2022高考英语(北师大版)大一轮复习高考提能练(十三)必修5 UNIT 13 PEOPLE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语北师大版大一轮复习高考提能练十三必修5UNIT 13PEOPLE WORD版含解析 2022 高考 英语 北师大 一轮 复习 提能练 十三 必修 UNIT 13 PEOPLE
- 资源描述:
-
1、高考提能练(十三)必修5Unit 13People第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A (2021山东新高考第一次模拟)Innovative Designs for AccessibilityDeadline:20210430Award:$7,500Open to:University studentsThe Innovative Designs for Accessibility student competition challenges students across Can
2、ada to use their creativity to develop innovative,costeffective and practical solutions to accessibility barriers for people with disabilities.(Read more)Clean Tech CompetitionDeadline:20210413Award:$28,000Open to:Students(1315 years old)The Clean Tech Competition is a unique,worldwide research and
3、design challenge for precollege youth.The competition is designed to build a deeper understanding of STEM(science,technology,engineering,and mathematics) related concepts,recognize outstanding talent,and prepare the next generation of globally competitive innovators.(Read more)Agile Robotics Competi
4、tionDeadline:20210410Award:$17,500Open to:AdultsThe Agile Robotics Competition is a simulationbased(基于仿真的) competition designed to promote agility(灵活) in industrial robot systems by employing the latest advances in artificial intelligence and robot planning.The competition will be held virtually(虚拟地
5、),so there is no need to travel to compete.The competition will use the Gazebo simulation tool.(Read more)Wearable Robotics Innovation ChallengeDeadline:20210424Award:$5,000Open to:EveryoneThe Wearable Robotics Association is inviting entries that represent the most innovative new ideas in wearable
6、robotic technology.The review committee will select as many as ten finalists.The one considered to be the most innovative will be announced at the conference and will receive $5,000 to accelerate the new technology.语篇解读:本文是一篇应用文。是一篇在网站上发布的四则创新设计类比赛的相关信息。1Which competition favors competitors with a c
7、reative mind in helping the disabled?AClean Tech Competition.BInnovative Designs for Accessibility.CAgile Robotics Competition.DWearable Robotics Innovation Challenge.B细节理解题。根据第一部分的主体内容可知,该比赛要求选手利用他们的创造力为残疾人的无障碍环境开发出创新、经济、实用的解决方案,故选B。2Whats the aim of Clean Tech Competition?ATo make research about S
8、TEM.BTo encourage university students to be innovators.CTo help students prepare for the university.DTo find talented teenagers and develop their ability to innovate.D细节理解题。根据Clean Tech Competition部分第二句可知,该竞赛旨在加深对STEM相关概念的理解,发现优秀人才,培养下一代具有全球竞争力的创新者,故D选项“找到有天赋的青少年,并培养他们的创新能力”正确。3What can we know abou
9、t the four competitions?AThey are open to everyone.BEvery competitor can get an award.CThey are held in April.DThey are held virtually.C细节理解题。根据每一部分的Deadline的内容可知,C项正确。根据每部分的Open to的内容可知,A项显然错误;B项错在Every competitor,赢得比赛的选手才能获得奖金;根据全文内容尤其是第三部分内容可知,只有Agile Robotics Competition将以虚拟形式举行,故D项错误。B (2021太原市
10、高三年级模拟试题一)The Chinese Doctor Who Beat the Plague(鼠疫)In the winter of 1910,Dr.Wu Lienteh stepped off a train in the northern Chinese city of Harbin.He was there to solve a medical mystery,at great personal risk.Over the past few months,an unknown disease had swept along the railways of northeast Chin
11、a,killing 99.9% of its victims.The Qing Imperial Court had sent the Cambridgeeducated Dr.Wu north to stop the epidemic(流行病).When Dr.Wu arrived in Harbin on December 24,1910,he carried little in the way of medical instruments and had only one assistant.One of Wus first acts upon arrival was to set up
12、 special quarantine(隔离) units and to order lockdowns to stop infected persons from traveling and spreading the disease.He had teams check households for possible cases,and even managed to convince authorities to completely close the railways in the early weeks of 1911.Of particular concern was the u
13、pcoming Chinese New Year holiday,which had become a great annual migration of people traveling across the country to see their families.Thanks to Dr.Wus efforts,the number of plague victims began to decrease,and by March 1,1911,the epidemic was fully contained.The plague outbreak of 19101911 lasted
