2019届浙江高三英语120分高考模拟卷:高考模拟卷(四) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019届浙江高三英语120分高考模拟卷:高考模拟卷四 WORD版含解析 2019 浙江 英语 120 高考 模拟 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、120分高考模拟卷(四)(时间:100分钟满分:120分)选择题部分第一部分听力(共两节,满分30分)(略)第二部分阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10个小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A The associates I hired in my bicycle and lawn mower shop like myself were never perfect;however,they were excellent.Working with them as they improved taught me new wa
2、ys to show forgiveness,understanding,and patience.One day the placement officer asked me to interview a young man who was having trouble finding a job.He told me that David was a little shy,did not talk much and was afraid to go on with interviews.He requested that I give David an interview just for
3、 practice.He plainly told David that I had no positions open at the time and the interview was just for practice.When David came in for the interview,he hardly said a word.I told him what we did at the bicycle shop and showed him around.I told David to keep showing up because the number one thing an
4、 employer wanted in an associate was dependability.David was very quiet (he was evaluated as a slow learner in school).Every ten days or so,for weeks after the interview,David walked into the bicycle shop and stood by the front door.He never said a word,just stood by the door.One day,shortly before
5、Christmas,a large truck came to the shop,packed with 250 new bicycles.It had to be unloaded right away or the driver would leave.It was raining.Some of my workers (without physical limitations) chose not to brave the weather to get into work,so I was short-handed.It seemed everything was going wrong
6、 and on top of it,David came in the front door and just stood there.I looked at him and shouted,“Well,all right!Fill out a time card and help me unload this truck!”David worked for my bicycle shop for eighteen years.He came to work every day thirty minutes early.He could talk; however,he rarely chos
7、e to. He drove my truck and made deliveries.The customers would praise David,saying,“He doesnt talk,but he really shows you how to operate a lawn mower!”21.The author gave David an interview to.A.find a person who is reliable B.give him some practiceC.find a part-time worker in needD.show sympathy f
8、or him22.The author finally hired David because .A.he needed someone who was willing to work thenB.there were no other workers in the shop thenC.David kept showing upD.he realized David was dependable23.We can infer from the last paragraph that .A.some customers just play jokes on DavidB.David has h
9、ad his character changed through workC.the author feels lucky to hire DavidD.the author prefers David to be more outgoing语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。David是“我”的一位雇员,虽然他不善言辞,但勤恳踏实的工作态度赢得了顾客的赞美。他也让“我”明白:“我”的伙伴们和“我”一样都不完美,但却很优秀。在跟他们一起工作的日子里,“我”学会了宽恕、理解和耐心。答案及剖析:21.B细节理解题。根据第二段第三句He requested that I give David an in
10、terview just for practice.可知,他要求作者给David进行一次面试,仅仅只是为了练习。故B项正确。22.A细节理解题。根据倒数第二段可知,当装满250辆新自行车的大卡车冒雨到达时,一些工人不愿在这样的天气情况下工作,因此人手短缺。这时作者正好看到David进来,于是叫他过来帮忙。结合最后一段可知,David从此开始在这里工作了。故A项正确。23.C推理判断题。根据最后一段可知,David在作者的店里勤勤恳恳工作了十八年,还受到了顾客的赞扬。由此可推知,作者感觉很幸运能有这样的员工。故C项正确。BKeeping a busy social life among lots
11、 of friends may keep people thinner than spending hours doing some exercises,according to scientists.They say that socializing and meeting with friends help increase levels of brown fat in the body which burns calories to produce heat.Living in an exciting social environment was found to reduce fat
12、in mices belly by half over four weeks,even if they ate more.US researchers say that social excitement aids weight loss by turning white fat into brown fat.White fat stores calories and makes us fatter,while brown fat burns energy to produce heat.Turning white fat into brown fat is extremely difficu
13、lt,normally requiring long-term stay in cold conditions or exciting part of the bodys nervous system.However,scientists from Ohio State University now think that having a busy social life is an even more effective way of changing white fat into brown fat.The team came up with their theory by studyin
14、g the effects of various living environments on mice.Those,who lived alongside a greater number of mice,had more space and toys to excite themselves and they lost far more weight over the course of the study than their “couch potato” fellows.Studys author,Dr Mattew During whose teams findings appear
15、 in the journal Cell Metabolism,said,“Im still amazed at the degree of fat loss that occurs.” Explaining how new technology had threatened face-to-face socializing,he added,“Its not just a sedentary (久坐的)lifestyle and high calorie foods,but an increasing lack of social activities.” Co-author Dr Lei
16、Cao said,“Loneliness is a potential factor for cancer and death;its equal to cigarette smoking to a certain extent.Social activities are very vital.”24.Which of the following statements does the text support? A.Levels of brown fat can be increased by socializing.B.The mice lacking social life lose m
17、ore weight.C.The research findings havent been published so far.D.Dr Mattew During wasnt convinced of the result.25.We can conclude from the text that .A.the fat in mices belly was reduced because of the relaxing environmentB.a sedentary lifestyle and high calories foods influence peoples social lif
18、eC.surfing the Internet may influence peoples face-to-face communicationD.cancer and death are mainly caused for lack of social life26.Whats the main idea of the text?A.Brown fat is beneficial to peoples health.B.Socializing is unnecessarily important in peoples daily life.C.White fat can be changed
