2022高三英语北师大版一轮复习课时作业:选修8 UNIT 24 SOCIETY 单元主题语篇训练 (一) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高三英语北师大版一轮复习课时作业:选修8 UNIT 24 SOCIETY 单元主题语篇训练 一 WORD版含解析 2022 英
- 资源描述:
-
1、Unit 24 单元主题语篇训练 (课时作业一)AMillions of children have grown up reading Little Golden Books. In 2017, Little Golden Books celebrated its 75th birthday. Here are four things to know about the collection.It transformed the concept of a childrens book.Previous to the launch of Little Golden Books in 1942,
2、childrens books looked very different. Kids picture books often came in big and heavy volumes and were sold only in bookstores. They cost between D|S2 and D|S3. That all changed when Simon & Schuster partnered Western Publishing. They became affordable childrens books, costing just 25 cents each. Th
3、ey were placed in plain sight of young readers.It produced the topselling childrens book of the 20th century.That book would be The Poky Little Puppy. It has sold almost 15 million copies since its publication in 1942. The tale of a dessertloving dog wasnt the only Little Golden Books hit. Titles li
4、ke The Saggy Baggy Elephant and Scuffy the Tugboat also sold millions of copies.Artists who fled Europe during World War found a home at Little Golden Books.The publishers of Little Golden Books sought out talented commercial illustrators (插图画家) who had escaped the destruction of WW. Among these ill
5、ustrators was Russian migr Feodor Rojankovsky. He brought several Little Golden Books to life. One was Gaston and Josephine, a story about two pigs who run away from their homeland and start a new life in America.Little Golden Books has taken steps to make positive changes.In the 1960s, the series w
6、as criticized for failing to represent any black children in a book about the Central Park Zoo. The publishers initially brushed aside the charges. But after some time they published books that featured black characters.语篇解读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了著名童书系列小金书(Little Golden Books)四个值得了解的方面。1What were children
7、s books before 1942 like?ASmall and beyond the reach of ordinary families.BBig and easily seen by young readers.CExpensive and specific to bookshops.DLight and available only in bookstores.解析:选C细节理解题。根据第二段第一二句可知,1942年之前的童书仅书店有售;再对比1942年之前的童书价格“They cost between D|S2 and D|S3”和1942年新出的Little Golden B
8、ooks系列童书的价格“costing just 25 cents each”可知,1942年之前的童书很贵。2What do we know about The Poky Little Puppy?AIt is the only Little Golden Books hit.BIt is about a dog fond of eating sweet food.CIts sales reached nearly 15 million in the 1900s.DIt is related to the destruction of World War .解析:选B细节理解题。根据第三段的
9、“The tale of a dessertloving dog wasnt the only Little Golden Books hit.”可知,The Poky Little Puppy描述的是一只喜欢甜食的狗。3How did Little Golden Books react to the criticism in the 1960s?AThey made adjustments immediately.BThey ignored it and went on like before.CThey eventually addressed the prejudices.DThey p
10、ublished a new book about a zoo.解析:选C推理判断题。根据最后一段中的“The publishers initially .that featured black characters.”可知,起初出版商并没有把人们的指责当一回事,但过了一段时间他们出版了以黑人为主角的图书,由此可推知,他们最终设法处理了图书中的偏见问题。BAfter a nail salon turns away a physically challenged woman, a stranger makes a truly beautiful gesture, “Beauty isnt abo
11、ut having a pretty face.Its about having a pretty mind, a pretty heart, and a pretty soul, oh, and pretty nails!” That may well be Angela Peters motto.Last July, Peters, 36, rolled her wheelchair into a nail salon at the Walmart shopping center in Burton, Michigan, with the idea of painting her fing
12、ers.But Peters was turned away.The salon told her that they were afraid it would be too difficult to properly paint her nails given that her hands shook.What was meant to be a day of happiness for Peters was now a disappointment.Ebony Harris, 40, saw everything and approached Peters.Harris offered t
13、o do her nails.They shopped for nail polish.They settled on a bright blue a color that would catch every eye.They then made their way into a neighbouring Subway, found a table for two, and set up shop.Harris gently took Peters hand into hers and carefully began painting her nails.Watching it all wit
14、h awe and admiration was Subway employee Tasia Smith.What struck her most was the ease and gentleness displayed by Harris as she painted Peters nails, all the while chatting as if they were old friends.Peters, who runs a poetry website, ., harbors no bitterness towards the nail salon that turned her
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-424715.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