14、nearly four months,affected five provinces and six major cities,and accounted for over 60,000 deaths.It is clear that without the brave and decisive actions taken by Dr.Wu it could have been much worse.Had the epidemic gone unchecked,allowing holiday rail passengers to spread the disease to the rest
15、 of China could have meant a catastrophic loss of life and possibly a global health crisis.In April 1911,Dr.Wu chaired an International Plague Conference in Shenyang,attended by scientists from 11 countries including the United States,Japan and France.They praised Dr.Wu for his handling of the 19101
16、911 outbreak.For a time,Dr.Wu was the worlds most famous plague fighter,a title he defended in fighting cholera in China in 1919,and a return of plague in 1921.语篇解读:1910年的冬天一种死亡率极高的流行病席卷中国东北,在剑桥受过教育的伍连德医生被派去阻止这种流行病,他到达目的地后,采取了诸如设立专门的隔离病区、对感染者实行活动限制之类的有效措施,由于伍连德医生的努力,鼠疫最终被完全控制。4What was Dr.Wus missio
17、n in 1910?ATo take personal risks.BTo end an epidemic.CTo provide medical education.DTo investigate the number of victims.B考查细节理解。根据第一段尾句“The Qing Imperial Court had sent the Cambridgeeducated Dr.Wu north to stop the epidemic(流行病)”可知,清朝政府派遣在剑桥受过教育的伍医生北上,以阻止这种流行病。故B项正确。5Which of Dr.Wus acts stopped t
18、he disease from spreading nationwide?ASetting up special quarantine units.BCarrying medical instruments with him.CChecking households for possible cases.DConvincing authorities to close the railways.D考查细节理解。根据题干关键词“spreading nationwide”定位至第二段最后两句中的“even managed to convince authorities to completely
19、close the railways in the early weeks of 1911.to see their families”和第三段最后一句可知,他说服当局在春节前彻底关闭铁路,防止人口通过铁路流动,从而阻止了鼠疫在全国流行,故D项正确。6What can we infer from the third paragraph?AThe disease worsened after March 1,1911.B.60,000 people would have died without Dr.Wus efforts.CThe world was saved from a major e
20、pidemic in 1911.D.A global health crisis followed the 19101911 outbreak.C考查推理判断。根据第三段尾句可知,如果疫情没有得到控制,允许假期乘坐火车的旅客将疾病传播到中国其他地方,可能意味着灾难性的生命损失,并可能引发全球健康危机。据此可以推断,鼠疫在1911年得到完全控制,有效阻止了其向世界传播,故C项正确。7What can we know about Dr.Wu from the last paragraph?AHe continued to fight epidemics after 1911.BHe was inf
21、ected with cholera in 1919.CHe traveled worldwide hosting conferences.DHe claimed the plague would never happen again.A考查推理判断。根据本文尾句可知,那时伍医生是世界上最著名的抗击鼠疫的人,他在抗击1919年中国的霍乱和1921年卷土重来的鼠疫中捍卫了这一称号。据此可推知,在1911年之后,他继续卓有成效地抗击流行病。故A项正确。C (2021辽宁省五校协作体高三模拟)In a longsleeved shirt and jeans,Dieudonne Twahirwa lo
22、oks nothing like the traditional African farmer.The 30yearold owner of Gashora Farm knows what a difference that makes.“You need more role models,”he said,standing among kneehigh rows of chilli(辣椒) plants.“If you have young farmers,they have land and they drive to the farm,others may think, Why_cant
23、_I_do_that?”Mr.Twahirwa,a university graduate,bought a friends tomato farm six years ago for $150.He made $1,500 back in two months.“You have to link farming with entrepreneurship and real numbers,”he said.Many young Africans are abandoning areas in the countryside,choosing not to work hard and for
24、a long time in the fieldsa job made tougher by climate change.But Twahirwa is one of the growing band of successful farmers working to make agricultures image on the continent more attractive.Some 1,000 farmers now produce chillies for him.He is starting a fourth farm of his own,and exports fresh an
25、d dried chillies and oil to Britain,the United States,India,and Kenya.Africa has the worlds youngest population and 65 percent of its uncultivated arable land(耕地后备资源).Yet accessing land and loans is difficult,and African productivity is low with crop yields just 56 percent of the international avera
26、ge.“Agriculture is mainly associated with suffering and no young person wants to suffer,” said Tamara Kaunda.She believes African agriculture needs a change to get rid of its oldfashioned image of very hard and tiring work with a hoe.“Show young people tractors,green fields,nice irrigation systems a