19、 into brown fat.D.Socializing contributes to peoples losing weight.语篇解读:科学家指出,人际交往能够提高体内卡路里的消耗量,从而减少脂肪,达到减肥的效果。然而,现代化的科技正在威胁着人与人之间的面对面交流。答案及剖析:24.A细节理解题。根据第一段第二句中的They say that socializing and meeting with friends help increase levels of brown fat可知,社交和与朋友见面能够帮助提高棕色脂肪的水平。所以答案为A项。25.C推理判断题。根据最后一段第二句中
20、的Explaining how new technology had threatened face-to-face socializing可知,新科技正在威胁着面对面的交流。所以答案为C项。26.D主旨大意题。文章第一段统领全文,主要说明人际交往能够帮助提高棕色脂肪的水平,从而帮助人们减肥。第二、三、四段也都是围绕这一主题阐述的。所以答案为D项。CThe national environmental watchdog has declared that boosting efforts to cut air pollution in northern China,especially win
21、ter smog from the burning of coal,is a mission for this year.Burning coal for winter heating has been listed as one of the primary causes of air pollution,Chen Jining,minister of environmental protection,said on Monday at the annual meeting on environmental protection in Beijing.“As much as 60 perce
22、nt of smog content is caused by coal burning in the starting phase of each smog”,said Fang Li,an official with Beijings Environmental Protection Bureau.Therefore,Beijing has declared that it will wipe out coal use in its most rural areas by 2020.To start with,Beijing will replace coal-fired heating
23、stoves with those powered by electricity or gas in 400 villages this year,before taking the campaign to the districts of Chaoyang,Haidian,Fengtai and Shijingshan by 2017,said Guo Zihua,a municipal rural development official.Beijings downtown districts of Dongcheng and Xicheng eliminated coal burning
24、 last year,officials said.The capital and other places in northern China experienced several smog alerts in November and December,when peak readings were many times higher than the national safety level.Obviously,the situation is deteriorating,and will become a norm.So the government came up with a
25、“smog subsidy (津贴)” for those who work outdoors,and 95 percent of the respondents to a survey support it.The Trade Union in Zhengzhou City surveyed subscribers to its official WeChat account and found that 88 percent of nearly 400 respondents said priority should be given to outdoor workers on smogg
26、y days.But 9 percent said air pollution affects everyone so it would be unfair to only address the concerns of people who work outdoors.Over half of the respondents think the extra subsidy,if applied,could come in the form of protective tools or cash.Twenty-two percent said money is the easiest way.
27、To finance the proposed subsidy,53 percent think the government and companies should jointly pay the bill,while 44 percent said central and regional governments should be responsible.27.What can we infer from the “No coal by 2020” strategy?A.China will wipe out coal use in most rural areas by 2020.B
28、.Beijings Environmental Protection Bureau put it forward.C.Coal-fired heating is cheaper than electricity or gas heating.D.Coal burning in Beijing is mostly concentrated in rural areas.28.Which of the following is TRUE according to the passage?A.60 percent of dust is caused by coal burning.B.Whether
29、 the “smog subsidy” policy can be carried out hasnt been decided.C.The Trade Union surveyed 400 Zhengzhou citizens.D.There are 6 districts in Beijing where people burn coal.29.How many respondents think its better to pay the subsidy by money?A.About 35.B.About 90. C.About 200.D.About 350.30.Whats th
30、e authors attitude towards the “smog subsidy”?A.Supportive.B.Disapproving. C.Objective.D.Uncertain.语篇解读:本文是一篇环保类的说明文。由于雾霾天气越来越严重,北京市决定采取措施,在2020年前要实现农村“无煤化”。同时,出于对空气污染日趋严重而且很难彻底消除的考虑,政府计划推出“雾霾津贴”,来给户外工作者一些补偿。答案及剖析:27.D推理判断题。根据第二段中的“Beijing has declared that it will wipe out coal use in its most rura
31、l areas by 2020.”可知是在2020年之前北京实现农村无煤化,而不是整个中国,排除A项;文中并没有说明是哪个部门提出的此项战略,排除B项;C项文中也没有提及,故排除;根据第二段中的“it will wipe out coal use in its most rural areas by 2020”以及第三段中的“Beijing will replace coal-fired heating stoves with those powered by electricity or gas in 400 villages”可知烧煤主要集中在农村地区。故选D。28.B细节理解题。根据第四
32、段中的“the government came up with a smog subsidy(津贴)”以及后文做的一些调查可知,“雾霾津贴”的举措只是由政府提出,最终能否被实施还没有确定。故B项正确。根据第二段的内容可知百分之六十的烟雾是在燃烧煤炭的开始阶段产生的,而不是百分之六十的灰尘是由燃煤引起的,故排除A项;根据倒数第二段的首句可知将近400的市民不一定全是郑州市民,故C项不正确;根据第三段的内容可知D项也不符合文意,故也应排除。29.B推理判断题。根据最后一段中的“Twenty-two percent said money is the easiest way.”可知40022%=88
33、,最接近90,故选B。30.C观点态度题。本文作者只是客观地介绍了“雾霾津贴”的一些情况以及人们对它的一些看法,没有夹杂任何感情色彩和偏向性。故选C。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)(2018浙江余姚中学高三最后押题卷)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Want to improve your language skills?Follow the tips.Embrace authentic languageGo to find what you lovemovies,audiobooks,podcasts,or comics.Or t
34、ravel back in time to your favorite childhood Disney songs.You may find that you even want to sing along with them.31.Language teachers call these “authentic texts”,which is simply another way to say that this is real,living,breathing language.Use your devicesThink of the technology you use on a dai
35、ly basis.How about changing the display language?32.It might be worth making a mental note of how to change the language back though,just in case.Build associations with your environmentYour environment is full of vocabulary.Sticky notes are your friends when it comes to labeling every object in you
36、r house.Handy tip:Dont just label stuff,build associations with useful vocabulary.For example,dont just write “the light switch” but also “to turn on”,“to turn off”,“bright” and “dark”.Reading these associations regularly will help solidify them in your mind.33.Less is morewhen you do it regularlyMa
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-425020.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
