吉林省松原市实验高级中学2020-2021学年新高一第二次月考试题英语(A卷)WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 松原市 实验 高级中学 2020 2021 学年 新高 第二次 月考 试题 英语 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、吉林省松原市实验高级中学2021届新高一第二次月考英 语 (A)解析版注意事项:1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第卷(选择题)第一部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个
2、选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Craziest Food Festivals sounds like a joke topic, but once you start looking into it, youll realize theyre everywhere the crazier, the better.1. Bibimbap FestivalIn the South Korean town of Jeonjuloves, their “mixed rice” dish is a hearty serve of rice topped with raw beef, a rai
3、nbow of vegetables, a raw egg and gochujang sauce so much. They take four days out of October to celebrate it.Like any festival theres music, entertainment and magic, but making it that little bit different is the bibimbap thats whipped(搅拌) up in a big bowl by dozens of chefs and served to over 400
4、people.2. Waikiki Spam JamWho knew this canned meat had so much love? Well, it turns out that a can of Spam is the go-to item in Hawaii, along with a grass skirt and garland(花环). The people of Hawaii love Spam so much that they even spend a day in May giving out the best Spam, a type of cheap canned
5、 meat made mainly from pork.3. Bessieres Easter Egg FestivalAt Easter time, for those in the French town of Bessieres its all about an egg far less sweet.Here they celebrate the holiday by getting dozens of chefs to make one large omelette(煎蛋卷)15,000 eggs strong for the townsfolk(市民).4. Potato Days
6、FestivalThis festival actually takes place in Barnesville, Minnesota, the US. Over the last Friday and Saturday in August the town celebrates its potato-growing skills by hosting potato picking and peeling contests, as well as a Miss Tater Tot pageant(盛典) for five- and six-year-old girls.1. What mak
7、es Bibimbap festival special?A. They take four days to celebrate it.B. The mixed rice is rich in many vegetables.C. Theres music, entertainment and magic during the festival.D. The rice dish needs to be mixed in one big bowl by dozens of chefs together.2. What do we know about Waikiki Spam Jam ?A. T
8、he spam is the most favorite for Hawaii people.B. People spend one day to prepare the Jam.C. The Jam isnt affordable for the plain townsfolk.D. The Jam is mainly made from raw beef.3. If you have time in August, you can go to _.A. Bibimbap FestivalB. Waikiki Spam JamC. Bessieres Easter Egg FestivalD
9、. Potato Days Festival【答案】1-3 DAD【解析】本文是一篇应用文,文章介绍了世界上几个极具特色的美食节。1.细节理解题。根据Bibimbap Festival部分最后一句可知,和其他任何节日一样,石锅拌饭节也有音乐、娱乐活动和魔术表演,但它的特别之处在于它的拌饭需要几十个厨师一起在一个大碗里搅拌。故D项正确。2.细节理解题。根据Waikiki Spam Jam部分中的“Well, it turns out that a can of Spam is the go-to item in Hawaii, along with a grass skirt and garla
10、nd.”可知,事实证明,在夏威夷,午餐肉罐头、草裙和花环是必备品。由此可知,在夏威夷,午餐肉、草裙和花环是最受欢迎的东西。故A项正确。3.细节理解题。根据Potato Days Festival部分中的“Over the last Friday and Saturday in August the town celebrates its potato-growing skills by hosting potato picking and peeling contests, as well as a Miss Tater Tot pageant for five- and six-year-o
11、ld girls.”可知,在八月的最后一个周五和周六,该镇会举办土豆采摘和削皮比赛来庆祝当地的土豆种植技术,同时还为5岁和6岁的女孩举办了一场“土豆小姐”选美比赛。由此可知,如果在八月有时间,你可以去在巴恩斯维尔举办的土豆节。故D项正确。 BMy daughter Kelly is a cautious person. She needs to warm up to situations, and is hesitant to try new things. But this has been a year of firsts for my girl that has filled her w
12、ith a new sense of confidence. This year she moved to lap lane in swimming where she was preparing for a swim team. This year she learned to ride a bike without training wheels. And this year she completed her first kids triathlon(三项全能).On Saturday, with a thunderstorm coming soon and my sons birthd
13、ay party later in the day, we all went out in the dark of the morning for Kelly to participate in her first triathlon. We practiced transitions from swim to bike to run with her, we got all the equipment shed need, and we kept talking about the race. But as we waited the two hours for the older kids
