分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型2022版高考英语阅读理解一轮练题10含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:423560
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOCX
  • 页数:10
  • 大小:27.81KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022 高考 英语 阅读 理解 一轮 10 解析
    资源描述:

    1、2022版高考英语阅读理解一轮练题(10)李仕才AWe had a TV series in London. One of our fellow TV presenters seriously upset the camera crew when they arrived at his house. He was rude and unconcerned, treating them like lowly workers. Minutes later, when the camera was turned on, he became the perfectly smiling spiritua

    2、l figure he was publicly known to be. But, as the crew told us later, he had already shown them that he didnt walk his talk.In contrast, Ed was meeting with Jo, our TV producer, in a small London cafe. If you have ever been to London youll know that in such cafe the tables are very close. Two well d

    3、ressed African men sat down next to them, which effectively meant they were sharing the same table. Ed asked the two strangers where they were from and one said, South Africa. The man pulled out his business cardhis name was Jacob Zuma who, at that time, was the President of the ANC but is now the P

    4、resident of South Africa.Usually, if you sit next to someone in a big city cafe, you dont even make eye contact, let alone conversation. Jacob had never met Ed before so he could have been distant and polite, he certainly didnt have to talk, let alone maintain communication, which he did over the fo

    5、llowing few years. He even hugged him!How we walk our talk shows far more than just our public behavior. Rather, it highlights how we view the world and our place in it. Jacob Zuma showed us how he treats otherswith the fairness, consideration and respect that he treats all beings. No matter who we

    6、are, whether a street cleaner or a president, we are all equal, here together as one human family.1.What can we learn about the TV presenter?A. He felt upset before the camera.B. He was known for his being impolite.C. His deeds didnt agree with his words.D. He pretended to be polite to the camera cr

    7、ew.2.Which word can best describe Jacob Zuma according to the text?A. Friendly.B. Humorous.C. Generous.D. Serious.3.Why did Ed go to the small London cafe?A. To film a TV series.B. To interview Jacob Zuma.C. To meet with a TV producer.D. To observe peoples public behavior.4.What is the text mainly a

    8、bout?A.TV presenters are often too proud.B. There still exists inequality in society.C.I. earned people are more likely to be polite.D. People should treat others with equal respect. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章通过举例讲述了我们如何做到言行一致,礼貌待人。我们的谈话方式是我们的公共行为,表明我们如何看待世界和我们在社会中的地位,因此我们应该公平的、体贴的、尊重地对待别人。1.C 【解析】推理判断题。根据第一

    9、段二、三句He was rude and unconcerned, treating them like lowly workers. Minutes later, when the camera was turned on, he became the perfectly smiling spiritual figure he was publicly known to be.可知,这位电视节目主持人对待同事粗鲁不礼貌,当面对镜头,他就成了众所周知的完美的精神形象。因此推断他是一个言行不一的人。故选C。3.C 【解析】细节理解题。根据第二段第一句In contrast, Ed was mee

    10、ting with Jo, our TV producer, in a small London cafe.可知,Ed去咖啡馆是为了见一个电视节目制片人。故选C。4.D 【解析】主旨大意题。纵观全文可知,文章通过举例讲述了我们如何做到言行一致,礼貌待人。我们的谈话方式是我们的公共行为,表明我们如何看待世界和我们在社会中的地位,因此我们应该公平的、体贴的、尊重地对待别人。故选D。BRegarded as one of the English languages most gifted poets,John Keats wrote poetry that concentrated on image

    11、ry,human nature,and philosophy.Although Keats didnt receive much formal literary education,his own studies and passion brought him much success.Additionally,his own life situation influenced his poetry greatly.Growing up as a young boy in London in a lower middle-class family,young John didnt attend

    12、 a private school,but went to a public one.His teachers and his familys friends regarded him as an optimistic boy who favored playing and fighting much more than minding his studies.After his fathers death in the early 1800s,followed by his mothers passing away due to tuberculosis(结核病),he began view

