2022高考外研版英语一轮训练:选修7 MODULE 6 物质与非物质文化遗产 WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考外研版英语一轮训练:选修7 MODULE 物质与非物质文化遗产 WORD版含解析 2022 高考 外研版 英语 一轮 训练 选修 物质 物质文化 遗产 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家选修 Module 6 The Worlds Cultural Heritage课下主题训练 物质与非物质文化遗产.阅读理解AThe ancient city of Chichen Itza in southern Mexico was one of the most powerful cities and one of the most powerful ancient cultures the Maya. But today, no one lives there. It is only a group of old buildings. However,
2、people from around the world still come to see it. People come to learn about its ancient culture, the culture of the Mayan people. The Mayan culture began almost 3,000 years ago and grew in parts of Central America. But about 1,000 years ago a group called the Itza invaded the city and built new pa
3、rts of the city based on natural wells. They named the city Chichen Itza, which means “mouth of the well of the Itza”. The most interesting structure in Chichen Itza is the Pyramid of Kukulcan (库库尔坎金字塔), whose four sides all come together at one point at the top. Each side on the Pyramid of Kukulcan
4、 has 91 steps. And there is one more step at the top of the pyramid. The steps are as many as the days of a year. Some experts believe the Maya could have used this building to help them know when to plant crops. Each day the sun falls on a different step of the pyramid, which could be a way to foll
5、ow the year. The people of Chichen Itza especially designed one building to observe and study the movement of the stars and planets. Experts say that the observatory (天文台) is one of the most complex structures the Maya built. A set of steps went up and around the observatory tower. And there were wi
6、ndows in the tower. Each window had a purpose. Experts believe that a person looking through one of these windows could see particular stars on particular dates. The Maya might have believed that studying the stars could tell them the future. Chichen Itza is now a UNESCO World Heritage Site and an i
7、mportant part of the worlds history. Every visitor who went there always has a different view on the city. So why are you still waiting?语篇解读:本文是一篇说明文。文章对世界文化遗产之一的玛雅文化遗址Chichen Itze(奇琴伊察)进行了详细的介绍。1Visitors came to the city of Chichen Itza to_.Aview its beautiful sceneryBexperience and explore the May
8、an cultureCstudy and observe other stars on the observatoryDlearn something about when to plant crops解析:选B细节理解题。根据第一段中的“People come to learn about its ancient culture, the culture of the Mayan people.”可知,游客们来到Chichen Itza是为了体验和探索玛雅文化。2Why did the invaders name the city “mouth of the well of the Itza
9、”?ABecause wells can be seen in or around the city. BBecause it is large in size. CBecause the city is newlybuilt. DBecause its location is vital. 解析:选A细节理解题。根据第二段中的“But about 1,000 years . mouth of the well of the Itza.” 可知,入侵者给它命名为这个名字,是因为这座城市到处可以看到天然井。3Which of the following is TRUE according to
10、the passage?AChichen Itza is one of the World Heritages. BThe Pyramid of Kukulcan has 364 steps. CWindows in the tower predict the weather in the future. DThe city of Chichen Itza has a long history of 3,000 years. 解析:选A细节理解题。根据最后一段可知,Chichen Itza是世界文化遗产之一。4Whats the authors purpose of writing this
11、passage?ATo evaluate the Mayan culture. BTo persuade readers to pay a visit. CTo introduce the ancient city of Chichen Itza. DTo present the development of the Mayan construction. 解析:选B推理判断题。本文对玛雅文化遗址进行了详细的介绍,再结合最后一段可知,作者写这篇文章的目的是推荐读者去玛雅文化遗址参观。BAs the capital of Chinas Shaanxi Province, Xians long h
12、istory was properly summed up by our Englishspeaking guide: “If Xian is the grandmother of cities, Beijing is a youth and Shanghai is just a baby in the womb.”However, it was not until 1974, following the discovery of the Terracotta Army (兵马俑) by welldigging farmers, that Xian was once again pushed
13、onto the international map. Three decades later, the local government is pouring funds into the tourism sector. Ancient monuments and museums are being restored, and various copies of Buddhist and Tang heritage are being constructed to help Chinese tourists rediscover their national heritage.One of
14、those ancient monuments is the Dayan Pagoda Xians most sacred (神圣的) monument which was built in 652 for the monk Xuanzang, who travelled across India for 18 years and returned with a precious collection of Buddhist sacred texts. In 1966, the pagodas scriptures, silk wall hangings and other relics we
15、re burnt in a bonfire that raged all night. But that destruction has largely been forgotten as tourists flock to the newly restored pagoda. The only original remainders the empty shell of the sevenstorey pagoda light up at night, standing out in the citys skyline.Xian is also displaying the glories
16、of the ancient Tang Dynasty, with a 165acre Tang Paradise Theme Park that is visited by flocks of tourist groups. Although every bit of this Tang heritage is recreated, it is artistically pleasing, landscaped with ponds and lakes, classical gardens, bridges, palaces and pavilions. Explore the vast a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-426752.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2023届新疆乌鲁木齐地区高三二模 理综.pdf
