河北省武强中学2020-2021学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省武强中学2020-2021学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 河北省 武强 中学 2020 2021 学年 下学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、河北武强中学2020-2021学年度第二学期期中考试高二年级英语试题第一部分 听力(共两节,满分20分)第一节 (共5小题;每小题l分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟来回答有关小题和阅读下一小题。每段仅读一遍。1What did the man mean?AHe worked very hard. BIt was a difficult day. CThe work was easy.2When will the man see the woman?AAt 9:40. BAt 10:
2、00. CAt 10:20.3Whats wrong with the man?AHis legs hurt. BHis head hurts. CHis back hurts.4Where does the conversation most probably take place?AIn a restaurant. BIn an office. CAt home.5What will the woman do with her first paycheck(工资)?AShe will buy presents for her friends. BShe will give it to he
3、r parents.CShe will save some of it.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。请听第6段材料,回答第6和第7两个小题。6Why was the woman late?ABecause she missed the bus. BBecause she couldnt start her car.CBecause she couldnt find her car k
4、ey.7Where does the conversation probably take place?AAt a garage. BAt a bus stop. CIn a restaurant.请听第7段材料,回答第8和第9两个小题。8What does the woman ask the man to buy?AA car. BA computer. CA drawer.9What do we know about the woman?AShe is a little mean. BShe works in a middle school.CShe may be angry with t
5、he man.请听第8段材料,回答第10至12题。10Who is the man probably?AHe is a salesman. BHe is Toms teacher. CHe is the womans husband.11What do we know about Tom?AHe likes leather shoes. BHe likes doing sports, such as runningCTom has worn out a pair of shoes in one month.12What kind of shoes will the woman probably
6、 buy for Tom?ATennis shoes. BLeather shoes. CIron shoes请听第9段材料,回答第13至16题。13Who is Holly?AThe mans friend. BThe mans classmate. CThe womans friend.14When will the party be held?ANext Tuesday. BNext Wednesday. CNext Thursday.15How is the man?AHe is active in the school. BHe is shy and nervous. CHe is
7、humorous.16What do we know about the woman?AShe wont go to the party. BShe is quite special. CShe likes people.请听第10段材料,回答第17至20题。17Why did the woman get fatter?ABecause there was something wrong with her.BBecause she liked foods rich in fat and sugar.CBecause she never did any sports.18What do we k
8、now about the womans workmates?AThey tried to make her trust herself. BThey helped her to lose weight.CThey laughed at her.19How many pieces was the womans birthday cake cut into?ATwo. BFour. CSix.20What can we learn from the text?AThe woman was poor. BIt was hard for the woman to lose weight.CThe w
9、oman was not troubled at all by her weight第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AHow old are the apps on your smartphone? Is it time for an update? Here are three apps for you. Try them out and have fun.DuoLingoLearning a foreign language doesnt alway
10、s mean you have to sit in a class and take endless exams. An app called Duolingo has been designed to help you memorize(记住) new words and grammar in creative ways, such as online lessons, games and interesting exercises. For example, one exercise asks you to put words in the right order to make the
11、correct sentence. You can also try translation practice.Douban FMA music app is necessity for almost every smartphone now. Douban FM might be the right thing for you.There is no playlist on Douban FMsongs just keep streaming(播放) one by one. You can use the “heart”, “trash” and “skip” buttons to mark
12、 the songs you like, dont like and want to cut short, respectively(分別地). Those marked with a heart will be stored in another list as your favorites for you to listen to anytime you want. Douban FM also has different channels(道频). There are many types of music, such as blues, jazz, and pop. You can c
13、hoose the music for outdoor activities work or studying depending on your mood.FlipboardIt is one of the hottest news apps right now. With Flipboard, you can make everything personal to you. All you have to do is open up the app, “flip through” to select whatever interests you, and click the button.