    13、ing life differently.He wanted to escape the world and did so by reading anything he could get his hands on.At around the age of 16,the teenage John Keats began studying under a surgeon so that he too might become a doctor.However,his literary appetite had taken too much of his fancy,especially with

    14、 his addiction to the poetry of Edmund Spencer.He was able to have his first full poem published in the Examiner in 1816,entitled O Solitude!If I Must With Thee Dwell.Within two months in 1817,Keats had written an entire volume of poetry,but was sharply criticized by a magazine.However,the negative

    15、response didnt stop his love of rhythm.John Keats next work was Endymion,which was published in May 1818.The story involves a shepherd who falls in love with the moon goddess and leads him on an adventure of one boys hope to overcome the limitations of being human.Following Endymion,however,he tried

    16、 something more narrative-based(叙事体的) and wrote Isabella.During this time,John Keats began seeing his limitations in poetry due to his own limit in life experiences.He would have to have the “knowledge” associated with his poems.His next work was Hyperion that would attempt to combine all that he le

    17、arned.However,a bout(发作) with tuberculosis while visiting Italy would keep him from his work and eventually took his life in 1821.1.John Keats attitude towards life changed because of .A.his early education from schoolB.the deaths of his parentsC.Edmund Spencers poetryD.the criticism of a magazine2.

    18、What is the common thing between John Keats and his mother?A.They read many books.B.They had a bad childhood.C.They died of the same disease.D.They showed strong interest in poetry.3.While trying to achieve his dream of becoming a poet first,John Keats was .A.determinedB.experiencedC.knowledgeableD.

    19、impatient4.What do we know from the passage?A.Keats received little education at school.B.Endymion was about a real love story.C.In 1816 Keats spent two months writing a poem.D.Keats once had a chance of becoming a doctor.1.B细节理解题。根据第二段中的“After his fathers death in the early 1800s,followed by his mo

    20、thers passing away due to tuberculosis,he began viewing life differently.He wanted to escape the world and did so by reading anything he could get his hands on.”可知他对待人生的态度发生转变是在他父母去世后。2.C细节理解题。根据第二段中的“.followed by his mothers passing away due to tuberculosis.”可知他的母亲死于肺结核,再根据文章最后一句话“However,a bout(发作

    21、) with tuberculosis while visiting Italy would keep him from his work and eventually took his life in 1821.”可知他也死于肺结核。3.A推理判断题。根据文章第一段中的“Although Keats didnt receive much formal literary education,his own studies and passion brought him much success.Additionally,his own life situation influenced his

    22、 poetry greatly.”可知是他自己的学习和热情使他在诗歌方面取得了巨大的成功,再根据后几段的内容可知无论家庭遭遇变故还是自己受到批评,“.the negative response didnt stop his love of rhythm.”所以可以得出他是意志力坚定的人。4.D推理判断题。根据文章第三段首句“At around the age of 16,the teenage John Keats began studying under a surgeon so that he too might become a doctor.”可知Keats曾经学过医,故D项正确。CT

    23、raditional businessmen feel worried that growing ecommerce will reduce their share of the market.According to a survey, 90% of some peoples purchases are made on the computer. As they find that by being able to go online and choose the things that they need to choose, and have them delivered right t

    24、o their doorsteps, they could no longer be bothered with driving, the crowds, the noise of that, and they usually get a better selection.Cornell University Marketing Professor, MeLaughlin says traditional stores can keep their customers by offering goods like clothing, which customers may want to se

    25、e and try on before purchasing, as well as items that are difficult to ship. He says some traditional stores are also pleasing customers with services that set up or repair computers and electronics.Traditional stores also offer a social experience that some shoppers enjoy. There is still a lot of e

    26、motion in the buying decision that takes place. Oftentimes, you need that last sense of “this is exactly what I want” before you part with money. And you cant always get that online. Its a rather cold process.As more and more people have Internet access and smart phones, online commerce is likely to

