2019届高三二轮复习英语专项练习:阅读理解板块组合练三 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019届高三二轮复习英语专项练习:阅读理解板块组合练三 WORD版含解析 2019 届高三 二轮 复习 英语 专项 练习 阅读 理解 板块 组合 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阅读理解板块组合练三(限时35分钟).阅读理解AThe Path of Life Garden lies in a 14-acre field of paths, wildflowers and open spaces on the banks of the Connecticut River.The garden is a fun place for families.Kids love running through the tree maze (迷宫) and jumping around the large stone sculptures.Grandparents love brin
2、ging their grandchildren back year after year to see what is new and what has stayed the same.More than anything else, the Path of Life Garden is a place for reflection and appreciation.The garden is also a unique place for a family gathering, business outing or birthday party.If you are interested
3、in hosting an event in the garden, please e-mail us or call 802-674-9933.In July of each year, the One Drum Festival is held in the Path of Life Garden!This full day celebration aims to bring together drummers from many different traditions.Visitor information:Admission: $6 each (Age: 13 and over);
4、$3 each (Age: 412); kids aged 3 and under are free; admission is discounted by 10% for groups of 10 or more.Garden hours: Dawn to dusk.Food and drink: Full lunch menu is available at Harpoon, which is close to the garden.Visitors are welcome to have picnics in the fields of the garden!Touching or cl
5、imbing: We hope you can protect the garden by not being too rough with our sculptures.Animals: Only trained guide and service animals are permitted in the garden.Sorry, but no pets allowed.Safety: Please be aware that there is poison ivy (毒葛) on the edges of the field so you should stay on the path
6、to avoid these plants!语篇解读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了美国一个著名的公园。1What do we know about the Path of Life Garden?AIt is intended for children.BIt provides places for activities.CVisitors cant find picnics in the garden.DThere are musical performances every day.解析:选B推理判断题。根据第二段和第三段的内容可知,这个公园可以为家庭、私人或者社会活动提供场地。2Ho
7、w much should a couple with two kids aged 2 and 5 pay?A3 dollars.B9 dollars.C15 dollars. D18 dollars.解析:选C细节理解题。根据文章Admission部分的内容“$6 each (Age: 13 and over); $3 each (Age: 412); kids aged 3 and under are free” 可知,一对夫妇和两个孩子(分别是两岁和五岁)参观公园的价格是260315。3Which of the following may put you at risk accordin
8、g to the text?AThe tree maze.BPoison ivy on the edges.CGuide and service animals.DStone sculptures in the garden.解析:选B细节理解题。根据最后一段“Please be aware that there is poison ivy (毒葛) on the edges of the field so you should stay on the path to avoid these plants!”可知,园区边缘有毒葛,参观者应在公园的道路上行走,以免有危险。BZheng Xuan
9、works in a “Confucius classroom” at the Metro Deaf School in Saint Paul, Minnesota, the United States.Named after the ancient Chinese philosopher, Confucius schools and classrooms are generally run as nonprofit public institutions to help foreigners understand China through language and culture clas
10、ses at overseas universities.Zheng is the first hearing-impaired (听障的) teacher to have been sent abroad as part of the program, which was established in 2004.She has considered as her personal motto the words of Irving King Jordan, the first deaf president of Gallaudet University in Washington DC.,
11、“Deaf people can do anything hearing people can do, except hear.”Zheng teaches students Chinese Sign Language, basic Mandarin (普通话) and Chinese culture, but communicates with her colleagues using American Sign Language and English.Born in Wuhan, Hubei Province, Zheng lost most of her hearing after a
12、 medical accident at age 2.She learned to communicate by lip-reading and entered mainstream education.In 2009, she received a PhD in literature from Shanghais Fudan University.She refused job offers in Shanghai and Shenzhen, choosing instead to teach at Chongqing Normal Universitys special education
13、 department the only one in West China for students who are hearing-impaired.Her hard work won her recognition at the school and it took her only two years to become an associate professor and a mentor (导师) for postgraduate students.She has adapted quickly to the different teaching environment in Mi
14、nnesota and accepted the opportunity to learn about special education in the US.“Doctor Zheng is one of the most intelligent and thoughtful professors I have met.Her hard work earns my respect,” Kathy Johnson, director of the SCSU Confucius Institute, said.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了中国首位聋人女博士郑璇投身于孔子学院,在海外传播
15、中国传统文化。4It can be known from the passage that .AConfucius schools aim to help foreigners understand ChinaBZheng Xuan is the founder of the Confucius Institute programCZheng Xuan is famous for her personal education mottoDonly hearing-impaired teachers can teach in Confucius schools解析:选A细节理解题。根据第一段“C
16、onfucius schools and classrooms are generally run .culture classes at overseas universities”可知,孔子学院是通过语言和文化课程帮助外国人了解中国的非营利机构。5Which of the following is correct about Zheng Xuan?AShe is the first teacher in the Confucius Institute program.BShe was sent abroad to study in Gallaudet University in 2004.
17、CShe is very optimistic about her disability.DShe works under the leadership of Irving King Jordan.解析:选C推理判断题。根据第二段“She has considered as her personal motto the words .Deaf people can do anything hearing people can do, except hear.”可知,郑璇把“聋人除了听不到,能做任何正常人能做的事情。”作为自己的座右铭。由此可推知,郑璇对于自己的残疾非常乐观。6After Zhe
18、ng Xuan graduated she .Alost most of her hearing in a medical accidentBhad chances to work in big citiesCbecame well-known due to her deafnessDlearned lip-reading and sign language解析:选B细节理解题。根据第四段“In 2009, she received a PhD in literature from Shanghais Fudan University.She refused job offers in Sha
19、nghai and Shenzhen .”可知,郑璇在毕业之后拒绝了上海和深圳的工作邀请。由此可知,郑璇曾有机会到大城市工作。7What does Kathy Johnson think of Zheng Xuan?AShe is grateful to her.BShe appreciates her very much.CShe is shocked by her.DShe feels sorry for her.解析:选B推理判断题。根据最后一段“Doctor Zheng is one of the most intelligent and thoughtful professors I
20、 have met.Her hard work earns my respect”可知,Kathy Johnson说郑璇是她见过的最聪明最有思想的教授之一。她的刻苦赢得了Kathy Johnson的尊敬。由此可推知,Kathy Johnson很欣赏郑璇。CWhat do children do when they lose their baby tooth?The custom in the US, England, Canada, Australia and some other English-speaking countries is that children put their ba
21、by tooth under their pillow before going to bed.They believe the tooth fairy (小精灵)comes during the night and gives them money in exchange for their tooth.Of course, we know that the money is not from the fairy.Their parents switch the tooth for money.In some European countries, it is a common practi
22、ce to bury the baby tooth in the ground.The tooth is likely buried in the garden or in the surrounding field.However, since most of the people now find themselves living in towns or cities, they begin placing the tooth in a small flowerpot.It is done so that a permanent tooth will grow in its place.
23、Putting a tooth under a pillow sounds sweet, and putting a tooth under the ground sounds safe, but what about throwing a tooth around?In some Asian countries, thats just what they do.Children throw a lower tooth up onto the roof and an upper one is thrown down on the ground, or hidden under the bed.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