14、 At the end youll have your own magazine, complete with a front page, new articles, and information.1. Whats the purpose of the passage?A. To show a new way to learn English.B. To offer a hottest news website.C. To introduce three apps.D. To give advice to music lovers.2. What does Duolingo help you
15、 do?A. Get away from endless exams.B. Keep words and grammar in mind.C. Have easy access to online lessons.D. Practice speaking English correctly.3. Which statement is true about Douban FM?A. There is no playlist on it, making a smartphone easier to operate.B. It has special channels where concerts
16、are regularly broadcast live.C. It knows about your mood based on what you are doing.D. You can choose with it your favorite songs and music as you like.【答案】1. C 2. B 3. D【解析】这是一篇应用文。文章介绍了三个应用程序:DuoLingo、Douban FM和Flipboard。【1题详解】目的意图题。根据第一段第三句“Here are three apps for you.”(这里有三个应用程序。)及下文对每一个的详细介绍可知
17、,文章主要是为了介绍三个应用程序。故选C。【2题详解】细节理解题。根据DuoLingo部分第二句“An app called Duolingo has been designed to help you memorize(记住) new words and grammar in creative ways, such as online lessons, games and interesting exercises.”(一款名为Duolingo的应用旨在帮助你以创造性的方式记忆单词和语法,比如在线课程、游戏和有趣的练习。)可知,Duolingo帮助你记住单词和语法。故选B。【3题详解】细节理
18、解题。根据Douban FM部分第二段第三句“Those marked with a heart will be stored in another list as your favorites for you to listen to anytime you want.”(那些标有爱心的歌曲会被保存在另一个收藏列表中,你可以随时收听。)可知,在Douban FM上,你可以选择你喜欢的歌曲和音乐。故选D。BHey, mom,I want you to stop dropping me off at the airport for some trip that I am about to tak
19、e and start becoming my seatmate. I want to travel with you just you.I want to explore a new place with a woman who raised me, who put up with my teenager anxiety and my rebellious (叛逆的) college years. I want to see my favorite cities with the lady who taught me basic life lessons, such as looking b
20、oth ways before crossing the street, how to use a glue gun, and that the most important thing in the world is to help others.I always appreciated the vacations you planned for our family. I also remember how you watched me as I read The Great Gatsby on the balcony at midday. I wonder if you felt pro
21、ud of me. These days, I am sick of traveling to places with wishy-washy (无主见的) friends. I want to travel with a strong woman who can see how capable I am of learning to speak French or hiking on a glacier or eating something as unpleasant-smelling fruit.Now I want you to see how much I grow up while
22、 abroad Im a different person, Mom. And I know youd be different too. I know that someone has shared a similar burst of emotion while diving into Australias Great Barrier Reef for the first time.So what do you say, Mom? Will you throw responsibility to the wind? I want to travel with you. Lets just
23、go we can go anywhere in the world, just you and I. You can pick the place, and I will do the rest.Love,Katka4. Which of the following is not the life lesson Katkas mother taught her?A. Looking both ways when crossing the street.B. How to use a glue gun.C. Exploring a new place alongside her mother.
24、D. Offering help to others when its possible.5. What do the underlined words in Paragraph 5 mean?A. Keep you promise.B. Take care of me.C. Change your daily routine.D. Have a break from work.6. How does Katka feel when she writes this letter?A. Eager.B. Content.C. Doubtful.D. Upset.7. Whats the daug
25、hters purpose of writing this letter?A. To thank her mother for all she has sacrificed for her.B. To invite her mother to see the world together.C. To recall her childhood with her mother.D. To show her mother how talented she is.【答案】4. C 5. D 6. A 7. B【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章是女儿写给母亲的一封信,信中表达了作者渴望和母亲一起去旅
26、游,一起去看世界的愿望。【4题详解】细节推理题。根据第二段“I want to see my favorite cities with the lady who taught me basic life lessons, such as looking both ways before crossing the street, how to use a glue gun, and that the most important thing in the world is to help others.(我想和一位女士一起看看我最喜欢的城市,她教会了我基本的生活课程,比如过马路前要看两边,如何使
27、用胶枪,以及世界上最重要的事情是帮助别人)”可知,A、B、D都正确,C项Exploring a new place alongside her mother.(和妈妈一起探索新的地方)不是卡特卡的母亲教给她的人生课程。故选C。【5题详解】词句猜测题。根据第五段中的“Will you throw responsibility to the wind? I want to travel with you.(你会把责任抛在脑后吗?我想和你一起旅行)”可知,划线句子的意思是“放下工作休息一下”。故选D.【6题详解】推理判断题。根据第一段中的“I want to travel with you just
28、 you.(我想和你一起旅行就你一个人)”及最后一段中的“Lets just go we can go anywhere in the world, just you and I. You can pick the place, and I will do the rest.(我们走吧我们可以去世界上任何地方,就你和我。你可以选地方,剩下的我来做)”可推知,作者渴望和母亲一起去旅游。故选A。【7题详解】推理判断题。根据第一段中的“I want to travel with you just you.(我想和你一起旅行就你一个人)”和第三段中的“I want to travel with a s
