2021高考英语二轮复习 小综合训练25(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考英语二轮复习 小综合训练25含解析 2021 高考 英语 二轮 复习 综合 训练 25 解析
- 资源描述:
-
1、小综合训练25对应学生用书P170.阅读理解Today tropical rainforests are disappearing from the face of the globe. Despite growing international concern,rainforests continue to be destroyed at a pace over 80,000 acres per day. World rainforest cover now stands at around 2.5 million square miles. Human activities have ha
2、d an effect on much of this remaining area.Deforestation (森林滥伐) of tropical rainforests has a global effect through species extinction, the loss of important ecosystem services and renewable resources, and the reduction of carbon sinks. However, this destruction can be slowed, stopped, and in some c
3、ases even reversed (逆转). Most people agree that the problem must be solved, but the means are not as simple as building fences around the remaining rainforests or banning the wood trade. Economic, political, and social pressures will not allow rainforests to continue to exist if they are completely
4、closed off from use and development.So, what should be done? The solution must be based on what is practical, not completely idealistic and depends on developing a conservation approach built on the principle of sustainable(可持续的) use and development of rainforests. Beyond the responsible development
5、 of rainforests, efforts to restore damaged forest lands along with the establishment of protected areas are key to securing rainforests for the longterm benefits they can provide for mankind.Historic approaches to rainforest conservation have failed, as shown by the increased rate of deforestation.
6、 In many regions, closing off forests as untouchable parks and reserves has neither improved the quality of living or economic opportunities for the rural poor, nor stopped forest clearing by illegal woodcutters and developers.The problem with this traditional approach to preserving wildlands in dev
7、eloping countries is that it fails to develop proper economic motives for preserving the forest.Local people and the government itself must see financial returns to prove the costs of maintaining parks from economic activities.【语篇解读】本文是一篇说明文。地球是人类的共同家园,而在遥远的拉丁美洲,热带雨林正面临严重的生存危机,怎样保护热带雨林呢?本文给出了方案。1Wha
8、t has caused some species extinction in the tropical rainforests?AHumans destroying the trees.BCarbon sinks being reduced.CLacking renewable resources.DFences not being built around the rainforests.解析细节理解题。根据第二段中的“Deforestation (森林滥伐)of tropical rainforests has a global effect through species extinc
9、tion”可知人类对森林的滥砍滥伐导致热带雨林的消失。故选A。答案A2What can be inferred from the passage?ATropical rainforests can be easily preserved.BRainforests must be closed off to be better protected.CHuman activities have had an effect on tropical rainforests.DEconomic returns can make some difference in protecting tropical
10、 rainforests.解析推理判断题。根据第二段中的“Economic,political, and social pressures will not allow rainforests to continue to exist if they are completely closed off from use and development.”可知,由于经济、政治及社会压力,如果热带雨林不被开发利用,就很难再存在下去,可以得知经济效益对保护热带雨林有一定影响。故选D。答案D3What is the authors attitude to tropical rainforest pro
11、tection?AIndifferent.BConcerned.CDoubtful.DPuzzled.解析推理判断题。根据全文可以得知作者阐述了热带雨林正在消失的现状并提出了一些保护措施已经无效的问题。可以推断出作者对保护热带雨林很担忧。故选B。答案B4What is the purpose of the passage?ATo show the bad effects of deforestation.BTo stress the importance of the rainforests.CTo appeal for right ways to save the rainforests.D
12、To introduce the fact of forests disappearing.解析推理判断题。根据最后一段可以得知,作者认为传统的保护热带雨林的方法无效,呼吁大家分享合适的保护措施。故选C。答案C.完形填空Yesterday, our teacher asked us when a man could be referred to as an old man. David stood up and said people with wrinkles could be called old people. However,Mary didnt _1_ for some people
13、 may gain wrinkles at an earlier age owing to their _2_ life.Then Lily expressed her idea that those reaching their 60s or more could be called old people. However, Emily expressed her _3_ and said some old people may still be energetic and trying to pursue their dreams, which makes them appear _4_.
14、 The class was over and we still didnt reach any _5_, so the teacher asked us to think about it after class.The _6_ has reminded me of the saying of J. Barrymore that a man isnt old as long as he is _7_ something.My grandma is such a woman who pursues her dream _8_ when shes 70 now.She has _9_ her d
15、ream of being a painter since she was a little child. _10_, because her family was poor, she had to _11_ her dream and stepped into the _12_ to raise money so as to support her family. Though she has _13_ abandoned her dream, she could hardly find any _14_ to realize it because of the tough work. _1
16、5_, chance came when she retired from her work. She began taking her painting lessons _16_ she had allwhite hair and lots of wrinkles.At first,I was _17_ her idea of attending school at so old an age, but after seeing her paint happily and enjoyably,I _18_ feeling it a good choice. She seems _19_ an
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2014高考语文名师指导专题突破课件:专题二 选用、变换句式(73张PPT).ppt
