2019届高考英语一轮复习练习:14 “阅读+七选五+完形”.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019届高考英语一轮复习练习:14 “阅读七选五完形” 2019 高考 英语 一轮 复习 练习 14 阅读 七选五 完形
- 资源描述:
-
1、题组层级快练(十四)“阅读七选五完形”组合练(时间:35分钟).阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。(原创)A new study shows a vaccine designed to prevent dengue fever(登革热)could actually be making people sick. Dengue infects an estimated 400 million people worldwide each year. The virus spreads to human beings through the bite of a
2、n insect, the mosquito.Most people who get dengue suffer health problems like those resulting from a mild case of influenza, like a higher than normal body temperature. But the illness is more severe the second time a person gets it. In serious cases, it can cause bleeding inside the body and even d
3、eath. About 25,000 people a year die from the infection.The drug Dengvaxia is so far the only vaccine approved for use against dengue. Several countries including Brazil, Mexico, Costa Rica, Paraguay and the Philippines have already approved use of the drug.Trials of Dengvaxia involved more than 30,
4、000 people in 10 countries. Among young people, the drug was found to reduce infections by 60 percent, and hospitalizations by 80 percent. But over time, many of those vaccinated got seriously ill with dengue.Researchers from Britain and the United States studied the results of the tests. They found
5、 the vaccine acted as a first infection in people who had not had the virus before. The researchers reported their findings in the journal Science. They say they are concerned that people who get infected a second time after the vaccine can get severely sick. The study found that the vaccine should
6、not be a problem in countries with many cases of dengue. In such areas, Dengvaxia was found to reduce severe sickness and hospitalizations by 20 percent to 30 percent. But the researchers warned that in countries where only 10 percent of people have been infected with dengue, the vaccine needs to be
7、 carefully used. Ideally, RodriguezBarraquer said, people should be tested before getting vaccinated, to see if they have been infected in the past.1. How many countries have approved the use of Dengvaxia?A. Three.B. Four.C. Five. D. Six.2. Whats the problem of the drug Dengvaxia?A. Children who are
8、 vaccinated will have a high fever.B. It doesnt work on young people when vaccinated for the first time.C. People who get infected a second time after the vaccine can get severely sick.D. It can not be given to anyone younger than twelve years old.3. From the last paragraph we can infer _来源:1A. the
9、vaccine can be used in areas with serious dengueB. anyone who wants to get vaccinated must be tested firstC. the vaccine can reduce the cases of dengue by 10% in totalD. dengue fever will spread much more quickly if people refuse to get vaccinated4. Whats the best title of the passage?A. Ways of Pre
10、venting Dengue FeverB. Dengue Fever Can be Completely CuredC. New Dengue Vaccine Could Cause Serious IllnessD. The Drug Dengvaxia Is Widely Used Throughout the World答案与解析【文章大意】一项最新科学实验表明:目前唯一的预防登革热病毒的疫苗Dengvaxia存在诸多问题。1. 答案C解析细节理解题。根据第三段中的Several countries including Brazil, Mexico, Costa Rica, Parag
11、uay and the Philippines have already approved use of the drug.可知,这种疫苗已经在巴西、墨西哥、哥斯达黎加、巴拉圭和菲律宾5个国家开始使用,故C项正确。2. 答案C解析细节理解题。根据第五段中的They say they are concerned that people who get infected a second time after the vaccine can get severely sick.可知,研究家们发现,对于注射了登革热疫苗之后再次感染的人群而言,他们的病情会变得更加严重。来源:Z#xx#k.Com3.
12、答案A解析判断推理题。根据最后一段表述可知,在登革热病毒盛行的地区国家,使用这种疫苗应该没有什么问题,但在感染率仅有10%的国家,建议人们在注射这种疫苗之前进行一次严格的检查以确定是否以前感染过这种病毒。由此可知A项正确。其它各项表述均与原文不符。4. 答案C解析主旨大意题。本文是一篇新闻报道,讲述了一项最新的科学实验结果:登革热疫苗Dengvaxia存在问题,再结合文章的首句可知C项正确。.阅读填空根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。(2019江西八校联考)Most of you love watching movies. They can be
13、 funny, sad, imaginative, inspiring, and so much more! There are so many possibilities and so many great movies to watch!The making of a movie usually begins with a script(剧本). _1_ The producer is the person who is responsible for coordinating(协调)aspects of the film like budget and scheduling. The p
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
