2019年高考英语一轮优练题Unit4Makingthenews含解析新人教版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 年高 英语 一轮 优练题 Unit4Makingthenews 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Making the news李仕才一、阅读理解。Nowadays more and more people are talking about genetically modified foods ( GM foods). GM foods develop from genetically modified organisms (有机体), which have had specific changes introduced into their DNA by genetic engineering techniques. These techniques are much more pre
2、cise where an organism is exposed to chemicals to create a nonspecific but stable change. For many people, the hightech production raises all kinds of environmental, ethical, health and safety problems. Particularly in countries with long farming traditions, the idea seems against nature.In fact, GM
3、 foods are already very much a part of our lives. They were first put on the market in 1996. A third of the corn and more than half the cotton grown in the U. S. last year was the product of biotechnology, according to the Department of Agriculture. More than 65 million acres of genetically modified
4、 crops will be planted in the US this year.The genetic genie is out of the bottle.However, like any new product entering the food chain, GM foods must be subjected to careful testing. In wealthy countries, the debate about biotech is not so fierce by the fact that they have a large number of foods t
5、o choose from, and a supply that goes beyond the needs. In developing countries desperate to feed fastgrowing and underfed populations, the matter is simpler and much more urgent: do the benefits of biotech outweigh the risks?The statistics on population growth and hunger are disturbing. Last year t
6、he worlds population reached 6 billion. The UN states that nearly 800 million people around the world are unhealthy. About 400 million women of childbearing age don t have enough iron, which means their babies are exposed to various birth defeats.As many as 100 million children suffer from vitamin A
7、 deficiency, a leading cause of blindness.How can biotech help? Genetic engineering is widely used to produce plants and animals with better nutritional values. Biotechnologists have developed genetically modified rice and they are working on other kinds of nutritionally improved crops. Biotech can
8、also improve farming productivity in places where food shortages are caused by crop damage attributable to drought, poor soil and crop viruses.1.The passage mainly talks about_.A. the worlds food problemB. the development in biotechC. the genetically modified foods D. the way to solve food shortages
9、2.According to the passage, GM foods_.A. will replace naturally grown foodsB. are far better than naturally grown foodsC. may help to solve the problem of poor nutritionD. can cause serious trouble in developing countries3.The underlined sentence “The genetic genie is out of the bottle.” in Paragrap
10、h 2 probablymeans that_.A.GM foods are available everywhereB. the technology in producing GM foods is advancedC. genetic technology may have uncontrollable powersD. genetic technology has come out of laboratories into markets4.Whats the writers attitude towards GM foods?A. Enthusiastic.B. Cautious.C
11、. Disapproving.D. Unbelievable.【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了转基因食品及其对人类生活的影响。1.C 【解析】主旨大意题。根据文章内容,特别是第一段中的“Nowadays more and more people are talking about genetically modified foods ( GM foods).”可知,本文主要介绍的是转基因食品。2.C 【解析】细节理解题。根据最后一段中的“Genetic engineering is widely used to produce plants and animals with bette
12、r nutritional values.”可知,转基因食品有助于解决营养不良问题。4.B 【解析】观点态度题。根据第三段中的“However, like any new product entering the food chain, GM foods must be subjected to careful testing.”可知,作者认为转基因食品进入市场前需要严格的检测,由此可见作者对转基因食品的态度是谨慎的。二、单句语法填空1It is necessary that we keep the young generation (inform) of the current affair
13、s.答案:informed2A man helping an old lady who fell on the floor to get up on a bus ended up (accuse) of causing her injury.答案:being accused3Dont defend him any more. Its obvious that he (deliberate) destroyed the fence of the garden even without apology.答案:deliberately4 (acquire) a good knowledge of E
14、nglish, he gave up his job and went to study in an English school.答案:To acquire5It is every citizens demand that the murderer who killed three children (punish)答案:(should) be punished6The teacher will put forward a variety of questions, (depend) on your different answers.答案:depending7The diligent ma
15、n is (achieve) his goal, because he spares no effort to do the best for every detail.答案:to achieve8(2018银川质检)My parents didnt approve my leaving school this year and I had to accept it.答案:of9You should get down to your study from now on. Please concentrate what is of great importance for your future
16、 development.答案:on10What are you doing out of bed, Tom? You are supposed (be) asleep.答案:to be三、完形填空。One morning Maila woke up with a start.She had had a vivid _1_ of a lonely child with huge big tired eyes praying for love and crying out“Find me!”Maila was one of those people who used all her free t
17、ime to help others and did it all in quiet,_2_ bragging (自夸)about it.But its hard to keep an angel a secret _3_she would have wanted to do her helping _4_ raising attention to herself.Soon word _5_,bringing even more people in need of help to her attention.Although she was _6_ to people in distress(
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429439.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