14、 to finish before her turn, she held my leg a little harder and told me she loved me too many times. She was nervous but trying to keep it together.And then it was her turn. From the second she jumped into the water, my heart soared. My daughter transformed into the most confident human being I had
15、ever seen. She dominated that swim, crushed that bike ride and ran to the finish with the biggest smile on her face.I can honestly say that I never felt so proud of someone in my entire life. It wasnt because she did a sport or anything like that. It was because she was afraid of something and conqu
16、ered that fear with confidence and a fire I hadnt seen before.I kept looking at her with smile. She might be wearing the finalist medal but I felt like I won that day. I won the chance to see my girl shine.4. What can we learn from Paragraph 2?A. The race began in the early morning.B. Kelly prepared
17、 for her brothers birthday party.C. Kelly was eager for her turn in the race.D. The whole family gave Kelly support.5. Seeing Kellys performance in the race, the author felt _.A. worried and hesitantB. excited and proudC. anxious and uneasyD. curious and concerned6. In Paragraph 4, the underlined wo
18、rd “conquered” probably means_.A. to succeed in dealing with or control somethingB. to take control of an area and its people by forceC. to become very popular or successful in a placeD. to defeat someone especially in a competition7. In the ending paragraphs the author felt like “I won that day” be
19、cause Kelly _.A. expressed love to herB. won the gold medalC. overcame the fearD. took part in the sport【答案】4-7 DBAC【解析】这是一篇记叙文。讲述了作者的女儿今年完成了她的第一次儿童铁人三项,作者为女儿的变化感到骄傲的故事。4.推理判断题。根据第二段内容:周六,暴风雨即将来临,我儿子的生日聚会也会在当天晚些时候举行,我们所有人都在早上天黑的时候出发,为了Kelly参加的第一次三项全能。我们和她一起练习,从游泳到骑车再到跑步,并且准备好她需要的所有装备。可推知,全家人都在支持Kell
20、y参加比赛。故选D。5.推理判断题。根据第三段内容(从她跳进水里那一刻,我的心也跟着飞起来了。我的女儿变成了一个我从来没见过的、最自信的人。她在游泳中占据优势,在骑行中领先,笑容满面地跑向终点。)和第四段首句(我可以诚实地说,在我整个生命中,我从没为某个人感到如此骄傲。)可知,作者看到Kelly比赛中的表现时,她感到兴奋和自豪。故选B。6.词义猜测题。根据划线单词所在句子可知,此处应是指Kelly用信心和激情克服了恐惧。因此猜测conquered意为“克服,对付”。故选A。7.推理判断题。根据最后一段(我一直微笑着看着她。她可能带着决赛奖牌,但我却感觉那天是我赢了。我赢得了看到我的女儿发光发亮
21、的机会。)可知,作者有这种感觉是因为看到女儿Kelly克服了恐惧。故选C。 CThe earliest known copy of Leonardo da Vincis Mona Lisa thought to have been painted at the same time as the original masterpiece has been discovered at the Prado Museum in Madrid, Spain. The work offers art-lovers an attractive clue to what the model for the w
22、orlds most famous painting really looked like. Controllers of the museum found the picture hidden beneath layers of paints during restoration work on a picture initially thought to have been a later replica(exact copy) of the Mona Lisa.The restored version shows the same woman that Leonardo depicted
23、(描画), against a landscape similar to that shown in the background of the original, which now hangs in the Louvre in Paris. And while the features of Leonardos Mona Lisa have been dulled by centuries of dirt and layers of cracked paintswhich are unlikely ever to be removed in the recently-rediscovere
24、d copy, she appears fresher-faced and younger than her better-known “twin”.News of the find was revealed at a meeting at Londons National Gallery, linked to its “Leonardo da Vinci: Painter at the Court of Milan” exhibition. “This sensational(轰动的) find will transform our understanding of the worlds m
25、ost famous picture,” the Art Newspaper reported, adding that the clues found on the Madrid version suggest that the original and the copy were begun at the same time and painted next to each other, as the work went on.Miguel Falomir, manager of Italian painting at the Prado, told reporters that expe
26、rt analysis suggested a strong link between Leonardo and the artist who painted the copy. “The painting was done in the painters own workshop,” he said. “It is absolutely consistent with Leonardos work, but Leonardo didnt actually do any work on it himself.”8. Which of the following is TRUE about th
27、e new version of the Mona Lisa?A. It was a restored version by Leonardo.B. It was painted much later than the original version.C. It is better preserved than the original one.D. It has been dulled by layers of cracked paints.9. We can learn from the third paragraph that _.A. the new version of the M
