2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第一单元测评 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第一单元测评 WORD版含答案 2020 2021 学年 高中 牛津 译林版 英语 必修 同步 练习 第一 单元 测评 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、第一单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Ive got my camera with me.Am I allowed to take photos for you?W:I think so.1.What does the man want to do?A.Take photos.B.Buy a camera.C.He
2、lp the woman.答案AW:I really like living here in this flat,because its so near to central town.M:Thats true.But it gets really noisy at night.2.What are the speakers talking about?A.A noisy night.B.Their life in town.C.A place of living.答案CM:Hi,Maggie.Im coming,but its snowing and the traffic is movin
3、g slowly.W:OK,David.Take your time.Well wait for you,so we can have dinner together.3.Where is the man now?A.On his way.B.In a restaurant.C.At home.答案AM:Celia,you see those girls over there?They need another player for a basketball game.Would you like to join them?W:Seems like its a game for fun.Sur
4、e,Ill be there in a minute.4.What will Celia do?A.Find a player.B.Watch a game.C.Play basketball.答案CM:I wont have anything to wear to work on Monday unless I pick up my clothes at dry cleaners.W:Then youd better hurry.It closes at noon on Sundays.M:Oh!I should have gone there on Saturday.5.What day
5、is it when the conversation takes place?A.Saturday.B.Sunday. C.Monday.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:Alright,Sara,we know that you are planning something big for Johns
6、 birthday.Could you tell us just what you have in your mind?W:I want to make his birthday a very special event.John has a sister living in France.And Ill send her a plane ticket so that she can be here for his birthday.M:What an excellent plan!Thats something special.I cant guess some secret plans a
7、nd we are waiting for the right time to tell him.W:Well,I dont want to say anything until I am sure she will come.6.What is Sara going to do?A.Buy John a gift.B.Invite John to France.C.Give John a surprise.答案C7.What does the man think of Saras plan?A.Funny.B.Exciting.C.Strange.答案B听第7段材料,回答第8、9题。W:He
8、y,Peter,Im sorry!M:Hi,Diana,whats wrong?W:We are going to Hong Kong this weekend,but Im afraid I cant go.M:How come?W:I have a really big geography test and I have to study for it.M:We can go next week instead.W:No,I dont want to ruin your weekend.You go ahead and please take the book I bought to my
9、 friend Sally.Tell her I have to study all weekend,because I cant afford to fail the test.M:OK,then Ill go with them.But its a pity you cant come.8.Why does Diana say sorry to Peter?A.She has to give up her travel plan.B.She wants to visit another city.C.She needs to put off her test.答案A9.What does
10、Diana want Peter to do?A.Help her with her study.B.Take a book to her friend.C.Teach a geography lesson.答案B听第8段材料,回答第10至12题。W:Hello,this is Andrea.M:Hello,Andrea,this is Alex.I have some very big news for you.Miranda was very satisfied with you and said she was very much looking forward to working w
11、ith you.Isnt that wonderful?Congratulations dear!How does it feel to be Mirandas new assistant?I imagine that youll just be delighted with this news.So lets see,you can start on Monday,right?W:Umm,well,I dont think I can start on Monday.I am visiting my father in Baltimore.And because I dont live in
12、 New York,Ill need a couple of days to find a flat,buy some furniture and move my things from Avon.M:Oh,well then,in that case I suppose Wednesday will be good.OK,see you then!10.Why does the man call the woman?A.To tell her about her new job.B.To ask about her job program.C.To plan a meeting with h
13、er.答案A11.Who needs a new flat?A.Alex.B.Andrea.C.Miranda.答案B12.Where is the woman now?A.In Baltimore.B.In New York.C.In Avon.答案A听第9段材料,回答第13至16题。W:Hello,Mr Jan Erick Freedman.Youre a frequent traveler.And we also know that you eat out twice a day.How can you get so far and eat out?M:When I got my fir
14、st job in 1982,I started travelling.I had no other choice but to eat out.I found that I felt different due to what I was eating,so I tried to find places that served food that made me feel good.The secret was the quality of the food and how well the food was prepared.I made an effort to find out goo
15、d restaurants as well as nice dishes.W:How did you manage to make a list of 218 favorite restaurants?M:Ive lived in cities and when I moved back to Sweden from the United States,people asked me where to go and eat and went to the cities I know.I got a lot of ideas.Then I wrote about restaurants for
16、a Swedish club magazine and some suggested I gather information about restaurants since I had all the facts about the restaurants Ive been to.I started to do that.W:How do you find restaurants?M:The best way is to ask the people there.I may talk to the people at the street market or take a walk and
