2018版高中英语北师大版选修8:UNIT 23 单元综合测评 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018版高中英语北师大版选修8:UNIT 23 单元综合测评 WORD版含解析 2018 高中英语 北师大 选修 UNIT 单元 综合 测评 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、单元综合测评.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AA failed plot to kill Barack Obama,uncovered by US federal agents recently,has reminded people of the ideas that some humans associate with simple numbers.Two white American NeoNazi racists(新纳粹种族主义者)had planned to kill 88 African Americans,before finally assassinating(
2、暗杀) Obama.The number “88” is equated with “HH”, initials(首字母) for the Nazi greeting, “Heil Hitler”“H” is the eighth letter of the alphabet.Many people were not familiar with the NeoNazi importance of 88,but associations attached to other numbers are more wellknown,if not always believed.The number 1
3、3,for instance,is considered deeply unlucky.In the US,many buildings do not have a floor numbered 13.They instead label it 12A,or use the letter M,which is the 13th letter in the English alphabet.New Yorks John FKennedy International airport does not have a gate number 13.And the popular Irish fligh
4、t carrier, Ryan Air, has banished(摒弃) row 13 from all its planes.Last year when Brussels Airline put 13 dots in their new logo,the flood of complaints was so vast that the airline was forced to change their “unlucky logo” and add an additional dot.The fear comes from a Bible story,which states that
5、Judas Iscariot,the disciple(门徒)who betrayed(出卖) Jesus, was the 13th to sit at the table in the Last Supper.But the most fascinating fear of the number relates to Friday the 13th.Its a day of double bad luck.In the US,many people would not schedule a wedding for Friday the 13th.According to the Stres
6、s Management Center and Phobia Institute in the US,an estimated 17 to 21 million Americans are affected by a fear of this day.【语篇解读】本文通过一个刺杀总统奥巴马未遂的谋杀,介绍了人与数字的联系。1From the first two paragraphs, we can know that _.Aa lot of Americans want to kill Barack ObamaBthe number 88 is equated with 13Cthere ar
7、e still racists in the USDthe two white Americans had killed 88 African Americans before killing Barack Obama【解析】细节理解题。由第二段可知在美国仍有新纳粹种族主义者。【答案】C2When you go aboard the Ryan Air,you will probably find that _.Arow 13 is replaced with 12 ABthere is no gate 13Cpassengers complain there is 13 dots on its
8、 logoDnone of their planes have row 13【解析】细节理解题。由第四段中的“And the popular Irish flight carrier,Ryan Air,has banished(摒弃) row 13 from all its planes.”可知D项正确。【答案】D3If you are in the US,you will probably not _.Alive on the 13th floorBattend a wedding on Saturday the 14thCsee a floor numbered 3Dhave an M f
9、loor【解析】细节理解题。由第四段可知A项正确。【答案】A4From the passage,we can know that the Brussels Airline _.Adoesnt have row 13Bhas 14 dots on its logoChas no flight take off on FridaysDwas once stuck in a flood【解析】细节理解题。由第五段可知B项正确。【答案】BBCan dogs and cats live in perfect harmony in the same home? People who are thinkin
10、g about adopting a dog as a friend for their cat are worried that they will fight.A recent research has found a new recipe for success.According to the study, if the cat is adopted before the dog, and if they are introduced when still young (less than 6 months for cats, a year for dogs), it is highl
11、y probable that the two pets will get along swimmingly.Twothirds of the homes interviewed reported a positive relationship between their cat and dog.However, it wasnt all sweetness and light.There was a reported coldness between the cat and dog in 25% of the homes, while aggression and fighting were
12、 observed in 10% of the homes.One reason for this is probably that some of their body signals are just opposite.For example, when a cat turns its head away it signals aggression, while a dog doing the same signals submission.In homes with cats and dogs living peacefully, researchers observed a surpr
13、ising behavior.They are learning how to talk each others language.It is a surprise that cats can learn how to talk Dog, and dogs can learn how to talk CatWhats interesting is that both cats and dogs have appeared to develop their intelligence.They can learn to read each others body signals, suggesti
14、ng that the two may have more in common than was previously suspected.Once familiar with each others presence and body language, cats and dogs can play together, greet each other nose to nose, and enjoy sleeping together on the sofa.They can easily share the same water bowl and in some cases groom (
15、梳理) each other.The significance of this research on cats and dogs may go beyond pets to people who dont get along, including neighbors, colleagues at work, and even world superpowers.If cats and dogs can learn to get along, surely people have a good chance.【语篇解读】本文是一篇说明文,说明了狗和猫可以和平相处,它们相互学习、理解彼此的语言,
16、通过这篇文章,人们也应该和平相处,积极打造和平世界。5Some cats and dogs may fight when _.Athey are cold to each otherBthey look away from each otherCthey misunderstand each others signalsDthey are introduced at an early age【解析】细节理解题。由第二段第四行“One reason for this is probably that some of their body signals are just opposite.”可以
17、知道答案,所以选C。【答案】C6What is found surprising about cats and dogs?AThey eat and sleep together.BThey observe each others behaviors.CThey learn to speak each others language.DThey know something from each others voices.【解析】细节理解题。由第三段“They are learning how to talk each others language.It is a surprise that
18、 cats can learn how to talk Dog, and dogs can learn how to talk Cat”可以知道答案,所以选C。【答案】C7It is suggested in Paragraph 4 that cats and dogs _.Ahave common interestsBare less different than was thoughtChave a common body languageDare less intelligent than was expected【解析】推理判断题。由第五段第一句话“The significance o
