2021高考英语一轮复习 选修6 Unit 4 Global warming课时作业(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考英语一轮复习 选修6 Unit Global warming课时作业含解析新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 选修 warming 课时 作业 解析 新人
- 资源描述:
-
1、Unit 4Global warming课时作业.阅读A(2020山西省祁县中学高三月考)College students may find a greener campus when they return to classes this fall. Some schools are repairing older buildings and constructing new ones that are better for the environment. Other steps include adding wind and solar energy systems and planti
2、ng vegetable gardens.George Washington University (GW) is a private school with 200,000 students. The university has two gardens where students volunteer their time.Over the last ten years GW has developed projects in three main areasclimate, water and ecosystems. They have begun to create projects
3、on the ground to address climate change. They are planning on becoming carbonneutral (平衡的) and, in fact, reducing the_footprint by forty percent by 2025, from creating solar hotwater systems on our rooftops to making our buildings much more energy efficient. The school also offers 140 different clas
4、ses in sustainability (可持续性发展) and the environment.Mark Orlouski said, “We see numbers like less than 20% of school having a green building policy five years ago and now upwards of 80% of schools having a policy, which states that their new buildings will be built in a green fashion.”GW is located i
5、n the Foggy Bottom neighborhood of Washington. Some neighbors say that while GW is laying to be friendlier to the environment, it could also be a better friend to the neighborhood. The school has expanded quickly and there have been tensions between students and local residents.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了
6、乔治华盛顿大学的绿色校园环保政策及计划。1The greener campus project aims majorly at .Awelcoming students in the new termBrepairing and constructing buildingsCadding wind and solar energy systemsDmaking schools environmentally friendly答案:D细节理解题。根据文章第一段中的“better for the environment”可知,绿色校园计划是为了使校园更环保。A项文中未提及,B、C两项是具体做法。故
7、选D。2What do the underlined words “the footprint” in Paragraph 3 refer to?AThe climate change.BThe quantity of water.CThe production of carbon.DThe main areas of the project.答案:B词义猜测题。根据下文提到的“solar hotwater systems”可知,the footprint指的是水量。故选B。3What can be inferred from Paragraph 5?AGreen efforts have a
8、lready brought in benefits.BHigh school students prefer choosing a greener college.CGreen building policies attract more high school students.DColleges are making efforts to meet the needs of students.答案:C推理判断题。根据文章第五段中的“The school has expanded quickly and there have been tensions between students a
9、nd local residents.”可知,绿色校园政策让学校发展得很快,从而可以推断出,绿色校园环保政策吸引更多的高中生。故选C。4Which one of the problems is GW now facing?AIt hasnt been so friendly to its neighbors.BThere have been no green building policies.CRainwater collecting costs too much money.DThe students are making too many efforts.答案:A推理判断题。根据文章第五
10、段中的“The school has expanded quickly and there have been tensions between students and local residents.”可知,学校迅速发展造成了学生与当地居民的关系紧张,从而可以推断出,学校的发展导致学校与当地居民关系不太友好。故选A。【词汇积累】construct v. 建筑;修建;建造address v. 设法解决;处理energy efficient 节能【佳句背诵】Some neighbors say that while GW is laying to be friendlier to the en
11、vironment, it could also be a better friend to the neighborhood.一些邻居说,在乔治华盛顿大学设法对环境更友好时,它也可以成为邻居更好的朋友。B(2020河南省平顶山市高三阶段性检测)The worlds oceans will likely lose about onesixth of their fish and other creatures within 100 years if climate change continues on its current path. Every degree Celsius that t
12、he worlds oceans warm, their biomass is expected to drop five percent, a study found.The study predicts that if there is no change in the rate of worldwide greenhouse gas production, there will be a 17percent loss of biomass by the year 2100. But, if the world reduces carbon pollution, biomass losse
13、s could be limited to only about 5 percent.Warming temperatures are the biggest issue. But climate change also produces oceans that are more acidic and have less oxygen. This also harms sea life. Much of the world depends on the oceans for food or work.The findings make sense and the possible effect
14、s of the predicted losses of animal life are huge. “Climate change has the potential to cause serious new conflicts over ocean resource use as the human population continues to grow,” said scientists.Marine biologist Boris Worm, who helped run the study, added that the “building blocks of marine lif
15、eplankton and bacteriamay decline less heavily.”“Those marine animals that we use directly, and care about most deeply, are predicted to suffer the most,” said Worm. He works at Canadas Dalehousie University.Scientists had already believed climate change would likely reduce future ocean life. But pa
16、st computerbased studies looked at only part of the picture or used only one model. The latest study used six different computer models to give the best picture look yet, William Cheung said.University of Georgia marine biologist Samantha Joye was not part of the research. But she praised the study
17、as well researched and extremely detailed, and called it “an urgent call for action”.篇章导读:本文是一篇说明文。文章谈论的是气候变暖对海洋生物影响的话题。研究发现,如果气候变化继续以目前的速度发展,100年内,世界海洋可能会失去大约六分之一的鱼类和其他生物。5What does the underlined word “biomass” in Paragraph 1 refer to?AOcean temperature.BTotal marine life.CSea condition.DOcean lev
18、el.答案:B词义猜测题。根据前面的“The worlds oceans will likely lose about onesixth of their fish and other creatures . current path.”可知,如果气候变化继续以目前的速度发展,100年内,世界海洋可能会失去大约六分之一的鱼类和其他生物。biomass指的是海洋生物的总量。故选B。6Why do scientists think that climate change might cause conflicts?AIt may reduce the sea resource.BIt leads
19、to the extinction of marine life.CIt pollutes the environment of the ocean.DIt may increase the world population.答案:A推理判断题。根据第四段中“Climate change has the potential to cause serious new conflicts over ocean resource use as the human population continues to grow (随着人口的持续增长,气候变化有可能在海洋资源利用方面引发严重的新冲突)”以及第
20、五段中“building blocks of marine lifeplankton and bacteriamay decline less heavily (海洋生物的组成部分浮游生物和细菌可能减少得不那么严重)”可知,科学家认为,气候变暖使海洋资源减少,人口持续增多,导致人类为争夺海洋资源而引发严重的新冲突。故选A。7Which sea animals will be harmed the worst by sea warming?AThe largest ones.BThe ones in deep oceans.CThe bacteria on sea surface.DThose
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429714.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
