兰州市2016高考英语二轮阅读理解学生选练(9)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 兰州市 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 学生 答案
- 资源描述:
-
1、兰州市2016高考英语二轮阅读理解学生选练(9)及答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Puerto Rico(波多黎各)may be part of the USA but its music and dance is a mixture of both Spanish and American rhythms. The country, as a result, is a mixture of very new and very old. It exhibits the open American way of life yet remain
2、s the more formal Spanish influences. This is reflected in the architecture, not just the difference between the old and the modern in urban areas but also in the countryside, where older buildings sit side by side with schools and houses. It is found in the cooking, too many fast food restaurants t
3、ogether with local cooking which has its roots in the mixture of culture of all the Caribbean and in the music, where rock music is played in beach resorts(圣地)but in the hilly center, Puerto Rican music can be heard. Old volcanic mountains, long motionless, take up a large part of the center, with t
4、he highest peak, Cerro de Punta, at 1,338 m in the Cordillera. The mountains are surrounded by a coastal plain with the Atlantic shore beaches cooled all the year round by trade winds(信风) The population is 3.8 million, of which about 1.5 million live in San Juan, although about another two million P
5、uerto Ricans live in the USA. Average life is 73.8 years and GDP per person is US $ 12,212, the highest in Latin America, although not up to the level of mainland USA. The people are largely a mixture of Amerindian, TainoArawak, Spanish and African. Most Puerto Ricans do not speak English and less t
6、han 30% speak it fluently(流利地). Second generation Puerto Ricans who were born in New York, but who have returned to the island, are called Nuyoricans(新波多利哥人). The people are very friendly and hospitable but there is crime, linked to drugs and unemployment. 1It can be inferred from the passage that_.
7、 APuerto Rico belongs to the USABPuerto Rico is part of SpanishCPuerto Rico is an independent countryDPuerto Rico has the highest peak in Latin America答案:A细节理解题。波多黎各是南美洲的岛屿,属于美国。由首句Puerto Rico may be part of the USA得出。2The underlined word“It”in the first paragraph refers to_.Athe countryBa resultCa
8、mixture of very new and very oldDPuerto Rico答案:C语意理解题。应向前找,再向后看看it代表的内容,此处是指既古老又现代的混合体。It在句中作代词,指代前一句中的名词或短语,首先可以排除B。a result,因为“as a result”是插入语,A项the country虽然意思正确,但与C项相比就相对间接了;而D项Puerto Rico比A项更加间接,故排除。3Whats the character of the culture of Puerto Rico?AEither new or old.BA mixture of different p
9、eoples.CToo many fast food restaurants.DEither Spanish or American.答案:B推理判断题。波多黎各文化的特点是西班牙、美国等不同民族的混合,由第一段可以得出。A项和D项是两者中的选择而不是结合,C项属细节。4What are the disadvantages of Puerto Rico?AToo many Puerto Ricans live in the USA.BFew people in Puerto Rico can speak English.CPuerto Ricos GDP is lower than that
10、of the USA. DSocial problems connected with drugs and lack of jobs. 答案:D细节理解题。文中作者提到的不利因素与毒品和失业相关的犯罪。即把犯罪概括为社会问题。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。A chance to meet the Inuit people of Nunavut in Canada. While staying with the Inuit people you will have the chance to ride on a dog sled and can
11、oe in a seal skin kayak.If you do not eat meat, this tour is not for you as the Inuit eat mainly animals,birds and fish. This means they need to move around to gather food. You will join them when they are furthest south in the Arctic Circle. You will stay in igloos (houses made from snow) or tents
12、and wear clothes made from animal skins The Inuit usually live in small family groups but have large summer gatherings for feasts and celebrations where they swap stories. You will have the chance to join in with one of these large gatherings. You will have the opportunity to take part in the drummi
13、ng and dancing,and listen to traditional accounts of bravery as well as play games! While dancing you may even be asked to wear a special animal dance mask which is usually carved from wood. The Inuit believe in animal spirits. Their jewellery is made from owl claws,wolf bones and bird skulls and yo
14、u will get the chance to make some of these unusual pieces of jewellery. 1While staying with the Inuit people you will have the chance to _.A. ride on a dog sled and canoe in a seal skin kayak B. take part in the drumming and dancingC. listen to traditional accounts of bravery as well as play games
