2022高三英语外研版一轮总复习课后练习:选择性必修第一册 UNIT 6 NURTURING NATURE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高三英语外研版一轮总复习课后练习:选择性必修第一册 UNIT 6NURTURING NATURE WORD版含解析 2022 英
- 资源描述:
-
1、课后培优微积累战高考,训练提分点描写天气状况一、多样表达1rainy adj.下雨的,多雨的2stormy adj. 有暴风雨的;有风暴的3snow n. 雪4sunshine n. 阳光5violent adj. 猛烈的, 狂暴的6breeze n. 微风7a rainy season 多雨的季节8a stormy night 暴风雨之夜9continuous/constant rains 连绵不断的雨10in the blinding rain 在茫茫大雨中11be buried in snow 深埋在雪中12be unbearably hot 难以忍受地热13in the warm sp
2、ring sunshine 在春天温暖的阳光里14clear up 放晴了15fierce/heavy/violent storms 狂风暴雨二、佳句观摩1A cool breeze blew through the park.一阵寒风吹过公园。2The sky is overcast now, but I think it will clear up soon.现在天色阴沉,不过我想天马上就会转晴的。3Nobody is to go out on such a stormy night.没有人愿意在这样一个暴风雨之夜出门。4His body was buried in snow, but h
3、is head was sticking out.他的身体被大雪掩埋,但是头部还露在外面。5By the evening it had become unbearably hot.到了晚上天气已热得无法忍受。6In the warm spring, why not talk something warm? 在这个温暖的春天里,不如让我们聊聊温馨的话题。三、佳句仿写1By three oclock, the_rain_had_stopped and the gray sky was burdened with lumps of clouds.到三点时,雨停了,灰色的天空阴云密布。2Very fe
4、w people ventured to go out on_that_stormy_night在那个风雨交加的夜晚,很少有人敢出去。3Snow_covered_everything from horizon to horizon.大雪覆盖了视野范围内的一切。4She sat on the wall, enjoying_the_spring_sunshine她坐在墙头上,享受着春日的阳光。5The sun shone fiercely down and it_grew_hotter_and_hotter烈日当空,天越来越热。.阅读理解A语篇类型说明文主题语境人与社会社会生活商旅们在丝绸之路上可
5、能面临的危险(2021南昌市重点中学高三模拟) The Silk Road is arguably the most famous longdistance trade route of the ancient worlDThis passage connected Europe in the West with China in the East,and allowed the exchange of goods,technology,and ideas between the two civilizations.Although merchants could make huge prof
6、its traveling on the road,it was not without risk.The main Silk Road started in Changan (known today as Xian),the early Han dynastys capital.Travelers commencing their journey from this city could take a northern route that would take them across Chinas northwestern provinces.After this,they would f
7、ace the Gobi Desert,arguably the greatest danger of the Silk RoaDThe Gobi Desert,the largest desert in Asia,consists mainly of rocky,hard earth.This feature made it easier for traders to travel across,compared to sandy deserts like the neighboring Taklimakan Desert.Like other deserts,the Gobi Desert
8、 is dry and hot,and therefore the biggest challenge travelers faced was obtaining enough water for themselves as well as for their camels.So,rest stops were created along the route,allowing travelers to rest,eat and drink.These places also promoted the exchange of goods,and even ideas,amongst the tr
9、avelers who stopped there.Usually,the rest stops were placed within a days journey of each other.In this way,travelers could avoid spending too much time in the desert,which would make them be targets for robbers,another danger of the Silk RoaDOnce through the Gobi Desert,travelers would continue th
10、eir journey into Iran,Turkey,and finally Europe.While this part of the journey may have been less dangerous,it is not entirely without peril.文章大意:作为古代应该是最出名的商道,丝绸之路让商人们可以经此挣钱,但也伴随着种种风险。1The underlined word “it” in the first paragraph refers to _Amaking huge profitsBtraveling on the Silk RoadCexchang
11、ing goods and ideasDconnecting different civilizations解析:B考查代词指代。本句是一个主从复合句,前半句为让步状语从句,前后形成转折,表示尽管穿行丝绸之路的商人可以获得高收益,但这也不是没有危险的,且下文讲到的危险也都与行走在丝绸之路上相关,所以it指代的应该是“行走在丝绸之路上”,故选B。2Why was the Gobi Desert easier to cross than other deserts?AThe deserts surface was easier to walk on.BCamels for transportati
12、on were easier to finDCIt was smaller and could be crossed in less time.DThere were more natural water sources available.解析:A考查细节理解。根据第三段中的“The Gobi Desert,the largest desert in Asia,consists mainly of rocky,hard earth.This feature made it easier for traders to travel across”可知,戈壁滩之所以较好穿越是由于其地面较为坚硬、
13、好走,故选A。3What can we guess about the rest stops in the Gobi Desert?AThey offered travelers free accommodation.BThey were located around the edges of the desert.CTravelers staying there were often attacked by criminals.DThey were shared by travelers from different countries.解析:D考查推理判断。根据第四段中的“These pl
14、aces also promoted the exchange of goods,and even ideas,amongst the travelers who stopped there.”可推知,休息处接待来自不同国家的旅客,故选D。4What is the passage mainly about?AThe origins of the Silk RoaDBThe benefits of the Silk RoaDCThe difficulties faced by Silk Road travelers.DThe cultural exchanges among Silk Road
15、travelers.解析:C考查主旨大意。根据文章结构可知,作者在第一段给出了中心句“Although merchants could make huge profits traveling on the road,it was not without risk.”,在中间几段讲述了商旅们在戈壁滩上面临的困难以及其他危险,最后一段再次强调即使过了戈壁滩,但还有其他危险等待着他们,故选C。B语篇类型记叙文主题语境人与自我自强自信阅读困难的孩子最终成为一名成功作家的故事 (2020海淀高三适应性测试) One day when I was 12, my mother gave me an orde
16、r: I was to walk to the public library, and borrow at least one book for the summer.This was one more weapon for her to defeat my strange probleminability to reaDIn the library, I found my way into the “Childrens Room”I sat down on the floor and pulled a few books off the shelf at random.The cover o
17、f a book caught my eye.It presented a picture of a beagle.I had recently had a beagle, the first and only animal companion I ever had as a chilDHe was my secret sharer, but one morning, he was gone, given away to someone who had the space and the money to care for him.I never forgot my beagle.There
18、on the books cover was a beagle which looked identical to my dog.I ran my fingers over the picture of the dog on the cover.My eyes ran across the title,“Amos, the Beagle with a Plan.”Unknowingly, I had read the title.Without opening the book, I borrowed it from the library for the summer.Under the s
19、hade of a bush, I started to read about Amos.I read very, very slowly with difficulty.Though pages were turned slowly, I got the main idea of the story about a dog who, like mine, had been separated from his family and who finally found his way back home.That dog was my dog, and I was the little boy
20、 in the book.At the end of the story, my mind continued the final scene of reunion, on and on, until my own lost dog and I were, in my mind, running together.My mothers call returned me to the real worlDI suddenly realized something: I had read a book, and I had loved reading that book.Everyone knew
21、 I could not reaDBut I had read it.Books could be incredibly wonderful and I was going to read them.I never told my mother about my “miraculous” (奇迹般的)experience that summer, but she saw a slow but remarkable improvement in my classroom performance during the next year.And years later, she was proud
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-424726.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
