2021高考英语二轮复习训练:小综合训练17 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考英语二轮复习训练:小综合训练17 WORD版含解析 2021 高考 英语 二轮 复习 训练 综合 17 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家小综合训练17(名师原创)对应学生用书P154.阅读理解Scientists have suggested trapping(收集) carbon dioxide in rocks as one way to slow the rate of climate change. But they havent come up with an easy way to do it until now, anyway. Researchers in Canada have just proposed a new technology to collect and trap
2、 the greenhouse gas.Limestone (石灰岩) and other minerals already store a lot of carbon dioxide on the earth, notes Ian Power.Hes a geoscientist at Trent University in Peterborough, Canada. The problemthis natural process is slow. It can take thousands or even millions of years. At present, he explains
3、,“Were producing so much carbon dioxide now that the earth cant keep up.”They found that a mineral called magnesite (菱镁矿) locks up carbon dioxide. A ton of this mineral can store about half a ton of carbon dioxide. The chemical normally takes thousands of years to form. But in the lab,Powers group m
4、ade it happen in just a few months.Magnesite occurs naturally. But the process by which it forms on the earths surface is very, very slow. So scientists try to combine rocks and carbon dioxide using lots of heat in the lab. That could make the mineral quicklybut there are a lot of problems to deal w
5、ith to produce magnesite in the lab as well as consuming a lot of costly energy.So far, the scientists have made only a tiny amount of magnesite in the lab. The totalone microgramis about one millionth the weight of a paper clip. “So the process needs a lot of improvement before it can begin trappin
6、g the millions of tons of carbon dioxide produced each year,”says Power. “But a big concern has been overcome,”he says. “Theyve shown it is possible to do this at room temperature and pressure. Now the team can explore how to make the process more efficient.”【语篇解读】本文是一篇科普说明文。加拿大的科学家想通过实验室生产出一种菱镁矿,用它
7、来吸收地球上的温室气体二氧化碳,虽然在室温下就可进行这个试验,但效率仍然很低。1Why do scientists try to make magnesite in labs?ATo show how advanced their technology is.BTo help slow the speed of global warming.CTo create more new materials for mankind.DTo prevent carbon dioxide from being sent into the air.解析细节理解题。根据第一段第一句话可知,科学家在实验室制造菱
8、镁矿的目的就是想用它来吸收二氧化碳,从而减缓气候变化的速度。故选B。答案B2How many kilos of carbon dioxide are locked up in five kilos of magnesite?A2 kilos.B5 kilos.C3 kilos.D2.5 kilos.解析细节理解题。根据第三段中“A ton of this mineral can store about half a ton of carbon dioxide.”可知,一吨菱镁矿可以储存半吨的二氧化碳。故选D。答案D3What do we know about producing magnesi
9、te in labs?AIt is easy to do.BIts process is complex.CIt is energy consuming.DIt takes thousands of years.解析细节理解题。根据第四段最后一句可知,在实验室制造菱镁矿需要耗费大量昂贵的能源。故选C。答案C4What can we infer from the last paragraph?AUsing minerals to trap carbon dioxide has a long way to go.BMass production of magnesite is on the way
10、.CMagnesite cant be made at room temperature.DMost scientists think little of this new method.解析推理判断题。根据最后一段中“So the process needs a lot of improvement before it can begin trapping the millions of tons of carbon dioxide produced each year”可推知,用这种人工合成的矿物吸收二氧化碳还需要很多改进。故选A。答案A.完形填空Lehrner always wanted
11、 to design roller coasters. Even as a(n) _1_, though, she knew that there had to be more to it than just hopping on board. “I started _2_ how I would prepare,”she said. She looked to science and math and _3_ advanced classes in algebra and geometry in middle school and high school.Then she took even
12、 more _4_ math and a highlevel physics course.She also _5_ theme parks as often as she could and researched the _6_ of those coasters online. When it came time for _7_, she went to the Colorado School of Mines in Golden, where she _8_ a bachelors degree in mechanical engineering.Now Lehrner works wi
13、th amusement parks to design and _9_ new coasters. These new coasters they design are _10_ made of wood, except for a metal _11_ on which the cars run. The basic design has been around for more than a century. Still, Lehrner notes, each new one is different.“A lot of the same _12_ and concepts are u
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
新教材2021-2022学年语文部编版必修上册课件:第一单元第2课2-1立在地球边上放号 .ppt
