2020-2021学年新高中英语人教版选择性必修第一册课后练习:UNIT 1 SECTION C USING LANGUAGE (Ⅰ) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新高中英语人教版选择性必修第一册课后练习:UNIT 1SECTION CUSING LANGUAGE WORD版含解析 2020 2021 学年 高中英语 人教版 选择性
- 资源描述:
-
1、Section CUsing Language ()课后篇巩固提升基础训练.单句语法填空1. (found) in 1949,The Peoples Republic of China is the third country in the world to send man into space.答案Founded2.The (politics) will meet with people to talk about matters of common concern.答案politician3.The university has also made great (advance) in
2、scientific studies and social services.答案advancement(s)4.They suggested that the legal aid system should be (access) to more people.答案accessible5.Which of the following statements can (infer) from the passage?答案be inferred.完成句子1.It is known to all that China has (取得巨大的进展) in tourism in recent years.
3、答案made great advancement(s)2.At times he does his schoolwork very well; (也有的时候) he does it very poorly.答案at other times3.Hold yourself still (一会儿) while I take your photograph.答案for a moment4.I know another idiom;its (话到舌尖) but I cant quite say it.答案on the tip of my tongue5.Believe me,this dog is di
4、fferent and can (带来快乐) you.答案bring happiness to6.He was under the impression that Robert had (做出巨大的贡献) to the research subject.答案made great contributions.用定语从句翻译句子1.我住在一对夫妻的隔壁,他们的孩子经常制造噪音。(whose)I live next door to a couple.答案whose children often make a lot of noise2.一些专家认为阅读是学校教育所依赖的基本技能。(介词+关系代词)S
5、ome experts think reading is the fundamental skill.答案upon/on which school education depends3.科学家们提出了很多关于人类为什么哭泣时流泪的理论,这些理论尚未得到证实。(代词+介词+关系代词)Scientists have advanced many theories about why human beings cry tears,.答案none of which has been proved4.很多年轻人都去了偏远地区追求自己的梦想,他们中大部分都受过良好的教育。(代词+介词+关系代词)Many y
6、oung people,headed for remote regions to chase their dreams.答案most of whom were well-educated5.众所周知,全球变暖已经引发了很多自然灾害。(as),global warming has caused a lot of natural disasters.答案As is known to all能力提升.完形填空Gran Kropp was a Swedish adventurer and mountaineer.In 1972,at the age of six,with his fathers he
7、lp,he1 Galdhopiggen,the highest mountain in Northern Europe.Twenty-four years later,he stood on the highest peak in the world,Mount Qomolangma.His journey to the 2 shows just how independent,persistent (坚持的),and determined this 3 man is.While most people arrive at the foothills of Mount Qomolangma b
8、y some sort of modern 4, Kropp bicycled 8,000 miles from his home in Sweden.Traveling by bike was not 5.He stopped many times to 6 his bike because rough roads caused mechanical problems for him.In addition,he was run after by dogs,stung by hornets (马蜂) and was caught in the rain several times befor
9、e he 7 the base of the mountain.Kropp 8 to climb Mount Qomolangma the same way he traveled to the mountain:without the 9 of others and without modern conveniences.Unlike other mountaineers,Kropp climbed the mountain without a guide or helper.He did not 10 bottled oxygen to help him breathe at high a
10、ltitudes,and he carried all of his 11 himself in a pack that weighed about 140 pounds.It took Kropp two tries to reach the top of Mount Qomolangma.The first time,he had to 12 only 350 feet from the top because the weather was too dangerous.Just a few days earlier,at that same level eight climbers ha
11、d 13 because of a sudden snowstorm in the mountain.He felt deep sorrow for them,but became more 14.The mountaineer waited out the storm,rested,and tried again a few days later.This time,he was 15.After he walked down the mountain,he got back on his bike and rode the 8,000 miles back to Sweden.【语篇解读】
12、本文是一篇记叙文。瑞典探险家Gran Kropp在六岁时便在父亲的帮助下登上北欧最高峰Galdhopiggen;二十四年后,他登上了世界最高峰珠穆朗玛峰。1.A.heard ofB.dreamed ofC.sawD.climbed答案D解析根据上文“Gran Kropp was a Swedish adventurer and mountaineer.”可知,Gran Kropp是瑞典探险家和登山者;并结合该句语境可知,他在六岁时,在父亲的帮助下登上北欧最高峰Galdhopiggen。2.A.topB.countryC.areaD.valley答案A解析根据空前一句可知,在二十四年后,他登上了
13、世界最高峰珠穆朗玛峰;由此可知,他登上世界之顶的壮举展示了他独立、坚韧不拔的精神。3.A.outstandingB.generousC.modestD.honest答案A解析上文提到他登上了世界最高峰,故可推知他是一个杰出的人。outstanding意为“杰出的”。4.A.design B.vehicleC.theoryD.material答案B解析根据该句中的“most people arrive at.Kropp bicycled 8,000 miles from his home in Sweden”可知,尽管大部分人是通过一些现代车辆(vehicle)来到珠穆朗玛峰山脚下的,但是Kro
14、pp是从瑞典的家里骑行八千英里来到珠穆朗玛峰山脚下。5.A.boringB.easyC.tiringD.busy答案B解析根据常识和下文中的“He stopped many times to his bike”可知,骑行去珠穆朗玛峰山脚下是不容易的。6.A.lockB.rideC.repairD.find答案C解析根据下文中的“because rough roads caused mechanical problems for him”可知,由于崎岖的道路引发自行车机械故障,所以他不得不多次停下修理自行车。7.A.leftB.reachedC.discoveredD.toured答案B解析此处
15、表示在抵达山脚下之前,他被狗追赶,被马蜂蜇,数次被困在雨中。8.A.choseB.refusedC.agreedD.hated答案A解析根据下文中的“without the of others and without modern conveniences”可知,Kropp选择了他到山脚的同样的方式去攀登山峰,即没有别人以及现代化设备的帮助。9.A.presenceB.approvalC.assistanceD.knowledge答案C解析参见上题解析。10.A.gatherB.orderC.shareD.bring答案D解析根据语境可知,他没有带氧气瓶帮助自己在高山上呼吸。11.A.medi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-426227.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
