分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型2020-2021学年新教材英语人教版必修第二册课后提升训练:UNIT 3 SECTION A LISTENING AND SPEAKING WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:424520
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOCX
  • 页数:5
  • 大小:32.34KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年新教材英语人教版必修第二册课后提升训练:UNIT 3SECTION ALISTENING AND SPEAKING WORD
    资源描述:

    1、UNIT 3THE INTERNET主题语境人与社会科学与技术Section AListening and Speaking课后篇巩固提升基础巩固.单词拼写1.The boy is so addicted to computer games that he spends more four hours online every night.答案than2.Mary went to see a movie with her friends that night without(tell) her parents.答案telling3.A blog is online diary where yo

    2、u write about something you are interested in.答案an4.He told me that the journey takes about two hours, (depend) on traffic.答案depending5.How about (go) to Hainan Island to spend our holiday this summer?答案going.短语填空(注意动词的适当形式)chat with,by the way,begin with,go online,look up,for example1.Youd better t

    3、he new word in the dictionary to find out its exact meaning.答案look up2.Great men have often risen from povertyLincoln and Edison,.答案for example3.Letters usually“Dear Sir” or “Dear Madam” or the persons name or title.答案begin with4.Its easy to look for some English-speaking people to on the Internet.答

    4、案chat with5.,do you have any idea where the post office is?答案By the way6.At night,she would and chat with her friends back home.答案go online.完成句子1.走了两个小时的路,他太累了,走不动了。After two hours walk,he was .After two hours walk,he was he couldnt walk.答案too tired to walk;so tired that2.你今天晚上有空吗?布朗先生想和你聊一聊。Are you

    5、 free this evening?Mr Brown wants to you.Are you free this evening?Mr Brown wants to you.答案have a chat with;chat with3.你能告诉我这个单词怎么发音吗?Can you tell me the word?Can you tell me the word?答案how I can pronounce;how to pronounce4.我答应你不会把你告诉我的事情告诉别人。I promise I will never what you have told me.I promise I

    6、willwhat you have told me .答案tell anyone else;keep;secret5.在课上,学生们轮流回答老师的问题。The students answer the teachers questions in class .The students to answer the teachers questions in class.答案in turn;take turns素养提升.阅读理解A(20192020学年湖北武昌实验中学高一下学期期中)When you get in your car,you reach for it.When youre at wor

    7、k,you take a break to have a moment alone with it.When you get into a lift,you play with it.Cigarettes?Cup of coffee?No,its the third most addictive(使人上瘾的) thing in modern lifethe cell phone.And experts say it is becoming more difficult for many people to curb their wishes to hug it more tightly tha

    8、n most of their personal relationships.With its shiny surface,its smooth and satisfying touch,the cell phone connects us to the world even as it disconnects us from people three feet away.It affects us in ways its inventors in the late 1940s never imagined.Dr.Chris Knippers,an expert at the Betty Fo

    9、rd Center in Southern California,reports that the overuse of cell phones has become a social problem not much different from other harmful addictions:a barrier to one-on-one personal contact,and an escape from reality.Sounds extreme,but weve all witnessed the evidence:the person at a restaurant who

    10、talks on the phone through an entire meal,ignoring his kids around the table; the woman who talks on the phone in the car,ignoring her husband; the teen who texts messages all the way home from school,avoiding contact with kids all around him.Is it just rude,or is it a kind of unhealthiness?And pard

    11、on me,but how is this improving the quality of life?Jim Williams,an industrial sociologist based in Massachusetts,points to a study by Duke University researchers that found one-quarter of Americans say they have no one to discuss their most important personal business with.Despite the growing use o

    12、f phones,e-mail and instant messaging,in other words,Williams says studies show that we dont have as many friends as our parents.“Just as more information has led to less wisdom,more acquaintances(熟人) through the Internet and cell phones have produced fewer friends,” he says.If the cell phone has tr

    13、uly had these effects,its because it has become very widespread.In 1987,there were only 1 million cell phones in use.Today,almost 300 million Americans carry them.The number of cell phones is far more than that of wired phones in the United States.【语篇解读】文章讲述了现在很多人对手机有瘾,就像对香烟有瘾一样。手机也给人们的生活带来了很多负面影响。1

    14、.Which of the following could probably best explain the passage?A.Cell phone users smoke less than they used to.B.More people use cell phones than smoke cigarettes.C.Cell phones have become as addictive as cigarettes.D.Using cell phone is just as cool as smoking cigarettes.答案C解析主旨大意题。文章讲的是现在很多人对手机有瘾