29、trong woman who can see how capable I am of learning to speak French or hiking on a glacier or eating something as unpleasant-smelling fruit.(我想和一个坚强的女人一起旅行,她能看到我学习法语、在冰川上徒步旅行或吃一些气味难闻的水果的能力)”及最后一段中的“Lets just go we can go anywhere in the world, just you and I. You can pick the place, and I will do t
30、he rest.(我们走吧我们可以去世界上任何地方,就你和我。你可以选地方,剩下的我来做)”可推知,作者写信的目的是邀请母亲一起去旅游,去看世界。故选B。CA KFC in North Platte, Nebraska received a letter like on other in their mailbox last week. Owner Rocky said he was shocked to see someone had written his store to apologize for stealing chicken! Along with the note were t
31、wo $1 bills in order to repay for the chicken this “thief” took from the buffet(自助餐) line! Wow! Talk about an honest cheat!There was no return address on the envelop and Rocky says he wishes he knew who this fried chicken snatcher (小偷) was! Not so he could catch her and bring her to justice but rath
32、er because hed like to give her some free food! Rocky said, “It seems as if her conscience got the best of her. I really wish I knew who it was. I would buy her a few meals.”The unknown moral letter writer explained just what went down while she was visiting the fast food restaurant, admitting, “Thi
33、s $2 is for the piece of chicken I brought home with me on Tuesday. Thats stealing. Sorry! I took more on my plate than I could eat and I knew it would get thrown away there because it couldnt get put back on the buffet, so I put it in my purse and brought it home. I do love your chicken!”She then a
34、sked for the restaurants forgiveness, since she felt someone else had already forgiven her. She said, “Anyway, God has forgiven me and I hope you will too. I will not be so quick to take so much next time. ” Lady, you are MORE than forgiven! You are on your way to being great!8. How did the “thief”
35、apologize to Rocky?A. She sent him an email.B. She wrote a letter to him.C. She visited him in person.D. She made a call to him9. What did Rocky expect to do?A. Bring the lady to justice.B. Find out who the lady was.C. Reward the lady with money.D. Give the two dollars back to the lady.10. The lady
36、took the chicken from the restaurant because she_.A. loved it very muchB. preferred to eat it homeC. didnt want it wastedD. didnt want to pay for it11. It can be inferred from the text that the writer _.A. disliked the ladyB. didnt forgive the ladyC. appreciated the lady a lotD. had deep pity on the
37、 lady【答案】8. B 9. B 10. C 11. C【解析】这是一篇记叙文。内布拉斯加州北普拉特的一家肯德基店收到了一封信,内容是一位女士为自己偷了自助餐上的鸡肉而道歉,因为她不想浪费自己多拿的食物。这位女士请求店主的原谅并保证以后不再这样做。作者认为这位女士的行为很令人钦佩。【8题详解】细节理解题。根据第一段第二句“Owner Rocky said he was shocked to see someone had written his store to apologize for stealing chicken! ”(店主洛奇说,他很震惊地看到有人写信给他的店,为偷鸡肉道歉!)
38、可知,这个“小偷”通过写信想洛奇道歉。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第二段第一句“There was no return address on the envelop and Rocky says he wishes he knew who this fried chicken snatcher (小偷) was!”(信封上没有回邮地址,洛奇说他希望知道这个炸鸡小偷是谁!)可知,洛奇想找出那个女人是谁。故选B。【10题详解】推理判断题。根据第三段第四句“I took more on my plate than I could eat and I knew it would get thr
39、own away there because it couldnt get put back on the buffet, so I put it in my purse and brought it home.”(我盘子里食物比我能吃的还多,我知道它们会被扔在那里,因为它们不能再放回自助餐上了,所以我把它们放在我的包里带回家了。)可知,这位女士从餐馆拿走了鸡肉,因为她不想浪费它。故选C。【11题详解】推理判断题。根据最后一段最后两句“Lady, you are MORE than forgiven! You are on your way to being great!”(女士,我非常原谅你
40、!你在通往伟大的道路上!)可知,作者很欣赏这位女士。故选C。DImagine a mass of floating waste is two times the size of the state of Texas. Texas has a land area of more than 678,000 square kilometers. So it might be difficult to imagine anything twice as big. All together, this mass of waste flowing in the North Pacific Ocean is
41、 known as the Great Pacific Ocean Garbage Patch (太平洋垃圾带). It weighs about 3,500,000 tons. The waste includes bags, bottles and containers-plastic products of all kinds.The eastern part of the Great Pacific Ocean Garbage Patch is about 1,600 kilometers west of California. The western part is west of
42、the Hawaiian Islands and east of Japan. The area has been described as a kind of oceanic desert, with light winds and slow moving water currents (流,流动). The water moves so slow that garbage from all over the world collects there.In recent years, there have been growing concerns about the floating ga
43、rbage and its effect on sea creatures and human health. Scientists say thousands of animals get trapped in the floating waste, resulting in death or injury. Even more die from a lack of food or water after swallowing pieces of plastic. The trash can also make animals feel full, diminishing their des
44、ire to eat or drink.The floating garbage also can have harmful effects on people. There is an increased threat of infection (感染) of disease from polluted waste, and from eating fish that swallowed waste. Divers can also get trapped in the plastic.Its existence first gained public attention in 1997.