17、look for a place for myself.I never asked hotel clerks or taxi drivers.I dont go to restaurants or places with menus too difficult to understand.13.What does Jan consider most important when he judges a restaurant?A.Where the restaurant is.B.Whether the prices are low.C.How well the food is prepared
18、.答案C14.When did Jan begin to write for a magazine?A.After he came back to Sweden.B.Before he went to the United States.C.As soon as he got his first job in 1982.答案A15.What may Jan do to find a good restaurant?A.Talk to people in the street.B.Speak to taxi drivers.C.Ask hotel clerks.答案A16.What do we
19、know about Jan?A.He cooks for a restaurant.B.He travels a lot for his work.C.He prefers American food.答案B听第10段材料,回答第17至20题。M:At the beginning of the tour,we all started from the most important place at my town which is the Plaza Leon.The Plaza Leon is more than 100 years old.Its a gathering place fo
20、r young people on Friday and Saturday nights,and for parents and children on Sunday afternoon.Four streets lead to the Plaza which have white sidewalks.Hemandes Street which was named after writers born in the city contains all of the food stalls,fish markets and vegetable stands.Fernando Street whi
21、ch was named after a famous educator has all of the government offices,shops and houses.Via delMar Street is the only street which has old stone surfaces.Finally we came to the Horatio Street on which there are two universities,one of which is the most famous university in my country.Thats why its m
22、y favorite street of all.17.What do we know about the Plaza Leon?A.Its a new building.B.Its a small town.C.Its a public place.答案C18.When do parents and children like going to the Plaza Leon?A.On Saturday nights.B.On Sunday afternoon.C.On Fridays and Saturdays.答案B19.Which street is known for its food
23、 stalls and markets?A.Via del Mar Street.B.Fernando Street.C.Hemandes Street.答案C20.Why does the speaker like Horatio Street best?A.It has an old stone surface.B.It is named after a writer.C.It has a famous university.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AMany
24、 times when children make a mistake,starting with breaking a window while playing football or skipping classes and ending with stealing something or fighting with another child,parents are always blamed by the society for not having known how to educate their offsprings(后代).The situation is not that
25、 easy to explain.Parents always look for the best interest of their children and many times they are ready to take measures only for their sake.They know their children are suffering when they are forced to stay indoors or when they have no money,but they have to teach them a lesson so that they won
26、t repeat the same mistakes over and over again.When a child realizes that his father is talking seriously about him not being allowed to do something,he understands the seriousness of his deeds and he knows he will think twice before making the same mistake again.These are the cases of the responsib
27、le parents,who suffer when they see that their children are not happy but who resist the temptation of forgiving them so easily so that they realize the gravity of their actions not only at present but also in the future.On the other hand there are parents who always find excuses for their childrens
28、 behavior,who never consider they make mistakes or if they just do what they call “childish” things.When you buy your children everything he has ever dreamt of or when you tell him he can wear a necklace even if he is only 13,he will become so spoiled that he wont take into consideration anything of
29、 what you are telling him later on.He will get to the point where he steals from the house or from a shop so that he can afford to buy cigarettes or drugs.21.What does the author imply in the first paragraph?A.It is the parents who are to blame when their children make mistakes.B.Children are easy t
30、o make mistakes.C.It is not always right to blame parents when their children make mistakes.D.Educating their children is the responsibility of the parents.答案C解析推断判断题。作者在第一段中列举了孩子常犯的一些错误,社会上经常因为孩子犯错误而责备他们的父母,作者认为这种做法是不正确的。第一段最后一句提示了答案。22.According to the author,if a child makes a mistake,the parents
31、 should .A.teach the child a lessonB.understand the child and forgive him or herC.not make him or her stay indoorsD.not forgive him or her at all答案A解析细节理解题。根据第二段中的“.but they have to teach them a lesson so that they wont repeat the same mistakes over and over again.”可知答案。23.We can infer from the pass
32、age that .A.parents attitude towards their childrens mistakes affects their childrens behavior greatlyB.parents excuses for their childrens behavior make no difference to their childrenC.children are hard to educate if they often make mistakesD.parents who make excuses for their childrens bad deeds