    27、 continue its growth here in the United States and in other countries.文章大意:本文为一篇议论文。越来越流行的网购严重冲击着传统商业市场,那么传统商业怎么能够留住顾客呢?对此本文专家给出了几点建议。1Traditional businessmen feel upset because _.Aconsumers can get a better selection by shopping onlineBmore and more people purchase things on the computerCpeople lik

    28、e to have their goods delivered to their houseDgrowing online sales will cut their share of the market答案:D细节理解题。根据文章第一段“Traditional businessmen feel worried that growing ecommerce will reduce their share of the market.”可知,答案D符合文义。2According to McLaughlin, some traditional stores are keeping customer

    29、s by _.Aproviding customers with extra servicesBinviting customers to try on clothingCdelivering goods to each doorstepDrepairing computers and electronics only答案:A细节理解题。根据文章第三段的最后一句“He says some traditional stores are also pleasing customers with services that set up or repair computers and electro

    30、nics.”可以推知,答案A“给顾客提供额外的服务”符合文义。3From the 4th paragraph, we know that _.Aonline shoppers tend to be cold to each otherBthe process of shopping online is full of emotionCsome shoppers like the social climate in traditional storesDmaking buying decisions in traditional shops is difficult答案:C细节理解题。根据文章第

    31、四段第一句“Traditional stores also offer a social experience that some shoppers enjoy.”可知,答案C符合文义。4What is the authors attitude towards the future online commerce?ADoubtful. BOptimistic.CSympathetic. DConcerned.答案:B作者态度题。根据文章最后一段“As more and more people have Internet access and smart phones, online comme

    32、rce is likely to continue its growth here in the United States and in other countries.”可知,作者对网上购物持乐观态度,故答案B符合文义。D(2022山西太原一模)Something FunA person is on trial for murder in a court room in Oklahoma.There is strong evidence indicating guilt.However,the body is not found.In the defenses(辩护) closing st

    33、atement,the lawyer,knowing that his client is guilty and that it looks like hell probably be convicted,resorted to a clever trick.“Ladies and gentlemen of the jury(陪审团),I have a surprise for you all,” the lawyer says as he looks at his watch.“Within one minute,the person assumed dead in this case wi

    34、ll walk into this court room,” he says and he looks towards the court-room door.The jury,somewhat surprised,looks at the door eagerly.A minute passes.Nothing happens.Finally the lawyer says,“Actually,I made up the previous statement.But you all waited with expectation.I,therefore,put it to you that

    35、there is a reasonable doubt in this case as to whether anyone was killed and insist that you return a verdict(裁决) of no guilty.”The jury,clearly confused,retires to discuss.A very few minutes later,the jury returned and a representative pronounced a verdict of guilty.“But how?” inquires the lawyer.“

    36、You must have had some doubt;I saw all of you stare at the door.”Answers the representative,“Oh,we did look.But your client didnt.”1.Why was the person on trial according to the passage?A.Because he couldnt pay off the debts.B.Because he was accused of murder.C.Because he did not pay the tax in time

    37、.D.Because he planned to cheat the jury.2.Why did the lawyer come up with the trick?A.To find the body.B.To annoy the jury.C.To help his client.D.To save himself.3.Why did the jury look at the door eagerly?A.The lawyers words must be true.B.They expected his family to come in.C.They were surprised a

    38、nd taken in by the lawyer.D.They thought the person on trial was escaping.4.What did the representatives answer mean in the last paragraph?A.They firmly believed that nobody was killed.B.The behavior of the client gave him away.C.The jury still needed more evidence to prove it.D.The lawyers words we

    39、re worth thinking about.1.B细节理解题。根据文章第一句话“A person is on trial for murder in a court room in Oklahoma.”可知,他是因为谋杀罪被审判。2.C推理判断题。根据第二段第一句话以及第四段律师的陈述“.therefore,put it to you that there is a reasonable doubt in this case as to whether anyone was killed and insist that you return a verdict of no guilty.”

