog owner you need to do all the following EXCEPT _Abuying dog food and feeding itBtaking it to hospital when necessaryCspending time each day playing with itDfinding a shelter for it when you are bored with it3What do
17、es the underlined part in the first paragraph probably mean?ARush to adopt a dog formally.BCommit to buy a dog and take it home.CRun into a pet shelter and take one home so quickly.DDecide to be a pet owner without thinking about it carefully.4What might be the best title for the text?ADogs Are Dogs
18、BReady for a Pet?CHave Time for a Dog?DPets Are Family Members【解题导语】本文是一篇议论文。如果想领养宠物需要先做好思想准备,需要在经济上和时间上对宠物有所付出,从而做一位负责任的宠物主人。1解析:选A。推理判断题。根据第三段第二句“An owner away from home for 14 hours every day is not an ideal situation for a dog.”并结合选项可知,作为老师的Kari每天工作八小时,有充分的时间照顾狗,因此他(她)可能有资格成为狗的主人。故选A。2解析:选D。细节理解
19、题。根据第一段第二、三句“This often results in the dog being turned over to a shelter where it may not find another home.This can be avoided if potential pet owners take the time to figure out if they are truly ready for the responsibilities of pet ownership.”可知,当你把狗带回家却没有做好准备照顾它时,这只能导致它被移交到一个庇护所去,这不是一个负责任的主人应做
20、的事。故选D。3解析:选D。句意理解题。根据第一段画线部分后的“only to find out that they are not ready for a pet”可知,许多人发现他们并没有为宠物做好准备,由此结合选项可推知,许多人决定成为宠物的主人没有经过认真考虑。故选D。4解析:选B。标题归纳题。根据第一段最后一句中“if they are truly ready for the responsibilities of pet ownership”,并结合下文可知,文章主要谈的是想要饲养宠物前你是否做好了准备,因此“Ready for a Pet?”可作为最佳标题。故选B。CParent
21、s say that honesty is the best policy, but they regularly lie to their children as a way of influencing their behavior and emotions, finds new research from the University of Toronto and the University of California.Surprisingly little has been published on the subject of parental lying, so Gail Hey
22、man, professor of psychology at the University of California, Diem Luu, a former student of the University of California, and Kang Lee, professor at the University Toronto, set out to explore the underresearched phenomenon. They asked US participants in two related studies about parents lying to the
23、ir childreneither for the purpose of promoting appropriate behavior or to make them happy.In one of the studies, many parents reported they told their young children that bad things would happen if they didnt go to bed or eat what they were supposed to. Other parents reported inventing magical creat
24、ures. One explained, “We told our daughter that if she wrapped up all her pacifiers (橡皮奶嘴) like gifts, the fair would come and give them to the children who needed them.”In the other study, the researchers surveyed college students recollections about their parents lying and obtained similar results
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
