2019届高考英语一轮复习练习:38 “阅读+七选五+完形”组合练.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019届高考英语一轮复习练习:38 “阅读七选五完形”组合练 2019 高考 英语 一轮 复习 练习 38 阅读 七选五 完形 组合
- 资源描述:
-
1、题组层级快练(三十八)“阅读七选五完形”组合练(时间:45分钟).阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。Want to help fight global warming? Take off your tie, says the Italian health ministry.It has urged employers to let their staff dress casually at work in the summer so that the air conditioning can be turned down.“Taking your ti
2、e off immediately lowers the body temperature by 2 or 3 degrees centigrade,” the ministry said in a statement. “Allowing a more sensible use of air conditioning brings about electricity savings and protects the environment.”It called on all public and private offices to let employees wear no tie dur
3、ing heat waves like the one that has brought Africalike temperatures to many parts of Italy this week.来源:1ZXXKThe move echoes(回应)a similar action from Italys biggest oil group, ENI, which told its staff earlier this month they need not wear a tie at work.The tie makers, however, were left hot_under_
4、the_collar“Italy confirms that it is a strange country,”Flavio Cima said angrily in a letter to financial daily IL SOLE 24 ORE under the headline: “I, tie maker, am responsible for global warming.”“We can now happily continue with our lifestyle, using cars, consuming fuel, heating and cooling our ho
5、mes at leisure. On one condition: we should not wear a tie while we do so,” he wrote.“I should have listened to my friends and become an oil producer instead.”Italy is one of the European Unions worst performers on the pollution front and is among the EU countries expected to exceed(超出)their greenho
6、use gas emission(排放)targets.1. Whats the purpose of the move of taking off ties?A. To dress casually.B. To fight global warming.C. To keep the body temperature.D. To improve working conditions.2. Who first encouraged employees to take off ties?A. ENI.B. Flavio Cima.C. A financial daily.D. The Italia
7、n health ministry.3. What does the underlined part “hot under the collar” in Paragraph 6 probably mean?来源:学_科_网A. Angry.B. Speechless.C. Delighted. D. Puzzled.4. Which of the following is TRUE about Flavio Cima?A. He stands by the oil group.B. He agrees with the ministry.C. He admits his responsibil
8、ity. D. He argues against taking off ties.答案与解析【文章大意】解掉领带可以让体温下降2到3度,所以许多公司鼓励员工不戴领带上班,以抵制全球气候变暖;但是这种主张却遭到了领带制造商的反对。1. 答案B解析细节理解题。根据第一段中的Want to help fight global warming? Take off your tie可知,解掉领带是为了抵制全球变暖,故B项正确。2. 答案A解析细节理解题。根据文中ENI, which told its staff earlier this month they need not wear a tie a
9、t work.可知,ENI公司最早鼓励员工上班不戴领带,故A项正确。3. 答案A解析词义猜测题。由第4、5段内容可知,包括ENI在内的很多公司都鼓励员工不戴领带上班,根据常识可知,此举势必造成领带制造商的商品滞销;再结合下文的Flavio Cima said angrily in a letter.可知,画线部分意为“愤怒的”。4. 答案D解析判断推理题。根据第六段中的The tie maker, however, were left hot under the collar.以及第7段中的“Italy confirms that it is a strange country”, Flavi
10、o Cima said angrily in a letter.可知,对于鼓励员工不戴领带上班一事,作为领带制造商的Flavio Cima非常气愤,故D项正确。.阅读填空根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。The kitchen is one of the most important parts of the house. You may think that, since its only used for cooking, theres no need to pay much attention to its color. _1_ Color
11、 influences peoples mood and creates an atmosphere, and surely you want to be in a good mood when youre cooking.To decorate a kitchen, first look for a theme which will then influence the color scheme(方案). The most common colors in kitchens are white, yellow and other light colors. Kitchens are usua
12、lly painted in one color to create a clean and neat look. _2_ Also, since kitchens tend to have smaller windows, the light colors help make it brighter. Neutral colors such as gray and cream can also be used to create some contrast. _3_ Start with your favorite color, or two light colors that balanc
13、e each other. Make sure that you test them thoroughly first so that you can be sure theyll actually work. For more adventurous kitchen owners, three colors next to each other can also work. But these need to be carefully chosen, because one wrong color can ruin the whole look of the kitchen.When the
14、 kitchen color scheme has been chosen, other elements must be considered. Some important things, such as cupboards, in the kitchen can affect its look. Tiles(瓷砖)and the floor must be chosen to fit the look. _4_Last but not least, no matter what color scheme you use, make sure that it really is the o
15、ne you want. _5_A. Many people want to decorate their kitchens with bright colors.来源:学。科。网Z。X。X。KB. Different colors have different effects on peoples mood.C. Otherwise, get advice from other members of the family.D. The light colors make the room seem bigger than it is.E. There are different ways t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