    15、,就像对香烟有瘾一样,手机也给人们的生活带来了很多负面影响。由第二段中的“Cigarettes?Cup of coffee?No,its the third most addictive thing in modern lifethe cell phone.”可知,手机和香烟一样,成为让人上瘾的东西。故选C项。2.The underlined word “curb” in Paragraph 2 means .A.rescueB.controlC.developD.ignore答案B解析词义猜测题。根据第二段中的“And experts say it is becoming more diff

    16、icult for many people to curb their wishes to hug it more tightly than most of their personal relationships.”可知,专家们说对很多人来说控制想要更紧地拥抱它的愿望变得更困难了,划线词curb“控制”和B项同义。故选B项。3.Which idea does the example of a woman talking on the phone in the car support?A.Women use cell phones more often than men.B.Talking o

    17、n the phone while driving is dangerous.C.Cell phones make one-on-one personal contact easy.D.Cell phones do not necessarily bring people together.答案D解析推理判断题。根据第三段中的“a barrier to one-on-one personal contact,and an escape from reality”可知,这个例子是为了说明手机是人与人沟通的一个障碍。故选D项。4.What is most likely to be discusse

    18、d in the paragraph that follows?A.How to make people get closer.B.The advantages of wired phones.C.How to use cell phones properly.D.Giving an example to prove the bad effects of cell phones.答案C解析推理判断题。文章讲述了很多人对手机有瘾,手机给人们的生活带来了负面影响。所以下文应该讲怎样正确使用手机,故选C项。B(2019黑龙江哈尔滨六中高一期末)As for old people,some of th

    19、e applications are hard to use because they didnt grow up with them.They dont have simple models of how they should work,what to do when something doesnt work or where to go for help.We make it as easy as possible to be used for people who are not familiar with the technology.I think there is huge p

    20、otential and we are designing it.The ability to connect to friends,who remember the same movies and news and music,is really important,especially as people get old.They end up in retirement homes and they arent always close to their friends.Allowing the network to help them connect with friends and

    21、family is a really powerful thing.My mother is an enthusiastic user of the Internet,although it took me years to get her to use e-mail.She was born with normal hearing,but lost it when she was 3.She was totally deaf for many years,until age 53,when she got ear aids.They work really well.That is a bi

    22、g change for her.But before then,her friends couldnt call her on the phone,so they insisted she use e-mail to communicate with them.Young people dont even think of the Internet as technology.Its just there,and they use it.Theres been a very interesting change in communication styles between old peop

    23、le and young people.There are some kids who are now in their teens and arent willing to make phone calls.And they think of e-mail as old-fashioned and slow.The reason why teens dont make phone calls seems to be that they dont know what to say.When they call they often stop for a while.They dont know

    24、 what to say,and theres this silence.On the other hand,texting is considered proper,and its okay if you dont answer.You might have been distracted(分心的).Its not considered rude.But it is considered strange if youre in this kind of voice conversation and simply stop talking.【语篇解读】本文为议论文。文章主要讲述了网络和应用程序

    25、对老年人生活的影响。5.What is the trouble that old people meet when surfing the Internet?A.They dont know how to use some applications.B.They have to buy electronic productions at a high price.C.There is no professional teacher to teach them how to use the Internet.D.They have no friends to communicate with o

    26、nline.答案A解析细节理解题。根据第一段中“As for old people,some of the applications are hard to use because they didnt grow up with them.”可知,老年人上网最大的难题是不知道怎么使用其中的一些应用程序。分析选项可知A项符合题意。6.We can infer from the passage that the author is a .A.company managerB.program designerC.college professorD.mobile phone designer答案B解

    27、析推理判断题。文章首段提到电脑的一些应用程序对老年人来说很复杂,然后在第二段作者提出“I think there is huge potential and we are designing it.(有很大的潜力,我们正在设计它)”可知,作者是一名编程人员。7.What do the young people think of the Internet according to the passage?A.Interesting.B.Amazing.C.Boring.D.Common.答案D解析推理判断题。根据文章倒数第二段中的“Young people dont even think of

    28、the Internet as technology.Its just there,and they use it.”可知,年轻人认为网络是非常常见的东西。8.Why do teens like to send texts to communicate with others?A.To save money.B.To maintain friendship.C.To avoid embarrassment.D.To make communication much easier.答案C解析细节理解题。最后一段提到,青少年不打电话是因为不知道说什么,当不知道说什么时,会停顿、沉默。然而发信息被认为是适当的方式,即使不回复,也不会被认为是不礼貌的。由此可知,青少年喜欢发信息,因为这样可避免尴尬。分析选项可知C项符合题意

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年新教材英语人教版必修第二册课后提升训练:UNIT 3 SECTION A LISTENING AND SPEAKING WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-424520.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1