2019大一轮高考总复习英语(人教版)课时作业28 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019大一轮高考总复习英语人教版课时作业28 WORD版含解析 2019 一轮 高考 复习 英语 人教版 课时 作业 28 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时作业(二十八)一阅读理解体裁话题指数建议用时正确率说明文金钱与人生的意义10_/4Recently a professor of philosophy (哲学) in the United States has written a book called Money and the Meaning of Life.He has discovered that how we deal with money in our daytoday life has more meaning than we usually think.One of the exercises he has asked
2、his students to do is to keep a record of every penny they spend for a week.From the way they spend their money,they can see what they really value (重视) in life.The professor says our relation with others often becomes clearly defined (明确)when money enters the picture.You might have wonderful friend
3、ship with somebody and you think that you are very good friends.But you will know him only when you ask him to lend you some money.If he does,it brings something to the relationship that seems stronger than ever before.Otherwise it can suddenly weaken the relationship if he doesnt.Since money is so
4、important to us,we consider those who are rich to be very important.The professor interviews some rich people in his research for his book.Question:What is the most surprising thing you have discovered about being rich?Answer:The most surprising thing is why people give me so much respect (尊重)I am n
5、othing.I dont know much.All I am is rich.People just have an idea of making more and more money,but what is it for?How much money do I need for any given purpose in my life?In his book,the professor uncovered an important need in modern society:to bring back the idea that money is a tool rather than
6、 the end.Money plays an important role in the material world,but expecting money to give happiness may be missing the meaning of life.1The students are asked to keep a record of every penny they spend to _.Alearn how to spend moneyBlearn how to make more moneyCknow what to write in a recordDknow wha
7、t is important in life2In the second paragraph,the professor mainly tells us _.Anever to borrow money from a friendBfriendship disappears when it comes to moneyCmoney can influence friendshipDmoney can weaken friendship3Through his book,the professor seems to tell us _.Amoney is very important in th
8、e material worldBthe purpose of our life is to make moneyCmoney does not surely mean happinessDwe should value money in our life4Which of the following might the author disagree?AMoney is important in modern society.BThe meaning of life does not completely lie in money.CWealth will surely bring the
9、owner happiness.DHappiness is not necessarily the result of wealth.语篇解读文章说明了钱对人们的意义,以及人们对钱应该有清楚的认识。1解析:选D细节理解题。由第一段的句子,从学生花钱的方式,他们可以看出生活中什么是重要的,故选D项。2解析:选C推理判断题。从文章第二段可知,如果朋友借钱给你会加强你们的友谊,但如果他不借,就会削弱你们的友谊。所以作者认为找朋友借钱是测试友谊的一种很好的方式,故选C项。3解析:选C推理判断题。根据最后一段提到钱在物质世界里是重要的,但不要期望着钱能带来幸福,这就失去了生活的意义,故选C项。4解析:选
10、C推理判断题。最后一段提到“Money plays an important role in the material world,but expecting money to give happiness may be missing the meaning of life.”,故C项是作者所不同意的,故选C项。二完形填空体裁话题指数建议用时正确率夹叙夹议文哲理故事14_/20A group of people were in search of a home.After _1_ some time walking around,they finally found a place to _
11、2_ down.They needed some _3_,and the chief (首领) sent out three groups of people to_4_ the surrounding areas.After a short discussion,the three groups went out in _5_ directions.The first group explored the north.There,they saw large fields with _6_ crops,vegetables and fruits.They went back to repor
12、t their _7_,“We saw lots of vegetation (植物)We can be _8_.”The second group went southwest.There,they saw lots of _9_.As they went back,they said,“We saw hundreds of animals.We can _10_ for our food,and rely _11_ on meat to sustain (维持) us.”The last group went southeast.There,they reached the sea and
13、 saw hundreds of fish swimming.They returned and said,“We saw plenty of fish.We can go _12_ for our food.”“We can eat meat alone!” shouted the second group.“No!_13_! We did not see any animals at all!” said the first group.The third group joined in,“Are you _14_?We did not see anything like you have
14、 _15_.There was only water.We need to become fishermen!”Each group got so _16_ with the others that they each went to the place they had explored.They were _17_ that they alone had the answer and that the others must have been wrong._18_,each group of people only chose to believe themselves._19_ the
15、y had chosen to learn from one another and _20_ them,they could have had the best of everything.1AspendingBcostingCtaking Dlosing2Abreak BcoolCsettle Dcalm3Awater BfoodCenergies Dinformation4Aexplore BcleanCmeasure Dcover5Asame BaC/ Ddifferent6Amain BfewCpoor Dmany7Aexperiences BfindingsCresults Dco
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
孟建平各地期末试卷精选三年级下册科学教科版答案.pdf
