分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型2019大一轮高考总复习英语(人教版)课时作业15 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:424737
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:244KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019大一轮高考总复习英语人教版课时作业15 WORD版含解析 2019 一轮 高考 复习 英语 人教版 课时 作业 15 WORD 解析
    资源描述:

    1、课时作业(十五)一阅读理解A体裁话题难度指数建议用时正确率记叙文宇航员的生活7_/4Astronauts on shorter shuttle missions (使命) often work very long days.Tasks are scheduled so tightly that break times are often used to finish the days work.This type of schedule is far too demanding for long missions on the International Space Station (ISS)

    2、ISS crewmembers usually live in space for at least a quarter of a year.They work five days on and two days off to mimic the normal way they do things on the Earth as much as possible.Weekends give the crew valuable time to rest and do a few hours of housework.They can communicate with family and fri

    3、ends by email,Internet phone and through private video conferences.While astronauts cannot go to a baseball game or a movie in orbit,there are many familiar activities that they can still enjoy.Before a mission,the family and friends of each ISS crewmember put together a collection of family photos,

    4、messages,videos and reading material for the astronauts to look at when they will be floating 370 kilometers above the Earth.During their mission,the crew also receives care packages with CDs,books,magazines,photos and letters.And as from early 2010,the Internet became available on the ISS,giving as

    5、tronauts the chance to do some“web surfing (冲浪)”in their personal time.Besides relaxing with these more common entertainments,astronauts can simply enjoy the experience of living in space.Many astronauts say that one of the most relaxing things to do in space is to look out the window and stare at t

    6、he universe and the Earth.Both the shuttle and the ISS circle the planet several times each day,and every moment offers a new view of the Earths vast land mass and oceans.1What does the word“mimic”in Paragraph 1 probably mean?AFind.BCopy.CChange. DLose.2Which of the following best describes the fami

    7、lies of the astronauts on the ISS?AThey are caring and thoughtful.BThey are worried and upset.CThey are impatient and annoyed.DThey are excited and curious.3In the final paragraph,the author shows that astronauts _.Aget more pleasure in space than on the EarthB find living in space a bit boring and

    8、tiringCregard space life as commonDlove to see the Earth from space4The passage mainly discusses how astronauts _.Awork for longer missions in spaceBconnect with people on the EarthCobserve the Earth from spaceDspend their free time in space语篇解读在国际空间站的工作人员的生活可以跟在地球上的人的生活很相似。1解析:选B词义猜测题。联系“They work

    9、five days on and two days off.”我们知道,他们的生活与在地球上的生活是一样的,因此答案为B。2解析:选A推理判断题。从第二段我们知道,在飞行前,这些航天员的家人以及朋友为他们准备了供他们消遣的东西,因此他们是很体贴和想法周全的。3解析:选D推理判断题。从最后一段我们知道,这些宇航员喜欢从窗口看外面的世界,并且地球在不同时间展现了不同的画面。4解析:选D主旨大意题。全文讲述了国际空间站的宇航员是如何度过工作之余的闲暇时间的。B、C两项有一定的干扰性。文章提到过宇航员与地面上的家人和朋友的联系,也提到了他们透过窗子看地球上的景观,但是这些都是细节,而不是主题。B体裁话

    10、题难度指数建议用时正确率记叙文爱心故事9_/5Greg Woodburn,a student at the University of Southern California,spends a lot of time cleaning sneakers he collected.But soon the shoes will be sent to poor children in the United States and 20 other countries,thanks to Woodburns Share Our Shoes (S.O.S.) charity.A high school

    11、track star in the town of Ventura,California,Woodburn was treated in hospital for months with knee and hip injuries.“I started thinking about the health benefits,the friendship and the confidence I got from running,”he says,“And I realized there are children who dont even have shoes.”Woodburn gather

    12、ed up his old sneakers,then asked his friends to donate.His goal was to have 100 pairs by Christmas 2006.When he collected more than 500 pairs,he decided to turn the shoes drive into a yearround endeavor.Back then,the sneakers came from donation boxes at the YMCA and the local sporting goods store a

    13、nd from doortodoor pickups.Woodbum has now set up collection boxes at two high schools,a city gym and a recreation center.He has started accepting adult sizes and sandals (凉鞋)So far,S.O.S.has collected and donated more than 3,000 pairs.Woodburn has cleaned all the shoes.After sorting the shoes by si

    14、ze,Woodburn selected the good shoes for the washing machine and the wornout ones for recycling.To ship the footwear,Woodburn teamed with Sports Gift,a nonprofit organization that provides soccer and baseball equipment to children around the world.Keven Baxter,founder and president,says,“Wed send kid

