2019-2020学年英语北师大版选修8习题:UNIT 24 SOCIETY 单元检测 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年英语北师大版选修8习题:UNIT 24SOCIETY 单元检测 WORD版含解析 2019 2020 学年 英语 北师大 选修 习题 UNIT 24 SOCIETY 单元 检测
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家第二十四单元检测(时间:100分钟满分:120分)第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThere have been great changes in the lives of women.During the twentieth century there was an unusual shortening of the time of a womans life spent in caring for children.A woman getti
2、ng married at the end of the 19th century would probably have been in her middle twenties,and would be likely to have seven or eight children,of whom four or five lived till they were five years old.By the time the youngest was fifteen,the mother would have been in her early fifties and would expect
3、 to live a further twenty years,during which custom,chance and health made it unusual for her to get paid work.Today women marry younger and have fewer children.Usually a womans youngest child will be fifteen when she is forty-five and is likely to take paid work until retirement at sixty.Even while
4、 she has to look after children,her work is lightened by household appliances(家用电器)and convenience foods.This important change in womens way of life has only recently begun to have its full effect on womens economic position.Even a few years ago most girls left school at the first opportunity and mo
5、st of them took a full-time job.However,when they married,they usually left work at once and never returned to it.Today the school-leaving age is sixteen;many girls stay at school after that age,and though women tend to marry younger,more married women stay at work at least until shortly before thei
6、r first child is born.Many more afterwards,return to full or part-time work.Such changes have led to a new relationship in marriage,with both husband and wife accepting a greater share of the duties and satisfaction of family life,and with both husband and wife sharing more equally in providing the
7、money and running the home,according to the abilities and interest of them.1According to the passage,around the year 1890 most women married .A.at about twenty-fiveB.in their early fiftiesC.as soon as possible after they were fifteenD.at any age from fifteen to forty-five解析根据第一段第三句“A woman getting m
8、arried at the end of the 19th century would probably have been in her middle twenties.”可知答案为A项。答案A2We are told that in an average family in 1890 .A.many children died before they were fiveB.the youngest child would be fifteenC.seven or eight children lived to be more than fiveD.four or five children
9、 died when they were five解析根据第一段第三句“.of whom four or five lived till they were five years old.”可推知答案为D项。答案D3When she was over fifty,the late 19th century mother .A.would expect to work until she diedB.was usually expected to take up paid employmentC.would be healthy enough to take up paid employment
10、D.was unlikely to find a job like the mother nowadays解析根据第一段中的“.the mother would have been in her early fifties and.made it unusual for her to get paid work.Today.when she is forty-five and is likely to take paid work until retirement at sixty.”可知答案为D项。答案D4Many girls,the passage says,are now likely
11、to .A.marry so that they can get a jobB.leave school as soon as they canC.give up their jobs for good after they are marriedD.continue working until they are going to have a baby解析根据第二段中的“.Today the school-leaving age is sixteen.more married women stay at work at least until shortly before their fir
12、st child is born.”可知答案为D项。答案DB(导学号51860028)Happiness is contagious,researchers reported on Thursday.People with the most social connectionsspouses,friends,neighbours and relativeswere also the happiest,the data showed.“Each additional happy person makes you happier,” Christakis said.“Imagine that I
13、am connected to you and you are connected to others and others are connected to still others.It is this fabric of humanity,like an American patch quilt.”Each person sits on a different coloured patch.“Imagine that these patches are happy and unhappy patches.Your happiness depends on what is going on
14、 in the patch around you,” Christakis said.“It is not just happy people connecting with happy people,which they do.Above and beyond,there is this contagious process going on.”And happiness is more contagious than unhappiness,they discovered.“If a social contact is happy,it increases the likelihood t
15、hat you are happy by 15 percent,” Fowler said.“A friend of a friend,or the friend of a spouse or a sibling(兄弟姐妹),if they are happy,increases your chances by 10 percent,” he added.A happy third degree friendthe friend of a friend of a friendincreases a persons chances of being happy by 6 percent.“But
16、 every extra unhappy friend increases the likelihood that youll be unhappy by 7 percent,” Fowler said.The finding is interesting and it is useful,too,Fowler said.“Among other benefits,happiness has been shown to have an important effect on reduced mortality(死亡率),pain reduction,and improved cardiac(心
17、脏的)function.So better understanding of how happiness spreads can help us learn how to promote a healthier society,” he said.The study also fits in with other data suggested in 1984 that having $5,000 extra increased a persons chances of becoming happier by about 2 percent.“A happy friend is worth ab
18、out $20,000,” Christakis said.5According to the research,your happiness .A.has nothing to do with your workmates or schoolmatesB.has something to do with anyone who has a close relationship with youC.depends on those who are in favour of you or are against youD.has little to do with what social conn
19、ections you have解析推理判断题。根据第二段、第三段内容可知,快乐感会不断传递和扩散,你的配偶、朋友、邻居、亲戚等的快乐指数会直接影响你的快乐程度,故选B项。答案B6The underlined word “contagious” in the first paragraph means “”.A.infectious B.beautifulC.effectiveD.prior解析词义猜测题。第一句是全文的主题句。由文章第二、三、四三段可知,快乐感可以在人们之间传播,故contagious的意思是“有感染力的,有传染性的”。答案A7It can be inferred that.