45、That was when racing boat captain and oceanographer Charles Moore and his crew sailed into the garbage while returning from a racing event. Five years earlier, another oceanographer learnt of the trash after a shipment of rubber duckies got lost at sea. Many of those toys are now part of the Great P
46、acific Ocean Garbage Patch.In August, 2017, a team from the University of California, San Diego became the latest group to travel to it. They were shocked by the amount of waste they saw. They gathered hundreds of sea creatures and water samples to measure the garbage patchs effect on ocean environm
47、ent.12. The first paragraph is written to _.A. lead in the topic of the textB. inspire readers imaginationC. develop readers interest in TexasD. talk about reasons for water pollution13. What does the underlined word “diminishing” in Paragraph 3 mean?A. Increasing.B. Determining.C. Weakening.D. Rese
48、rving.14. Which column can you find the passage on a newspaper?A. Sports and entertainment.B. Media and culture.C. Environment and society.D. Science and technology.15. The purpose of writing this passage is to _.A. warn people of the danger to travel in the pacificB. analyze what caused the waste p
49、atch in the pacificC. give advice on how to recycle waste in the oceanD. introduce the Great Pacific Ocean Garbage Patch【答案】12. A 13. C 14. C 15. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章描述了得克萨斯州有大量垃圾漂浮物竟然是它的州面积的两倍。这些垃圾漂流物是塑料制品,这些受污染的塑料制品会通过食物链来影响人类,它们也会对海洋中的生物以及人类的健康有影响。【12题详解】推理判断题。根据第一段中的“Imagine a mass of floating w
50、aste is two times the size of the state of Texas. Texas has a land area of more than 678,000 square kilometers. So it might be difficult to imagine anything twice as big.(想象一下,一堆漂浮的垃圾是德克萨斯州的两倍大。德克萨斯州的陆地面积超过67.8万平方公里。所以很难想象有两倍大的东西)”可知,作者拿德克萨斯州与大量的垃圾漂浮物进行比较,引出文章话题。故选A。【13题详解】词句猜测题。根据划线词前面的“The trash c
51、an also make animals feel full(这些垃圾也可以让动物感到有饱的感觉)”可推知,这些垃圾会减少动物吃或喝的欲望。由此推知,划线词的意思是“减少,减弱”。故选C。【14题详解】推理判断题。根据第一段中的“All together, this mass of waste flowing in the North Pacific Ocean is known as the Great Pacific Ocean Garbage Patch (太平洋垃圾带).(总的来说,这些流入北太平洋的垃圾被称为太平洋大垃圾带)”及下文它们对海洋中的生物以及人类的影响的具体介绍可知,在报
52、纸的环境和社会一栏能读到这篇文章。故选C。【15题详解】推理判断题。根据第一段中的“All together, this mass of waste flowing in the North Pacific Ocean is known as the Great Pacific Ocean Garbage Patch (太平洋垃圾带).(总的来说,这些流入北太平洋的垃圾被称为太平洋大垃圾带)”及下文它们对海洋中的生物以及人类的影响的具体介绍可知,作者写这篇文章的目的是介绍大太平洋垃圾带。故选D。【名师点睛】任何一篇文章中的句子在内容上都不是绝对孤立的,都跟句子所在的段落及整整篇文章有关。利用上
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-521623.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