    15、s balls and shoes.Ive heard that for many of these kids,these old sneakers are the only shoes they had.They wear them to school and to do sports.So Gregs running shoes were a nice addition for us.”For many recipients (接受者),the shoes represent opportunity.Two young boys in Southern California attende

    16、d school on alternate days because they shared a pair of shoes.They were too big for one boy and too small for the other.Thanks to SO.S.,each brother received his own pair of shoes.The boys now attend school daily and enjoy their learning.When they graduate,they say,they will help a stranger,just as

    17、 Woodburn helped them.5What caused Greg Woodburn to donate old shoes for poor children?AThe benefits from playing sports.BNews about some poor children.CHis reflection on school life.DThe medical treatment he received.6How did Woodburn manage to deliver the shoes collected?ABy sending them by mail.B

    18、By working with Sports Gift.CBy advertising for those in need.DBy offering them from door to door.7What can we learn from Keven Baxters remarks?ASports Gift is popular around the world.BMany children need Gregs old sneakers.CGregs running shoes are the best gifts for children.DChildren need more soc

    19、cer and baseball equipment than shoes.8Which of the following is the best title for the passage?AAn Organized Activity.BGreg Woodburns Life.CHow to Collect Sneakers.DRecycled Sneakers Fit for Sharing.语篇解读本文主要讲述了一名大学生收集旧运动鞋,捐赠给贫困孩子的故事。5解析:选A细节理解题。由一至三段可知Greg受伤后开始反思体育带给他的好处,意识到很多孩子没鞋子穿,于是决定捐出旧鞋。6解析:选B

    20、细节理解题。根据文章第七段可知,为了运输搜集来的旧鞋,Woodburn与一个名叫Sports Gift的非营利组织合作。Sports Gift把足球和棒球设备免费送给世界各地的儿童。7解析:选B推理判断题。根据文章第七段可知,Sports Gift的创始人Keven Baxter说,那些旧的运动鞋是一些贫困孩子仅有的鞋子,他们穿着它们上学和运动。由此可见,有很多穷孩子需要Greg Woodburn捐赠来的旧鞋。8解析:选D主旨大意题。本文讲述了一名大学生收集旧运动鞋,捐赠给贫困孩子的故事,所以选D项。二七选五阅读体裁话题难度指数建议用时正确率说明文拒绝虚假健康信息7_/5Evaluating

    21、Sources (来源) of Health InformationMaking good choices about your own health requires reasonable evaluation.A key first step in bettering your evaluation ability is to look carefully at your sources of healthy information.Reasonable evaluation includes knowing where and how to find relevant informati

    22、on,how to separate fact from opinions,how to recognize poor reasoning,and how to analyze information and the reliability of sources._1_Go to the original source.Media reports often simplify the results of medical research.Find out for yourself what a study really reported,and determine whether it wa

    23、s based on good science.Think about the type of study._2_Watch for misleading language.Some studies will find that a behavior“contributes to”or is“associated with”an outcome;this does not mean that a certain course must lead to a certain result _3_ Carefully read or listen to information in order to

    24、 fully understand it.Use your common sense.If a report seems too good to be true,probably it is.Be especially careful of information contained in advertisements._4_ Evaluate“scientific”statements carefully,and be aware of quackery (江湖骗术)_5_ Friends and family members can be a great source of ideas a

    25、nd inspiration,but each of us needs to find a healthy lifestyle that works for us.Developing the ability to evaluate reasonably and independently about the health problems will serve you well throughout your life.AMake choices that are right for you.BThe goal of an ad is to sell you something.CBe su

    26、re to work through the critical questions.DAnd examine the findings of the original research.EDistinguish between research reports and public health advice.FBe aware that information may also be incorrectly explained by an authors point of view.GThe following suggestions can help you sort through th

    27、e health information you receive from common sources.语篇解读文章主要讲述了不要盲目相信一些健康信息,要当心江湖骗术,学会辨别和选择。1解析:选G第一段是综述,紧接着的四个段落分别是四条建议,因此空处是过渡句,引出下面的几条建议,故选G。2解析:选D此处顺承本段标题Go to the original source,首尾照应,故选D。3解析:选F本段主要讲述当心误导性语言,空后的句子进一步强调要仔细阅读或聆听,当心被误导,空前列举了一种误导的形式,故选F。4解析:选B空前一句为“Be especially careful of information contained in advertisements.”,因此,接下来的句子应该与广告有关,故选B。5解析:选A空后提到朋友和家人都有可能成为较大的信息来源,但一定要学会自己判断,自己选择,即要做对自己来说正确的选择,故选A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019大一轮高考总复习英语(人教版)课时作业15 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-424737.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1