20、A.happiness spreads as fast and widely as unhappinessB.unhappiness spreads faster and more widely than happinessC.happiness spreads faster and more widely than unhappinessD.the spread of unhappiness has not been studied by researchers解析推理判断题。根据第六段“And happiness is more contagious than unhappiness,th
21、ey discovered.”一句可推知选C项。 答案C8What does Christakis mean by saying “A happy friend is worth about $20,000”?A.A happy friend can help you bring in a wealth of $20,000.B.A happy friend is a wealth which is worth about $20,000.C.A happy friend increases your chances of being happy by 2%.D.A happy friend
22、increases your chances of being happy by 8%.解析句意理解题。结合上一段中的“that having $5,000 extra increased a persons chances of becoming happier by about 2 percent”可知,一个快乐的朋友带给你的快乐相当于大约$20,000带给你的快乐,也就是$5,000 的四倍,即一个快乐的朋友给你带来快乐的几率为8%,故选D项。答案DCWhen you turn on the radio,you hear an advertisement.When you watch t
23、elevision,you hear and see an advertisement.If you turn the pages of a newspaper or magazine,again you find an advertisement.If you walk down the street,you see one advertising board after another.All day,every day,people who want to sell you something compete to catch your attention.As a result,adv
24、ertisements are almost everywhere.In the West,advertisements are the fuel that makes mass media work.Many TV stations,newspapers,magazines,radio stations are privately owned.The government does not give them money.So where does the money come from?From advertisements.Without advertisements,there wou
25、ld not be these private businesses. Have you ever asked yourself what advertising is?Through the years,people have given different answers to the question.For some people the advertising was a means of keeping your name before the public.And some people thought that advertising was “truth well told”
26、.Now more and more people describe it in this way:advertising is the paid,non-personal,and usually persuasive(有说服力的)description of goods,services and ideas by identified sponsors(明确的出资者)through various media.First,advertising is usually paid for.Various sponsors pay for the advertisements we see,rea
27、d,and hear over the various media.Second,advertising is non-personal.It is not face-to-face communication.Although you may feel that a message in a certain advertisement is aimed directly at you,in reality,it is directed at large groups of people.Third,advertising is usually persuasive.Directly or i
28、ndirectly it tells people to do something.All advertisements try to make people believe that the product,idea,or service advertised can do good to them.Fourth,the sponsor of the advertisement must be identified.From the advertisement,we can see if the sponsor is a company,or an organization,or an in
29、dividual.Fifth,advertising reaches us through traditional and non-traditional mass media.Included in the traditional media are newspapers,magazines,radio,television,and films.Non-traditional media include the mail,matchbox covers,and billboards.9The existence of the privately owned mass media depend
30、s financially on .A.the governmentB.their owners familiesC.advertisementsD.the audience解析细节理解题。第二段提到“TV stations,newspapers,magazines,radio stations”等私营的大众传媒的资金来源于广告。答案C10According to the passage,who are most probably paying for the advertisements?A.Companies.B.Organizations.C.Individuals.D.All of t
31、he above.解析推理判断题。从最后一段中的“From the advertisement,we can see if the sponsor is a company,or an organization,or an individual.”可以找到答案。答案D11Which of the following is considered non-traditional mass media?A.Newspapers.B.The mail.C.Magazines.D.Films.解析细节理解题。由文章最后一句“Non-traditional media include the mail,m
32、atchbox covers,and billboards.”可知B项正确。答案B12According to the passage,which of the following statements about the features of advertisements is NOT true?A.Advertising must be honest and amusing.B.Advertising is meant for large groups of people.C.Advertising tells people to do something directly or ind
33、irectly.D.The sponsors are always mentioned in the advertisements.解析推理判断题。B、C、D三项在短文中已提到,A项未提及。故选A项。答案ADI was very disappointed not to be able to go to the jazz concert last Friday.The advertisement in the paper said that you could buy tickets at the theatre box in Richland Hills any day between 10:
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-430016.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