15、D. All of the above答案:D细节理解题。由第一段第二句可知A项正确;由第三段第三句可知B、C两项正确。2Why do the Inuit need to move around?A. Because their living place is very cold in winter B. Because they need to hunt animals, birds and fish for food C. Because they need to grow vegetables in summerD. Because there is a lot of wind in w
16、inter答案:B细节理解题。由第二段前两句可知,因纽特人的主要食物是动物、鸟和鱼,他们要不断迁徙以猎取食物。 3In summer,the Inuit gather for _.A. huntingB. selling and exchanging thingsC. feasts and celebrationsD. weddings答案:C细节理解题。由第三段第一句可知答案。4Why is the Inuits jewellery made from animals bones? ABecause it is much easier to make jewellery from anima
17、ls bonesBBecause jewellery made from animals bones looks more beautifulCBecause it is lighter to wearDBecause the Inuit believe in animal spirits答案:D细节理解题。从最后一段最后两句可知,因纽特人相信动物灵魂,所以他们佩戴由动物骨骼制成的首饰。 5Where does the passage probably come from?A. a science reportB. a diaryC. a travel advertisementD. a tr
18、avel brochure答案:D推理判断题。文章注意介绍了在旅游中将会遇到的事情,时态以现在时和将来时为主,所以不可能是日记(diary)和科学报告(science report);没有具体的时间和旅游路线,所以也不可能是广告。 AMany cities have subways and underground public transportation to take locals and tourists alike rapidly around the cityHowever, theres something different about riding a London subwa
19、yIt may not look different, but the historical value of one of Englands most popular forms of transportation is enough to make riding the subway a must when visiting LondonWith a little under 100 different stations, the subway can take you almost anywhere you need to goRiding a London subway, a pers
20、on from other countries will notice one major difference: in London, people do not look at each otherIn fact, eye contact is avoided at all timesThats not rudeness people are just too busy to bother lookingBusy doing what, you ask? Well, theyre certainly not using the time for a moment of quiet thin
21、kingNor are they reading a bookNew technology has replaced quiet habitsToday the only acceptable form of book on the London underground is an e-bookApple must earn a fortune from London commuters(使用月票上下班者)Since the launch of the iPhone in 2007, over 40,000yes, thats 40,000 “apps” have been designedC
22、ommuters love them because they are the perfect time-fillersOne “app”, called iShoot, is a game that features tanksAnother one, Tube Exits, tells passengers where to sit on the train to be closest to the exit of their destinationiSteam clouds the iPhone screen when you breathe into the microphoneYou
23、 can then write in the “steam” on your phone screenFor those without an iPhone, another Apple product, the iPod, may be the distraction(消遣)of choiceIts not just teenagers who “plug in” to their musiciPods are a popular way to pass the time for all agesAnd if games, e-books and music arent enough to
24、keep you occupied, then perhaps you would prefer a film? The development of palm DVD technology means many commuters watch their favorite TV shows or films on the way to workWith all these distractions, its amazing that people still remember to get off the train1Those who want to save time to reach
25、where they go can download _ to their iPhonesAiShoot BTube Exits CiSteam DiPod 2People in London do not make eye contact on the subway because _Athey are going to work and have no time to communicate with each otherBthey love reading books and do not want to be disturbedCthey feel sleepy because of
26、getting up earlyDthey are busy playing games, reading e-books, listening to music or watching films3The underlined word “apps” in the fourth paragraph means _Acomputers Bprograms downloaded for the iPhone Ccomputer companies Dfortune from London commuters4.The main idea of the passage is that _ALond
27、on commuters are unfriendly to strangersBApple has earned a lot of money from selling 40,000 appsCtechnology is changing how London commuters spend their traveling timeDriding a London subway is a must when visiting LondonTest 4:1.B细节理解题。根据Another one, Tube Exits, tells passengers where to sit on th
28、e train to be closest to the exit of their destination故选B。2.D细节理解题。根据最后一段可知人们在地铁里没空看别人,是因为大家都忙于玩游戏读电子书听音乐或看电影,故选D。3.B词义猜测题。根据have been designed可知它是电脑里已经设计好的程序,故选B。4.C主旨大意题。整篇短文叙述了伦敦的人们是怎样打发他们在做地铁的时间的,故选C。BWhen Peng Liyuan stepped off the plane in Moscow, the whole world wanted to know who dressed th
29、e elegant first lady. The reporter released the secretMa Ke.Peng Liyuan has been wearing Ma Kes designs for more than a decade, a fact that was only highlighted recently when she was on her first state visit, accompanying her husband President Xi Jinping. The elegant and attractive Peng, formerly a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
