2022高考外研版英语一轮训练:必修3 MODULE 1 主要国家地理概况 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考外研版英语一轮训练:必修3 MODULE 主要国家地理概况 WORD版含解析 2022 高考 外研版 英语 一轮 训练 必修 主要 国家地理 概况 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、Module 1 Europe课下主题训练 主要国家地理概况.阅读理解A(2021陕西百校联盟模拟)Im interested in the Renaissance (文艺复兴), so I like visiting ancient Italian cities.Ferrara is called City of the Renaissance. When I learned about this city on the Internet, I decided to pay a visit to it.The city has a certain charm, but I find it i
2、snt as great as other Italian cities like Verona, let alone Venice or Rome. The Michelin Green Guide gives it two stars, which is right.I first visited the city centre. The Cathedral and Castello Estense are at the heart of the city. Both have striking appearances. I visited the Cathedral first. Cas
3、tello Estense is also worth visiting, which owes its name to the powerful Este family. It was built with bricks and surrounded by a moat (护城河). At the lower levels, the history of the city and the Este family are told through displays, and in another part the ceilings are shown through mirrors on th
4、e ground.In the north, we can appreciate the Renaissance extension of the town, with straight streets and monumental houses. The famous Palazzo dei Diamanti lies here. When I was visiting it, it started to rain, so after taking a few photos quickly, I cut my visit there short. It had been raining fo
5、r a few days. When the rain ceased, I went to visit the historical centre and the Renaissance buildings.After leaving there, I visited several other interesting places such as palaces and the narrow streets of the downtown. After four hours in Ferrara I left by train to Mantua. There I had a much be
6、tter time.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章介绍了意大利北部城市费拉拉的一些地方并讲述了作者的参观过程。1Why did the author pay a visit to Ferrara?AIt is related to the Renaissance.BIt is full of charm.CIt is a very famous city in Europe.DIt is strongly recommended by a website.解析:选A细节理解题。根据第一段前两句可知,作者对文艺复兴感兴趣,费拉拉被称为文艺复兴之城,即它与文艺复兴有关,所以作者去参观了费拉拉,故
7、A项正确。2What did the author think of The Michelin Green Guides comment on Ferrara?ARidiculous.BReasonable.CUnacceptable. DUnbelievable.解析:选B细节理解题。题干问的是作者如何看待米其林绿色指南对费拉拉的评价。根据第二段中的“but I find it isnt as great . which is right”可知,作者认为费拉拉不如像维罗那等的意大利城市好,更不用说威尼斯和罗马了,米其林绿色指南给这个城市评两颗星是合理的。故B项正确。3How could Ca
8、stello Estense probably get its name according to the text?AIt came from the historical buildings.BIt originated from the straight streets.CIt was named after the powerful Este family.DIt was connected to the surrounding moat.解析:选C细节理解题。根据第三段中的“Castello Estense is also worth visiting, which owes its
9、 name to the powerful Este family.”可知,埃斯坦塞城堡的名字起源于强大的埃斯特家族,即以这个家族的名字而命名,故C项正确。4What can we infer from the text?AThe writer thought Ferrara was as great as Venice.BThe writer visited Palazzo dei Diamanti for a long time.CThe writer was much more satisfied with the tour in Mantua than in Ferrara.DThe
10、writer was disappointed with the visit to the Cathedral and Castello Estense.解析:选C推理判断题。根据尾段最后两句可知,作者在曼图亚度过了更加愉快的时光,并结合第二段尾句可推知,与费拉拉相比,作者对于曼图亚之旅更满意,故C项正确。B(2021合肥高三检测)People often talk about cultural differences between western and eastern countries, but how about the western world itself? Surprisin
11、gly, a closer look at it can reveal a good many curious details.The most obvious characteristic of the majority of Americans is that they smile a lot. It does not matter whether they have a strong reason to smile; they do it, sometimes simply because they have to. A smile is not just a powerful mark
12、eting tool, but also a way to show that someone is friendly, and that life in general is fine. Europeans, on the contrary, prefer to keep a more neutral (不露声色的) facial expression. They smile mostly when they are in a good mood, or feel amused; if not, a Europeans face will remain neutral, or even du
13、ll. In Russia, for example, there is a proverb saying that laughing for no reason is a sign of a fool. It does not mean that Europeans are serious, or that they do not have a sense of humor.The same refers to communication in general. Americans are extremely communicative; small talk and chats are c
14、ommon. Europeans talk mostly when there is something to say, and rarely enter communication just for the purpose of talking to other people. American people prefer to express what they think carefully, considering how it might affect surrounding people. Europeans are more straightforward, even with
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-426701.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022春七年级数学下册 第八章 二元一次方程组8.pptx