33、are not good parents答案A解析推断判断题。根据第三段内容可以推测,父母对孩子所犯错误的态度对孩子行为的影响很大。24.The purpose of writing this passage is to .A.tell us it is normal that children make mistakesB.show parents how to deal with the children who make mistakesC.make us know why children often make mistakesD.give some advice on how to
34、forgive the children who make mistakes答案B解析主旨大意题。本文重点说明父母应该怎样处理孩子所犯的错误才能让孩子在今后避免再犯类似的错误,才能让他们意识到自己所犯错误的严重性。所以作者的意图是为了告诉父母应该怎样应对犯错误的孩子。BThe story goes that some time ago,a man punished his 3-year-old daughter for wasting a roll of gold wrapping paper.Money was tight and he became infuriated(愤怒的) when
35、 the child tried to decorate a box to put under the Christmas tree.Nevertheless,the little girl brought the gift to her father the next morning and said,“This is for you,Daddy.”The man was embarrassed by his earlier overreaction,but his anger flared(爆发) again when he found out the box was empty.He y
36、elled at her,stating,“Dont you know,when you give someone a present,there is supposed to be something inside?” The little girl looked up at him with tears in her eyes and cried,“Oh,Daddy,its not empty at all.I blew kisses into the box.They are all for you,Daddy.”The father was crushed.He put his arm
37、s around his little girl,and he begged for her forgiveness.Only a short time later,an accident took the life of the child.It is also told that her father kept that gold box by his bed for many years,and whenever he was discouraged,he would take out an imaginary kiss and remember the love of the chil
38、d who had put it there.In a very real sense,each one of us,as human beings,has been given a gold container filled with unconditional love and kisses from our children,family members,friends,and God.There is simply no other possession more precious than this.25.The 3-year-old girl was punished by her
39、 father for .A.wasting goldB.wasting gold wrapping paperC.putting the box under the Christmas treeD.bringing the gift to her father答案B解析细节理解题。根据第一段第一句话可知B项正确。26.Whats inside the box according to the little girl?A.Nothing.B.Air.C.Kisses.D.Gold wrapping paper.答案C解析细节理解题。根据第二段倒数第二句“I blew kisses into t
40、he box.”可知C项正确。27.The father remembered the love of his daughter by .A.kissing the gold boxB.putting gold into the boxC.taking out an imaginary kiss from the boxD.keeping the little girls gold box by his bed答案C解析细节理解题。根据倒数第二段可知C项正确。28.Which of the following would be the best title for the passage?A.
41、The kisses in the boxB.A girl and her fatherC.A love storyD.The box under the Christmas tree答案A解析主旨大意题。C选项范围过大;B项和D项是文中细节,没有概括作用。虽然The kisses in the box也是文章中的一个细节,但却是文章的主线,体现出了文章的中心思想。CI once had a friend that was diagnosed with terminal cancer,and the news that he might only live up to six months w
42、as a great shock to him,his family,and his friends.However,in spite of the serious illness,he was initially determined to look into all available treatments that might cure or extend his life.I think that when you find yourself in such situations,you tend to look up every possible way for hope of sa
43、ving your life.As months went on and his health grew worse,I noticed an unexpected change in attitude that came over him.He had also been a happy person with a cheerful personality,but rather than give in to discouragement and self-pity,he took comfort in God and humanity.His talks focused on others
44、 rather than himself,and he spoke of the afterlife as something he was prepared for,believing that his concerned ancestors,including his mother and father,were there waiting for him.During the last few months,weeks,and days of his life,he was kindly cared for by friends,his loving wife,who looked af
45、ter both his physical and emotional needs,and workers from a local hospice(安养院) came to the home to regulate his medication and provide any other needed support.He didnt complain about his fate,and he willingly allowed others to serve him.Indeed,one might think why God allows death and suffering in
46、our world,but for me,such experiences taught me to value family more and kindness for others.You cant often learn these important attributes in the lap of luxury,and perhaps,such an experience is the greatest and final gift the illness can give those left behind.29.What did the man do after he first
47、 learned of his illness?A.He was operated on immediately.B.He retired from his job.C.He researched cancer treatments.D.He felt sad,doing nothing.答案C解析细节理解题。由第一段中的第二句“However,in spite of the serious illness,he was initially determined to look into all available treatments that might cure or extend hi
48、s life.”可知,本题选C项。30.What was the mans main source of comfort after several months with the disease?A.His family and friends.B.His belief in humanity.C.His doctors encouragement.D.The care from others.答案B解析细节理解题。由第二段第二句中的“.he took comfort in God and humanity”可知,本题选B项。31.What did the author learn from
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-423977.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