19、f this research on cats and dogs may go beyond pets”和第四段的第二句话“They can learn.suspected”可以推出答案,所以选B。【答案】B8What can we human beings learn from cats and dogs?AWe should learn to live in harmony.BWe should know more about animals.CWe should live in peace with animals.DWe should learn more body languages
20、.【解析】推理判断题。由最后一段最后一句“If cats and dogs can learn to get along, surely people have a good chance.”和第一段第一句“Can dogs and cats live in perfect harmony in the same home?”可以推出答案,所以选A。【答案】ACOne evening, a man was on his way home when he saw a woman come by, hauling a cart full of flowers.The smell of her fl
21、owers perfumed the air with sweetness so easily that it seemed to lift his spirits.He had never experienced such wonder from the flowers of his own garden.“How much must I pay for your wonderful flowers?” he asked.“Take what you wish for.”“What return must I make for them?”he asked again.“Your grati
22、tude is enough.” She said.So he filled his arms with flowers and hurried joyfully home.His wife and children also liked the remarkable flowers, for they, too, discovered that the sight of them was a delight and the smell of them refreshed the soul.In order not to lose his treasure,the man planted th
23、e flowers in his garden.Sunlight and water kept them amazingly beautiful and they still performed their powerful magic.When his children came to play in the yard, the man cautioned them against carelessness and wild play in case they damage the flowers.But the flowers remained hardy and strong as lo
24、ng as there are enough sun and moisture to nourish them.As the family grew and more children came to play in the garden, the man was even more concerned about his remarkable flowers.He even built a high wall to protect them with the utmost care.Unfortunately,this_began_to_cause_consternation _among_
25、the_family_members.If the children caused their father stress, he would refuse them access to the flowers.Later, he set up rules as to who could enter the garden and what they must do while they were there.He also established offices to determine accessibility.Eventually, it became necessary to have
26、 lawyers to defend, judges to weigh, guards to safeguard.The mans family, however, saw less and less of the flowers and experienced less and less of their magical power.In the meantime, many of them went out in search of the flower lady.Well, she was still out there, still giving away her amazing fl
27、owers.【语篇解读】本文通过一个小故事告诉我们一个哲理:美的东西要与别人分享这样才能体现美的价值所在。9The family found that the smell of the flowers could _.Aremove their spiritsBmake them energeticCbring them what they wantDmake them smell sweet【解析】细节理解题。根据第一段的最后一句话:His wife and children also liked the remarkable flowers, for they, too, discover
28、ed that the sight of them was a delight and the smell of them refreshed the soul.可知老人的家人们也喜爱那花,认为那花可以给人力量,故选B。【答案】B10In order to protect the flowers, the man _.Aasked the policemen to help him take care of the gardenBbuilt a high building to keep the children away from the gardenCset up offices to d
29、ecide, who can get close to the flowersDemployed lawyers, judges and guards toprotect the flowers【解析】细节理解题。根据倒数第二段:Later, he set up rules as to who could enter the garden and what they must do while they were there.He also established offices to determine accessibility.可知老人为了保护他的花,建立了一间办公室来决定谁有权看花,故
30、选C。【答案】C11What can we learn from the underlined sentence?AThe man began to prevent the family members coming into his garden.BThe man asked the family members to enjoy his flowers but no one wanted to.CWhat the man did made the family members less interested in flowers.DWhat the man did made the fam
31、ily members panic.【解析】细节推理题。根据划线部分的前后文可知老人为了保护花而做出了些许令人费解的行为,使得他与家人之间的关系开始疏远,所以从划线部分可以看出老人的家人们对于老人所作的一切感到惊恐,故选D。【答案】D12What lesson can we get from the fathers behavior?ATo give is more fruitful than to get.BShared beauty is real beauty.CA problem shared is a problem halved.DMany hands make light wor
32、k.【解析】细节推理题。根据最后一段的第一句话:The mans family, however, saw less and less of the flowers and experienced less and less of their magical power.可知由于父亲过激的保护花的行为使得最开始喜爱花的一家人慢慢地缺少了分享花给他们带来的喜悦,慢慢地和父亲开始疏远,所以作者想表达美好的事情应该一起分享,从而能使人开心,人们之间的关系更加和谐,故选B。【答案】BDIn US, the potato is one of the most widely consumed crops.
33、French fries are commonly found in typical American fastfood burger joints and cafeterias.French fries were introduced to the US when Thomas Jefferson served them in the White House during his presidency from 1801 to 1809.Potato chips are popular with consumers as well.The humble potato is more than
34、 just a kind of food.In many ways its part of the American pop culture.Lets take a look at some pop culture potatoes.Mashed Potato danceThe Mashed Potato dance is a craze that began in 1962.The name of the dance came from the song it accompanies, Mashed Potato Time, performed by American R&B singer
35、Dee Dee Sharp.The move vaguely resembles that of the Twist dance style, by Sharps fellow Philadelphian,Chubby Checker.Hot Potato!Hot Potato!is an action puzzle video game released in 2001.In the game the player must drive a bus and clear the road of alien potato beings.The potato beings are either r
36、ed or blue; when two likecolored potatoes touch each other, they disappear.Over the years, Hot Potato! has received mostly positive reception from critics.Mr.Potato HeadMr.Potato Head is an American toy invented by George Lerner in 1949.The toy consists of a plastic potato model and a variety of pla
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-430158.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