    40、可知他的目的是为犯罪嫌疑人辩护。3.C推理判断题。根据第三、四段内容可知律师耍了个伎俩,迷惑了陪审团,所以可以断定是被骗了。4.B细节理解题。根据最后一句话“Answers the representative,Oh,we did look.But your client didnt.”可知虽然陪审团被迷惑了,可诉讼委托人心里明白,所以他的行为暴露了自己。EThroughout the whole year,the 60 museums and theatres in Hannover,Germany,will feature one top event after another.It be

    41、ars the title of UNESCO(United Nations Educational,Scientific and Cultural Organization)City of Music and takes its place in the international UNESCO network of Creative Cities.The range of musical education facilities,the citys impressive achievements in the music and creative business,the wide ran

    42、ge of performancesfrom pop,rock and jazz right through to ancient,classical and new musicand its many top-class choirs(合唱团)were all factors that convinced the UNESCO Committee in Paris.There is music in the air in Hannover all year round:the A cappella week(25 April-3 May)and the Masala World Beat F

    43、estival(17 June-28 June),for example,take their audiences on a pleasant trip.Every year on Ascension Day,Hannover is transformed into the capital of jazz when it attracts tens of thousands to listen to excellent jazz music from all over the globe.“Simply making music”is the motto of the global music

    44、 festival“Fte de la Musique”.Like hundreds of other cities throughout the world,Hannover celebrates this major festival for tolerance and international understanding on 21 June every year.Terrific bands will take the stage at the NDR Plaza Festival and the N-Joy Starshow(29&30May).Music lovers can a

    45、lso look forward to the Fhrmannsfest(31 July-2 August).Every year,visitors can find out for themselves just how good Hannover Region sounds during the “Kultursommer”,when classical music events are on the bill in the HCC Kuppelsaal,the largest concert hall anywhere in Germany.Every three years,Stift

    46、ung Niedersachsen invites outstanding young violinists from all over the world to compete here in Hannover.1.Whats the second paragraph mainly about?A.Why music is popular in Hannover.B.What music we can enjoy in Hannover.C.How to convince the UNESCO Committee.D.What makes Hannover a UNESCO City of

    47、Music.答案:D解析:段落大意题。根据第二段中的“.allfactorsthatconvincedtheUNESCOCommitteeinParis”可知,该段主要介绍了汉诺威被联合国教科文组织评为“音乐之城”的原因。2.What can be inferred about Fte de la Musique?A.It encourages people to make simple music.B.Its the biggest music event in Germany.C.A variety of music is played during it.D.It includes ma

    48、ny music competitions.答案:C解析:推理判断题。根据第四段中的“SimplymakingmusicisthemottooftheglobalmusicfestivalFtedelaMusique.Hannovercelebratesthismajorfestivalfortoleranceandinternationalunderstanding.”可知,FtedelaMusique这一音乐节仅仅关乎音乐,并且体现了包容和国际化这一主题。由此可推测,在这一音乐节上会有不同类型的音乐被演奏。3.Which of the following events lasts long

    49、est?A.The Fhrmannsfest.B.Fte de la Musique.C.The N-Joy Starshow.D.The Masala World Beat Festival.答案:D解析:细节理解题。通读全文可知,四个音乐节的举办时间分别为7月31日8月2日,6月21日,5月29、30日,6月17日6月28日。由此不难看出,MasalaWorldBeatFesitval的持续时间最长。4.The underlined words“Stiftung Niedersachsen”in the last paragraph is most probably the name of .A.a universityB.a famous bandC.an organizationD.a famous person答案:C解析:推理判断题。根据最后一句内容可知,StiftungNiedersachsen每三年都会邀请全球范围内的优秀小提琴选手来汉诺威参加比赛,由此判断它应该是一个机构名称。10

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022版高考英语阅读理解一轮练题10含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-423560.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1