28、ona Lisa went on display at a meeting.B. there would be two versions of the Mona Lisa at the exhibition.C. Leonardo was made to paint with another painter meanwhile.D. the new finding affects the understanding of the original version.10. What can we infer from the text?A. The artist painted the copy
29、 in his home.B. The artist who painted the copy must have been Leonardos student.C. The artist finished painting the copy under Leonardos guidance.D. The artist who painted the copy had close relation with Leonardo.11. What is the main idea of the text?A. The Prado Museum has discovered the earliest
30、 copy of the Mona Lisa.B. The Prado Museum restored the earliest copy of the Mona Lisa.C. The Prado Museum displayed the recently-rediscovered copy of the Mona Lisa in Spain.D. The Prado Museum offers art-lovers a better understanding of Leonardo.【答案】8-11 CDDA【解析】这是一篇说明文。在西班牙马德里普拉多博物馆发现了达芬奇的名画蒙娜丽莎的最
31、早复制品及其相关介绍。8.细节理解题。根据第二段中的“in the recently-rediscovered copy, she appears fresher-faced and younger than her better-known “twin”可知,与收藏在卢浮宫略显晦暗的蒙娜丽莎“本尊”相比,该画作中的蒙娜丽莎面色清晰红润,即它比原版的保存得更好。故选C。9.细节理解题。由第三段的“This sensational find will transform our understanding of the worlds most famous picture”可知,这一新发现将加深
32、世界艺术爱好者对达芬奇“真迹”蒙娜丽莎的理解。即这一新发现影响了对原始版本的理解。故选D。10.推理判断题。结合最后一段的“expert analysis suggested a strong link between Leonardo and the artist who painted the copy”可推知,该画作者与达芬奇的关系密切。故选D。11.主旨大意题。通读全文并结合第一段的主题句即首句(西班牙马德里普拉多博物馆发现了列奥纳多达芬奇的名作蒙娜丽莎的最早副本,据称这幅画与原作同时创作。)可知,文章主要是关于普拉多博物馆发现了蒙娜丽莎最早的复制品。故选A。 DWeve all be
33、en there: in a lift, in line at the bank or on an airplane, surrounded by people who are, like us, deeply focused on their smartphones or, worse, struggling with the uncomfortable silence.Whats the problem? Its possible that we all have compromised conversational intelligence. Its more likely that n
34、one of us start a conversation because its awkward and challenging, or we think its annoying and unnecessary. But the next time you find yourself among strangers, consider that small talk is worth the trouble. Experts say its an invaluable social practice that results in big benefits.Dismissing smal
35、l talk as unimportant is easy, but we cant forget that deep relationships wouldnt even exist if it werent for casual conversation. Small talk is the grease(润滑剂) for social communication, says Bernardo Carducci, director of the Shyness Research Institute at Indiana University Southeast. “Almost every
36、 great love story and each big business deal begins with small talk,” he explains. “The key to successful small talk is learning how to connect with others, not just communicate with them.”In a 2014 study, Elizabeth Dunn, associate professor of psychology at UBC, invited people on their way into a c
37、offee shop. One group was asked to seek out an interaction(互动) with its waiter; the other, to speak only when necessary. The results showed that those who chatted with their server reported significantly higher positive feelings and a better coffee shop experience. “Its not that talking to the waite
38、r is better than talking to your husband,” says Dunn. “But interactions with peripheral(边缘的) members of our social network matter for our well-being also.”Dunn believes that people who reach out to strangers feel a significantly greater sense of belonging, a bond with others. Carducci believes devel
39、oping such a sense of belonging starts with small talk. “Small talk is the basis of good manners,” he says.12. What phenomenon is described in the first paragraph?A. Addiction to smartphones.B. Inappropriate behaviours in public places.C. Absence of communication between strangers.D. Impatience with
40、 slow service.13. What is important for successful small talk according to Carducci?A. Showing good manners.B. Relating to other people.C. Focusing on a topic.D. Making business deals.4. What does the coffee-shop study suggest about small talk?A. It improves family relationships.B. It raises peoples
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429176.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2021届新高考语文二轮专题训练课件:3-4 第三周 冲刺练 第4天 .ppt