27、nd smartphones,” she said.Getting young people involved in agriculture does not mean they have to work on a farm.For example,in coffee production,the beans go from the farm to the washing station,then to be separated from the husks(外壳).语篇解读:非洲青年Dieudonne Twahirwa从事农业生产,他通过自己的努力,获得了巨大的回报;非洲有世界上最年轻的人群
28、与大量的耕地后备资源,但是由于气候与农业技术的落后,很多年轻人都不愿意从事农业;Dieudonne Twahirwa则为非洲青年树立了榜样。8What does “Why cant I do that?”in Paragraph 2 mean?AWhy cant I drive to the farm?BWhy cant they farm?CThey follow the example of those farmers.DThey bought a friends tomato farm.C考查句意理解。根据第二段中的“If you have young farmers,they have
29、 land and they drive to the farm,others may think,Why cant I do that?”可知,此处表示如果你有年轻的农民,他们有土地,而且开车去农场,其他人可能会想,为什么“我”不能那样做?该句意在表明其他人认为他们可以效仿这些农民的做法。故选C。9What makes it harder for farmers to work?APoor land.BClimate.CLow income.DLong working hours.B考查细节理解。根据第四段“Many young Africans are abandoning areas i
30、n the countryside.a job made tougher by climate change”可知,在非洲,让农民的劳动难度更大的原因在于气候变化。故选B。10What can we learn about Twahirwa according to Paragraph 5?AHe made a fortune by growing chillies.BHis chillies are superb in the world.CFarmers working for him live a simple life.DThe locals arent willing to buy
31、his chillies.A考查推理判断。根据第五段中的“Some 1,000 farmers now produce chillies for him.He is starting a fourth farm of his own”可推知,Twahirwa通过种植红辣椒赚了很多钱。故选A。B项中的superb意为“质量极高的”。11When it comes to agriculture in Africa,what do people think about it?ALoans are difficult.BMost land is uncultivated.CCrop yields ar
32、e rather low.DFarming methods are out of date.D考查推理判断。根据第七段中的“African agriculture needs a change to get rid of its oldfashioned image of very hard and tiring work with a hoe”可知,非洲农业需要改变,以摆脱其传统的形象:使用锄头的非常辛苦和累人的工作。由此可推知,当谈及非洲的农业时,人们想到的是落后的耕作方法。故选D。A、B、C三项均为非洲农业的实际情况,不是人们对其的看法。D(2021深圳市高三第二次检测)East Afr
33、ica is experiencing the worst desert locust(蝗虫) outbreak in decades.Climate events have accelerated the breeding of the pest across the region,and with a sudden rise in the locust population expected in coming weeks,urgent actions and funds are needed to prevent a human crisis.Twenty million people
34、in six of the eight East African countries most affected by an ongoing desert locust outbreak are at risk of serious food insecurity.Considered among the most destructive of moving pests,an adult locust can consume 2g of plants per day,affecting crops and grasslands.A group typically holds 20 to 150
35、 million locusts per square kilometer and can move hundreds of kilometers per day,invading areas covering millions of square kilometers.An active group,therefore,can destroy crops and grasslands within a very short period of time.That global warming could increase the risk of the desert locust crisi
36、s was proposed over ten years ago,and in February,the UN SecretaryGeneral Antnio Guterres stated that the current outbreak is linked to the effects of climate changewarmer seas mean more cyclones(旋风) generating the perfect breeding ground for locusts.The outbreak has its origins in 2018,when a serie
37、s of cyclones in the Arabian Peninsula(阿拉伯半岛) enabled the warm and wet conditions the desert locust requires for breeding in remote regions.Though our focus here is migration west,dreadful outbreaks of the desert locust have been experienced to the east.The situation is going out of control.A rescue
38、 operation and financial support need no delay.The Food and Agriculture Organization(FAO) has put an immediate price tag of US $138 million for rapid response and immediate actioncontrolling the spread of the desert locust and safeguarding livelihoods.They say the maths is clear:about half the fundi
39、ng is needed for supervision,ground and sky control,and uniting efforts;the other half is needed for livelihoods and food security of farmers.They have called on the international community to act now through funding.However,by the end of February,just US $69 million had been promised.This most alar
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-427973.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
人教部编版一年级语文上册《小小的船》教案教学设计优秀公开课 (18).pdf
